Doğum yapmış olan anneler buraya....

Bugün iyi şükür,dün korktum valla huymu değiştiriyor diye:roflol: Alıştırdı beni rahata

Benimde 100 cıktı iyi bence

yaaaaa kızlar 2s saatte nasıl 100 cc çıkıyor ya bende 3-4 satte ancak 100 cc çıkıyor benim sütüm bol değil demekki maşallahh nazar değmesin

bende yazayım günümü...sabah 6 yavrum kalktı emzirdim biiraz daha sızdık yatakta beraber saat 7 kalktı gaz alt deişimi meme derken az uyudu o sırada kahvaltı faslı eşim kalktı..babası oyaladı ben etrafı toparlayıp hazırlandım çunki bugun gezıcektık arabaya bındık yenıkoysporklubune gıttık cok ruzgar vardı bı tost çay yedık takrıben 20 dkka sonra kalktık ben buarada eşimden bi torba laf yedim bebeğe ek bez ve gıysı yanıma almayı yıne unuttum dıye lahavle cektım apartopar eve gerı geldık ne bu gezdık..ben dukkan gezmeyı cok ozledım bı ıkı saksı bakıcaktım eşim ben emınonunden bakıcam ucuz dedı onada eyvallah deyıp eve geldık..eşim bızı eve bıraktıktan sonra ben kahveye gıdıyorum deyınce ben bozuldum ve sen gelıncede ben cıkayım bı çarşıya dedım..ama ben haklı bıle olsam eşim cok ıyı bı mudafa uzmanıdır,bastırdı benı mantıklı konuşmalarıyla derken gıttı..bebeiş durmadan aglamaya başlayınca panık olup eşimi çağırdım geldı kahveden gazı cokmuş uyuttuk..derken ogle yemegını hazırladım yemege oturur oturmaz kalktı yavru..hepberaber yedik :) derken baba yıne aldı ılgılendı ben çay yaptım çamaşır astım derken yenı uyudu babadan musadeyle laptopu ıstedım cunkı kendısı poker oynuyo bılfiil evde oldugu tum zamanlarda..o aradada burayı az okuyup bunları yazıyorum..yaklaşık onbeş dkkaya kalkar yavru bu akşamda babaaanneye gıdıyoruz...ben bu arada masada kalan yemeklerı toplayıp mutfagı toparlayıp hazırlanıcam tabi bi meme ve gaz sefasından sonra..gecede 11 e kadar bu boyle..yanı çook yorgunum..tatıle gıtmek ıstyorum..bi otelde yaşasam bı süre..enazından yemek servısı ve temızlıgı var..bide havuz falan süper olurdu..zengınlıgın gözunu sevimm para daha başka ne işe yararkii :)..yanı kısaca tek kelımeyleYORGUNUM.

yaaaaa kızlar 2s saatte nasıl 100 cc çıkıyor ya bende 3-4 satte ancak 100 cc çıkıyor benim sütüm bol değil demekki maşallahh nazar değmesin

benimde çok bol değil öyle akmıyor ama benim oğlan gündüzleri 1,5 saati geçirmeden emmiyoor.100cc iki göğsümden çıktı ama tek göğüsten değil o gün betüldü sanırım tek göğüsten 90cc sağmıştı belkide pombadan felan farkettiriyodur

Herkese merhaba arkadaslar hafta sonları gıremıyorum pek daha cok aıleme vakıt ayırıyorum hafta ıcı ne de olsa mesai tam :)
bugun babanneyı gezdık sımdıde ananedeyız artık bırazdan evımıze gececegız..
herkes gunluk rutınlıklerınden ve yorgunluktan yakınmıs..
evet bunu soylemesı pek guzel degıl ama bız degılmıydık artık ne zaman dogacak dıye stres yapan.. :)

Özgürlüğüne ve rahatlıgına cok duskun olan ben bıle bu hayatı cok benımsedım..
sıkayet etmeye yuz bulamıyorum kendımde belkı elımden gıder dıye korktugumdan Allah korusun.. uyudugunda bıle ozluyorum oğlumu.. emınımkı hepınz oylesınız.. ama uykusuzluk ve dınlenememk bunaltıyor ınsanı.. buyuyecekler arkadaslar hepsı gececek.. nasıl kı koskoca 9 ay gectı.. nasıl kı yasımız kadar yıl gectı hepsı gerıde kaldı bu gunlerde kalacak.. uykusuzluklarda bıtecek yorgunluklarda.. Umarım kı deger butun bunlara.. hepımızın evladı hakeder bunları alnı opulesı evlat olurlar.. göğsümüzü kabartırlar.. yoruldukca bebeklerınızın gul yuızune bakın bır gulumseme unutturacak hepsını..
Allah hepımızn yardımcısı olsun.. bu gunlerı ve bu ugrasları emeklerı bosa cıkarmasın.. ıste asıl o zaman uzulur ınsan..

Evet canım ben dım dun aksam sagdıgımda 80 cıktı mesela tekınden ama bu gun oglen sagdım tekınden 100 cıktı sadece, ıctıgım su ıle cok baglantılı bugun daha cok su ıctım dun pek ıcmemıstım.. yedıklerımızlede alakalı tabı..

Canım bunun saatle bır baglantısı oldugunu sanmıyorum.. hatta uzun sure emzırmedıkce daha az cıkar.. 2 saat tır bunun normal aralıgı.. yanı sen 2 saat emzırmeden 80 cıkıyorsa 4 saat emzırmezsen 160 cıkacak degıl.. o zaman 12 saat emzırmesen carp kac 960 cıkması lazım :)) 2 saatte bır sag sen benden tavsıye bak goruceksın ve bol su ıc vıtamınlı seyler ye bol sebze meyvee c vıtamını de bol alkı bebıs hastalıklara karsı dırenclı olsun malum grip salgını dolasıyor etrafta.. ben oncekı gun 2 saat emzırmeden sonra sagdım 90 cıktı dun 4 saat emzırmedım tek gogsumu 80 cıktı o da ara verıp ovdum tekrar denedım fılan anca 80 oldu.. bugun 2 saatlık emzırmeden sonra sagdım tek gogsumu 5 dk da 100 cc doldu.. anlayacagın göğüs ne kadar sut uretıyor sa yada ne kadar sut uretme hacmı var sa o kadar uretıyor zaten saate baglama bunu sen 2 saatte bır sagmaya calıs cok ara verırsensutde gerı gıder..

Bu arada kızlar dun asımızı yaptırdık cok fazla atesı cıkmadı ama aksam uzerı cıkar gıbı oldu soyduk rahatladı hıc aglamadıgı kadar agladı dun ılk defa.. kıpkırmızı oldu sureklı kucagımıza aldık pıs pısladık bıraz sert ancak o zaman susuyordu.. gozlerınden nasıl yaslar aktı aglarken kıyamadım yaa...
bugun de aksam uzerı bıraz huzursuzlandı.. hıc kucak alıskanlıgı olmayan cocuk sımdı kucaktan ındırınce anında aglıyor.. rahatsızlıgından yada agrısı var galıba ondan.. ama gece uyudu Allahtan.. henuz fıtıle gerek kalmadı.. 1 hafta kadar surer demıstı doktor ates cıkma ıhtımalı yada huzursuzlugu... zaten asıların prospektuslerınıde okudum.. huzursuzluk, sınırlılık, ates, ağru, duyarlılık, olagan dısı aglama, iştahsızlık, uykusuzluk, hafıf uyku halı, harekete baglı duyarlılık bıle yapıyormus ve daha bır cok yan etkı.. kıyamam yavrulara yaa daha ne kadarlar kı benım bıle canım pektır ama tetanoz asısı olmustum gece uyuyamamıstım agrısından kıpırtadamıyordum fena bır agrıydı.. acaba onunkıde oylemı agrıyor da.. kuzucuklaar..

Az önce Haziran annelerinde "öyküm artık yok" başlığını okudum tekrar. Bende bazen özellikle geceleri uykunun en tatlı yerinde kalkmak zorunda olduğumda öflemeye başlıyordum ama o yazıyı okuyunca inanın çok garip oldum.Betül'ün de söylediği gibi 9 ay boyıunca hepimiz onların gelmesini bekledik dört gözle tabii insanız aralarda öflemek te normal ama sonuçta hep şunu düşünmeye çalışıyorum o kadar küçük ve o kadar muhtaç ki tamamen bana endeksli şuan yaptığını ne nazından ne de yaramazlığından yapıyor insan kıyamıyor ya.Allah hepimizin bebeklerine sağlıklı hayırlı ömürler versin inş.

:
Çok etkilendim Allah kimseye yaşatmasın:1no2:

Kızlar şikayet ettiğim yok ben dünyanın en güzel şeyine sahibim Allah tan başka ne isterimki yavrum sağlıklı eli ayağı düzgün şükürler olsun ama ben gurbetteyim eğer gurbette ve ailesinden çok uzakta olan arkadaşlar varsa beni daha iyi anlarlar,inanın kızlar 1 seneyi geçti memleketime gitmeyeli burada o kadar yalnızımki oğlumun benden ve babasından başka kimsesi yok ve benim bebeğim o kadar gazlıki uyanık olduğunda genelde ağlıyor bende bazı zamanlar daralıyorum tabiki ama dediğiniz gibi bir gülümsemesi herşeyi unutturuyo bana,değer onun için diyorum,o benim canım ileride hayırlı bi evlat olmasıda en büyük temennim inşallah hepimizin evlatlarıda ilerde bizim gurur duyacağımız birer bireyler olurlar işte o zaman bütün bu yorulmalarımızın karşılığını alacağımızdan eminim

Canım kesinlikle gurbette olmanın zorluğunu anlayabiliyorum.Ben eşimin işi dolayısıyla 1,5 sene yurtdışında kaldım geçen sene nasıl zor bişey olduğunu çooook iyi biliyorum.Umarım yanına ailenden birileri gelebilmiştir bu süre zarfında.İnsan konuşmayı ve dertleşmeyi çok özlüyor.İnnş en kısa zamanda memleketine gidip hasret giderirsin eminim bu sana çok iyi gelir.

kızlar benım de bebesim 24 eylül dogunlu simdi 2 ayımız bitti bı sıkıntımız yok asılarımızı olduk gaz sorunumuz falan yok düzenlı kontrole gidiyoruz bundan sonra bende bebişlerımızı burdan tapkip edicem görüşmek üzere

Ciddimisin? Pizza yapıyor demek..yat kalk kocan için şükret :)))

Son düzenleme:

Arkadaşlar haklısınız..Ama kimse bebeğinden şikayetçi değil ki..SADECE BİRAZ YARDIM İSTİYORUZ...Ben kendi adıma konuşursam sadece

eşimden şikayetçiyim yardım etmiyor diye.Yoksa bebeğim için her zaman şükrediyorum. Allahın en büyük hediyesi o bana. O bebeği ölen kızın yazdıkları benim hala aklımda.Ölmeden bir kaç gün

önce yazdıklarını okudunuz mu? Göğsüm acıyor emzirmekten diye dert yanmış...Ama nerden bilsin bebeğinin öleceğini.Ben bebeğim her güldüğünde, yada ona her

uyurken baktığımda allahıma binlerce kez teşekkür ediyorum ve onu benden almaması için adeta yalvarıyorum. Asla bebeğimden şikayet etmiyorum, tabi arada sırada

mızıklanıyor o zaman uykusuzsam hafiften zivanadan çıkıyorum :) ama gene ona değil öfkem, neden eşim ben uykusuzken, bitmişken gelip görevi devralmıyor diye

öfkeleniyorum.Bebeğimi çok seviyorum, o hayatımdaki en anlamlı şey...Allah onu benden hiçbir zaman ayırmasın, sağlık huzur versin...

Son not: Keşke bebeğim çok yesede gecede 1 değil 3 defa kalksam...

Son düzenleme:

sedacım tamamen katılıyorum sana inan ekleyecek bişey bulamıyoorum sadece bunaldığıız zaman yardım bekliyoruz

Son düzenleme:
seda vitamaltı eczanedenmi alıyosun internetten falanmı esimi nöbetçi eczaneye gönderdim yokmuş duymadık demişlerde

Sedacım sen harikasın yaa,emzirme isteğini takdir ediyorum arkadaşım.Remen yanıp tutuşuyorsun Nazlını emzirmek için.
gece uykudan kalkıp emzirmeye üşendiğim zamanlar oluyor ve hep inan aklıma sen geliyorsun
sütünü arttırmak için denemediğin kalmadı sağıp sağıp veriyorsun saklıyorsun ısıtıyorsun hiç üşenmeden valla çektiğin çileyi takip ettikçe helal olsun diyorum... senin yerinde başkası olsa (belki bende) uğraşmaz mamaya başlardı.İnşallah birden bol bol sütün olur taşar göğüslerinden doya doya emzirirsin kuzunu...

selam arkadaşlar,
denizin bezinde arada sırada sümüksü şeyler görüyorum (kakasının içinde) dikkat ettiniz mi sizde de oluyor mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…