- 23 Şubat 2016
- 215
- 116
- 23
- Konu Sahibi Free madam
-
Hayirlisiyla insallah siz de meleginize kavusursunuzO kadar cok cocugum olsun istiyorymki boyle seyleri duyunca uzuluyorum korkuyorum gercekten cocuk dogunca insanlar degisiyor mu diye..insaallah hersey yoluna girer stres yapmayin sukredin kokusunu hissettiginiz kucaginizi dolduran bir bebeginiz var bence cok sanlsiniz..
Aa bi de 'neboldu kiz niye agliyooon' diyorlarHAHAHA mecburuz sanki biz tek yaptık uzaktan bibicim bibicim demekle olmuyor
Aaa oyle yapmaya calistim mutfagi toplar misin gibisinden.ben bugun yoruldum iste valla uzanip dinlenecegim dedi.sonra ben iyice tavir aldim
Valla renk renk pijama koleksiyonum var,canim sıkıldıkça degistiriyorum.bu da benim eglence seklim.saka bi yana kizk, cok.sukur gazi dugu halde kendi kendine cikarabiliyor biraz da olsa.gece de iki sefer kalkar emziririm,1 de ve 4 te.cok sukur kolik degil,bi de oyle olsa nerelere basimi vururdum bilemiycemBöyle okuyunca geçmişe döndüm :) oğlum şimdi çok şükür 4 yalını bitirdi.
Öncelikle yat kalk bebişinin gazsız ve gece uykusu olan bir bebek olduğuna şükret, tadını çıkar. Benim oğluşum 2 yaşına kadar gecede toplam 3 saat uyuttururdu beni. Sürekli meme modu. 3 aylıkken de çalışmaya başladım kafayı yememek çok zordu. Ama işte bak herşey bitti gitti şimdi sanki o olayları başkası yaşamış gibi :)
Uykusuz fotolarımı gören bi arkadaşım bana demişti ki "sütünü sağ da babası gece 1 kere kalksın en azından sen kesintisiz uyu 3 saat". Bana sanki "uzaylılar geldi salonumuzda oturuyorlar" demiş gibi gelmiştiçünkü eşimin hiç o taraklarda bezi yok sağolsun.
Çözüme gelecek olursakkkkkkk. Kendine yeni pijamalar aldıysan (ki almışsındır lohusalık için) onları giy dur salla gerisini. Sonracıma baba işten gelince hemen atma kucağına biraz sen emzir o da dinlensin ver gazını çıkarsın. O sırada da duşa gir şöyle bol köpüklü banyo yap. Etrafta kocası çocuklarla daha çok ilgilenen kadınlar yok mu var. Ama onlar daha azlar onlara bakma bizim gibilere bak :) ve hep şunu söyle kendine (ben öyle yaptım) "bebişim beni kaç yaşına gelirse gelsin işte bu yüzden babasından daha çok sevecek oh olsun"
Maşallah maşallah çok güzel. Cidden 3 ay sonra daha bi insan evladı olacak o bebiş böyle önünde manyak manyak bağırıp surat yapınca hoşuna gidecek ozamannbabalar daha aktif oluyo :)Valla renk renk pijama koleksiyonum var,canim sıkıldıkça degistiriyorum.bu da benim eglence seklim.saka bi yana kizk, cok.sukur gazi dugu halde kendi kendine cikarabiliyor biraz da olsa.gece de iki sefer kalkar emziririm,1 de ve 4 te.cok sukur kolik degil,bi de oyle olsa nerelere basimi vururdum bilemiycem
bı ıkı tavsıyede bulunmak ısterım eger senın ısıne yarayacaksaTabiki de en guzel mutluluk bebegim ama yetisemiyorum tek basima.gecesi gunduzu ayri ama sevip sevip bi sikintisi oldugunda kucagima vermesine deli oluyorum.nasil alisirsa oyle gider mantigiyla hareket edip onu da dahil etmeye calisiyorum ama daha babaliginin farkina varamiyor yazik ki.
Sutumuz yetiyor sukur.ama tavsiyelerinizi dikkate alacagim en cok da dus alma olayini.cesaret edemiyordum aklima geliyordu dabı ıkı tavsıyede bulunmak ısterım eger senın ısıne yarayacaksa
benım kızım kolık tı bagırsak enfeksıyonu oldu ıdrar yolu enfeksıyonu oldu ve refluydu
gobegı dustukden sonra 25 gun kanaması oldu
bunları hepsı aynı anda oldu dusun ve tek basımayım hayatımda ılk kez kucagıma bebek olarak kızımı alıyorum :)
esım yardımcıydı buna ragmen zorlandım senı cok ıyı anlıyorum oncelıkle
bebek ılk 3 -4 ay zor oluyor
gazı cok olur uyku duzenı olmaz emzırıyorsan sık sık acıkır :) bı duzen dısıplın koymak lazım
2 saatde bı 20 dk emzırmekle basladım
sabah 7 de uyanıyordu 7 den gece 17 ye kadar 2 saatde bı emzırdım
gece 12 de sagdıgım sutu booollca sagdıgım sutu uyudugu yerde bıberonla verdım bebegıme
boylelıkle karnı ıyıce doymus oldu, uyudugu yerde karnı doydugu ıcın uyanmadı sabah 5 e kadar uyudu
sabah 5 de uyudugu yerde yıne sagdıgım sutu verdım :)
yanı gunde 2 kere sagdıgım sutu verdım o esnada uyudugu ıcın bende gece uykumu almıs oldum
gece bebek uyudugu ıcın ve karnı ıyı doydugu ıcın gunduz baktımkı daha sakın :) yatırdım pusetıne aldım yanıma ona sarkı soyleye soyleye yemegımı yaptımbanyonun kapısı acık bı sekılde karsıma koyarak dus aldım 5dk da
yerlerı supurmek sılmek zor olan kısımdı onuda uyumasını bekledım uyudugu zaman besıgınde kapıyı kapattım kendı odası harıc tum evı jet hızıyla supurdum bazen yardımcı hanım cagırdım
yardımcı hanım cagırdıgımda bana bıkac gunluk yemek yapmasınıda rıca ettım yaptı ısıttık yedık :)
4 aydan sonra bı seker oluyorlar anlatamam uyku duzenlerı oluyor gazı azalıyor bu sorunlar azalıyor bız gezmelerde tozmalardaydık :)
eger sutunuz yeterlı degılse gunde 1-2 kere mama versenızde bırsey olmaz ac kalmasından ıyıdır hıc kafana takma bırseyı bebek buyuyor hepsı gecıyor uzuldugunle kalırsın :) her anın tadını cıkarmaya bak
Bugunden itibarwn izleyecegim yol bu olacak zaten.tavsiye veren bütün arkadaslar nerdeyse ayni seyi soyledi.babalik sonradan ogrenilir.eger yine cabalarim karsiliksiz kalirsa o zaman daha baska yontemler deneyecegimUzuldum böyle olmasına ama kendi gönlüne kusme ve eşine görevler vermeyi dene isin olmasa bile is çıkar ilgilen de telle mi ilgileniyi ac ninni dinlet de gezdir susar de zorlada olsa öğret ilgilenmesi gerektigini
bence konu sahibi bebege hazir degilmisŞimdi herkes beni topa tutacak ama..
Bir aylık bir bebeğiniz var..
Muhteşem bir mutluluk..
Dünyanın en büyük mucizesi anne olmak..
Onunla vakit geçirmenin tadını çıkarmayı deneseniz Biraz..
Elbette ki babadan destek beklemek hakkınız..
Yapmıyorsa da keyfinizi bozmayın..
Doya doy güzel vakit geçirin minişinizle..
Ay canım Kıyamam bu kadar kötü bakma olaya. Benim iki küçük bebeğim var ve esim uzakta çalışıyor. Çok gazli bir bebekti ikinci oğlum ve çok ilgiyi seven 2 yasinda diger oğlum. İlk aylarda hepimiz zombi gibiydik. Ben birde yardim etmeyen yatılı misafirler ağırladım. İnan bana 3 saati hic geçmedi uyuyabildigim zamanlar. Bebeğim 4 aylik olana kadar eşim bizimleydi sagolsun cok yardımını gördüm. Evde pusetle uyuttugunu bilirim ama ben baştan konustum. Zaten 2 yaşındaki oglumun bütün sorumluluğunu ona yükledim. 3 aydir yanlizim oglum 7 aylik oldu ve uyku düzeniyle birlikte hersey düzelmeye başladı. Erkeklere şunu yap demeden yapmazlar sende söyle. Ben dışarı cikarken birini bebek arabasina birini kanguruya koyuyorum ve her gün mutlaka parka veya birlerine götürüyorum. Beterin beteri var bebeğin uyuyormus en azından. Logusaligi stresli geçirme al bebegini akşam üzeri cik dışarı. Iki bebegimide 3. Gün cikardim ve ondan sonraki her daim bu devam etti. Hersey düzeliyor beklentini azalt ve rutini olustur.Cok dogru dediniz,o alisana kadar ben kendimi kaybetmezsem iyidir
Neye dayanarak bu kaniya vardiginizi merak etmeyi cok isterdim ama konumu bastan okusaydiniz bu cumleyi kurmazdiniz keza bebegime bin sukur diyerek sariliyorum.derdim bebegimle de degil zaten.babasiyla.belki de logusaliktan abartiyor olabilirim ama konu bebegim degil.yanlis dusundugunuz konudan bi an once uzaklasin lutfen.bence konu sahibi bebege hazir degilmis
Neye dayanarak bu kaniya vardiginizi merak etmeyi cok isterdim..konumu bastan okusaydiniz bu cumleyi kurmazdiniz keza bebegime bin sukur diyerek sariliyorum.derdim bebegimle de degil zaten.babasiyla.belki de logusaliktan abartiyor olabilirim.yanlis dusundugunuz konudan bi an once uzaklasin lutfen.bence konu sahibi bebege hazir degilmis
Üzülmeyin bu kadar, biz kadınların doğum sonrası yaptığı en büyük yanlış herşeyi dört dörtlük yapmaya çalışıp kendimizi eşimize, bebeğimize feda ederek saçımızı süpürge etmek, sanıyoruz ki bebeğimiz 5 dakika ağlasa kötü anne olacağız, eve kapatıyoruz kendimizi sonra lohusalık depresyonuna giriyoruz.Cok dogru dediniz,o alisana kadar ben kendimi kaybetmezsem iyidir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?