- 1 Eylül 2016
- 372
- 410
- 23
- Konu Sahibi misssunshine86
-
İnşallah canım.. Eşim samimiyetle "amaan kimse de birşey almasın biz yapacağız dese huzura ereceğim".. Neyse.. çok sıkıldım bu kadının gereksiz çıkışlarından ve cahil cahil konuşmasından. Zamanında bana "ayy keşke öğretmen olsaydın, evle daha çok ilgilenebilirdin ama neyse artık " diyen insan. ki ben doktoramı da bitirmiş akademik personelim.Evimdeki eşyalar için ailem iyi bir harcama yapmıştı çocuğum olursa onlar alsada istemem eşimin ailesi zaten şuan ki torunlarının eskilerini layık görür bu sebepten iki tarafıda yormayacağım inşallah olduğu kadar yaparız eşimle.
Çok teşekkürler haklısınız.. İçimi dökmek iyi geldi.. Birazcık kendi dediğimi dinletebilmem lazım benim.. Eşim hala benim isteklerimi önemsemiyor. Ben ikimiz yapalım dediğim halde, hayır aileler de yapacak nokta diyebiliyor.Canım kardeşim, boşver, bu kadar boş şeylerle kafa yorma diyorum ben de. Konuşurlar, ağızlar torba değil. Evlilk, stratejik olmaktır biraz. Burada sürekli vurguladığım bir şey var. Bedeninizi taşıyan sizin ayaklarınızdır, başkalarının ayaklarıyla yürüyemezsiniz. Annenizin durumu yoksa yapmayacak. Kayınvalide istemiyorsa yapmayacak. Evlilik deneyimini çok ağır koşullarda yaşamış, çok ağır bedeller ödemiş bir ablan olarak söylüyorum, biraz kendinize güvenin, başkalarına değil. Mutlulukla kal, bebeğini güzellikle büyüt.
Söylüyorum anlatıyorum anlamıyor.. Bugün daha teeek teeek açıkladım... o hala beni suçlu buluyor. Ben abartıyormuşum. Ne var öyle dediyse annesi. Arayı ben bulacakmışım. Aileme bu isteği iletmemem lazımmış. Peki dedim annen o oda takımı alınmayınca ya da annemler sadece 1000 tlsini vereiblince laf etmeyecek mi dedim, düğün döneminde tonla şey söyledi dedim. Birşey olmaz diyor. Yahu anneme almadı etmedi yapmadı diye tonla laf edecek, ben biliyorum nasıl bozulmayayım diyorum. hala tamam işte 2500 ünü versinler o kadar da verirler diyor. E peki sizinkiler ne alacakmış diyorum, annem eğer ucuzsa emzirme koltuğu alabilirmiş diyor şaka gibi .. Anlamıyor bir türlü annesinin isteğinin çok garip olduğunu.Siz daha eşinize cevap veremiyorsunuz ki.
Biraz uzaklaşıcam bu konudan haklısın canım. uzun bir süre de eşya vs bakmaya niyetim yok. KV İstekleri, hevesle avmde bebek eşyası bakarken yanımdaki tavırları soğuttu beni hem ondan, hem de bu eşya konusundan.. SAğlığı yerinde olsun da.. Daha doğmadan eşyayı kim alacak derdine düştüler..Bazı yörelerde kızının ilk bebeği ne anneanne besigini ve yatağını bir kaç örgü yelek tulum larını felan alır ama oda felan almak değil yada pahali eşya almada değil gücü yettigince yapabildiğini yapar gelin gibi bebek ceyizi denir sanırım kayınvalidenizin yöresinde bu adet var ki size bunu vurgulamis burda sordugunuza gore kim ne yapar diye belliki haberiniz yok sizin yorenizde yoksa bizde öyle bir adet yok deyin bu zorunlu birsey degilki takmayın kafanıza konuşsun dursun siz bebeğinizi düşünun uzmeyin tatlı caninizi
Benim ailemde alamamisti. Durumlari sıkışıktıBen zaten onlar almak zorundalar demiyorum.. ama düğünden de biliyorum ki annemler birşey almazsa sürekli lafını sokacak. Düğün zamanı bilmem kimin annesi de kızının tüm mutfak eşyalarını şu markadan almış, yok efenim bulaşık makinesi buz dolabı da annesi almış diyip diyip durdu.. Annemler almazsa eminim yine ailemin hakkında atıp tutacak.. Ben de ailemin ezilmesini istemiyorum bu kadın tarafından..
Kiz annesi bebek odasini alir erkek annesi de geline set ya da kalin bilezik alir de sen de. Benim kv de de ayni seyi bana soyledi ben de ona anne yani besigini aldirdim. Annem bana bilezik takacakti baktim kv yarim altin takti gerek yok anne dedim yarim altin taktirdim. Kendilerini akilli saniyorlar. Yani onun ne haddine soylemek herkes gucu yettigini yapar.Merhaba kızlar. inşallah kasımda doğumum olacak. Şu zamana kadar ailelerden maddi bir beklentimiz olmadı. Sormadık bile siz ne alacaksınız diye. Sonuçta benim çocuğum annesi ve babası olarak bizlere düşer artık. Çok şükür muhtaç da değiliz kimseye. KV'me geçen telefonda konuşurken oda takımlarına baktığımızı birkaç model beğendiğimizi uygun birşey de alacağımızı söyledim. Yalnız haberin olsun bebeğin yatağı , odası kız tarafına aittir diyiverdi. Ben de herkes üzerine ne düşerse zaten yapar dedim. KV yapı olarak bu türlü şeylere değer veren, maddi gösterişi seven bir insan.. Maddi güç olrak benm ailem kendilerinden kat kat geride olmalarına rağmen çat diye beklentisini dile getiriverdi. Bugün de gezerken mağazaları ben de şunu alacağım biz de şunu yapacağız demek yok... Bebek arabası bakıyoruz misal, 1800 tl lik araba pahalı, zaten pahalı şeylere gerek yok, millet eş dost akrabadan alıyor vs vs.. Pahalı şeylere gerek yok diyip diyip durdu tüm gün.. Zaten bebek bakımında birçok şey de gereksizmiş. Para tuzağıymış vs.. Bana mı garip geliyor bu durum? Bu arada ilk torun olacak.. Ben birşey alsın etsininde değilim ama ailemden bekleniyorsa bir zahmet onlar da yapmak zorunda değiller mi? Hem de bu madidi bolukta?
2018 deyiz ya. Ne kız tarafı ne erkek tarafı. Düğünde de bitmiyor yani bu öyle mi? Çocuk doğumu çocuk sünneti çocuğun düğünü falan böyle sürüp gidecek mi? Saçmalamasın Allah aşkına. Herkes gücü neye yetiyorsa onu yapar. Aile olmak böyle bir şey. Aile kavramını bilmiyor sanırım kayınvalide. Ben olsam zaten ben sizden hiç bir şey istemiyorum ben yaparım çocuğum için ne gerekiyorsa derdim. Ne insanlar var yani torunun için bari hesap kitap yapma. Allah yardımcınız olsun. Sabırlık bir aile.Merhaba kızlar. inşallah kasımda doğumum olacak. Şu zamana kadar ailelerden maddi bir beklentimiz olmadı. Sormadık bile siz ne alacaksınız diye. Sonuçta benim çocuğum annesi ve babası olarak bizlere düşer artık. Çok şükür muhtaç da değiliz kimseye. KV'me geçen telefonda konuşurken oda takımlarına baktığımızı birkaç model beğendiğimizi uygun birşey de alacağımızı söyledim. Yalnız haberin olsun bebeğin yatağı , odası kız tarafına aittir diyiverdi. Ben de herkes üzerine ne düşerse zaten yapar dedim. KV yapı olarak bu türlü şeylere değer veren, maddi gösterişi seven bir insan.. Maddi güç olrak benm ailem kendilerinden kat kat geride olmalarına rağmen çat diye beklentisini dile getiriverdi. Bugün de gezerken mağazaları ben de şunu alacağım biz de şunu yapacağız demek yok... Bebek arabası bakıyoruz misal, 1800 tl lik araba pahalı, zaten pahalı şeylere gerek yok, millet eş dost akrabadan alıyor vs vs.. Pahalı şeylere gerek yok diyip diyip durdu tüm gün.. Zaten bebek bakımında birçok şey de gereksizmiş. Para tuzağıymış vs.. Bana mı garip geliyor bu durum? Bu arada ilk torun olacak.. Ben birşey alsın etsininde değilim ama ailemden bekleniyorsa bir zahmet onlar da yapmak zorunda değiller mi? Hem de bu madidi bolukta?
Ay vallahi kv den resmen manyak resmen.sende deki anne bizdede bebek dogunca bir cumhuriyet altini erkek tarafina aittir hadi bakalim.utanma o utanmiyorsa sen hicc utanma.dengesiz kiz tarafi na ait mis yok ya ay ben yolarim vallahi sabir diliyorum sana ama pek muhatap olma o kv deyle.Merhaba kızlar. inşallah kasımda doğumum olacak. Şu zamana kadar ailelerden maddi bir beklentimiz olmadı. Sormadık bile siz ne alacaksınız diye. Sonuçta benim çocuğum annesi ve babası olarak bizlere düşer artık. Çok şükür muhtaç da değiliz kimseye. KV'me geçen telefonda konuşurken oda takımlarına baktığımızı birkaç model beğendiğimizi uygun birşey de alacağımızı söyledim. Yalnız haberin olsun bebeğin yatağı , odası kız tarafına aittir diyiverdi. Ben de herkes üzerine ne düşerse zaten yapar dedim. KV yapı olarak bu türlü şeylere değer veren, maddi gösterişi seven bir insan.. Maddi güç olrak benm ailem kendilerinden kat kat geride olmalarına rağmen çat diye beklentisini dile getiriverdi. Bugün de gezerken mağazaları ben de şunu alacağım biz de şunu yapacağız demek yok... Bebek arabası bakıyoruz misal, 1800 tl lik araba pahalı, zaten pahalı şeylere gerek yok, millet eş dost akrabadan alıyor vs vs.. Pahalı şeylere gerek yok diyip diyip durdu tüm gün.. Zaten bebek bakımında birçok şey de gereksizmiş. Para tuzağıymış vs.. Bana mı garip geliyor bu durum? Bu arada ilk torun olacak.. Ben birşey alsın etsininde değilim ama ailemden bekleniyorsa bir zahmet onlar da yapmak zorunda değiller mi? Hem de bu madidi bolukta?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?