Doğum yapmış olan anneler buraya....

golden goat bana çok güvenilir geliyo canım ... bende çok heveslenip almıştım anne sütüne en yakın falan die ama yemedi işte sıpa ... doktor bana direk keçi sütü de verebilirsin dedi çok faydalı dedi... bende araştırdım hem pastorizesini hem de çiğ keçi sütü buldum şimdi yavrulama zamanlarıymış martta satmaya başlayacaklarmış bakalım alcam belki onu sever bişeylerle tatlandırıp veririz...
bende anneme söyliyim de bari çok karıştırmayalım yarın ...doktor yumurta için de beyazını verme sarısını verebilirsin demişti bana ama tabii alerji yapabilir hele de deniz gibi suratına yeleğin çıt çıtı değdiği için 3 gün kızarık dolaşan bi çocuğa herşey dokunabilir :)

herkese günaydınlar
herkes iyidir umarım naşşallah bebişlerde harekler başlamış ne güzel onları seyretmek bizimkini ben koyduğum yerde bulamıyorum bir battaniye üstüne pike serip yere koyorum ki kendi kendine oynasın diye arada bi bakıyorum kayıp kaydirigubbakcemile tekrar yerie koyyorum oyuncakları dişliği 2 dk sonra tekrar yüz üstü dönmüş yuvarlanıyor

bu arada biz hemen hemen bütün ek gıdalara başladık sabahları kahvaltısı
pekmez tuzu alınmış peynir yumurta ve meyce püresini karıştırıp yediriyorum (tarifi dr verdi karıştırarak yedirmemide kendisi söyledi ilerde ayırt etmesinler yiycek diye böle öneriyorlarmış)

öğlenleri yogurt
ikindi meyve püresi

akşam yemeği çorba

ehh bunlardan hariçde sürekli emiyor zaten

bizim beslenme bu şekilde ama suyu ihmal etmemek gerekiyormuş artık

Atanın iki ay öncesinde yaptırdığımız aşıdada kolunda izi kaldı sürekli sanki su toplamış gibi şişiyor geri iniyor bi türlü geçmedi acaba aşımı tuttu yoksa bi problemmi var çözemedimCADIARZU

bizimde öyle canım aşı tuttuğundan oluyo merak etme

selam kızlarrr nasılsınızzz ben işlerin altında kaldım kız durmuyor gene 2 gündür yemek yediremiyorum biberonuda bırakacak sanırım bu zilli biberon mamasını kaşıkla yedirmeye başladık gece uyurken birtek uykuda içiyor gündüzde bazen yarısını içip diğer yarısını kaşıkla alıyor ama 2 ğün atlamaya başladık gene yemiyor yemek saatlerimiz 4 saate çıkarmıştık şimdi gene 5 saate yükseldi arada 3 saat geçince yiyor sonra gene başlıyor atlamaya netçem bu kızla yaww yine150 gr vermiş tarttık bu sabah malesefff yemeyince hemen kilo veriyorr dr aradım mide de dolayı dedi kan idrar herşeye bakılmıştı zaten bide ishal yeni atlattık etkiledi diyor dr düzelecek 1 hafta daha sabret diyorr

Allah kolaylık versın canım yaa..
Duzelecekse ne guzel ıste sık dısını bırazcık daha..
Yoluna gırecektır ınsallah.. :teselli:

Güzel bi gün olsun annişleeerrhihoyyyt
Bugün aylar sonra ilk adetimi görmüş bulunuyorum bi garip geldi bana ama şimdi alıştım ooh be hamişim sanmıştım çok mutluyum:sm_cool:

senin adına sevindim canımmm erken daha zatenn kzara kalsan yinede bakabilecek durumunda varsa sağlık olsun dersin ama zor gerçekten ben düşünemiyorum şuan hamile kalırmıyım kalmazmıyım bilemiyorum biliyorsunuz ben tedavi ile hamiş kaldım düşüklerim oluyordu ama belki düzelmiştir doğumdan sonra diyede korkuyorum ve dikkatli olmaya çalışıyorum ama kader işte nasip kısmet olursada napalım bakıcaz artıkk iki bebişeeeeeeeee :roflol:

cnm kac aylık oldu senınkı bıde yumurtayı nasıl verıyorsun??? bi tarıfedermısın..
bende dun aksam ılk kes bebelac sebze corbası verdım gece cok uyanıyodu ya valla yedı ve sabahakarsı uyandı:1shok: şaşırdım demekkı artık bızımkı doymuyo sanırsam iyimi yaptım kotumu bılmıyorum ama yedi ve uyudu işte:uhm:

gecmısolsun fıstıkıma uzulme gecer cnm
arada huy degıstırıyolar işte
napacaannnnsositososito

Kizlar merhaba,

Gruba bugun uye oldum. 21 haftalik kizim var. Emziriyorum. Henuz bebegime su vermiyorum. Ne zaman su vermeye baslamaliyim?

allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin canım eklere başladıysa günde 2 defa ılıtılmış su ver bence 1 tatlı kaşığı kadar çünki benim dr ver demişti meyveye falan başladığımızda ama anne sütü veriyorsan sadece ozaman 6 ay bitene kadar gerek yok ama ekler verilmeye başlanınca az da olsa vermek gerek

hicrancım yaaaaa sende ne anneymişin bee yılın annesi seda ve sen allahhh yüzünüzü tez zamanda güldürsün inşallahhhhhh tombul tombul olsunlart inaşşallhhh bizimkininde iştahı süper değil ama genede azbuçuk yiyor çok şükür.

cnm naberrra.s.
benımkıde bagrınıyo konusuyo sanki içeri gidim yanlız kalsın sanki gel dıye yırtınıyo veletsırnaşık şey hele aguuu dıye seslenmesı yokmu masum masum ona bıtıyorum işte buarada tukurmeyı ogrettım ona buuuuuuuuwwww yapıyoruz dudaklardan tum tukurukler dısarııııı:roflol: bir ıkısefer yaptım anında kaptı babasıda opucuk yaptırmıs ınan onu bıle yapıyo ıkı dudanı kapatıp acıyo sankı opuyo gıbı :icecream: bizimki felaket herseyı cabuk kapmaya erkenden yapmaya basladı bıde yatmayı sevmıyo yatarken kafasını yukarı dogru kaldırıyo sankı kalkacak ayaga:roflol: alem yaaa allah butun bebıslere saglık versın ınsallah
heee bıde en komıgı altı acılınca nerdeyse kalkıp kacacak:roflol: bayılıyo cıplaklıga:sm_cool:

bizimde öyle canım aşı tuttuğundan oluyo merak etme

oohh şükür saol canım

seren canım yumurta sarısı veriyorum 4/1 kadar biz 6, ayımızı doldurduk canım ama 5 aylıkda meyve püresiyle ve yogurtla başladım kahvaltıyı 1 haftadır veriyorum şükür alerjik bi durum çıkmadı peynirini özel tuzsuz peynir aldım. pekmezde el yapımı tokatdan geldi
anlıycan mama yada hazır meyve püreleri hazır muhallebiler yedirmiyorum. bu yedirdiklerimi de yemem demiyor lüp lüp götürüyor

hicran geçmiş olsun canım prensesin inş yemesi bir an evvel normale döner

bende hazır mamadan yana degılım eklere gecınce kendım yapıcam ınsallah
masallah bebişine secmeden yıyor, et olsun saglıklı tombık olsun yarasın bebişine
ınsallah bızımkıde secmez gercı secse dunku mamayı yemezdı lop lop goturdu bızımkıde
pekı dişi cıktımı?? bızımkının elı sureklı agzında bıde artık nerdeyse onluksuz gezdıremıyorum cok ıslatıyor onunu kabaran bısey yok ama 1-2 aya kadar dımızde ıkar herhalde:uhm:

:1shok::1shok: allah allah yaaa dr git bence bir sorun olmasın allah korusun kızz ben 2.yi oldum ama 4 gün sürdü benim hamişlik öncesi 2 yıl boyunca 1 gün oluyordum sadece doğumdan sonra düzeldi eskisi gibi 2 defadır 4 gün sürüyor bence 20 gün sürmesi thaf yanii

neeeeeeeeeee 15 haftalıkmııııı kız nettin sennnnnnnnn anaaaaaaaaaaa ulen sen hemen hamiş kalmışın nerdeyseee olsun kısmet böleymişş kısmetiyle gelir oğluşuna bir kızkardeş sağlıkla sıhhatle inşallahhh aman desene senin oğluşunun doğum gününe yakın doğum yapacan sen kızzzzzzzzzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…