Doğum yapmış olan anneler buraya....

Çoğlık atma ve emerken vurma yaklaşık 1 aydır ayça da yapıyor eliyle çenemi tutup çeviriyor,elini ağzıma sokuyor,boynuma vuruyor...
Bir de bu aralar çıktı yeni bişey ama sinirlerimi bozuyor,2,3 gecedir gece uyanıyor gözlerini de açıyor,ayy hadi uğraş tekrar uyutmak için ağlıyor mızıklanıyor,emmiyor da.Gözü kapalı emer uykuya devam ederdi,gece birden uyanmak da nerden çıktı,helak oluyorum geceleri yaa.Emziriyorum hemen arkasından hık mık ederek uyanıyor.aaaa,ooo başlıyor konuşmaya uyutmaya çalışınca da ağlıyor sıpaa...
klava:

Çok zilli benimki yaa,İsmette bir haşin bakışlı valla ben bile korkuyorum,Asabiyiiim,psikopatııım,ama perdelerimi kaldırınca özümde kedi gibi bir insanım der gibi...:roflol:
Babası da öyle der japon çizgi filmlerindeki koca gözlü kızlara benziyor diyorhihoyyyt
Ama İsmetimşn de karizması yeter bee,sarı kafa Kıvanç tam ıssırmalıktı o da ayrı,koca bebeeekkkk...

ben milupa organik meyve ve sebzeleri gönül rahatlığıyla veriyorum valla kendim yaptığım da oluyor ama organikler daha çok içime siniyor,bizim aldığımız sebzeler tamam ev yapımı ama ne kadar organik,ne kadar saf yetiştirilmişki,kimbilir ne çeşit zirai ilaçlar,gübreler kullanılarak yetiştiriliyor.Valla organikler sertifikalı falan bence daha sağlıklı.Güveniyorum ben.:sm_confused:

Tesekkur ederız arkadaslar... :)a.s.

Maşallah kara gözlü kuzu olmuş buu,Aslan oğlan

Organik Kavanoz Serisi

4. - 6. Aydan sonra ek besinlerle tanışacak olan bebeğinize Milupa uzmanlığında, organik tarımla yetiştirilen sebze ve meyvelerden üretilen Milupa Organik Kavanoz Serisi'ni verebilirsiniz.

Organik tarım en kontrollü ve doğal üretim şeklidir. Kesinlikle suni gübre ve tarımsal ilaç kullanılmaz. Milupa Organik Kavanoz Serisi, organik tarımla yetiştirilen sebze ve meyvelerle üretildiği için tamamen doğaldır. Hiçbir katkı maddesi ve hormon içermeyen bu ek besinleri güvenle ve rahatlıkla bebeğinize verebilirsiniz.

Ay biraz reklam gibi oldu ama ben de içimi rahatlatmaya çalışıyorum.
Sitesine baktım şimdi böyle diyor ben yediriyorum kuzuma severek de yiyor.Siz ne diyorsunuz kullanan yok mu?

aynen canım bızımkıde gece yatıyor 1 saat sonra kalkar sankı 8 saat uyumus uykusunu almıs gıbı oyunlar çığlıklarr..Hele cananında dedıgı gıbı resmen çingene gibi bağırıyor:)))
eller kollar hıc durmuyor.Hepsi değişik işte gece uyanmasıda bizde 1 aydan fazladır sürüyorkaydirigubbakcemile3

ben kullanmadım ama bende güveniyorum canım onlara. özellikle bio yazanlar iyiymiş.
organik olanlarda öyle.
ama maalesef ne zamana kadar onlarla besleyebiliriz mutlaka hormonlu yiyeceklerlede tanışacaklar:çok üzgünüm:

gülcüm naber kızzz.bursdasın.nasılsın.. duygu ve arzu sizlerde..

burdayız şekerim ama ben çok yoruldum kucakta taşımaktan yaa dayanmıyor artık aynı bu canavarlar elleri kolları hiç durmuyor burnumu sıkıyor saçlarım kalmadı zaten çekeçeke birde hep zıplasa valla derya hoppalamı dediydi zararlı mararlı demicem alcam yoksa kaburgalarımı kırcak bu benimklava::asigim:

gül cnm ben gecenlerde sebze ve meyve püresi yedirim ama hero baby ve bebelactı cnm
cnm gece kalkıp bakınması bizdede oluyo konuşmak istio gecenin bi vakti sıpa...umarım kısa zamanda gecer bu ani kalkmaları ..:sm_confused:
kıslar bide gecen drmz demişti eğer bebeğin burnu tıkalıysa gece kabus görür diye.. bilmem ne kadar doğru ondan da olbiliyormuş ani ağlayarak uyanmaları..:bbo:fisfisfis

kızlar pediatri portalında dolaşıyodum bi anne doktora şu soruyu sormuş

merhaba benim kızım 13.ay 24 günlük geçen haftaki kontrollerinde 9.100 gr boy 77 cm idi doktorumuz gayet iyi gördü doktoruma bana göre çok zayıf dedim çünkü doktor sırası beklerken diger çocuklar tombiş tombiş analarının kucaklarında oturuyorlar ama benim kızım sadece ya koşuyor yada birşeyleri karıştırıyor herneyse doktora çok zayıf degince olsun ileride seningibi şişman olmasın dedi ( biraz kilo sorunum varda) çok uzattım sizce normalmi yoksa benim kafamdamı bir sorun var lütfen cevaplarsanız sevinirim.

çok güldüm hemde çok sevimli buldum biz anneler bir alemiz valla kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

:roflol: en çok dr.un verdiği cevaba güldüm kaydirigubbakcemile3
çok güzeldi, sağol canım :))

canancım iyiyim canımkız yeni uyudu gidip banyo yaptım
sen nasılsın selocan nasıl?kaydirigubbakcemile3

ay bu doktorlara göre herşey normal yaa,ama ne desin ki evet zayıf dese ne olacak kadın yedirmiyor mu sanki çocuğuna,iştahsızdır kesin sıpa.Annem siz doyunca ben doymuş gibi olurdum derdi valla doğruymuş Ayça doyup uykuya dalınca bir rahatlıyorum veya 1 kase sebze piresi yiyor ya,dünyalar benim oluyor
Şeniz

6. ay oyunları

Ona şarkılar söyleyin, birlikte tempo tutun, el çırpın…
Önemli kelimeleri yumuşak bir tonla ve vurgulayarak tekrarlayın.
Onu kucağınıza alın ve çıkardığı sesleri ya da yüz ifadelerini siz de tekrarlayın.
Çevresine yumuşak yastıklar koyarak, bir an önce desteksiz oturabilmesine yardım edin.
Yüzüstü yatırın ve kollarıyla vücudunu nasıl kaldıracağını öğretin.
Sizi görebileceği bir yere geçip, kollarınızı açın ve onu kucaklayacağınızı söyleyin, (Bebeğiniz gülümser ve cilve yapar.) O size uzanırken, siz onu kucaklayın.
Yuvarlanan, silindir şeklinde oyuncaklar alarak, daha çok hareket etmesini sağlayın.
Bir el fenerinin lamba kısmını değişik şekillerde kesilmiş kartonla kaplayın. (kalp, araba, kuş gibi) Işıkları kapatın ve bu gölgeyi duvara yansıtın ve oyunu geliştirin.
Bebeğinizi, başka bebeklerle vakit geçirebileceği yerlere götürün.
Onu pusetle gezdirirken, pusetine bir balon bağlayın.

selam kızlar....be geldim..ama artık çok fazla giremiyorum vaktim olmuyor...eczanede tadilat var kaç gündür....umarım herkes iyidir....geçmişi okuyamam çok fazla çünkü :)

:::roflol::roflol:kaydirigubbakcemile3

Canancım yeni gördüm nasılsın canım ya bir türlü karşılaşamıyoruz::1hug:

selam kızlar....be geldim..ama artık çok fazla giremiyorum vaktim olmuyor...eczanede tadilat var kaç gündür....umarım herkes iyidir....geçmişi okuyamam çok fazla çünkü :)

deryacım hoş geldin kıs sen banlı değilmiydin ne zaman acıldı arkidişimsüprizzzzz
bizler idare ediyoruz valla sende durucuk da ii dir inş..:1rolleyes:

kızlar kaçmışınız hep beraberr ben bu ara fırsat bulamıyom girmeye girip çıkıyom bildiğiniz

gibi oku oku da bitmiyor amma konuşmuşunuz maşallahhh valla gemişi çat pat okuyabildimmm bugün alışveriş günümüzdü eksikleri ramamladık ceylinde

durmuyor artık iyice huysuzlaştı birde grip oluyoruz sanırım daha doğrusu oldukk oldukk hapşırma arada öksürme burun hırıltısı ateş fazla yok ama 37,5

seyrediyor fitil verdim düştü 37 ye bugün ya kızı üşüttüm ben kaşla göz arası gene galibaaa önceki gün banyo yaptırırken ev sıcak havluları bile petek

üzerinde ısıtıyorum banyo süresince öle kuruluyorum giysileri bile petekten alıp giydiriyorum ama yıkarken baya titredi üşüdü resmen ilk defa böle yaptı ne

yapacağımı şaşırdım valla alel acele yıkayıp giydirdimm birde aşşırı heyecan yapıyor bu aralar feci titriyorr korkuyorum valla bide sankii nefes

alamıyormuşcasına iykkk yapıyor gözleri dönüyorr sonra normal şekilde gülüyor ama o ana sanki nefesi kesiliyormuş gibi yapıyor bugün sabahtan beri

dikkatle inceliyorum nezaman nasıl yapıyor diyee ama yarında bakıcam eğer devam ederse dr götürecem valla korkuyorum kızdan acep reflüdenmi mideden

geliyor bişiiler de nefesini tıkıyorr yoksa aşırrı heyecandanmı böle yapıyorr yada anmak istemiyorum ama ailede kalp genetik bizde bebeklerde böle oldu

birkaç akrabada inşallah öle bişii değildirr ama şundan biraz içim rahatlıyorr avizelere acayippp heyecan yapıyor titriyor sanırsınız allah göstermesin saralı

gibi titriyor resmen nasıl bişii bu yaa bu heyecana kal dayanmazzz yanii neyse ben yine hüsnü kuruntuya geçtimmm bakalım yarında olursa böleee

gözlemlicem dr arayacağımm

herkese iyi gecelerrr ben gidip biberonları yıkayıp makinaya koyayımda hazır olsun 1de mama saati sonra yatıcam bende

Son düzenleme:

canım biz geçen ay almıştık hoppala h.sonu doktora gittiğimizde sorduk kullanabilir bir sakıncası yok tabi abartmayın bütün gün orda zıplamasın dedi :)
biz çok memnunuz gerçekten deniz çok eğleniyo hoppalada hemde basması falan acayip gelişti.

dün akşam sütaşın babymix diye bir yoğurdu var 6.aydan sonra kullanılabilen bebek yoğurdu .
onunla yoğurt mayaladım , günlük sütle ... çok güzel oldu ...
haftaya da biyerden keçi sütü buldum şimdi yeni yavrulamış hayvanlar haftaya sütleri satmaya başlıycaklarmış ( ne üzüldüm yaa 1-2 hafta emziriyolar yavrularını sonra sütleri satmaya başlıyolar )neyse ondan alcam onunla mayalıycam yoğurdu ...doktor keçi sütünü direk de verebilirsin dedi ama bizimki içmez herhalde ben o yüzden yoğurdunu yapcam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…