Doğuma kimsenin gelmeyecek olması

Niye olmasın? Erkeklerin de iki eli iki ayağı yok mu? Zekaları mı problemli?
Dışarıda çalışıp onca iş yapabiliyorlar da neden evde 2 yumurta kıramıyorlar? Makarna haşlamak çok mu zor? Hazır bir yemeği ısıtmak, soğan kavurup üzerine fasulye, domates eklemek dünyanın en zor işi mi? Peki bulaşıkları makineye dizmek, boşaltmak, makineye çamaşır atmak?
Kadınlar bu engin bilgilerle mi doğuyor?

Sorsanız 1 tane kadın bilim insanı bilmeyen adamlar "bütün icatları biz erkekler yaptık, kullandığınız makinelerin hepsi bizim eserimiz" derler, ama makine tasarlamaya yeten zekaları o makineleri çalıştırmaya yetmiyor gibi davranıyorlar.
Sorsanız "en ünlü şefler hep erkek" derler ama 2 yumurta kırmaktan haberleri yokmuş havası yaratıyorlar.
Sokakları temizleyen, çöpleri toplayan çalışanlar da hep erkek.
Ama bir tek evlerinde iş yapmayı beceremiyorlar her ne hikmetse. Siz de bunu yiyorsunuz.
Yaşadığın ortamı asgari düzeyde temiz tutmak ve kendini besleyebilmek 150 iq gerektirmiyor.

Erkekler iyi ve kötü günde eşlerinin yanında olmayacaklar da ne zaman olacaklar peki? Sadece çocuğu yaparken mi?

Konu sahibinin ilk doğumu olsa ve korkup annesini yanında istese anlarım ama kayınvalide ne alaka?
İnsan böyle bir durumda en önce eşine güvenmeli, ona sarılmalı, ondan destek almalı.
Annelerimiz de bizim kölemiz değil. Evlenip gidiyoruz yine kurtulamıyorlar. Her şey bitti de sıra çocuklarının eşlerinin alması gereken sorumlulukları üstlenmeye geldi.

Eşim yardım eder etmez değil adama da yüklenilmiş şaşırdım ama eli o kadar ağırki sadece süpürgeyi bir günde yapar ya da yemek yapar o yaparken kan şekerimiz düşer açlıktan bilmiyorum nasıl olacak.

Kayınvalidem çok yakın oturuyor o yüzden ondan beklerdim yazlığa gideceği tuttu,annem zaten zor gelir geriye eşim kaldı onun da eli çok çok ağır ama yapacak bir şey yok,ona şükür.

Kayınvalidem çok yakın oturuyor o yüzden ondan beklerdim yazlığa gideceği tuttu,annem zaten zor gelir geriye eşim kaldı onun da eli çok çok ağır ama yapacak bir şey yok,ona şükür.

İyi işte şimdiden başlasın, zamanla hızlanır eli. Yapa yapa hem öğrenir hem hızlanır. 2 çocuklu hayatta çok ihtiyacınız olacak eminim.
Güzel doğumlar dilerim :)

Ben de yeni doğum yaptım, 3. sezaryenimdi. Korona yüzünden ne hastaneye ne de eve yardım için kimse gelemedi. Hepsini eşimle yaptım. Eşimin elinden de hiç bişe gelmez , gelse de tembellikten yapmaz. Ona rağmen zora kaldığı için yaptı, çok da güzel yaptı. Kayınvalidem gelseydi ,eşim her işi ona yaptırırdı. Böyle çok daha iyi oldu. Hem kayınpederim de geleceği için rahat da edemeyecektim. Her şerde bir hayır vardır derler ya o hesap...

Kayınvalidenizin rahatsızlıklarında destek olan çorba pişirip bakan bir gelinseniz beklentiniz anlaşılabilir.

Şaşkınlık içindeyim 12 yaşındaki bir çocuk için maşallah kocaman kızın var o yardım eder denmiş
Kardeş fikrine bile alışmaları kabul etmeleri bi süreç gerektirirken bir de o bebeğe bakarken yemek yaparsın denmiş
Ailelerin sağlıklıları müsaitse böyle durumlarda kesinlikle yardımcı olmasından yanayım. Kimseyi zorlayamayız ama zaten kendileri size destek olmayı istemeliydi. 2 yıl önce böbrek ameliyatı oldum ve 1 hafta desteksiz wc bile ölümdü, bir de böyle canınız acırken size muhtaç bi bebek olcak ondan başka hiçbirşeyle ilgilenecek durumda olmaz bi anne.
Size kolaylıklar ve sabır diliyorum hem doğum ve sonrası için hem de buradaki yorumlar için.

Annenizi bilmiyorum ama. Sırf annenize hoşgeldin demediği içim 11 yl eviniz çağrmadığınız kayınvalidenizden yardm beklemek ne kadar mantklı bilemiyorum.. Kayınvalidenizin yernde ben olsam bende gelmezdim.
Ve anneniz ile babanız yaş itibariyle, babanız kronik rahatszlkları itibariyle yüksek riskli gurupta. Annenizzi de özellkle beklemenz biraz bencilce.. Bende sezeryan oldum. Hemde erken doğum ve psikolojim çok kötüydü. Ama eve geldim kimseyi dinlemedim korona yüzünden evin heryerini temizlemiştim..

Hiç uzulmeyin yaşadıklarınız çok normal ben 10 saat normal doğum sancısı çekip normal doğum için bütün eski yöntemler denendikten sonra bitik durumda sezaryanda alındım hastanede sadece 1 gece kaldım eve geldik eşimle kavga ettik gitti başka odada yattı ona kızdığım için annemi de istemedim ve 2. Gece bile tek başıma baktım altıni değiştim vs. Allah zorda kalınca gücünü veriyor. kızınız gerçekten hiç küçük değil hem kendine bakabilir hem biraz size biraz bebeğe bakabilir ama tabi kızınızın kişiliğiyle de ilgili arkadasimin 3. Çocuğuydu 12 yaşındaki kızı hiç yardımcı olmadı 6 yaşındaki hayatını o kadar kolaylaştırdı ki. Ne bileyim bu dönem de bence sizin düşünmeniz gerekiyor annem 75 yaşında gelmesin kv nizde çok genç değildir heralde eşi de korona olmus sanirim kadında onun korkusu yorgunluğu üzüntüsü de vardir siz yaşlılar gelmesin biz 3 ümüz hallederiz demeniz lazım bence

Buradaki yorumlar zaten hepsinden facia

Biri gelseymiş iyi olurmuş.
Ama böylesi daha iyi olur belki.
Tecrübeniz var, ilk çocuk büyümüş, ihtiyacınız yok aslında birine.

Pandemi başı doğum yaptım, 3-4 gün sonra çekirdek aile kaldık uzun birsüre.
İnanın çok daha iyi oldu, 4 kişilik yaşama çabuk uyum sağladık, büyük çocuk çok afallamadı çünkü +1 kişi bile düzenin az çok kaçması demek.
Güzel oldu.

Hiç bir yerden saldıramayınca eski konuları okuyup zamanında şöyle yapmışsın demek de moda oldu.

Koşullar uygun değil hanımefendi sizce onu yetiştirmiş anneden çok mu düşünüyorsunuz siz konu sahibini eğer çok muhtaç olduğunu bilse annesi dağları deler gelirdi sanırım demek ki kadın gelecek durumda değil . Bir de baksanıza kv ile çokta iyi degillermis zaten 11 yıl evine kabul etmemek nedir kv yi. Insan kanlı bıçaklı düşmanı olsa kalbi yumuşar yıllar icinde. Hem kadın gibi çekip cevirilmesin 10 gün ev ne olur ki. Erkekleri bu kadar izole etmek doğru mu peki durumdan ya da 12 yaşında bir cocugu. şu an oğlum 5 yaşında hastaysam gerçekten ihtiyacım varsa öyle yardımcı oluyor ki normal zamanda da anlatıyorum bu ev hepimizin bu işler hepimizin herkes kendi işini yapmalı ihtiyaç duyulduğunda birbirimize yardım ederiz diye. O bu hepsi boş inanın Allah var yukarda ve zaten siz dara düşünce öyle bir güç kuvvet veriyor ki konu sahibinin annelere gucenmesi çok tuhaf bence

Hiç bir yerden saldıramayınca eski konuları okuyup zamanında şöyle yapmışsın demek de moda oldu.
Yoo o konuya yorum yapmştm ordan hatrlıyorum. Ama siz eski konulara bakıp saldırıyorsanız bilemeyeceğim. İyi günler..

Kızınız küçük değil size yardımı olmasa da zorluğu da olmaz. Eşiniz siz toparlanıncaya kadar izin alsın. Annelerin gelmemesini anlıyorum. Zaten gelmeleri bebek için riskli. Zor olacak ama halledebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…