- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #14.921
canım madem mama verme yesin dedi sende yedir..ama o dediğin ölçekleri ben bıle vermyoyum..iki çay kaşığı büyük bişi bizim için misal..yumurtayı zaten araştır bence helebı alerjı olurlarsa mahrum kalırlar..canını sıkma..neleri aştık bunlarımı aşamicaz..deneye deneye bulucazelbet..tahıllı derken hazır mamaları kastettım..tahıllı kaşıkmamaması..yok sütlü prinçli,mısırlı sütlü,irmikli sütlü gibi oluyolar..bende tahıllara yenı gectım benımkıde sebzeden başka bişi yemıyo...valla inşallah allahımabu golden goat güvenılıriyi bişydirde benımkı toparlar kilo alır..annanesı vermıi işte portakallı sütlü misal bi sabah için bu yeterli..yogurtta mısal dediğimgbi annem tamyaglı ıneksütünden yapmıştı ben evde lıghttan yapıyodum..bişi olmuyodu..amayogurdu bıleıkı gun üstüste yıyınce kabardı...telaşe yapma rahat ol..sonucta hepsinin bi düzeni olucak allahın izniyle..
herkese günaydınlar
herkes iyidir umarım naşşallah bebişlerde harekler başlamış ne güzel onları seyretmek bizimkini ben koyduğum yerde bulamıyorum bir battaniye üstüne pike serip yere koyorum ki kendi kendine oynasın diye arada bi bakıyorum kayıp kaydirigubbakcemile tekrar yerie koyyorum oyuncakları dişliği 2 dk sonra tekrar yüz üstü dönmüş yuvarlanıyor
bu arada biz hemen hemen bütün ek gıdalara başladık sabahları kahvaltısı
pekmez tuzu alınmış peynir yumurta ve meyce püresini karıştırıp yediriyorum (tarifi dr verdi karıştırarak yedirmemide kendisi söyledi ilerde ayırt etmesinler yiycek diye böle öneriyorlarmış)
öğlenleri yogurt
ikindi meyve püresi
akşam yemeği çorba
ehh bunlardan hariçde sürekli emiyor zaten
bizim beslenme bu şekilde ama suyu ihmal etmemek gerekiyormuş artık
Atanın iki ay öncesinde yaptırdığımız aşıdada kolunda izi kaldı sürekli sanki su toplamış gibi şişiyor geri iniyor bi türlü geçmedi acaba aşımı tuttu yoksa bi problemmi var çözemedimCADIARZU
selam kızlarrr nasılsınızzz ben işlerin altında kaldım kız durmuyor gene 2 gündür yemek yediremiyorum biberonuda bırakacak sanırım bu zilli biberon mamasını kaşıkla yedirmeye başladık gece uyurken birtek uykuda içiyor gündüzde bazen yarısını içip diğer yarısını kaşıkla alıyor ama 2 ğün atlamaya başladık gene yemiyor yemek saatlerimiz 4 saate çıkarmıştık şimdi gene 5 saate yükseldi arada 3 saat geçince yiyor sonra gene başlıyor atlamaya netçem bu kızla yaww yine150 gr vermiş tarttık bu sabah malesefff yemeyince hemen kilo veriyorr dr aradım mide de dolayı dedi kan idrar herşeye bakılmıştı zaten bide ishal yeni atlattık etkiledi diyor dr düzelecek 1 hafta daha sabret diyorr
Güzel bi gün olsun annişleeerrhihoyyyt
Bugün aylar sonra ilk adetimi görmüş bulunuyorum bi garip geldi bana ama şimdi alıştım ooh be hamişim sanmıştım çok mutluyum:sm_cool:
cnm kac aylık oldu senınkı bıde yumurtayı nasıl verıyorsun??? bi tarıfedermısın..herkese günaydınlar
herkes iyidir umarım naşşallah bebişlerde harekler başlamış ne güzel onları seyretmek bizimkini ben koyduğum yerde bulamıyorum bir battaniye üstüne pike serip yere koyorum ki kendi kendine oynasın diye arada bi bakıyorum kayıp kaydirigubbakcemile tekrar yerie koyyorum oyuncakları dişliği 2 dk sonra tekrar yüz üstü dönmüş yuvarlanıyor
bu arada biz hemen hemen bütün ek gıdalara başladık sabahları kahvaltısı
pekmez tuzu alınmış peynir yumurta ve meyce püresini karıştırıp yediriyorum (tarifi dr verdi karıştırarak yedirmemide kendisi söyledi ilerde ayırt etmesinler yiycek diye böle öneriyorlarmış)
öğlenleri yogurt
ikindi meyve püresi
akşam yemeği çorba
ehh bunlardan hariçde sürekli emiyor zaten
bizim beslenme bu şekilde ama suyu ihmal etmemek gerekiyormuş artık
Atanın iki ay öncesinde yaptırdığımız aşıdada kolunda izi kaldı sürekli sanki su toplamış gibi şişiyor geri iniyor bi türlü geçmedi acaba aşımı tuttu yoksa bi problemmi var çözemedimCADIARZU
selam kızlarrr nasılsınızzz ben işlerin altında kaldım kız durmuyor gene 2 gündür yemek yediremiyorum biberonuda bırakacak sanırım bu zilli biberon mamasını kaşıkla yedirmeye başladık gece uyurken birtek uykuda içiyor gündüzde bazen yarısını içip diğer yarısını kaşıkla alıyor ama 2 ğün atlamaya başladık gene yemiyor yemek saatlerimiz 4 saate çıkarmıştık şimdi gene 5 saate yükseldi arada 3 saat geçince yiyor sonra gene başlıyor atlamaya netçem bu kızla yaww yine150 gr vermiş tarttık bu sabah malesefff yemeyince hemen kilo veriyorr dr aradım mide de dolayı dedi kan idrar herşeye bakılmıştı zaten bide ishal yeni atlattık etkiledi diyor dr düzelecek 1 hafta daha sabret diyorr
Kizlar merhaba,
Gruba bugun uye oldum. 21 haftalik kizim var. Emziriyorum. Henuz bebegime su vermiyorum. Ne zaman su vermeye baslamaliyim?
ayten hnm merhaba
nasılsınız efendım iyisinizdir insallah
işleriniz saglıgınız bebişiniz nasıl efendım
(biz yazmasak hatunun bizi taktıgı yuukkklava::dilcikar:)
hadi len sen çok takıyosun sanki biziiii tiiiiii hamileyken bir kaç laf attın ondan sonra kaile bile olamdın bizi-tatlicadiarzu- neysee daha fazlaaa konuşmıyemm iyiyiz çok şükürrr iş hayatı zorrrr sağlığımız yerinde çok şükürrr sizler nasılsınız iyimisiniz efemmmmmmmm-tatlicadiarzu-
Gunaydın kızlarr...
Benım kı de çığlık atmayı alıskanlık ettı bu ara..
ve ellerı zaten meshurdu delı gıbı hırsla hem kendı karnına fılan vuruyr hemde emzırırken saga sola carpıyor bana da vuruyor tabıı :))klava:
çığlık atmayı yenı ogrendıler sanırım degısık geldıgı ıcın mı sureklı yapıyorlar nee... kaydirigubbakcemile3
bagırıyor bagırıyor hele bır de dılını cıkararak bagırması var sonra bogazı kuruyor heralde bagırmayı kesıyor ehe ehe yapıyor devam edıyorr... :roflol:
bizimde öyle canım aşı tuttuğundan oluyo merak etme
hadi len sen çok takıyosun sanki biziiii tiiiiii hamileyken bir kaç laf attın ondan sonra kaile bile olamdın bizi-tatlicadiarzu- neysee daha fazlaaa konuşmıyemm iyiyiz çok şükürrr iş hayatı zorrrr sağlığımız yerinde çok şükürrr sizler nasılsınız iyimisiniz efemmmmmmmm-tatlicadiarzu-
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa allah kuruıftıradan saklasın yolarım o saclarını kıssskaydirigubbakcemile:roflol:
tabe sen rahatsın bacım basında cocun yok işhayatına basladın rahat rahat yazabılıyorsun ben suan yazarken bıle tekme yıyorum oglumdan:mymeka: cok gıremıyorum valla arada yazıları okuyorum cıkıyorum yoksa senı tiiiiye almadıgım yok bacım
seni severım bılırsın sen hacıvat ben karagoz nasıl unuturum senüüü:1hug:
bizler iiyiz butun gun evdeyım sıkıntıdan patladım yaz olsun evde durmıcam valla bunaldım yahuuuu buarada senın bebişe kım bakıyor kıskafamçokkarıştı
oohh şükür saol canım
seren canım yumurta sarısı veriyorum 4/1 kadar biz 6, ayımızı doldurduk canım ama 5 aylıkda meyve püresiyle ve yogurtla başladım kahvaltıyı 1 haftadır veriyorum şükür alerjik bi durum çıkmadı peynirini özel tuzsuz peynir aldım. pekmezde el yapımı tokatdan geldi
anlıycan mama yada hazır meyve püreleri hazır muhallebiler yedirmiyorum. bu yedirdiklerimi de yemem demiyor lüp lüp götürüyor
herkese iyi günler
buluşma gerçekleşmiş hepiniz çok güzelsiniz yıkılıyor..
bende fazlalıklar yapıştı gideceği yok
bu arada ben yaklaşık 20 günü aşkın süredir adet görüyorum anlamadım olsun olsun diye beklerken kesilmesini bekliyorum..
aranızda ilk defa adet görenlerde bu şekildemi
slm kızlar bende leblebi kafa onurun resmini koycam canım istedi
[-------------------------------
QUOTE]
maşallah yaaaaleblebi kafan pek tatlı çıkmış valla allah nazarlardan korusun
slm kızlar....
aslında yarın yazacaktım ama dayanamadım... dr a gittik bebeğimi gördün kocaman olmuş... 15 haftalık hamileymişim meğer... çok şaşırdım yaaa...oğlumu emziremeyecekmişim artıık... çok üzüldüm...senağlama
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa allah kuruıftıradan saklasın yolarım o saclarını kıssskaydirigubbakcemile:roflol:
tabe sen rahatsın bacım basında cocun yok işhayatına basladın rahat rahat yazabılıyorsun ben suan yazarken bıle tekme yıyorum oglumdan:mymeka: cok gıremıyorum valla arada yazıları okuyorum cıkıyorum yoksa senı tiiiiye almadıgım yok bacım
seni severım bılırsın sen hacıvat ben karagoz nasıl unuturum senüüü:1hug:
bizler iiyiz butun gun evdeyım sıkıntıdan patladım yaz olsun evde durmıcam valla bunaldım yahuuuu buarada senın bebişe kım bakıyor kıskafamçokkarıştı
serencim şu anda annecim burda o bakıor sonra gene kayınvalide bakacak ama kedisi gitmezse ben işi bırakıp kendim bakıcam, sen ne zaman planlıyosun iş hayatına dönmeyi :içelim:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?