Doğum yaptim hayatim değişti. .(koca sorunsali)

Hayirlisiyla insallah siz de meleginize kavusursunuz

Böyle okuyunca geçmişe döndüm :) oğlum şimdi çok şükür 4 yalını bitirdi.

Öncelikle yat kalk bebişinin gazsız ve gece uykusu olan bir bebek olduğuna şükret, tadını çıkar. Benim oğluşum 2 yaşına kadar gecede toplam 3 saat uyuttururdu beni. Sürekli meme modu. 3 aylıkken de çalışmaya başladım kafayı yememek çok zordu. Ama işte bak herşey bitti gitti şimdi sanki o olayları başkası yaşamış gibi :)

Uykusuz fotolarımı gören bi arkadaşım bana demişti ki "sütünü sağ da babası gece 1 kere kalksın en azından sen kesintisiz uyu 3 saat". Bana sanki "uzaylılar geldi salonumuzda oturuyorlar" demiş gibi gelmişti çünkü eşimin hiç o taraklarda bezi yok sağolsun.

Çözüme gelecek olursakkkkkkk. Kendine yeni pijamalar aldıysan (ki almışsındır lohusalık için) onları giy dur salla gerisini. Sonracıma baba işten gelince hemen atma kucağına biraz sen emzir o da dinlensin ver gazını çıkarsın. O sırada da duşa gir şöyle bol köpüklü banyo yap. Etrafta kocası çocuklarla daha çok ilgilenen kadınlar yok mu var. Ama onlar daha azlar onlara bakma bizim gibilere bak :) ve hep şunu söyle kendine (ben öyle yaptım) "bebişim beni kaç yaşına gelirse gelsin işte bu yüzden babasından daha çok sevecek oh olsun"

Valla renk renk pijama koleksiyonum var,canim sıkıldıkça degistiriyorum.bu da benim eglence seklim.saka bi yana kizk, cok.sukur gazi dugu halde kendi kendine cikarabiliyor biraz da olsa.gece de iki sefer kalkar emziririm,1 de ve 4 te.cok sukur kolik degil,bi de oyle olsa nerelere basimi vururdum bilemiycem

Ha bi de hep bu salak filmler yüzünden bu hale geliyoruz. Anneliğin en iğrenç zamanları bence ilk 1-2 yıl :) filmlerdeyse en huzurlu ve mutluluk verici zamanlar gibi oysaki hiç özlemiyorum valla ozamanları. İyiki doğan büyüyor :)

Maşallah maşallah çok güzel. Cidden 3 ay sonra daha bi insan evladı olacak o bebiş böyle önünde manyak manyak bağırıp surat yapınca hoşuna gidecek ozamannbabalar daha aktif oluyo :)

bı ıkı tavsıyede bulunmak ısterım eger senın ısıne yarayacaksa
benım kızım kolık tı bagırsak enfeksıyonu oldu ıdrar yolu enfeksıyonu oldu ve refluydu
gobegı dustukden sonra 25 gun kanaması oldu
bunları hepsı aynı anda oldu dusun ve tek basımayım hayatımda ılk kez kucagıma bebek olarak kızımı alıyorum :)
esım yardımcıydı buna ragmen zorlandım senı cok ıyı anlıyorum oncelıkle
bebek ılk 3 -4 ay zor oluyor
gazı cok olur uyku duzenı olmaz emzırıyorsan sık sık acıkır :) bı duzen dısıplın koymak lazım
2 saatde bı 20 dk emzırmekle basladım
sabah 7 de uyanıyordu 7 den gece 17 ye kadar 2 saatde bı emzırdım
gece 12 de sagdıgım sutu booollca sagdıgım sutu uyudugu yerde bıberonla verdım bebegıme
boylelıkle karnı ıyıce doymus oldu, uyudugu yerde karnı doydugu ıcın uyanmadı sabah 5 e kadar uyudu
sabah 5 de uyudugu yerde yıne sagdıgım sutu verdım :)
yanı gunde 2 kere sagdıgım sutu verdım o esnada uyudugu ıcın bende gece uykumu almıs oldum
gece bebek uyudugu ıcın ve karnı ıyı doydugu ıcın gunduz baktımkı daha sakın :) yatırdım pusetıne aldım yanıma ona sarkı soyleye soyleye yemegımı yaptım banyonun kapısı acık bı sekılde karsıma koyarak dus aldım 5dk da
yerlerı supurmek sılmek zor olan kısımdı onuda uyumasını bekledım uyudugu zaman besıgınde kapıyı kapattım kendı odası harıc tum evı jet hızıyla supurdum bazen yardımcı hanım cagırdım
yardımcı hanım cagırdıgımda bana bıkac gunluk yemek yapmasınıda rıca ettım yaptı ısıttık yedık :)
4 aydan sonra bı seker oluyorlar anlatamam uyku duzenlerı oluyor gazı azalıyor bu sorunlar azalıyor bız gezmelerde tozmalardaydık :)
eger sutunuz yeterlı degılse gunde 1-2 kere mama versenızde bırsey olmaz ac kalmasından ıyıdır hıc kafana takma bırseyı bebek buyuyor hepsı gecıyor uzuldugunle kalırsın :) her anın tadını cıkarmaya bak

Sutumuz yetiyor sukur.ama tavsiyelerinizi dikkate alacagim en cok da dus alma olayini.cesaret edemiyordum aklima geliyordu da

Uzuldum böyle olmasına ama kendi gönlüne kusme ve eşine görevler vermeyi dene isin olmasa bile is çıkar ilgilen de telle mi ilgileniyi ac ninni dinlet de gezdir susar de zorlada olsa öğret ilgilenmesi gerektigini

Bug
Uzuldum böyle olmasına ama kendi gönlüne kusme ve eşine görevler vermeyi dene isin olmasa bile is çıkar ilgilen de telle mi ilgileniyi ac ninni dinlet de gezdir susar de zorlada olsa öğret ilgilenmesi gerektigini
Bugunden itibarwn izleyecegim yol bu olacak zaten.tavsiye veren bütün arkadaslar nerdeyse ayni seyi soyledi.babalik sonradan ogrenilir.eger yine cabalarim karsiliksiz kalirsa o zaman daha baska yontemler deneyecegim

Tabiki çıkacaksın kuaföre gideceksin ben 20 günlükken çıkıyordum bebeğimle uyuyo zaten arabasında kaşınıda aldır saçını da kestir adamlar anlamaz ki. Ver kucağına gir duşuna çocukta çatlamaz adamda. Yada haftasonu ve öğlen git yat dinlen biraz. Sen kendine Zaman yaratacaksın yoksa kimsenin aklına gelmezsin. Eğer bebeğinle sürekli sen ilgilenirsen büyüdükçe paçandan ayrılmaz bırak duşu tuvalete bile giremezsin. Telefonla oynayacağına kızınla oyna diyeceksin çocukta babaya alışacak babada çocuğa zamanla verirsin babasına markete gidersin yürüyüşe çıkarsın 1 saat idare edebilirler. Bu duruma birazda biz sebep oluyoruz

bence konu sahibi bebege hazir degilmis

Cok dogru dediniz,o alisana kadar ben kendimi kaybetmezsem iyidir
Ay canım Kıyamam bu kadar kötü bakma olaya. Benim iki küçük bebeğim var ve esim uzakta çalışıyor. Çok gazli bir bebekti ikinci oğlum ve çok ilgiyi seven 2 yasinda diger oğlum. İlk aylarda hepimiz zombi gibiydik. Ben birde yardim etmeyen yatılı misafirler ağırladım. İnan bana 3 saati hic geçmedi uyuyabildigim zamanlar. Bebeğim 4 aylik olana kadar eşim bizimleydi sagolsun cok yardımını gördüm. Evde pusetle uyuttugunu bilirim ama ben baştan konustum. Zaten 2 yaşındaki oglumun bütün sorumluluğunu ona yükledim. 3 aydir yanlizim oglum 7 aylik oldu ve uyku düzeniyle birlikte hersey düzelmeye başladı. Erkeklere şunu yap demeden yapmazlar sende söyle. Ben dışarı cikarken birini bebek arabasina birini kanguruya koyuyorum ve her gün mutlaka parka veya birlerine götürüyorum. Beterin beteri var bebeğin uyuyormus en azından. Logusaligi stresli geçirme al bebegini akşam üzeri cik dışarı. Iki bebegimide 3. Gün cikardim ve ondan sonraki her daim bu devam etti. Hersey düzeliyor beklentini azalt ve rutini olustur.

Daha 1 aylık bebegini. Benim esimde cok ilgilenmemisti o zamanlar bi mamasini yapardi bi severdi aradada gaziini çıkarırd tabki bi soylememde degil o da :)) cok kucuk oldugi icin çekiniyordu diger ihtiyaçlari icin 3 ayda n sonra altında degismry basladi üstünüde giydirdi. Zamanla oluyor sıkma canını canim. Hele bebis babasini tanisin o zaman gor eşini o zaman daha ck ilgileniyorlar

Neye dayanarak bu kaniya vardiginizi merak etmeyi cok isterdim ama konumu bastan okusaydiniz bu cumleyi kurmazdiniz keza bebegime bin sukur diyerek sariliyorum.derdim bebegimle de degil zaten.babasiyla.belki de logusaliktan abartiyor olabilirim ama konu bebegim degil.yanlis dusundugunuz konudan bi an once uzaklasin lutfen.

Neye dayanarak bu kaniya vardiginizi merak etmeyi cok isterdim..konumu bastan okusaydiniz bu cumleyi kurmazdiniz keza bebegime bin sukur diyerek sariliyorum.derdim bebegimle de degil zaten.babasiyla.belki de logusaliktan abartiyor olabilirim.yanlis dusundugunuz konudan bi an once uzaklasin lutfen.

Cok dogru dediniz,o alisana kadar ben kendimi kaybetmezsem iyidir
Üzülmeyin bu kadar, biz kadınların doğum sonrası yaptığı en büyük yanlış herşeyi dört dörtlük yapmaya çalışıp kendimizi eşimize, bebeğimize feda ederek saçımızı süpürge etmek, sanıyoruz ki bebeğimiz 5 dakika ağlasa kötü anne olacağız, eve kapatıyoruz kendimizi sonra lohusalık depresyonuna giriyoruz.

Eşinize babalığı öğretin, akşamları eve geldiğinde bebeği emzirdikten sonra verin babasının kucağına gazını çıkart babası deyin, baştan inat eder ben nereden bileyim gazı nasıl çıkar diye, sinirlenmeyin hiç, bilirsin babası bak böyle yapacaksın deyip gazını çıkarmasını sağlayın, duş mu alacaksınız babanın kucağına verin, hadi bakalım anne duş yapacak baba da kızına bakacak deyin girin duşa.
Şu an havalar güzel, bebeğinizi dışarı çıkarabilirsiniz zaten sürekli steril ortam deyip içeri de tutmakta sağlıklı değil, koyun Bebek arabasına veya kanguruya kuaförünüze gidin, Bebekle gezilmez diye birşey yok, gebelik boyunca gezdim, doğum yaptım yine gezdim, saçımı da boyattım, kaşımı da aldım, hem bebeği hem kendinizi eve hapsederseniz lohusalığın verdiği psikolojiyi zor atlatırsınız.

Okudum okuduğum an geçen seneki hallerim geldi aklıma
benim kocam tam doğum zamanı is değiştirdi o kadar geç geliyordu ki eve uykusunda seviyordu kızımı haliyle hiçbir şeyi ile ilgilenmedi. Pazar günleri de aynı senin anlattigin gibi iki agucuk bir öpücük al annesi seni istiyor!

Duş almak çok büyük bir velinimetti benim için duş almak için randevulasiyorduk evde. Günlerce duş alamadigimi bilirim sonra şu taktiği geliştirmiştim eşim için, ter kokuyorum emmiyor gel hemen duşa girmem lazım. Diyordum bir şekilde geliyordu ben duşa giriyordum yoksa beni sallıyordu.

Kızım 1 yaşına geldi daha babası bir kere altını değiştirdi.

Daha ağlamaya başlarken kucağıma atıyor. Oturduğu yerden çocuğa bakabilecegini Sandığı için çocuk genelde onda ağlıyordu.

Ben tek başıma büyüttüm. 1 yıldır sıcak bir çayı içip bitirmisligim yok.

Hep kızdım eşime söylendim oda iyice kaçtı benden. He suçlu kim eşim belki. .bana destek olmadığı için. Ama kaybeden ben oldum. Ne zaman kabullendim. Düşüncemi değiştirdim. Beklentimi düşürdüm. O sadece maddi ihtiyaç karşılar çocuğun diğer ihtiyaçları benim. O bakmak zorunda değil. Agliyorsa2ben susturucam. Aciktiysa ben doyurmaliyim. Bunları kabul ettirdim kendime. Biraz da büyüdü bu süreçte tabi. Ondan sonra kendime gelmeye başladım asık suratım duzelmeye başladı. Eşim benimle ilgilenmeye başladı. Eve biraz renk geldi. Yoksa başlarda ^bumuymuş!^ diyerek bende senin gibi değişik ruh hali içine girmiştim.

Yani kısacası şunu diyeceğim durumu kabullen kendini üzme çocuğa bagirma. Bagirirsan hırçın olur sonra hırçın bir çocuk ile baş etmek zorunda kalırsın ki bu daha da zor. Şuan ki tavırların sabrin geleceğe yatırım gibi düşün sakin olursan sakin davranirsan oda sakin bir çocuk olur sende rahat edersin.

Bilmiyorum kayinvaliden ile aran nasıl ama iyi tut kocanın eksiklerini bir nevi onunla kapatmaya çalış. Sana yardım etsin.
Kendi annen kardeşin kim varsa musait olan yardım iste. Insanlar böyle günlerde lazım. Ver biraz onlar baksın sen uyumasan da uzan dinlen. Kapının önüne çık kısa bir.yürüyüş yap böyle Şeyler inan çok iyi geliyor.
birileri yardıma geldiğinde kendinle ilgilen uyu gez kuaföre git saçını tara törpü yap vs. O Hazır çocuğa bakıyor bende yemek yapayım temizlik yapayım deme. .

Kolaylıklar dilerim umarım en rahat şekilde sağlıkla buyutursun bebeğini. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…