Doğum yaptim hayatim değişti. .(koca sorunsali)

rutin iş bölümü yapın

bebeği birlikte yıkayın

atıyorum giysilerini o çıkarıp yatağına koysun banyodan sonra giyeceği

günü belirli saat aralığındaki ağlamasında o0 hoplatsın zaten sende de ağlıyor onda da

somut sorumluluklar verin

yüzüme baksın yorulduğumu anlasın alsın maalesef olmuyor

ev sorumluluğunu da verin acilinden

siz yemek yaptınız bulaşık toplamak da onun görevi olsun

bizim tezgah akşama kadar dolardı

gece yatmadan makinaya tıkardı eşim

sabah işe gidiyor evet gece uyuyacak da o bebek annenin işe başladığı 3. ayda da yetişkin gibi gece kalkamadan uyumuyor ki

hem gece bebeğe baktık hem işe gittik

eşine de zaman ver her adımını biraz yönet onu yap bunu yap de

bebeğini güle güle büyüy öncelikle, ama biliyormusun yanında bakacak kimsen olmayınjca bu süreç bööyle geçiyor. evet iz bırakıyor ama pozitif olmaya çalış. ben de senin gibiydim ama oğlum şimdi 4 yaşına geldi. hepsi geçiyor, unutuyorsun inan. 10 gün banyo yapamadığımı bilirim sızıp sızıp kaldığımı. emzirirken leş gibi ekşi süt koktuğumu fln. evet insan rahatsız oluyor ama öyle ilgili babalar karısına daha da değer vermeler fln genelde filmlerde oluyor. sen kendine bebeğine bak en tatlı zmnlar tadını çıkarmaya bak. inan yazdıklarını hiç yadırgamadım biliyor musun?
kolay gelsin

Hanımefendiye tamamen katılıyorum, şu anda bizi belki anlayamayacaksiniz ama bebeginiz biraz büyüyup de fotoğraflarina baktığınızda bu günlerini stresle geçirdiğiniz için çok pişman olacaksınız, şimdiden toparlanın, evet çok zor evet, saciniz basınız dağınık ama bebeginiz bir daha asla bir aylık olmayacak, birzaman sonra ağzını bükerek o tuhaf mimikleri yapmayacak, doya doya yaşayın... Bırakın ev karışık olsun, saciniz dağınık olsun, koklayin mis gibi, zaman o kadar hızlı geçiyor ki.... İlk bebegimde yasayamadigim bu rahatlığı ikinci bebegimde temize çektim, tecrübe eden biri olarak söylüyorum, eşiniz yapmıyorsa o kaybediyor, siz stresle geçirmeyin, mutlu olun....

Canim senle ayni duygulari yaşaması imkansiza yakın ama bu sana yardım etmeyeceği anlamına gelmiyor bence annen yanına gelsin şu lohusalik dönemi bitene kadar. Mesela akşam 8 de bebis uyudu diyelim dışarıya bir kahve içmeye gidin yarim saat bir saat bebeği annene bırakıp yani biraz sizin de vakit geçirmeniz lazım senin dolasman hava alman lazım ben dışarı çıkarmak için bebeğin kirkini beklemedim 10 gün sonra disardaydik beraber çıkın yanında annen de olsun falan aktivite yapmazsan bu psikolojiden asla cikamazsin

Zaten annemde kaldim ama kizimi babasindan ayri tutmayim araya sogukluk girmesin diye evime gectim.kv de zaten gicigima gidiyor surekli bi karisma derdinde.ondan uzak duruyorum cocuk bakiminda ters dusuyoruz fikir olarak
Al kizini arabaya kat dogru kuaföre söyle aldir kasini biyigini saclarini yikat ve fönle biraz markete git alisweris yap ve kendine güzel bir iki parca kiyafet Al parka otur acik hava da emdir bebegini kokusunu cek cigerlerin bayram etsin eve git yap bi rezene cayi icine bi tatli kasigi kimyon ic ohh mis süttünden bebegine gecer sonra ev isini AT bi köseye misafir alma eve anlayana aciklarsin müsait degilim dersin bebegin uyudumu hooop sende uyu sen 3 ay böyle yap sonra hersey düzene girer bebeginin bagirsaklari dogduktan sonra da gelismeye devam Eder oyüzden gaz ve huzursuzluk olur sen bagirirsan korkar onun kalbi minicik sakin bagirma gececek bu günler oo ben neler cektim boswer Allah büyük

Geçecek 1 2 seneye geçecek bunlar güzel mutlu günler kıymetini bil minciklamaya bak süt kokusunu içine çek annelik in 50 tonu

off off... hepimizin başından geçen şeyler bunlar maalesef canım ama inan ki geçici bi süreç ilk zamanlar çok farklı oluyor haklısın hele ki yardım edenin ilgilenenin yoksa.. şimdi öncelikle kocanı boşver salla gitsin bir köşeye sana yardımcı olabilecek birileri varsa annen kv ya da kızkardeşin vs ya yanına gelsin ya da sen git bir süre orada kal inan çok iyi geliyo. simdi çocuk başlı başına bir sorumluluk onun yıanına bir de yemek ütü bulaşık ev işi girince bi anda haydaa ne hale geldim ben oluyosun, kendine bakmazsın, kuaförün yolunu unutursun, dizleri iz yapmış pijamayla 7*24 yaşarsın vs... ben nasıhl baş ettim bu durumla bi kere eşimden beklentiyi kestim kesinlikle iğne ucu kadar beklentin olmasın erkek milletinden ilk ve tek kural bu bence, dediğim gibi sana gerçekten destek olabilcek birdilerinden yardım iste. Allah dağına göre kar verirmiş sen bu işin altından kalkarsın evvelallah :)

haa şunu da söyliim de için rahat etsin bak bu böyle gider ilerde de çocukla ilgilenmez diye düşünme.. biz tüp bebek yapmamazıa rağmen kocam ne hamileliğimde benimle ilgilendi ne de çocuk doğduktan sonra.. bir gün canın bişey istiyor mu demedi doğumuma 2 hafta kala koca evi temizletti acımadan ağlaya ağlaya yaptım ( benim kocam da adam değil orası ayrı da ) çocuk doğdu ilk 2 ay bırak sevmeyi gidip yüzüne bile bakmadı yanında otururdu ben takip ederdim acaba sevecek mi kucağına alacak mı diye ıııhhhh.... 3 aylık olana kadar çocuğa elini sürmedi ama şimdi bi görsen alır parka götürür yemek yedirir gezdiririr bi tek bezini değiştirmiyor onu da yapamazmış, inan benden çok ilgileniyor desem yeridir.. yani demem o ki senin kocan da değişecek ama biraz sabretmen lazım güzel günler yakında :)

Aaaaayni benim esim araba sevdası ikide bir arabalara bakar yolda gideriz süper araba gecer arabaya bakar arabaları eleştirir bıkkınlık geldi şimdi biraz bağır benim esim başta öyleydi şimdi bak bebegede ben sigarami icim diyorum banyomu yapım diyorum bakiyor niye?? Niye çünkü beeeen bidaha sittim sene sana çocuk vermem dedim korku sardi dene

Gercekten icim rahatliyor yazdıklarını okuyunca,tesekkur ederim cesaretlendirmen icin.insallah bizim.icin de tatli birer ani olarak kalacak bugunler.

Aynisiiij araba manyagi ya.malum sitede araba bakiyor sanki alacak gibi ic geçiriyor. Ben de gecen aksam bebegi yanina birakip lavaboya gittim.ama uzuuunca bi sure cikmadim.kizim agladi etti mecbur kaldi ilgilenmeye. Arada bi boyle yapacagim,emirvaki yani

Geçecek 1 2 seneye geçecek bunlar güzel mutlu günler kıymetini bil minciklamaya bak süt kokusunu içine çek annelik in 50 tonu
Inanin sikintiya oyle bi kapilmisim ki kizimin bu hallerini doyasiya sevemiyorum.yaptigimin hata oldugunu anladim sayenizde

Oncelikle bebegin hayirli ugurlu olsun canim seni korkutmak istemem ama 5 ay oldu bizim hala duzelmedi ama bize onun babasinin rahatsizlikgi falanda etken oldu bilmiorum anlicagin bende cok mutsuzum dogru duzgun kari koca hayatimiz bile kalmadi konusuorum bikac gun duzelio sonra gene ayni ben aksama kdr bebekle yanliz evde oda babasi gilde kardesleriyle hah hii hii ben hep yanlizim anlicagin cocuk aileyi baglar diyenler yalan soluo

Si
Diye kadar evi hic boyle duzensiz gormedigim icin valla batiyor bana icim.rahat etmiyor mutfagi oyle gorunce

Aaa oyle yapmaya calistim mutfagi toplar misin gibisinden.ben bugun yoruldum iste valla uzanip dinlenecegim dedi.sonra ben iyice tavir aldim

Annelik ve babalık duygusu çok başka birbirinden. Annelik duygusu rahme ilk düştüğü zaman başlıyor ama babalık doğunca. Biz içgüdüsel olarak neyi nasıl yapacağımızı biliyoruz az çok. Ama babalar hiç bilmiyor. Cidden hiçbirşey bilmiyor. Siz öğreteceksiniz. Siz göstereceksiniz. Ondan beklemeyeceksiniz. Alt değiştirmeyi çocuk pışpışlamayı siz öğreteceksiniz. Bunu bu şekilde kabul edeceksinz. Babaların baba olduğunu anne öğretecek sorumluluk vererek. Başka yolu yok

temizlik konusunda da otur evi temizle diyemem sana ama derli toplu bir ev ne ne kadar kirli de olsa temiz görünüyor tecrübeyle sabittir :) şimdi mümkün olduğunca etrafın derli toplu olsun zaten bebeğin küçük henüz evi dağıtacak yaşta değil, süpürgeni de kocan eve geldiğinde hemen yarım saat bebeği ona ver heryeri süpür, minik uyuyunca da silersin mutfagını toplarsın yani eşin temiz bir ev istiyorsa başka türlü yetişmek çok zor.. yin sen san destek olacaksın kocadan çocuğa göz kulak olmak dışında bişey bekleme şu aşamada :)

Si

Diye kadar evi hic boyle duzensiz gormedigim icin valla batiyor bana icim.rahat etmiyor mutfagi oyle gorunce

benim cocuğum yok eşim bana laflar ettiği zaman ne yattığı odayı ne kıyafetiyle ilgilenmezdim nede yemek
aynen nasıl batıyor o dağınık oda o zamn çözümü odaya üstümü değiştirmeye giriyordum başkada girmiyordum
biliyorum yatsam hemen toplamaya başlayacağım
o yüzden bi müddet öyle idare et tatlım

O kadar cok cocugum olsun istiyorymki boyle seyleri duyunca uzuluyorum korkuyorum gercekten cocuk dogunca insanlar degisiyor mu diye..insaallah hersey yoluna girer stres yapmayin sukredin kokusunu hissettiginiz kucaginizi dolduran bir bebeginiz var bence cok sanlsiniz..

HAHAHA mecburuz sanki biz tek yaptık uzaktan bibicim bibicim demekle olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…