Doğumda anneanneye ve babaanneye ne yapmak düşer ?

Bosverin boyle seyleri yaa . Maneviyatt versinler yeter. Dunya mali dunyada kalir. Iclerinden gelir yaparlarsa ne ala. Yapmazlarsa yine keyifleri bilir. Sonucta anneannesine babannesine guvenip yapmadiniz cocugunuzu. Birakin bu kuralciligi sacma sapan adetleri..
Oyle bi olmuski zina 100 TL evlenmek 10000 TL ..

Bunu da ilk defa duydum niye çocuğumun eşyalarını anneanne yada babanne almak zorunda bu da bizden hediye olsun deyip beğendiği birşeyi almak isterse alır mesela benim annem mama sandalyesi almıştı eltim bebek arabası almıştı hediye diye ben kimseye güvenip yapmadım çocuğu çok şükür anne babası olarak herşeyi aliriyoruz bence dedigini yanlış anlamış kv beklentin var sandı herhalde benden para çıkmaz der gibi sizin tarafa atmış

İnşallah canım.. Eşim samimiyetle "amaan kimse de birşey almasın biz yapacağız dese huzura ereceğim".. Neyse.. çok sıkıldım bu kadının gereksiz çıkışlarından ve cahil cahil konuşmasından. Zamanında bana "ayy keşke öğretmen olsaydın, evle daha çok ilgilenebilirdin ama neyse artık " diyen insan. ki ben doktoramı da bitirmiş akademik personelim.

Çok teşekkürler haklısınız.. İçimi dökmek iyi geldi.. Birazcık kendi dediğimi dinletebilmem lazım benim.. Eşim hala benim isteklerimi önemsemiyor. Ben ikimiz yapalım dediğim halde, hayır aileler de yapacak nokta diyebiliyor.

Bazı yörelerde kızının ilk bebeği ne anneanne besigini ve yatağını bir kaç örgü yelek tulum larını felan alır ama oda felan almak değil yada pahali eşya almada değil gücü yettigince yapabildiğini yapar gelin gibi bebek ceyizi denir sanırım kayınvalidenizin yöresinde bu adet var ki size bunu vurgulamis burda sordugunuza gore kim ne yapar diye belliki haberiniz yok sizin yorenizde yoksa bizde öyle bir adet yok deyin bu zorunlu birsey degilki takmayın kafanıza konuşsun dursun siz bebeğinizi düşünun uzmeyin tatlı caninizi

Siz daha eşinize cevap veremiyorsunuz ki.
Söylüyorum anlatıyorum anlamıyor.. Bugün daha teeek teeek açıkladım... o hala beni suçlu buluyor. Ben abartıyormuşum. Ne var öyle dediyse annesi. Arayı ben bulacakmışım. Aileme bu isteği iletmemem lazımmış. Peki dedim annen o oda takımı alınmayınca ya da annemler sadece 1000 tlsini vereiblince laf etmeyecek mi dedim, düğün döneminde tonla şey söyledi dedim. Birşey olmaz diyor. Yahu anneme almadı etmedi yapmadı diye tonla laf edecek, ben biliyorum nasıl bozulmayayım diyorum. hala tamam işte 2500 ünü versinler o kadar da verirler diyor. E peki sizinkiler ne alacakmış diyorum, annem eğer ucuzsa emzirme koltuğu alabilirmiş diyor şaka gibi .. Anlamıyor bir türlü annesinin isteğinin çok garip olduğunu.

Biraz uzaklaşıcam bu konudan haklısın canım. uzun bir süre de eşya vs bakmaya niyetim yok. KV İstekleri, hevesle avmde bebek eşyası bakarken yanımdaki tavırları soğuttu beni hem ondan, hem de bu eşya konusundan.. SAğlığı yerinde olsun da.. Daha doğmadan eşyayı kim alacak derdine düştüler..

Benim ailemde alamamisti. Durumlari sıkışıktı
.evlenmek için beklemek istemeyende esimdi..esim ailesi laf eder diye onlara bizim yatak odasini ve mutfak esyalarini aldigimizi söylemisti :)
Kendi boyle istedi. Ayrica ailem zordayken ben alsalar dahi istemezdim. Sırf alamiyor diye kotu olacaksa olsun

Anneme diyorum ki anne bebeğim olursa hiç birşey istemem ne sizden nede diğer taraftan. Bir bebe yaptıysam kendim gereken herşeyi alırım başka birisine gerek Yok diyorum hep . Herşeyi tek başımıza yapma çabasında oldum o yüzden sizin kv iyice saçmalamış. Sen ne kendi ailene nede karşı tarafa birşey aldırma

Kız annesi olmak da ne kadar zormuş ya önce kızına çeyiz hazırla sonra da torununa. Lafa gelince ama torun erkek tarafının oluyor. Ben olsam kimseden bir şey almam konu sahibi. Eskilerde kaldı şunu kız tarafı bunu erkek tarafı alır adeti.

Bazı yerlerde bebek çeyizi kız tarafına aittir kv doğrusunu söylemiş. Bizim yöremizde de bebeğe alınacak her şeyi kız annesi yapar ama ben ilk kızımda yaptırmadim kendi heveslerim vardı ikincide annem yapmak istedi karismadim yaptı. Ama ben zaten "adet"mantığına ayarim. Evlenirken de kimseden adet adı altında bişey istemedim kızım olunca da yaptırmadim. Saçma evet ama böyle bir adet var maalesef...

Kiz annesi bebek odasini alir erkek annesi de geline set ya da kalin bilezik alir de sen de. Benim kv de de ayni seyi bana soyledi ben de ona anne yani besigini aldirdim. Annem bana bilezik takacakti baktim kv yarim altin takti gerek yok anne dedim yarim altin taktirdim. Kendilerini akilli saniyorlar. Yani onun ne haddine soylemek herkes gucu yettigini yapar.

Bir seyin adet olmasi icin yillardir suregelmesi gerekir.

Allah askina bebege oda takimi almak kac yildir var da adet haline gelecek kimin alacagi falan?

Cikarlar ugruna her seye adet uyduruyor insanlar.

Madem oyle siz de uydurun bir seyler. Mesela diyin ki; evet annemler yapacak. Eee dogum yapan geline erkek ailesinden 10 tane burma bilezik gelir. Adettendir...

2018 deyiz ya. Ne kız tarafı ne erkek tarafı. Düğünde de bitmiyor yani bu öyle mi? Çocuk doğumu çocuk sünneti çocuğun düğünü falan böyle sürüp gidecek mi? Saçmalamasın Allah aşkına. Herkes gücü neye yetiyorsa onu yapar. Aile olmak böyle bir şey. Aile kavramını bilmiyor sanırım kayınvalide. Ben olsam zaten ben sizden hiç bir şey istemiyorum ben yaparım çocuğum için ne gerekiyorsa derdim. Ne insanlar var yani torunun için bari hesap kitap yapma. Allah yardımcınız olsun. Sabırlık bir aile.

Ben başkalarından da duydum böyle. Yok kızın annesi şunu yaparmış bunu yaparmış. Erkeğin annesi ne yapıyor diyen yok hiç. İleride KV bana böyle birşey diyecek olursa ben de çok kızarım.
Keşke sen de ona birşeyler yükleseydin. Babaanne de şunu yapar biz de adet böyle diye. Belki o zaman kapanırdı çenesi.

Kendi ailem bir çok şeyi üstleniyor. Eşimin ailesinden en ufak bir beklentim yok yapmazlar yapsalar da kabul etmem zaten.
Ailenin durumu yoksa isteme de yaptırma. Ne münasebet oğluşunun cebinden çıkmasın diye karşı tarafa yıkıp, kendileri yan gelip yatacaklar. Karışmasınlar. Yapmıyorlarsa çenelerini kessinler. Hepsi mi aynı olur ya!

bebegin sadece yun yastigi yorgani kiz tarafina duser lafa gelince bizim soyadimizi tasiyor demeyi biliyolar aileler alicaksa mobilyalar araba hersey erkek tarafinindir

Ay vallahi kv den resmen manyak resmen.sende deki anne bizdede bebek dogunca bir cumhuriyet altini erkek tarafina aittir hadi bakalim.utanma o utanmiyorsa sen hicc utanma.dengesiz kiz tarafi na ait mis yok ya ay ben yolarim vallahi sabir diliyorum sana ama pek muhatap olma o kv deyle.
Isteyen alir gucu neye yeterse.bizbutun esyalari kendimiz aldik altin takildi en iyi hediye altindir.besik araba onlari kendim begendim baskasina annem veya kv al diyemem yani.kv baya gicik misss

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…