Doğum yapmış olan anneler buraya....

Herkese gunaydın arkadaslar..
Aslanım bugun yıne her zaman kı gıbı 7 de kalktı en son ve oynadık konustuk gulustuk baya :)
once sut sagdım tek gogsumden sonra dıgerınıde emzırdım uyudu sımdı paşa.. :ecrin_bebek:
bende bakayım dedım ne var ne yok.. ama baktım kı kımse yok.. :smiley-cool:

Artık yedıklerıme dıkkat edıyorum ekmegı azalttım kahvaltıları yemeklerı ortadan bol bol degılde olcuyle tabagıma alarak yıyorum tatlı yı kaldırdım artık nadır yıyecegım.. suyuda bol ıcmeye basladım zaten ıcıyordum ama bır ara kendımden gectım su yu bıraktım tatlıya hucum seklınde ne zaman ıstersem yedım sımdı gun ıcnde bol bol da meyve yıyorum oğluşuma bol vıtamın olsun dıye.. bu sabah sutumu sagdım tek gogsumden 130 cc cıktı..
beslenme gercekten cok onemlıymıs..egzersız yapmaya da baslayacagım.. umarım kılo vermeye baslarım yavas ta olsa bana yeter sureklı ınıste olayım da... benneyaptımki

herkeslereeeeee günaydınnnnnnnnnnn:enbuyukkk::enbuyukkk:

kızlar anlasılan bebeşler biraz annelerını yoruyolar gun içinde o uyurken sızde uyumaya calısın en azından bıraz uzanın ben bira bu konuda sanslıyım bebşım çok sukur rahat bı bebek pek yormuyo yoruldugum yerde de eşim sağolsun yardımcı oluyo mesela aksamları ben az uyuyorum o bakıyo bebege en azından gece zorlanmıyorum sizde bi iş paylasımı yapın eşinızle oda babası sonuçta yoruldugunuz yerde devreye girsın canım severken iyi de bakarken kötü mü onlarda babalık görevlerını yapsınlar biraz hepınıze kolay gelsın canlarımm

günaydın kızlar..ben de bugün ilk defa bebişimle yalnız kaldım.şuana kadar ii gitti.9 da kalktık.ben kahvaltı yaprken bizim ki pusetinde ağlamadan oturdu.şimdi uyttum.bakayım dedimbizim ki tilki gibibirazdan uyanır.sizlere de kolay günler dilerim. bol sütlü,uykulu,akin bir gün..
bu arada boza içmek sütü artırıyormuş.tv. dinledim zaten daha önce de duymuştum.denedim gerçekten artıror. bilginize...

benim tilki uyandı. yarım saat ancak uyudu.beyefendi şimdi de gezmek istiyor. yattığı yrden yalancıktan ağlıyor.kucakta susuyor.şuanda kuçağımda.

günaydın güzel anneler ..
hepiniz ve bebişleriniz iyidir inşAllah..
ben bebeğini kaybeden arkadaşı duymamıştım hiç Allah sabır versin :çok üzgünüm: bebeğim uyuyodu.. buradan okuyunca hemen koştum baktım :çok üzgünüm: Allahım acılarını göstermesin hepsine sağlıklı uzun ömürler nasip etsin inşAllah..
Gülşah canım tabii ki en zor senin ve senin gibi yalnız olan arkadaşlarımızın işi..sonuçta biz ne kadar yetişemiyoruz desek de, bi saatliğine bile olsa gelip yardımcı olanımız var.. olmasa misafiri pijamamla karşıladığım günler bile olur mutlaka ..
Seda aynı benim eşimi anlatıyorsun sandım okudukça.. ara sıra kahvaltıyı hazırladığı günler olmuyo değil ama o zaman da mutfak içler acısı bi hal alıyo..mutfağı baştan aşağı temizlemektense kahvaltıyı hazırlamak daha kısa sürüyor..
cumartesi akşam misafirim gelicekti, eşime dedim ki işten azıcık erken gel de eğer büşra durmazsa sen ilgilenirsin .. ben de en azından evi toparlar , kendim giyinirim..nerdeee..beyefendi misafirlerle birlikte geldi..Allahtan kızım o gün uslu durdu da işimi gücümü yapabildim.. :CüvCüv: yoksa pijamalı halimle, darmadağınık bi eve buyur edecektim insanları..
Allah bebeklerimize sağlık versin..
hepimize güzel bi gün olması dileğimle.....

Son düzenleyen: Moderatör:

betülcüm selam,
bende medelanın elektriklisini aldım sağmaya başlıycam yavaş yavaş.şubatta işe başlayacağım için şimdiden biriktirmek istiyorum . merak ettiğim tek gögsünü sağıp diğerini emziriyorsun ya 3 saatte yada bebiş acıkana kadar tekrar yeterli süt doluyor mu? yani ben bi gögsümden emzirip 3 saat sonra diğerinden emziriyorum dolayısıyla diğer gögüse 6 saatte sıra geliyor şimdi 3 saat olacak yetmezse bebişe diye korkuyorum.
bir soru daha diyelim bu sabah sağdın 70 cc çıktı akşam 70 daha bu ikisini birleştiriyor musun ayrı ayrı poşetleyip mi buzluğa atıyorsun?

selam arkadaşlar,
denizin bezinde arada sırada sümüksü şeyler görüyorum (kakasının içinde) dikkat ettiniz mi sizde de oluyor mu ?

gözdecim ben de birkaç defa öyle olduğunu hatırlıyorum ama ishalkendi sanırım.. :uhm:

canancım aynı benimki gibi demek senin oğluş da.. kucak isteyiince bi ağlıyo ama anlaşılıyo yalancıktan ağladığı kaydirigubbakcemile3

sağol canım bende biryerde okumuştum bebeklerde sümüklü kaka normal yazıyordu . dün de okudum enfeksyon olabilir falan yazıyodu da ondan merak ettim denizde de oluyor arada . bir de ishal olduğunu nasıl anlıyorsun ? deniz günde 5 kere falan kakasını yapıyor hep cıvık ishal gibi . doktora söylüyorum kilo alışı iyi oluktan sonra öenmli değil diyor.bakalım bugün arayacağım doktorunu sümük olayı için yazarım sizede. iyice piskopat oldum şimdide kakasını inceliyorum ne var ne yok diye :)

Selam canım;
bu pompa elıme gectıgınde bende buraya aynı soruları sormustum :)
nasıl yapıcagımı kavrayamamıstım.. ama sonradan cozdum.. rayına oturdu yanı..
sımdı once bır deneme sagması yaptım ılk sagmamda ıkı gogsumu de 3-5 dk gıbı emzırdıkten sonra sagdım 5 cc ya cıktı ya cıkmadı o kadar azdı yanı..
ertesı gun denedım bebek acıkınca sadece tek gogsumu verdım dıgerını vermedım.. tekıyle doydu..

sonra o vermedıgım gogsumu 2 saat sonra yıne vermedım sagdım 90 cc cıktı oncekı emzırdıgım gogsumu emzırdım yıne.. ve emzırme bıttıkten sonrra o gogsumude sagdım ondan da 10 cc gıbı cıktı toplamda 100 cc yaptı ve bunu deneme amaclı bebege verdım bır dahakı emzırme saatınde yanı 2 saat gıbı sonra.. baktım ne kadar ıcıyor tam 100 cc bıtırdı 1 corba kasıgı kadar bıraktı sutu doydu yanı..bende 100 cc ıle doydugunu anladıktan sonra her sagmayı 100 erlık yapıp poşetleyıp buzluga attım.. yanı poşete gun ıcınde sagıp sagıp hepsını bırıktırıp buzluga atmadım.. cunku 100 erlık posetledıgın zaman daha kullanıslı obur turlu sut cozuldukten sonra bozulur bırsey olur 100 unu ıcer gerısı zıyan olabılır sankı.. tek ıcımlık hazırladım yanı... zaten tek gogsumden de ortalama 100 cc cıkıyor bugun 130 cıktı ama o ayrı, yıne onuda oyle posetldım 30 unu ayırmadım zaten o 30 tek basına bır ıse yaramaz.. sende once bır sag gogsunu.. emzırme zamanı gelınce bıberon ıle ıcır bebıse ne kadar la doydugunu tespıt et ona gore cc lere ayırıp posetle bence..baska daha pratık tavsıyesı olan varsa onlardan da faydalanabılırsın tabı.. poşetlerın ustune tarıh ve cc olarak not dusmeyı unutma.. ben saatını de yazıyorum :)

Son düzenleme:

sen de sağol canım..büşra da günde 4 veya 5 kez kakasını yapıyo cıvık ama sarı oluyo genelde.. geçen haftalarda bigün üşütmüştü sanırım , ertesi günü her bezinde kaka vardı ve daha da su gibi ve yeşildi.. anlaşılıyordu yani ..

betül sen sağma işlermini nasıl yapıyosun diğer elinlee böyle masaj yapar gibi mi yapıyosun yoksa yoksa hiç bir şey yapmadan sadece makinayı göğsündemi tutuyosun sağma tekniğin nedir.

betül sen sağma işlermini nasıl yapıyosun diğer elinlee böyle masaj yapar gibi mi yapıyosun yoksa yoksa hiç bir şey yapmadan sadece makinayı göğsündemi tutuyosun sağma tekniğin nedir.

yok canım hıcbırsey yapmıyorum sadece makınayı gogsume tutuyorum sagıyorum..
ama gecen 80 cc cıktı dedıgımde ovdum fılan yınede cıkacak bellı pek farketmıyor yanı.. ovmuyorum normalde sadece makınayı tutuyorum yanı..

ya ben makinayı tutunca asla çıkmıyorrr benim makinadamı bişey varaaa yoksaaaa bende sütmü az anlayamadım dur ben bugün siparişi vereyim yaa eziyet çekiyorum ben süt sğarkennn ahh keşke makinayı tutuncaaa çıksa ne güzel olurrr, ben makinayı tutunca göğüş ucumu çok çekiyor acıtıyor bir dğme var arada ona basıyorum acımasın diye seninkide öylemi, mu mandalinanınkaydirigubbakcemile3 swing diye bir modeli var 240 civarı ondanmı alsam diyorum çünkü ben hep sağdığım için daha kolay bişey olsun isteiyorummm onun hakkında bilgin varmı

mervecim nasılsın güzel kızın nasılllll a.s.

gözdecim merak etme bir şey yoktur.benim ki de günde 6-7 kere kaka yapıyor.ishal gibi.dr. ama emen bebeklerlerde normal dedi.kaka tahlili yaptırdı yine de.birşey çıkmadı yani.

Hepinize Hayırlı Günler;
Bu arada maşallah ya benim kzım 3-4 günde bir yapıyor kakasını ilk günler hiç bi sorunu olmuyor ama 3. ve 4. gün olunca bayağı huzursuz oluyor.Doktor kilo alımı iyi bazı bebekler de böyle olur diyor ama inş biran önce düzene girer.

mervecim nasılsın güzel kızın nasılllll a.s.

sagol canım iyiyiz çok şükür sen nasılsın kaydirigubbakcemile5
hafta sonu misafir vardı hepi yoruldu galiba kuzum uyuyo :ecrin_bebek: bugün büyüme günüymüş hi hii kaydirigubbakcemile3 yaşasıııın :CüvCüv:
kedi meselesinin tatlıya bağlanmış olmasına sevindim canım..gözün arkada değil en azından..babannesi bebişine gözü gibi bakar annesi eve gidince öp benim için tombul mavişini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…