- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #14.961
gül-umut- vardı 3.su kım??? ya sıldılermı acaba merakettım bende gorseydımmmmmsenağlamasenağlamasenağlama
yüüüttfeeennnnnn:Saruboceq:
buarada betüşşşşş naberrr bişi sorucam sana
sen aslana gece lambası almıstın odasına bende oda yapmayı dusunuyorum besıge sıgmıyor nerdeyse
lamban hosuma gıtmıstı degısık yani
nerden kaca almıstın sorması ayıp:uhm:
cnm naberrra.s.
benımkıde bagrınıyo konusuyo sanki içeri gidim yanlız kalsın sanki gel dıye yırtınıyo veletsırnaşık şey hele aguuu dıye seslenmesı yokmu masum masum ona bıtıyorum işte buarada tukurmeyı ogrettım ona buuuuuuuuwwww yapıyoruz dudaklardan tum tukurukler dısarııııı:roflol: bir ıkısefer yaptım anında kaptı babasıda opucuk yaptırmıs ınan onu bıle yapıyo ıkı dudanı kapatıp acıyo sankı opuyo gıbı :icecream: bizimki felaket herseyı cabuk kapmaya erkenden yapmaya basladı bıde yatmayı sevmıyo yatarken kafasını yukarı dogru kaldırıyo sankı kalkacak ayaga:roflol: alem yaaa allah butun bebıslere saglık versın ınsallah
heee bıde en komıgı altı acılınca nerdeyse kalkıp kacacak:roflol: bayılıyo cıplaklıga:sm_cool:
Iyılık tatlım ne olsun..
Masallah senınkıne pek zıpır olacak heraldee...kaydirigubbakcemile3
Bunların her hareketı sevılıyor ya... ellerını kafalarına koysalar onemlı oluyor bızım ıcın..
Yaramazlar... :)
Canım lamba derken hangısını soruyorsun merak ettım.. odasına aldıgımız uc lamba var..
bırı tepe lambası dıgerı şifonyer ustu yelkenlı seklınde olan oburude yerden olan uclu lamba ? CADIARZU
ay seren kıs nasıl uyumadı bu saate kadar bak cin aliyedelikafadulden
Kızlar benım Aslana dogdugundan berı kurmus oldugum bır uyku duzenı var..
Bazen 1 yada 2 saat ılerı gerı oynasa da genellıkle hep aynı saatlerde uyuyup uyanıyor..
Ancak daha oncesınde bıle 4-5 aydan sonra gecelerı kalkmaması gerektıgını duymustum..
Sımdı baktım.. bakın bılgınıze.. belkı faydası olur.. bu arada 9 ıle 10 arası uyutuyordum 20.30 gıbı yatırın dıyor ben en ıyısı hergun duz hesap 9 da uyutayım :)) herseyın saatlı ve programlı olması guzel bırsey..
ilerde de kolaylık olur bızım ıcın.. yerimseniben
3-6 ay: 3-4 aylık olan çoğu bebek günde 15 saat uyur. Bunun yaklaşık 10 saati gece, 5 saati ise gündüzdür. Eskisi gibi her 2-3 saatte bir uyanmamaktadır. Geceleri ancak bir kaç kez beslemek için uyanabilirsiniz. Gündüz uykuları ise 2-3 parti halinde yaklaşık 5 saat olacaktır.Bu dönemde:
Bebeğinizin uyku saatlerini planlamaya başlayabilirsiniz. Geceleri 20- 20.30 sıralarında uyuması uygun olacaktır. Bu saatlerde bebeğiniz çok enerjik görünse de yatmasını sağlayın. gündüz uykularını da belli saatlere planlamaya çalışın.
Yatma zamanı için bir takım alıştırmalar geliştirmeye çalışın. Onu yatırmadan önce oynadığınız oyunları yavaşlatın. Pijamalarını giydirin. Hikaye anlatın, ninni söyleyin. Işıkları azaltın. Bunu her gün yaparak bebeğinizin yatma saati geldiğini öğrenmesini sağlayın.
Bebeğiniz gece uykusunu 10 saat uyuduktan sonra onu uyandırın. böylece gündüz uykularını da düzenli uyumasını sağlarsınız.
Alıntı.
Seren bak ne dıyeyım sana bu daha cok taze bır bılgı..
Yenı ogrendım.. Gecen tv de bır doktor anlatıyordu.. bebekler uykusuz kaldıklarında aksıne daha cok enerjık gorunur ve hareketlı olurlarmıs..
Sureklı huysuzlanırlar mıs.. uyku saatlerı gectıgınde yada duzenlı olmadıgın da bunu yaramazlıga vururlarmıs..
Enerjı fazlalıgı ve rahatlayamamak yuzunden..
Bu yuzden uyku saatlerı belırlenlemelı ve hergun aynı duzende uyutulmadılır denıyor..
Bence sende uykusu varmıs gbı olmasa da aksam bellı bır saatte yatır sabah kalksın aradan 3 saat gecsın al ayagına salla.. uyut.. uyansın aradan 3 yada 4 saat gecınce tekrar uyut sallayıp..
Gunun bellı aralıklarında uyutmaya alıs.. zaten 2 3 gun yapsan alısıyorlar..
CNM BENDE ILK GUNLERDE BERI DUZENE SOKMUSTUM SABAH 7 DE KALKAR 10 GIBI UYUR YINE KALKAR 3 TE UYURDU 3-4 SAAT SONRA GECE 12 DE YATTIMI EN ERKEN 6 DA KALKARDI DUZENI DEGISTI GECELERI COK KALKIYOR GOZU KAPALI AMA MIKIRDANIYOR BU YAZDIGINI BENDE OKUMUSTUM ERKEN YATIRIYORUM EN GEC 10 DA AMA BU SEFER GECE HEP AYAKTA 10 SAAT UYUMUYOR YANİ AMA HIRSLIYIM DUZENE SOKUCAM YOKSA UYKUSUZLUKTAN BITKINDUSMEKUZEREYIM VALLAkafamçokkarıştı
BİDE BIZIMKI MUZIKSİZ UYUMUYOR COK ILGINC:)) KARNIMDAYKEN Bİ NINNI DINLETIRDIM AYNI NINNIYI DUYUNCA AGLASADA SUSUYOR ALLAHTAN DINLETMISIM ONUN SAYESINDE UYKUYA DALIYOR VELET YA:tomato:
ASLINDA DOGEU UYUMAYINCA HUYSUSOLUYOR DEDIGINII YAPIM BU HAFTA BAKIM NOLUCAK SIMDI ALDIMM AYAGIMA MIZMIZLANIYO AKSAMDA 9 DA YATIRAYIM INSALLAH DUZENE GIRER YA
INAN BENDE UYKUSUS KALIYORUM UYKUSUZLUKTAN MIGDEM BULANIYOR GOREN CABUK KILO VERDIN DIYO EE BOLE EVLAT OLURSA CABUKTA ERIRIM VALLA
BUARADA SAOL LAMBA ICIN BAKARIM ORAYA SENDE GULEGULE KULLAN COK ŞIK CUNKU
OF HALA MIZMIZLANIYO INSALLAH UYUR TV YI KISTIM MUZIGI ACTIM KISIKSESLE INSALLAH DUZENEGIRER YAAAAA
İnşallah canım, sabırla azimle çalışicük valla mecbur..
Benım kı de 4 gundur gece aynı dedıgın gıbı gozu kapalı mıkırdanıyor aglıyor ama hc uyanmadan..
mecbur mudahale edıyoruz tabı ayaga fılan alıp uyuyarak sallıyorduk sırayla.. bır hastalıgıda yok ama sanırım diş ler baslıyor artık yoksa boyle yapan bır bebek degıldı emer uyurdu gozunu hıc acmadan 3 saate bır duzenlı..
Dun gece ıyıydı ama duzeldı sanırım.. Valla dertlerı olsada anlatamıyorlar kı ıste..
Bır sekılde bu gunlerde gecıcek kocaman adam olup tepemızden bakacaklar bıze.. :)
Allah uzun saglıklı omur versın hepımıze.. o gunlerıde gorelım ınsallah..
OFF AGALAYA AGLAYA UYUDU INSAN KIYAMIYO AMA DEDIGIN GIBI ALISMASI LAZIM BETULCUM SAOL VALLA BU DEDIGINI DIKKATE ALICAM BUGUNDEN BASLIYORUM INSALLAH DUZENE GIRER ONADA BANADA YAZIK VALLA
BIDE ZOR DALIYO UYKUSU COK HAFIF INSALLAH DUZENLI UYUR
TEKRARDAN SAOL BİTANEMMMMa.s.
gülşahcım sevdiği mama var demiştin pirinçli bebelac ondan da mı yemiyor ?
iştah için multivitaminler de işe yarıyormuş bir yerde okumuştum..
ama siz kullanmıyordunuz sanırım..dr. ne diyecek bakalım..
üzme kendini canım ya, birşey olmaz Allahın izniyle..bugünler de geçicek, düzelicek inşAllah :teselli:
Rıca ederım canımm ne demek.. :1hug:
Bu arada aynen canım yaa... Bızımkı de ası olunca aglamıyor hala da ha tepedekı donenceye fılan bakıp guluyor.. hıssetmıyor heralde.. ama en son karma asısı olurken bır pnomokok bır karma oldu ıkısı de ayrı bacaklardan.. pnomkok ta hıc hıssetmedı hala bıze bakıp konusuyordu..
Karmayı dıger bacagına vururken bırden agladı sonra sustu.. o yakıyormus cunkuu tahmın etmıstım.. :teselli:
hoşgedin zeynep görünmüyorsun hiç, özletme kendini :1hug: a.s.Merhaba Arkadaşlar buaralar az giriyorum aksine ne çok konuşuyorsunuz takipte zorlanıyorum..
İstanbul buluşmasının ilk ayağı gerçekleşmiş anneler çok güzeller maşaallah bebeişlerde yaşıtlarıyla tanışmışlar harika olmuş...
Gülsüm arkadaşım hayırlı olsun Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş...
Milupa canım sütlü pirinçlisi ilk başlarda severek yiyodu şimdi onuda yemiyo bilmiyorum canım eğer dişi yüzündense amenna sonuçta olur bunlar inş.altta yatan durum başka bişey değildir,dr. ne diyecek bakalım memeyi emerken bağırıp ağlıyo çok sıkıldım inan geçer elbette bu günlerde sağlıkları iyi olsundasenağlama
KIS BIZIM ERKEKLER NEKADAR BIRBIRLERINE BENZIYO BOLE:içelim:
KARMADA EGEDE ONCE AGLAR GIBI OLDU SONRA SUSTU GULDU BIZE OTEKINDE BIZIMKIDE HISSETMEDI EEEE TERAZI BURCU BUNLAR GUCLU ERKEKLER:lepi:
TEK AGLADIGI SEY ALINGANLIK BI ALINMASI VAR INSANIN GULESI GELIYO :roflol: DUDAKLARINI BI BUZUYO GOZLERI DOLUYO BI GORSEN HADI BIDAHA YAP DIYESIMIZ GELIYO VALLA
ANAM BUNLARIN HER HALI BIR OLAY BEEE:1hug:
Aynı vallahı aynı..naniknanik
Bızımkı de gozlerı dolduruyor agzı buzuyor boylee gulsek mı uzulsek mı bılemıyoruz valla..
Hem ıcım sızlıyor hem cok hosuma gıdıyor.. cok tatlı oluyorlar ya o zaman.. Şeniz
Bu arada bu topiğin cogunluk basak bebegı kız bızı topa tutarlar sus.. :roflol:
Hepsi oyle hepsi terazısı basagı .. :icecream:
:roflol:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?