Doğum yaptım ama...

Benim eşimin sülalesi çok kalabalık ve birbirine bağlıdır. Ancak benim şansıma kayınvalidem sağlıkçı, halden anlayan bilgili bir kadın. Ben o zaman kayınvalideme söylemiştim, anne mümkünse kalabalık olmasın gelmesin kimse, hap kadar çocuğun bağışıklığı kaldırma diye. Tamam dedi. Gerçekten de öyle oldu. Nasıl yaptı, etti bilmem. Hatta ben sanırım biraz abartıp, bebeklerim ikinci ay aşılarını olana kadar zaruri haller dışında, keyfi olarak dışarı çıkarmadım. Hani hava almaya filan tabi ki çıktılar arada ama avm gibi kalabalık, hastalık bulaşma riski olan yerlere götürmedim. Büyüdüklerinde ise zararlı yiyeceklerin teklif edilmesi gibi konular hariç, pek müdahale etmedim sevilmelerine.

Resim çekilmesi konusu beni rahatsız etmedi, o yüzden yorum yapamayacağım ancak burnunun dibine girilmesine asla müsade etmedim. Bu konuda anneye ve babaya saygı duyulmalı diye düşünüyorum.

anlamadım ben 1 günde insanlardan enfeksiyon mu kaptı??
bunun imkanı yok ki. o doğumsaldır yani

Bebeğiniz tez zamanda sağlığına kavuşsun inş. Hastaneden çıkarken doktorun bir süre bebeğe dikkat etmeniz gerektiğini, misafir kabul etmemenizi söylediğini söyleyin. Eşşek değillerse bi kaç ay geçmeden gelmezler heralde. Bebeğinizde toparlanır bu süreçte. He ayrıca arkadaşların dediği gibi büyük ihtimal kendinde var olan bir enfeksiyondur. İnsanlardan geçtiğini bende hiç sanmıyorum

Rabbim bebeğine şifa versin ..
Hepimiz malesef aynı durumu yaşıyoruz .
İnsanlar bencil ve anlayışsız.
6 aylık bebeğim ama insanlara yapma demekten ben Yoruldum geçip karşılarına sinirli sinirli göz deviriyorum artık .
Benim bebeğim yazın doğdu ..
40 günlükke kollarından tutup sallamaya çalışan oldu .. ( 1 dakika arkamı dönmemle) bağırdığımdada egzersiz bu ben 10 çocuk büyüttüm savunmaları ..
Allah YARDIMCINIZ olsun valla zorr insanlarla baş etmeye çalışmak.

Bebek toparlanmadan keşke almasanız eve ben 40 gün kimseyi kabul etmedim... sonra da bi Mevlüt’le gelenleri aradan çıkardım ama oğlumu odasından çıkarmadım uyuyor dedim hep. Yapacak bişey Yok evlat sizin evladınız isterseniz fanusta büyütürsünüz kimse karışamaz buna kimsede eleştiremez memnun olmayan gelip gitmez ne hallerle taşıyoruz.. benim eşim görümcemgil geldiğinde uyardı enfenksiyon kapar öpmeyin diye sonra eşime mesaj atmış Mikrop kapar bizden felan diye saçma bi mesaj atmış. Siz uyarınızı yapın gerekiyorsa sert çıkışın... rabbim şifa versin iyileşecektir üzülmeyin daha dikkatli olursunuz bundan sonra da

Çok geçmiş olsun. Hastane de iyi bakılır korkmayın. Bundan sonra da kimseyi kabul etmeyin. Müzisyen anne vardı kartal bebek. O da ziyarete gelen gripli birinden hastalık kapıp kalp rahatsızlığı olmuştu. Kim ne der diye düşünmeyin. Kimsenin kırılması umrunuzda olmasın. Herkes bir iki gün sonra unutur

Geçmiş olsun güle güle buyutun bebeğinizi benim de iki aylık bebegim var. Ben yatak odasına koydum beşiğini ve kapısını kapadım gelene de vermedim şu an her yer hastalık dolu hediyesi olan masa üstüne koydu gitti.

Resim çekmek nedir o sizin çocuğunuz daha kendiniz bile cekmemissinizdir. Sağlam bir uyari çekin bence insanlara.

Cok gecmis olsun bebegede sizede rabbim acil sifalar versin

cok cok gecmis olsun oncesinde bunlari sert tavirla bildirmeniz gerekirdi .olan bebislere oluyor ve sonrasindada anneye cok uzuldum ne var yani oda minik bir insan bukadar yakinlasip incelemeye. suan havalardan dolayida herkes hasta .
gittigim gebe egitiminde ustune basa basa uzak tutun herkesten beb3klerinizi gormeye gelenler kucagina alip openler 1 ay sonra allah korusun bas sagligina gelirler yaklastirmayin. birakin arkanizdan gormemisin cocugu olmus diye laf etsinler dediler.
o gelenlerin hepsine haber gonderin tavrinizi alin gelmesinler mumkunse birdaha
gecer insallah allah sifa versin.

Bizim buralarda da kadın doğurur hopp millet bebek görmeye gelir eşimin işinden ötürü küçük bir ilçedeyiz ailelerimiz şehir merkezinde ben doğum yapınca burdaki herkese annemde kaldığımı söyledim eşime de soranlara aynını dedirttim (eşimin işi köyde eviniz ilçe merkezinde) ve mevlüte kadar kimseyide kabul etmedim çokta güzel oldu evimdeydim mis gibi
Mevlüt’te de oğlum odasındaydı bende yanındaydım kapıdan bakmalarına müsade ettim sadece valla çocuğum söz konusuyken gözüm kimseyi görmez hiç kimsede ne düşünür ne der umrumda olmaz
Ne yazık ki insanlarımızın çok ama çok düşüncesiz ve saygısız ince fikirli insanların sayısı yok denecek kadar az

benım yengem cocugu o kadar sakındı ki, 1 yasına geldiğinde mikropla tanıştıgında cok ciddi hasta olmuştu.. Cok fazla hijyen de sağlıklı olmayabiliyor..Cok geçmiş olsun bebeğinize..

Enfeksiyonu insanlardan kaptığına eminmisiniz?1 günlük bebek ne ara insandan mikrop aldı da hastalandı? Bence çocuğumu koruyamadım falan demeniz lohusa sendromundandır. Sizin hiçbir suçunuz yok.Bundan sonra daha dikkatli olursunuz. Ama sakınan göze çöp batar lafını da aklınızda bulundurun. Güle güle büyütün bebeğinizi.

Allah analı babalı büyütsün...
ben çok da pamuklara sarma fikrinden uzağım.. hasta hasta zaten gidilmez bize de öyle gelinmez nasıl insanlarla muhatapsanız artık...
bir de babasına da yaklaşma dedim diyorsunuz, onu hiç anlamayacağım..
haladır teyzedir dayıdır
tabi ki onlar da alacak sevecek..

inşallah sadece hala olabileceğim.. kardeşim ya da eşi bana öyle dese, bir daha almam kucağıma çocuğunu.. hasta mıydı ki görümce?

Canım herkes benzer şeyler yaşıyor. Tavsiyem ona buna laf dokundurmak yerine açıkça resim çekmeyin de. Yoksa kimse anlamaz. Eve de bir ay misafir kabul edemeyeceğini söyle, tekrar mikrop kapmasın diye. Misafirler gelince bebeği çıkarma, bebeğin yanında aileden biri beklesin. Bebek tek kalamaz, kusar falan Allah korusun.

Süper çok mantıklı davranmışsınız tebrik ediyorum.

Zaten loğusalıkda bebeği kıskanıyoruz ellemesinler

Vıcık vıcık öpenden elleyenden nefret ederim şimdiden beşiğimi portatif bişey alcam ve misafirlerin olduğu odaya bebeği getirmicem ha ilk zamanlarda da pusetinde kendi uzandığım koltuğun köşesine koycam üzerime çıkıp sevcek değiller ya diğerlerinde de öyle yaptım başka türlü laftan anlamıyolar ver ver bişey olmaz ver sen diye devam ediyolar

Yavrun da tez zamanda iyi olur inşallah dr kızdı kimsiye izin vermeyin dedi de kırılan kırılsın evladınız iyi olsun da

Bir de bu dönemde eşinle zıtlaşma derim çünkü erkekler daha lohusa oluyor. Üzüldüğünle kalırsın, kimseden anlayış bekleme. Bir de rahat ol yoksa bebişlerin huyu da agresif oluyor

Ne yazık ki kendini bilmeyen insan çok!.. Sizin demenize bile gerek kalmadan uzaktan hayırlı olsun demeliler oysa. Benim arkadaşım da grip olduğu halde hastaneye ziyarete gelmişti ben de uzak durmasını söylemiştim. Bunda gücenecek bir şey yok, siz bebeğinizi koruyorsunuz. Ama kendinizi de suçlamayın bu sefer de sütünüz etkilenir.

Allah şifa versin bebeğinize, güle güle analı babalı büyütün inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…