Doğuma 4 yaşındaki kızımı götürmek zorundayım

Aileler ruhumu daraltiyor ne deyim bilemedim bence goturun hemsire bile ilgilenebilir uzmeyin kendinizi annem kardesimi hastanw yakin oldugu icin sabah gitmis dogurmustu ki babam yaninda yoktu panik olmamaya calisin

Sancının ileri aşamalarında zaten doğum odasında olacaksınız. Oraya da zaten büyük çocuğunuzu almazlar.

Doğunca da kardeşini gemen görmüş olur. Bence zorunluluk ama iyi olmuş.

Kafanıza takmayın. Aklınız kızınızda kalmaz işte. Eşiniz ilgilenir hastanede. Zaten sizinle de hemşireler ilgilenecek.

Yurtdışında kardeşlerinin doğumlarına şahit olan çocuklar varmış ama bunu uygun bulmuyormuş psikologlar sanırım bence sancı çekerken falan orda olması iyi olmaz ya belki çok sancınız yokken tamam da sonlara doğru insanın gözü bir şey görmüyor eşiniz dışarı çıkarsa oyun alanlarına falan götürse en azından Doğumda olmasa veya odada olsalar iyi olur bence ilerde yaşamını olumsuz etkileyebilir çünkü ben bile doğum yaptığım halde başka doğuma şahit olmak istemem kaldı ki küçük bir çocuk için daha travmatik olabilir

Bence yanınıza almayın eşiniz siz doğurama kadar oyalasın sonra getirsin

Sizi acı cekerken görürse kardesini suclu gorür diye düsünüyorum. Ayrıca doğum olayi hep travma gibi kalır zihninde. Arkadaslarinizin cocuklari, sorumluluklari olabilir ama sadece bir gün cocugu idare edemeyecek kadar degildir. Bence güvendiginiz bir arkadasınıza rica edin. Böyle bir durumda yardimcı olamayacak kisi arkadaşınız olmasın zaten.

Cok etkilenir ve omru boyunca kardesinden nefret eder
Sezeryan olsaniz goturun de , normal doguma asla
Benim doktorum ayni zamanda arkadasimdi , ben sezeryan olmama ragmen 8 yasindaki oglumun hastaneye gelmesine izin vermedi , sen adogur , ayil ondan sonra getirsinler dedi
Seni bayginken bile gorse kardesine karsi kin duyar dedi ve gercekten dedigini yaptik , ilk karsilasmalari cok guzel oldu

30 yaşındayım ve sezeryan günümde sancılarım başladı eşim, kardeşim ne yapacağını bilemedi ki daha başlangıçmış. Normal doğumun gerçek sancısını ilk kuzenimde gördüm aklım çıktı.4 yaşındaki çocuk tabi ki etkilenir.

Yakınlarınızda gerekirse size ücretle refakat edebilecek birini araştırın. Kızınız babasıyla gezsin, evde zaman geçirsin. Doğum bittikten sonra yanınızda olsunlar.

Çocuğu doğuma götürmekte sorun yok ama kesinlikle ve kesinlikle sizi sancılar içinde gormemeli sakın böyle bişey yapmayın sonra bunun etkilerini Yok etmek çok zor imkansız bile olabilir . Ben ben 24 yaşındayken bir yakinimjn yanına gitmiştim her anında yanındaydım o sancı çektikçe ben nasıl etkilendiysem gece uyuduk sabah 5 te titreyerek kalktım kendimi öyle sıkmışım ki rüyamda sancı cekiyodum öyle uyandım ben bi yetişkin olarak etkilendim o bunun ne olduğunu bile idrak edebilecek durumda değil sakın ona bunu yapmayın biraz oyuncak falan götürün akrabalarinizdan genç 15 yaşında falan bile olur öyle biri ilgilensin ya da evde de durabilirler Allah bi aksilik yasatmazsa ertesi gün çıkarsınız hastaneden

Biz küçükken annemler doğum yapmamış yetişkinlerin bile doğuma götürmek istemezlerdi görüp korkmasın diye.simdi aklıma o geldi gerçekten yetişkin insan bile çok kötü oluyor o durumda birini görünce çocuk için travma olur gerçekten.

Anneniz neden kardeşinizin yanında onun hamileliğin de sıkıntı mu var neden onu tercih etti

Yanınızda kızınızı da eşinizi de götürmek zorunda değilsiniz ama yalnız kalmamak adına illa gelsinler diyorsanız da odada sizi sancı çekerken görmesin. Eşiniz alsın, gezdirsin dışarda.

Kardesinizle doğumunuz aynı güne mi denk geliyor. 2 günlüğüne gelemez mi anneniz. Ya da kardeşinizin yanında kalacak başkası yok mu kendi kayınvalidesi falan.

Ya inanın eşinizin yanında dursun eşiniz siz doğum yaptıktan sonra gelsin daha iyi ben 20 yaşında iken yengemin doğumunda yanında olmuştum sancı çekerken tabii . Ama hiç hoş bişey değildi benim için. Annesi sancı çekerken kızınız çok çaresizce size bakacak . Benim kızım bir dizideki on saniyelik bir sahne izledi kadın bağırarak sancı çekiyordu sahnede zaten bacaklarını açmış halde olduğunu görünce kapattım kanalı. Bir kaç ay oluyor bana sürekli ben evlenmicem diyor. Evlenmezsem çocukta olmaz nasılsa diyor ve daha ikinci sınıfta

Dogum aninda vs yaninda olmayacak ya?? Evdeyken sancilar geldiginde ben aglarken oglum gormustu..4 yasindaki cocuk anliyor gerek iyi gerek kotu ama anlayacak yastir. Bi tanidigim hastaneye gitti kocasi cocuklarla kaldi evde. Kendi basina dogurdu mesela

Dogumhaneye tek girin ebeler yardimci oluyor zaten.kizin esinizle disarda kalsin.dogumdan cikinca odada beraber kalabilirsiniz.refakatci olarak tek kisilik odada kalirsiniz bir gece sikinti olmaz.benim kizim 6.5 yasinda evde anneannesi olmasina ragmen onunla kalmadi doguma beraber gittik babasiyla disarda bekledi.odada beraber kaldik 1 gece.dogumhaneye sanci odasina filan asla cocugu zaten almazlar baba ile cocugu disari alirlar .

Bence sakın götürmeyin örneği çok fazla kardeşinden nefret edebilir.vajinismus yaşayabilir.doğum fobisi oluşabilir onun dünyası için çok büyük bir olay.Siz rahat doğum yapsanız bile ben sezeryan oldum sabaha kadar çığıran bayanlar vardı ta doğumhaneden sesleri geliyodu ne kadar ürkmüştüm iyiki sezeryan dedim. Arkadaşım 3 hafta var en güzel yapacağın şey kızını kimseye emanet edemezsin o babayla evde kalsın çevreye haber salın 100 200 lira karşılığında bir gece başınızda kalacak bakıcı bulun mutlaka biyerden olumlu dönüş alırsınız

Anneniz neden öteki kardeşinizle? Bence anneniz sizi de düşünmeli. Hiç çözüm bulamazsanız babası baksın. Ama kesinlikle doğumhaneye girmesin. O çığlıkları duymasın rüyasına bile girer Allah korusun

Eşiniz çocukla ilgilensin.sancı odasında tek kalınıyor zaten.ayni ildeysek verin ben bakıyım diyeceğim ama,nerden bileceksiniz hırlımıyım hırsızmıyım.(değilim tabii ki )

Arkadaşlar cvplar için teşekkür ederim hepinize. Annem benm kızımda yanımdaydı şimdi kız kardeşimn ilk bebeği aramızda 2 gün var 16 saat uzaklıktayız onun ilk olduğu için oraya gidecek.

Bende kızımı hastaneye götürmekten vazgeçtim çoğu arkadaş haklı beni görmese bile başka sancı çeken gebeleri görüp psikolojisi bozulabilir. Eşimle kızım evde kalır ben tek giderim doğuma yanıma birini bulamazsam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…