Doğum yaptım ama...

Canım çok geçmiş olsun rabbim evladını sna bağışlasın bu gibi hassas konularda biraz daha net ve sert olmak gerekiyor maalesef. Bi de çocuk büyüyüp ek gıdaya geçince ağzına olur olmaz herşeyi tıkmak isteyenler var ben de şimdi bununla boğuşuyorum demem o ki asla taviz verme kimseden de senin yerine korumaya geçmesini bekleme eşin dahil sağlıklı uzun bir ömrü olsun bebeğinin

Canım çok geçmiş olsun insanlar çok düşüncesiz şap şap öpüyorlar yeni doğan bebeği yazıktır nefesten bile alır o, onun çalışacağı tek nefes annesinin olmalı ben şimdiden cevreye tavrimi belli etmeye başladım düşüncelerimi söyledim ha anlamazlar da daha sert anlatirim hic kimse bebeğinden önemli değil tepkini koy inşallah en kısa zamanda saglicakla evine döner hastanede die kendini yıpratma orda gayet iyi bakılıyor saati saatine maması verilir altı değişir sen bebegin yaninda gibi sütunu sağ iki saate bir ki sütun çekilmesin görüş saatine git onun dışında evinde yat dinlenme bebegin için toparlan yaşamış birisi olarak söylüyorum

Bende en cok bundan korkuyorum. Dogum yapinca basima ususcek insanlardan. Ususcek diyorum cunku dogar dogmaz gelen insanlar bana cok anlayissiz geliyor. Ben lohusayim cocuk yeni dogmus. Ayiptan baska bisey degil bu.

inşallah sadece hala olabileceğim.. kardeşim ya da eşi bana öyle dese, bir daha almam kucağıma çocuğunu.. hasta mıydı ki görümce?
Evet zaten kış zamanıydı ve ağır gripti alınacak bişey Yok ortada kim olursa olsun o durumda derdi eşim

açıkça söylemenin nesi yanlış
niye çocuk küvöze düşünceye kadar birşey demediniz

açıkça söylemeniz gerekirdi bunların olacağı belliydi

Öncelikle hayırlı olsun sağlıkla büyütün bebeğinizi..
Evet insanlarımız malesef bu konularda çok düşüncesiz, benzer şeyleri bende yaşamıştım ama çok şükür benim eşim benden daha düşüncelidir bu konuda.

Yenidoğan bebeklerde enfeksiyon riski hep oluyor bizimkinde de olmuştu ama küvöze girecek kadar değil çok şükür. Bunu kullanmıştık enfeksiyon riski var doktor yasakladı demiştik eve misafir kabul etmemiştik uzun süre. Siz de böyle yapabilirsiniz, işin içine doktor yasakladı olayı girince kimse birşey diyemiyor kimsenin de küsmeye hakkı olmuyor. Ama küsen küssün zaten, bebeğin sağlığından daha önemli değil.

Eve gelen çok yakın akrabalarımızı da uyarmıştık her seferinde ellerimizi yüzümüzü yıkayalım öyle görelim bebeği diye. Zaten bir kez söyledikten sonra herkes gerekli hassasiyeti göstermişti.

Hastaneye de kimseyi kabul etmeyin , gelen insanlara bebeği göstermeyin doktor yasakladı deyin, kısa kalıp çıksınlar .

İnşallah bir an önce çıkar küvözden bebiş, sağlıklı uzun ömürleri olsun

Oncelikle hayirli olsun ve buyuk gecmis olsun aslinda buyuklerin bunu dusunmesi ve bizi uyarmasi lazim neyse bende eve ciktim baktim gelen giden bide geliyolar hizmet cay kahve 3- 4 saat kalkan yok ambargo koydum bebegimin alerjisi cikti doktor yasak koydu dedim kimseyi kabul etmedim gercekten zor bir surec Allah yardimcin olsun bebegin en kisa zamanda sagligina kavussun

Agrini sizini kenara birak bebegini koru annelik bunu gerektirir.soylenmek bisey degistirmez.

Eve gelen insanlardan onların nefeslerinden mikrop kaptigina emin misiniz nasıl bu kaniya varıldı ve enfeksiyon ne tür bir enfeksiyon cidden merak ettim ?

Gelmeyinnn kardeşim gecmisolsuna gelmeyin birsure en azindan biraz toparlanana kadar .....
Hadi geldinn bi ise yara ... Cocugu opmek dokunmak resim cekmek kucaga almak nedendir ya ? Kac tane tanidigim bebegime dokunmadan once ellerinizi yikayin dedigim icin bana bozuklar....Ama hiçte umrumda degilll

Arkadasim 40 cikmadan gosterme kimseye eve gelenlere de uyuyor falan desinler bebeginle senin odanin kapisini ort gerekirse kilitle kimseye laf anlatamazsin desende aman ne olcak ne kiymetli cocugun var derler sakinan goze cop batat derler hasta olunca da laf ederler yani kimseye yaranamazsin insallah bebegin iyi olucak ama sen bunu bir ders olarak dusun ve ayni ihmali kimsenin yapmasina izin verme koca koca insaniz biz bile mikrop kapiyoruz hemem oncacik sabi napsin

Merhaba, geçmiş olsun, umarım çok kısa sürer ayrılığınız. Kötü bir deneyim yasamissiniz ama bu esinize ve size gerçekten çok şey katti şimdiden, uzulmeyin bu kadar.

Arkadan ofkelenip yüze anlamsız bir şekilde gülmeye mecbur hisseden bir toplumuz. Kırmadan hayır diyebilmek, kararli olduğumuzu gosterebilmek nedense zor geliyor. Bir gayret ikina sıkına hayır dediginizde sizi saygiyla karsilayan bulmak da mesele tabi.

Bebeginizin fotoğrafını çekmeye gelenler ozledikce bakarız diye düşmüyor fotografin peşine muhtemelen. Akraba gruplarında konusacak magazin görseli ya da vatsap instegram aksiyonuna malzeme ariyor bir cogu. Bundan sonra yine kırıcı olmayın ama çok net olun bu gibi konularda.

Aynı şeyi çok taze yasadim, konunuzu görünce yeniden öfkelendim ben de. Bebeğimin fotoğraflarını hiçbir sosyal medya platformunda paylasmamak eşimle ortak kararimiz. Fotoğrafını çeken herkesi herhangi bir yerde paylaşmayın diyerek kırılmalarından da endişe duyarak her fotograf çekiminde uyardım. Sürekli uyarıda bulundugum "aa neden paylasayim ki" cevabini aldığım 40 yaşında kocaman kadın olan görümcem önce instegramda paylasti bebeğimin fotoğrafini. Bunu çok sonra farkedip araya eşimi soktum, kaldırdı. Bir kaç gün önce yine sonradan farkettim vatsap profil resmi yapmış bebeğimin fotoğrafını. Bu gerçekten çok çirkin bir dürtüsellik, sosyal medyada varlığını hissettirebilmek için kullanacak taze malzemeler arıyor anlayabiliyorum ve benim bebeğimi bu durtusune alet ediyor. Hayatta çok az insana yaptığım sert bir konuşma yaptım. Karşılığında "canım neden yegenimle benim aramdaki sevgiye karisiyorsun" gibi son derece seviyesiz bir cevap alarak daha da sert bir konuşma yapmak zorunda kaldım. Bu piskinlikteki biri için ek tedbir olarak ilişkileri minimuma indirmek de zaruri bir hal aldı tabi.

İşte baştan sessiz kalınca sonra olan bebekle anneye oluyor. Şimdi o sokulanların hangisinin umrunda acaba.
40 gün kimseyi kabul etmedim eve. Bi kaç yakın gelenin kucağına dahi vermedim.
Çocuklu asla kabul etmedim kış vakti hepsi hasta gelir diye.
Alınan, darılan var mı bilmiyorum. Varsa. Kere daha benim için küssün ve karşıma çıkmasın lütfen. Çokta umrumda

Bende 1. Derece yakin olmayanlarin hastaneye gelmesine karsiyim. Kadin musait degil , yorgun ,heyecanli .

Ama simdi hastane suslemeleri falan yapiliyor , sirf 1. Derece gelse olmaz ,herkes gelmeli

Uzulme arkadasim daha ne hastaliklar geciriyor cocuklar . Kayinvalinden tecrubeli ondan bu rahatligi.

He dogru degil bencede. Ben kendi cocuguma bu kadar dikkat ederken ,baskasinin rahat olmasi. En guzeli 40 ina kadar kimse yaklasmiyacak ama 40 indan sonrada hasta oluyor.

Bu arada int bir dr .demistiki. cocuklar ilk 1 sene bagisikligi annesinden aliyor , o yuzden cok korkmaya gerek yok.

Yani sen ne kadar sakinirsan sakin cocuk hasta oluyor. Canini sikmamaya bak.

Allah anali babali saglikli buyutsun bebeginizi.

Konuyla alakasiz lakin. Nasil 4üzlere gebe kaldinz? Tedavi gördünüz mü?

Valla benim ablam 'hastaneye kimseyi sakin çağırmayın' diye tembihledi aileleri, çocuk gelecek iki yaşına hala sulaleden neredeyse kimse görmedi bile.
Kendi sosyal medyası yok, Resim atılmasından rahatsiz olduğunu bir kere belirtti, ne annem ne ben onca zaman oldu asla bir resim koymadık bebekle.
Evine girer girmez çocuğa dokunmadan banyoya sokar herkesi, eller yıkanır öyle tutariz bebeği:) 1 yaşına kadar sadece ayaklarindan-bazen de kafasının üstünden öptük. Öyle yanaktan-elden falan öpsek kıyameti koparır
Ben çocuk dogurunca alaman anneler gibi 'saldim cayira' büyütmeyi düşünüyorum . Bunca ihtimam bana doğru gelmiyor. Ama herkes çocuğunu kendi kurallarıyla kendi doğrularıyla yetistirmeli. O nedenle saygı duyuyorum, söylediklerini yapıyorum.
Bence siz de biraz dişli olun.
Küsen alınan küssün alınsın . Ne olacak ki?
Kendi çocuğun konusunda bile sana saygı göstermeyen insan zaten küssün gitsin yani, bence daha iyi :)
Çocuğunuz sağlıkla çıkınca hastaneden alın siz ipleri elinize. Varsın ''amma kıymetli bebegi var, buldumcuk'' desinler. Umrunuzda olmasın,'evet bebeğim kiymetli' deyin gecin

Çok geçmiş olsun umarım sen de bebeginde çabucak iyileşir evinize dönersiniz.malesef bu çok can sıkıcı bir durum.benim bebeğim 8 aylik oldu ama 2 kere hastanede yattık 1 er hafta.kimse dikkat etmiyor sonra sıkıntıyı biz çekiyoruz. Allah yardımcın olsun.en az 1 yaşına kadar çok dikkat et evde maske felan olsun. Ben artık müsade etmiyorum.

Aslında eskiler daha iyi bilir küçük bebek kucağa alınmaz sevilmez yaklaşılmaz öpülmez diye. Benimde iki bucuk aylık bebeğim var. Kayınvalide görümce ve annem dönüşümlü kaldılar yanımda. Sezaryen olduğum için. Emzirmeden emzirmeye kucağıma verdiler uyanıkken verdiler. Kendileri bi gazını çıkartmak için aldılar heves ettikleri ve abartmadıkları için ben karışmadım. Onlarda dengeli davrandılar. Eşim bi ara grip oldu kayınvalidem odaya sokmadı. Bana pek fırsat kalmadı ya ay öpmeyin ayy ellemeyin demeye. Bende bol bol dinlendim. Hasta olan kendini bildi ve sokulmadı çok şükür hastalıksız atlattık ilk günlerimizi.
Çok da abartmadan dengeli davranmak gerekiyor çok pimpirikli olmaya çok da rahat olmaya gerek yok bence . Çok geçmiş olsun size de.

gozun aydin cnm saglikla buyut bebisini.bak simdi sen artik annesin ve bebegini korumak en buyuk amacin.gelenleri guzel bir dille uyar foto yasak izin yok lutfen cekmeyin diyeceksin.kimse yokken esine bagir cagir.gorevli hemsireye rica et gelenleri uyarsin.o uyarirsa kimse kusmez.hem kusen kussun birak.anlamiyorum yeni dogum yapmis kadini nasil cekiyorlar izin vermeniz bir tuhaf gelenlerin cekmesi daha bir acayip.
hele bebeginizi sakin ama sakin kimseyi yaklarstirmayin o daha cok savunmasiz.en tehlikeli zamani yeni doganin.annesiniz siz yavrunuzu koruyun birakin kv yi digerlerini.bagirin cagirin Allah korusun bisey olsasiz kahrolucaksiniz.kendini bilmez insanlarin haddini bildirin sezeryanli bir anne ve bebek ziyaret dedigin bes dakka yi gecmez.eve gelsinler bide foto cekiyorlar tobe yarabbim.
cok doluyum bu konuda bende.2017 temmuz da bende ikinci prensesimi aldim kucagima.ve banyodan yeni cikmisim sezeryanliyim ve ustumu giyindim gecelik.hava sicak mi sicak yatagima uzandim nasil agrim var dikislerim aciyor.ikibucuk yas kizimla annem uyuyorlar diger cekyatta.birden pat diye kapi acildi kv ve o manyak elti iceri daldilar.arkada kp var.esim eve uyumaya gitmisti aksi gibi.eltimin cocugu bir yaslarinda nasil bagiriyor ciyak ciyak hastane inliyor ama nasil bagirma.
ustune geceligim kisa acik.nasil ciglik attim gelmeyin dedim yani gozum de kapaliydi.birden sok oldum ama nasil sok.kapiyi calmak yok musaitmi bu kadin diye bakmak yok dal iceri..cocuk avaz avaz agliyorr ..baktim bir ginluk kizim agliyor kipkirmizi oldu dedim cikarin ya baguriyor.vay efendim ben bunlari kovmusum o ozurlu elti kapiyi carpti gitti.sanki niye geldiyse cok swverim ya.sirf pislik yapmaya gelmis.cok fena kiskanctir uzak dururum zaten.
ya bu ne rezalet ya utanmazlar birde kovdu bizi gelin diye dedikodu yu ayyuka cikarmislar.benim kizim sizden cok daha onemli.zaten kv deyi ve ailesini sevmem pek muhatap da olmam.ipler koptu kv mesaj atmis terbiyesiz falan diye.bende ona agzima geleni saydim msj da.ne utanma ne ayip..dise dis goze goz..esimlede kavga ettik bu olay yuzunden.geldi gecti ama ben hic geri adim atmadim agzima geleni de saydim ve hala o elti delisiyle konusmam..ne olume ne dirime..
bebeginin sagligi icin ez gec herkesi..susma ayip onlarin yaptigi susarsan olan sana olur.annelik boyle birsey.ilk uc ay cok tehlikeli.fotografda goze zarar sakin izin verme.isteyen konussun isteyen kussun hicc orali olma koru kuzunu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…