Doğum yaptım ama...

rumeysa3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2016
1.452
1.890
83
Arkadaşlar riskli bir gebelik sureci ve öncesinde uzun süren tedaviler sonucu çok şükür doğum yaptım dün. Allah isteyen herkese en hayırlısından nasip etsin. Ama...
Benim sorunum hayırlı olsuna gelen insanlar. Yahu ben belki resmini cekmeni internette watsapta orada burada paylaşmanı istemiyorum. Söylüyorum resim paylaşmak yok diye daha ne diye benden izinsiz pat çekiyosun resmini. Birde yani uzaktan bak hayırlı olsun de geç. 15 cm dibine sokulmak nedir arkadaş. O kadar çok sinirlendim ki. Çocugum enfeksiyon kaptı şuanda küvözde. Ve ben kahroluyorum. Düşüncesiz insanlardan ve pis nefeslerinden nefret ediyorum. Sezeryan olduğum için hâlâ desteksiz kalkıp yürüyemediğimden koruyamadım bebeğimi. Ama keşke deseydim resim cekmeyin çocuğuda uzaktan görün diye. Gerçi herkesin içinde eşime laf kondurdum uzak dur elini yıka filan diye insanlarda anlasinlar rahatsız olduğumu. Ama nerdee o düşünce. Artık açıkça ve sertçe söylüycem çünkü anlamıyorlar kusura bakarlarsa da baksınlar. Nolur dua edin bebeğim biran evvel toparlansın Allah herkesin evladını bağışlasın benimkini de. Tüm kalbimle diliyorum evlat isteyenlere de Rabbim tez vakitte hayırlısından nasip etsin.

Nolur arkadaşlar bişey söyleyin. O kadar öfkeliyim ki hem eşime hem kendime. Bebeğimi koruyamadık. Ben ağrıdan sızıdan kendimi toparlayamadım eşime söylüyorum anlamıyor insanlara bişey diyemiyorum kayınvalidem oradan bu kadar sakınma bilmem ne diyor vıdı vıdı. Napayım ben

Hayırlı olsun güle güle büyütün
Çok geçmiş olsun rabbim bebeğinize acil şifalar versin inşallah
Keşke en baştan tavrınızı koysaydınız minicik bir bebek o dışarıdan gelen mikroplara karsi dayanıksız bunu bildikleri halde hiç umursamayan insanlardan nefret ediyorum

Keşke.. söyledim ama nezaketimi bozmadığım için anlamadılar. Illa bir sert uslüb mu lazım anlamıyorum

Benim eşimde ablası gelince beşiği oturma odasına getirmeye kalkışmıştı maalesef erkekler bunu anlamaz
Görümcenin torunu 15 günlük oğlumun kafasını tırmalamaya kalkıştı ve kadın yapma diyeceğine gülmüştü
Kızkardeşim uyardı diye kötü olan edilmişti
Niye en güzel günlerimizi burnumuzdan getirmektir zorundalar

Üzülen üzülsün. Ben ve eşim her gelene elinizi yıkayın dedik. Başucuna el için dezenfekte jeli koyduk. İlla dokunacaksanız ellerinizi Silin dedik.

Ben bebeğim için Mevlüt okutmadın kış hasta biri gelir korkudan.

Kv ve eşin anladı mı niye sakındığını?

Benim bebeklerim de 2 ay kuvezde kaldi eve getirdiğimde annem babam haric misafir kabul bile etmedim cok kucukler enfeksiyon riski cok fazka kabul etmiyorum dedim sonra gelin dedim
Alinan kirilan umrumda degil cocuklarimin sağlığı daha öncelikli benim icin..
Cok da iyi yapmisim.. siz de etmeyin ha gelmeyin diyemiosaniz odadan cikarmayin odaya gelip kapinin ucundan baksin gitsinler begenmeyen bi daha gelmesin.. cektiginiz şu sıkıntıya bebeginizin şu yasadiķlarina deger mi
Allah sifa versin bir an once insalah

Gece resmen yalvardım eşime nolur yaklaşma yaklaştırma diye. Adam hâlâ egosunun derdinde. Ben babası değil miyim bilmem ne diyor. Kv ye iyilikle birkere daha anlatıcam ister anlasın ister anlamasın. Bebeğim çıksın da kırılan kırılsın umurumda değil

İyi yapmışsınız. 9 ay biz taşıyoruz karnımızda kimin umurunda sanki. Nefret ediyorum şuanda insanlardan. Kusura baksınlar isterlerse, hayır dediğim yapılmıycak

Bu istediginde kusur yok ki kusura bakarlarsa baksınlar diyorsun. Millete açık açık net bir şekilde şöyle lütfen bebeğe dokunmayın öpmeyin ve çok yaklaşmayın diye. Geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun Allah şifa versin . Enfeksiyonu hastane ortamindan aliyorlar . Doğumdan hemen sonra çıkmıyor bide . Dogduktan sonra bakıyorsun hersey normal birden fenalasiyor çocuk . Sezaryen dogumlarda daha çok görülüyor malesef benimde başıma geldi hatta bi çok arkadaşımın başına geldi . Allah şifa versin annesi insanın yüreği parcalaniyor yeni kavuşmuş ken ayrılmak çok zor .

kac gun önce doğum yaptınız, hala ağrılarınız olduğu ıcın soruyorum

Onun dışında bebegı ınsanların ıcıne getırmeyın, başka odada tutun. Hatta sızde oyle durun, sızde dınlenın evdekı buyuklerınız agırlasın ınsanları

Bebeğinizi sağlıkla alırsınız kucağınıza inşallah. Merak etmeyin önemli bir durum olduğunu sanmıyorum. İçiniz ferah olsun.
Yanlış anlamadıysam dün doğum yapmışsınız. Yani doğum yaptığınız ilk gün kim gelir ki ziyarete. Anne-baba-kardeşler. Onlara da söyleyebilirdiniz aslında.

Ben başkasından bulaştığını sanmıyorum. Tabi dr lar daha iyi bilir ama birkaç saat içinde birinden geçen mikrop çocuğu hemen bu kadar çabuk etkiler mi bilmiyorum.

Yanlış anlamazsan bir öneride bulunacağım. Hasta ve temiz olmayanlar dışında kimseden sakınma çocuğunu. Yani doğal yaşam ortamına alışık büyüsün. Onu fanus içinde büyütürseniz hasta olması daha kolay olur. Ablamın bebeklerini ilk bir yıl kimseye temas ettirmedik çocuklar hala en ufak şeyde hasta oluyor. Ufak oğluna o kadar titiz davranmadı maşallah kolay hasta olmaz.

Yine de için rahat edecekse bu durumu koz olarak kullanıp "mikrop kapmış, dr kimse kucağına almasın dedi" dersin.

Yeni doğan bebeğe ilk gün ziyaret mi olur?
Anne toparlanır 40 çıkar ,mevlüt veya bir kutlamayla davet eder olur biter.
Bizim insanlarımız tez canlı.
Neye benziyor diye merak ediyorlar,yahu minnacık bebek daha ağzı burnu çıkmamış neye benzeyecek?
Birde fotoğraf furyası var tabi..
Hem lanet radyasyonlu telefonlarını yaklaştırıp hemde nazar alabilecek mecralara resimleri yayıyorlar.
Hemde annesine sormadan
Bence 40 gün kimseyi asla kabul etme...

Allah analı babalı büyütsün bebeğinizi :)
Kimseyi sokmayın bebeğin olduğu odaya görmek isteyen kapıdan bakiversin canım el kadar yavrunun neyini inceleyecekler ??
Ay sinir oluyorum böylelere de :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…