Doğum yapmış olan anneler buraya....

merhaba nuraycım nasılsın?
canım 12 tl aldılar demişsin yeni yasadan haberin olmadısanırım..
eger devlet hastanesıne muayeneye gıttıysen muayene ucretı 8 tl ödenıyo onunda 5 tlsını sigartan oduyo 3 tl sini eczanede alıyolar.
özel hastanelerde de muayene parsı 15 tl ama onun ne kadarını evzanede alıyolar onu bilmıyorum.ve ocak ayından itibaren kat defa dr gitmişsen onların muayene ucretını bu ay veya bi sonrakı ay alıyomuş devlet bende kayın validemın ilaçlarını alırken öğrendım bu ay kadının maasından 30 tl kesılcek ocaktan buzamana kadar 8 defa mı ne dr gitmiş. eczaneye sorarsan sanada söler ne kadar ödeyeceksın yada kesılecek..
bende alpberk ı pzt dr götürcem bakalım aşıları ne olacak..

seherr canım utku nasıl oldu iyileşti degilmi yemeside düzelmiştir inşlah.

canım utku iyileşti ama iştahsız bebek ne yapsan iştahsız oluyo hala kırk taklayla yiyo mesela sabah kahvaltısını yemeyi tamamen reddediyor ben de kahvaltı olarak meyve yediriyorum elma muz blendırlıyorum içine ceviz pekmez koyuyorum. yumurta allerjimiz hala devam ettiği için mönümüzde hiç yok. peyniri de çorbasına katarak veriyorum mesela domates çorbasına kaşar peyniri, mercimek çorbasına labne, tarhana çorbasına köy peyniri. süt olayını napacam bilemiyorum her türlüsünü denedim sevmiyor sadece muhallebide yiyor işte biberon alışkanlığı olmamasının zararları belki biberon alsaydı gece falan içerdi :ecrin_bebek:

tunahan da sağolsun gece 2 de bi uyandı 5,30 da uyudu bi daha delirdim resmen arada bağırdım valla uyku sersemi en son dayanamadım kalktım oynadım onunla sonra da üzüldüm bağırdım diye öptüm öptüm durdum...valla kızlar ben ikinciyi hiç düşünmüyorum çocuk bakmak emek işi sabır işi sadece sevmekle olmuyor işte hepimiz görüyoruz...Allahım tosbakıma sağlıklı uzun ömür versin kardeş olması illa da şart değil bence

sehercim yaaa Allah sana da sabır versin iştahsız bebek de hepten zordur.tunahan da yemiyo birkaç gündür insan acayip üzüüyor nasıl da duruyolar aç anlamıyorum ki

Nuraycım teşekkür ederim cvp verdiğin için...
Bence hastanelerde ve sağlık ocaklarında para alındığı iyi oldu artık millet başı ağrısa gitmeyecek demektir
sağlık ocaklarında bile sabah git akşama kadar sıra bekliyordun kadınlar kapılarının anahtarını almış eline komşuya uğrar gibi muayene olmaya,ilaç yazdırmaya geliyordu.Gerçekten hastalar,ağrısı,şikayeti olanlar gider böylece...

Derya yaaa uyumayan çocuk nasılmış anla işte,yerimsenibenben her gece öyleyim off bide 6,30 da kalk okula gitkafamçokkarıştı
6 saat derse gir hiç çekilmiyor valla.Biz haftanın 6 günü öyle şanslıysak 1 günü rahat uyuyoruz...

ay gül Allah sabır versin valla...ben bi gece de perişan oluyorum bi de alışmışım gece uyanmamasına uyanınca illa altında bişi arıyorum bişeyi mi var acaba falan diye

deryacımm alp bu ara çok uyanıyo çok zorya ben ne zaman görcem delıksiz uyudugunu süt de içmıyo tamda emzirmeyı kesescekken hiç bırakmak ıstemıyo nasıl yapcam ya dr da kes kılo almıyo dedı bakalım anneme gidicem bakalım ozaman kescez

canım geçmiş olsun ceyline ve tubaya. off bu ishal belası çok fena. bize antibiyotiklerin barsaklardaki bakterilere etkili olmadığını söylemişti doktorumuz sadece semptomları tedavi edebiliyoruz demişti ateşi bile 38 falan olunca müdahale ediyolardı ilaçlar barsakları etkiliyo diye iki gün ateşi 37 den aşağı inmemişti. inşallah ceylin çabuk atlatır

Gülsüm canım sorma bende şimdi farkettim yazdıgım ne kadar çok çıkmış sitedeki sorun halen düzelemedi bir türlü giremiyorum hep sorun yaşıyorum.
Arkadaşlar Allah hepimize kolaylık versin gerçekten yemek yemeyen uyumayan bebek zor Allah'ım sabrını versin.
Hava kapalı çok soguk üşüyorum ogluşum uyudu bendemi uyusam gündüz uykularına bende çok alıştım hiç iyi degil vaktim ölüyor istemiyorum aslında ama.

kızlar bende akşam çok kötü oldum dikiş yerlerim özellikle sag kasıgım öyle agrıdıki korktum apandist olabilirmi diye çok sık idrara çıktım dün sabahtan çok üşümüştüm sanırım idrar yollarımı üşüttüm. birde benim panik atak olunca iki bir arada sabahı ettim.
Haftaya hem ozan hem kendim dra gitmemiz gerekiyor drumuza su çiçegi aşısını ne zaman vurulacagız diye soracagız hemde kontrol zamanımız geldi.

Tünaydın kızlar iyi hafta sonları herkese..Sitede sorun devam etmiş gecede yazılanlara bakılırsa ne oluyor böyle anlamıyorum...Zaten vakit kısıtlı birde böyle olunca hiç bakası gelmiyor insanın..Bölük pörçük bakmaya çalıştım atladığım varsa kusura bakmayın artık..

teşekkür ederim arkadaşlarım.4 saatte bi ateş düşürücü veriyoruz.12 saatte birde antibiyotik.şükür bugün hiç ateşi çıkmamış.
Halimecim geçmiş olsun yeni gördüm ben allah şifa versin canım...
duygucum uykusu nası oldu düzeldi mi yoksa gece kalkmalarına devam mı
Sehercim eskiye nazaran baya iyileşme var canım yani daha az uyanıyor maşallah eminim düzelcek emmeyen bebekler hep deliksiz uyuyor genelde istisnalar hariç tabi... Geçmiş olsun canım iyi olsunda önemli olan o bizede doktor dişi çıkarken kulak ağrısı sanıp vermişti allahtan ben kullanmamıştım ve gerçekten 2 gün sonra dişi çıktı..Ama enfeksiyon varsa iyileşmesi için kullanması en doğrusu canım allah şifa versin Gül valla 4bugün 5.gun Ege meme manyağı biliyorsun ama babası bakıyor geceleri 4 gündür ben hiç kalkmıyorum beni görmeyince daha kolay oluyor sende keserken eşin yada kayınvaliden artık kim olursa sana 3 5 gün destek olsun yoksa sen olduğun sürece gece bakan kesinlikle uyumuyorlar memesiz..Bizde kriz yaşıyoruz bak 5.günün sabahı ama sabah memeee diye diye helak oldu ağlamaktan hayret ya unutması gerekiyordu aslında anlamadım bendekafamçokkarıştıNeyse yinede atlattık biz çok şükür gece uykularıda baya iyileşiyor eskiye nazaran aman 41 kere maşallah diyim bu gece uyumaz şimdikaydirigubbakcemile3
Aslıcım geçmiş olsun canım apandist olsa ağrısından duramazsın evde bekleyemezsin allah korusunda sen yine bir baktır canım üşütmektende olabilirmi acaba dikkat et canım kendine...

Aslı sana da geçmiş olsun canım
hava çok fena valla bizim dünden beri kalorifer yanmaya başladı çok şükür
Ayça da gece uyumaz ama gündüz maşallah iyi uyuyor
bir sabah üstü birde öğleden sonra mutlaka uyuyor
şimdi de kedi gibi battaniyenin altında mırrr mırrr yapıyor...:hulya:

kızlar evde kuzuların ayaklarına sadece çorapmı giydiriyorsunuz ben bir ev ayakkabısı aldım ama onunlada rahat olmuyor takılıyor halıya mesela düşüyor.. ben mesela terliksiz gezemem evde hemen buz gıbı olur ayaklarım onlar ıcınde aynı şey gecerlidir taş çeker..Gerçi bizim ev parke ama mutfak taş mesela ben mutfakta iş yaparken oda bir aşağı bir yukarı dolaşıyor ayaklarından soğuk alcak diye korkuyorum...Siz nasıl yapıyorsunuz çift çorapmı giydirsek napsak bilemedim

Duygu valla maşallah atlattın demektir
keşke annem burdayken bıraktırsaydım yaa
oda kıyamadı ki ağlayınca ver hadi ver dedi hep yoksa ben kararlıydım...

Ben ya patik giydiriyorum ya da hani şu altı yani tabanı deri üstü de çorap gibi patikler çıkmış pazardan aldım ben,çorap gibi giydiriliyor onunla rahat oluyor hem tabanını tutuyor...

ya çok şükür canım ya dediğin gibi annen varken yapsaydın daha iyi olurdu ama olsun 3 5 gün birisi destek olsun yeter hemen alışıyorlar sende hem daha rahat uyursun kız saç dökülmem durdu inanırmısın:)
Dün akşam arıcaktım seni 9 du aklıma geldin geç diye aramadım bacım:)

hee onlardan bendede var hediye gelmişti giydireyim bari patik denedim ama parkede kaydımafoldumbenBenim halılar küçük çıplak yerler çok kayıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…