• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma makyajlı giren varmı?

masal perisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2008
405
4
96
İstanbul
Arkadaşlar akşam evinizde oturuyorsunuz makyajınız saçlarınız fönlü birden saçlı başlıyor ve hastaneye gidiyorsunuz..doğuma böyle giren varmı?yoksa makyajı sildiriyorlarmı?

ben düşük yaptığımda acil bölümünde beklerken bi hamile bayan geldi full makyajlıydı hemde öyle böyle değil o kadar ağır bir makyajı vardıki hemen doğuma alıyoruz deyince ağlamaktan yüzündeki boyalar birbirine karışmıştı.saçları da fönlüydü.

ama bence doğuma o şekilde gelinmesi çok saçma sonuçta cerrahi bir müdahalede bulunacaklar.sancım tuttu bu şekilde gelmek zorunda kaldım demek de yanlış sonuçta sancı belli aralıklarla gelip gidiyo o arada makyaj silinebilir sancı sıklaşıncada tertemiz hastaneye gidilir tabi bu benim görüşüm.

ben sezeryanla doğum yaptım.doğuma giderkende hem kendimi iyi hissetmek hemde moralimi yüksek tutmak için hafif bi makyaj yaptım.rimel ve allıktan ibaretti.iyikide yapmışım.makyajın herhangi bir komplikasyon durumunda ne zararı olabileceğinide anlamadım.

ben doğuma makyajlı girdim
pudra, far, göz kalemi rimel ruj allık
hatta anestezist oooo simli kalem bile çekilmiş gözlere diyerek benimle dalga geçti
makyaj herhangi bir komplikasyona neden olmaz
kim dediyse yanlış biliyor
öyle olsaydı benim makyajımı mutlaka sildirirlerdi
bu insanın elinde olan bi şey :1closedeyes:
kendini iyi hissetmek hissediyosan yaparsın, halet-i ruhiyen düzgün değilse, elvermiyosa yapmazsın
hayırlı doğumlar :nazar:

makyajlı gırmedım pek sevmem makyaj olayını beceremıyorum da
ama o gun dogum yapacagım bellı oldugu ıcın aksamdan saclarımı fonlettım
dogum cantamda makyaj cantası bulunuyordu belkı cok solgun olursam dıye ama hıc kullanmadım
lohussa takımım kırmızı ve lohussa bandı da kırmızı olunca allandım zaten

Ben şahsen sezeryan olup günüm belli olursa öncesinde saçlarıma fön çektiricem zaten göbüşüm kocaman bebişim çıkınca lambur lumbur olcam bari biyerim düzgün olsun saçlarımı fönleticem ama makyajı düşünmedim ki hafif yaparım herhalde. :asigim:

ben doguma makyajsiz gittim ama hastane cantamda makyaj cantam vardi on gün kaldim zaten iyikide almisim normalde günlük hayatimda dogal ve sadeyimdir yani makyajsiz fakat dogumdan sonra cok solgun göründügüm icin iyi geldi yaptim valla asiriya kacmadan tabiikide

Benim süpriz oldu oğlum bir nisan şakası yaptı.oğlum doğmaya karar verdiği gün dışarıdaydım hafifte makyajım vardı sildirmediler.Zaten bir kaç yazıda okumuştum kendinizi iyi hissetmek istiyorsanız makyajlı girin ve makyaj çantanız yanınızda olsun.

ya arkdaşlar tam güzel makyajla dogua girip kendini iyi hissrtmek ama ama sancı cekerken aglamıyormusunuz o makyajınız bozulmuyormu ya ben bunu anlamadım daaa

hiç makyaj yapılacağı aklımın köşesine bile gelmedi
8 saat sancı çektim sancının ortasında yapamazdım da tabii ama sancılar başlamadan hafif yapmak isterdim bebeğimle ilk fotograflarımda pek bakımsız görünüyorum mesela:((

canımm benn özellikle makyajlı gittim.hemde çok çok güzel olmuştum :) hehehehee gören herkes bana şaşırıp ne kadar pozitif elektiriğin var gözleinden enerji çıkıyor demişlerdi.tabi makyajla kendimi dahada iyi hissettim.epidural sezeryan oldum.bi kaç ilaç verdiler onun etkisiyle kustum tabi azcık gözlerim felan aktı ama hemen odama çıkar çıkmaz kendimi tazeledim :) sadece işaret parmakalrındaki ojeleri temizliyolar ççok komik oluyor ama mecburiymiş :)

Sevgili kızlar normal doğum için bu denilenlerin çoğu geçerli değil valla, sancıdan ne makyaj ne fön kalır.O ıkınmalar falan gelince .Sezeryan için bilemem de nasıl olur.Normalde birazcık koketim ama doğumda gözüm bişey görmedi,doğum bitince zaten cennette gibi hissediyosunuz herkes istediğini yapabilir rahat rahat o zaman.

bende makyajlı ve fönlü girdim. zaten o gün doktor kontrolüm vardı hazırlandım sonra kanamam başladı doğumada öyle girdim

benim sancıdan önce suyum geldi fönümü çektim kalıcı makyaj ürünleri ile makyajımı yaptım öyle gittim doğum on ikisaat sürdü çok zor geçti doğumdan sonra da eşim yanıma girmeden önce baygınlık geçirmiştim ama ayılınca hemen makyajımı elden geçirdim dudaklarım mosmor gözlerimin beyazı kıpkımızı idi zombi gibi görmesini istemedim beni zaten çok hassastır doğumda neredeyse aklını oynatacaktı :) Kendimi bırakıp ona moral vermeye çalıştım anlayacağınız, bi sakıncası yok makyajın hatta kendinizi zombi gibi görmek istemiyorsanız tavsiye ederim..Doğum yapmamış olanlar korkmasın bendebi aksilik oldu ondan benimki zor oldu herkesin öyle olmuyor moralinizi bozmayın ve okuyun bolca neler yapmanız gerektiğimni tam öğrenin..

doğum sonrası bebekle çekilen ilk resimlerde anneler hep solgun bitkin dağılmış gibi çıkıyolar sonrada o resimler baktıkça ayy çok çirkin çıkmışım diyenleri çok gördüm o yüzden makyaj çantası mutlaka bulundurmak gerekir die düşünüyorum heralde benim hastane için hazırladığım çantada bol miktarda makyaj malzemesi olur:D

ben epidural sezeryan oldum dogumun zamanı ve saati belliydi.fönümü çektirdim makyajımı yaptım doguma öyle giitim.bu arada dogum sırasında bebegimi görünce aglarım falan diye suda çıkmayan rimellerden sürdüm.şimdi kamera kayıtlarıyla fotoğraflara baktıgımda iyiki böyle yapmışım diyorum..

doğuma makyajlı girmedim ama heriki doğum sonrasıda odama gidergitmez hemen makyaj yapmıştımkaydirigubbakcemile3
rahat doğumlar geçirdiğim için solmadım ama uykuluydum biraz fisfisfis

valla normal doğumda insanın aklına makyaj gelmezki benim akımın ucundan bile geçmedi. doğumdan sonrada yapmadım çünkü kendimi değil bebeğimi düşünüyodum ben. bilmem aslında haberin olsa moral açısından iyi olur harhalde de o sancıyı falan çekerken zaten terden ağlamaktan makyaj kalmazki gerçi ben yapsaydım bozulmazdı ne terledim ne ağladım çok kolaydı. ama heyecandan aklıma gelmediki

slm ben dılek mersınden yazıyorum evt benım basıma geldı sacıma fön cektırdım gun doğuma gttım hafıfı bır makjaj vardı ama sadece ojelerımı sıldıler el ve ayaktan ben yarım sezaryan oldum ıcın belkıde oyledı

Back
X