- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #20.841
SELAM KIZLAR;
herkese güzel günler....
Benim kızım da bu aralar gece karanlıkta da, biberonu anlıyor istemiyor ve göğsümü görüp kendini göğsüme doğru çekip , koklayarak emiyor beni... Çok tuhaf ya. Acaba rahatsızlığı mı var, huzur mu buluyor diye düşünüyorum. Eskiden anlamazdı uyumaya yakın göğsümde hemen biberonu verirdim.ama şimdi tam dalma sırasında anlıyor yine kerata ya. sütüm de az diye biliyorum ama ... Bu arada bu kadar çok emmek istiyor diyemidir bilmem. sağ göğsümün içindeki sert bişey acıyor. Hani ellediğinizde bişey var ya içinde o ağrıyor elleyince. Bide kerata ısırmaya başladı çok kötü. SAğ göğsümü verirken korkuyorum...
Acaba çok emdi diye sütmü dolmaya başladı?????? Ve doldu da o mu ağrı yaptırıyor????:uhm:
duygucum ben burda kendım yapıyorum muhallebiyi
çünkü kutu mamaları arapça ve fransızca yazıyo bezen tam anlamıyorum ne yazdıgını...
1 çay bardagı kadar su yada süt
1 tatlı kasığı nişsata yada un
2 tatlı kasıgı irmık
1 kesme seker (istege göre 2de olur)
içine muzda kuoyabilirsın ezilmiş
sütün içine tum mazemeyı koy pişir koyu kıvamlı olunca al
kıvamını kendın ayarlarsın kasıkla yediriyorum ben koyu yapıyorum
nunu cum o sertlesen sey senın sütün emmediği zaman süt birikıyo sertlesiyo ve ağrı yapıyo mutlaka bosaltmam lazım belkı duymussundur eskıler süt oturmuş göğsune derler işte o bu... bide yengemde olmuştu o sertlesen süt kitlesı kist gibi oldu çok sertlesti geçmedi aldırmak zorunda kalmıştı oyuzden sıcak suda havuyu ıslatıp koy sütünu akıt yada emzir bol bol canım....
selam cancanlar...geçmişe bakamadım pek..ama eda,duygu gecen gunki sinirli halime istinaden yazdıklarınız ıcın teşekkür ederim..umarım cümleten iyiyiz..egenın huysuzlugunu okudum..bencede gece acıkıyodur artık..bidemutlaka bı sıkıntısı var ege temelde huysuz bı bebek deil..bakalım annesı,ıkıgune bellı olur antıbıyotıgın etkısı..zeytınyagının tadını kokusunu alınca öğürüyo benımkıde..halbukı ne saglıklı,hem bagırsagı yumusar dıye katıyorum ama naturel oldugu ıcın aroması rahatsız etmiş olabılır egeyide..yumurtaya başlıcaksan bebebıskuı bı sure verme bakalım derım duygucun cunkı kabarır gbı olmustu ege..bakalım ozaman bıskuıden mi olmuş anlarsın...bende hazırgıdaları sevıyorum ama nekadar katkı maddesı fazlabesın yüklersem okadar alerjı gelişmerıskı oldugundan benımkıde muhallebı,kavanozorganık sebze meyve harıc bişi vermyorum..o kavanozlarıda benım evde pişirdiklerimi begenmedgınde ackalmasın dıye verıyorum..ama yenı başlicakkendıkkat etmek gereknşey mumkunmertebe çeşidi azolmalı..örn havuc,patates,princ yada brokolı,patates yada kerevız,princ,havuc gbi..dun engınar verdım bugun karnabahar..henuz yumurtayı koklayamamıyoruz tabıkı...NURAY sütbirikmiş muhtemelen arkadaşların dediği gbi yap..geçmiş olsun..ne guzel kokluyo demek yerim ben onu canımbenim...ben adet oncesı sendromdaymışım:)eşimlebarıştık tabıkı..ben sırfkurugurultu ve yaygara farfara cırlak vedetırlak manyaan biriyimişte..NURAY cananda buluşucaz nasıpse yakınsın EDA sende yakınsın..allahtan bı mani olmassa buluşalım kısslar..hepimize huzurlu bıgün dilerim..
bazıları algıda sorun yaşar:roflol:cok şekersin hicrancım canımbenim eksikolma....valla gecengün o dava olayını okudumda hıcran ben sana baktıkça herşeyin daha guzel olacağını hissediyorumbılıyomusun..bazen boyle falcıbacı hallerım vardır..amagör bak ekonomık olayları bılememde ceylinin gelişiyle senin hayatında günden güne huzur ve mutluluk artıcak ben oyle hissediyorum..
EMEL eksıkolma...azonce okudum gülsüme beni savunmuşun..aslan kardeşim benim..aynende dediğin gbi oldu öküss dediğim adamla mırmır yapıyos şimdiikaydirigubbakcemile3aman napim olan olmuş..bazen eksık ya tahtalar sarsılınca iyi olmuyo...GÜLSÜM sende amma erkekçiymişin bea..şaka arkadaşım şaka..herkes sen gibi tevekkel deil arkadaşım..senin bu ikinci kuzudan sonra bende dokunulmazlıgın var,istediğini diyebilirsin benım sana kızmamın mumkunu yok..allah sağlıkla,kolayca kuzuna kavuştursun seni...
öncelikle allah şifa versin canımmm
süt meselesine gelince eşin iyi tespit yapmışşş:roflol::roflol:
sen sebze çorbasına başlamamışmıydın kızzz 6.ayda veriyor dr larr :uhm:
huu huu hatunlar...istanbuldayım ben..yol yorgunluğum hala geçmedi,her yanım ağrıyo.havalarda pek kötüymüş burdahaftaya inşallah canana gidicem,internet sorunlu giremeyebilirim,özliycem sizi.hoşçakalın
Bu arada kahvaltıyı elma suyu ile yaptım ben bugün en çok neyle severki yarın ıhlamurlamı denesem?
Kahvaltıyı rondodan geçiriryormusun ??
nuraycım bak ben büyükçekemece mimarobadayımm.cumartesi buluışma var..emel gelecek.umut ve eda da gelecek büyük ihtimalle..seni de beklerim.sen yakınsın.gelebilirsen sevinirim..kızlar cumartesi bendeyiz..bu taraf biraz uzak olduğu için herkesten gelmesini bekleyemem.ama şartları zorlayıp ta gelirseniz çok mutlu olurum..gelemezseniz de sağlık olsun..öptüm sizi..
bu arada kızlar gelmek isteyenler söylesinler.özelden adres ve tel. mi yazayım.okeyto canlarım...
çok çalışman lazım çokk öylemiikaydirigubbakcemile3canımbenim...sen becerirsin herşeyin engüzelini..yavaşyavaş be duygucum..bende yemek yapmayı bılmem ve sevmem mesela ama artık zevk alır oldum(tecavuz kaçınılmassa zevk almaya bak gbisinden ama)..çalışan anneler haklı pişir et ez ıvırzıvır..ama bızım vaktımız var..baştan sıkıcı bu işler..becerdıkçe o sevıp yedıkçe keyıf almaya başlıyosun..telsüzgecten gecırerek ezebılırsın..ama başlangıcta blendrdan geçir bişi olmaz..bi ay kadar sonrada tel süzgecten geçirerek verırsın mısal..
Hipp organik yulaf ekmek yerinemi kullancam Gözdecim?
Alırım ondanda...Zaten eşime dün bir tansaş alışverişi yaptırdım bu ne yaa falan oldu dolapta yer kalmadı bunların hepsini yicekmi diyorkaydirigubbakcemile3Peynirler,yoğurtlar,havuçlar,doğal yumurta,yok omegalı yumurta,patateste al küçüklerinden,kabakta al yeşillerinden,dolapta süt var ama yok sen git sütaş al yada sek al onla mayalayım derken adam bir geldi elinde 30 torba:roflol:Neden görmemişin çocuğu ek gıdaya başlamış gitmiş Tansaşı alıp gelmiş ondan:roflol::roflol:
evet canım ekmek yerine ,ve dedimya kaşıkla yiyo herşeyi diye sulu şeyleri kıvamlandırmak için kullanıyorum , zaten tombili seninki bir de ekmek yemesin ...
kabak meysimi diil yedirme :)
birde sütü günlük sütle mayala he birde ben baby mixler varya onlarla mayalıyorum yoğurdunu denizin maya prebiyotik olduğu için benim yaptığım yoğurtta prebiyotik oluyordur herhalde diye düşünüyorum :)
Aa bı dakka arkadaslar... bende 2 yada 3 saat arayla verıyorum.. daha dogrusu ek gıda lıstesınde oyle yazıyor..
Aynen soyle;
08.00 de; kahvaltı+anne sütü
12:00 de; sebze çorbaları
15:00 de; meyve püresi veya yoğurt
18:00 de; anne sütü
21:00 de; muhallebi
yanı 2 saatte bır muhakkak ya emzırmıs yada bırseyler yedırmıs oluyorum.. kı cogu zamanda yedırdıgım seyın ustune emzırıyorum az yedı doymadı barı emzıreyım dıye... e karıstı o zaman baya.. :bbo:
o zaman bu cocuk tam acıkmadan yedırmıs oluyorum.. kımı zaman ondan hepsını yıyemıyor demekkı.. :uhm:
Gözde sen 4,5- 5 saat arayla deyınce sasırdım.. ama netten de arastırmıstım boyle yazıyyordu saat aralıkları olarak yanı..
Hangısı ıyı olur kı acaba sımdı kafam karıstı.. bu planı dr unuz mu olusturdu sıze canım merak ettım bı ara soyleyıver olurmu ? :1no2:
Yokk kız ne çorbası doktormuzu anlatmıştım yaa 6.ayda gittik Ege sadece anne sütüyle 600 gram aldığı için doktor 1 ay daha sadece anne sütüne devam ettirdi..Ömür boyu yemek yicek bol bol emsin dedi..İşte daha yeni başladık..Ben sadece babymix yoğurt veriyordum birde bir kaç kez meyve verdim o kadar..Adam akıllı yeni başladık daha iştekaydirigubbakcemile3
Bu arada ben Egenin bir kaç kez kaşığını ve biberonunu bulaşık makinesinde yıkadım deterjanla yaa birşey olurmu acaba?Neyle yıkıcaz onların bulaşığını sadece suylamı:bbo:
Gözde sen 4,5- 5 saat arayla deyınce sasırdım.. ama netten de arastırmıstım boyle yazıyyordu saat aralıkları olarak yanı..
Hangısı ıyı olur kı acaba sımdı kafam karıstı.. bu planı dr unuz mu olusturdu sıze canım merak ettım bı ara soyleyıver olurmu ? :1no2:
ona pek emin değilimmmmm ama sağlıklıdır ona şüphe yokk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?