doğumda kvlerde kalmak istemiyorum kendi evimde yatmak istiyorum

eğer k.validen de kalacak bir durumun yoksa tabii ki kendi evinde kalmalısın..isteyen istediğini düşünsün senin kararın önemli..evinde daha rahat edersin bence.

eşin konusuna gelince evet ortada dedikodu yapan biri var ama bu annen değil eşinin ta kendisi..koskoca adama senin annen şöyle yok benimki böyle demek yakışıyor mu ya,ne kadar komik..

k.validen çok istiyorsa yardımcı olmayı gelsn senn evnde baksın sana, yok eğer durumu yoksa gelecek otrsun otrduğu yerde, herkes hastayken hele de doğum sonrası rahat olmak ister, benm çocuğm yok ama kesnlkle evmde olmak isterdm .bunun wc si var yemesi içmesi uyuması kıyafeti emzirmesi vs si var. herşeyn kendi evnde. rahat edemem yanlış anlamayın ama eşyalarım evmde,parçalanmayı istemiyorum yok şu evde eşim bunu getrsn yok bebeğin şusu evde kalmış eşim getrsn daha çok yorulursunz orda kalırsanz. zaten kabul etmem diyorsun sen etmezsen kimse zorla götüremez.kus. bakmasınlar. hakkında söylenenleri ve eşinle tartışmalarınızı da kafana takma.sonuçta bu senn tercihin kim ne derse desn. kimseye zarar verecek bi tercih de değil bu . bebeğini düşün, inş. kısa zamnda kucağına alıcan. annene de söyle annecm kalamam de siz de bile kalamam de. ne bu ya herkes neden herkesn hayaıtına müdahil olmaya çalışıyor. dediğim gibi yardımıza tabi ki ihitiyacm olacak ama ben evmde kalmak istiyorum. müsait olursanz siz de gelrsnz bana yoksa da yok diyebilirsin.ayrıca her eş annesine ve kardeşlerine düşkn olyo takmamaya çalış...

cnm sakın evinden başka yere gitme...
sen lohusa olacaksın..en rahat edeceğin yer kendi evin.. kayınvaliden çok yardımcı olmak istiyosa size gelsin bi zahmet..insanın kendş evi gibisi yok inan.. ben oğlumu dünyaya getirdiğim de 3 ay kaldım kv yanında.. iyi bi insan olmasına rağmen evime gelince dünya varmış dedim ya.. bi de sen kv anlaşamıyosun, sevmiyosun..
eşine gelince çok düşüncesiz konuşmuş.. senin annene neden tavır aldığını anlayamadım... ona da söyle.. kayınvalidene de söyle.. yardımcı olmak istiolarsa sabah gelir akşam giderler en azından.. en mantıklısı bu

hiç bebek tecrübem falan yok ama şöyle düşünüyorum ,

bence ilk kendi evine gitmelisin bebek sonra evine döndüğün zaman yerini yadırgayabilir,

birde yeni doğum yapmış olucaksın rahat edemezsin ki ,

bunu şu şekilde ifade et ailene

yok işte benim kv çok kıskanç dediğim olsun diyen bir insan ..eşimde kendi evimizde daha rahat edriz diyorum adam anlamıyormu ne ,sesini çıkarmıyor sinir oluyorum..sanki eşime görede annesinde kalsak bize yardımcı olurlar daha rahat edriz gibi düşünüyor adam

bebeğim yok henüz ama benim kayınvalidem de ara ara laf arasında söylemişti bir gelin doğum yaptı mı kaynanasının evinde kalır diye....yani allah nasip eder de olursa aynı durumla ben de karşı karşıya kalacağım...

anlamıyorlar işte ,birde üzerime iftira atıp biz geline gel bizde kal dedik gelin hayır ben kalmam dedi diyor ,güya zorlarına gitmiş ..ama işin tuhafı bana böyle birşeyde teklif etmediler ,ve ben böyle birşeyde söylemedim ha söyleselerdide kabul etmezdim ama bu yalan iftira niye ,hem ben kendi evimde kalmak istiyorsamda neden bukadar zorlarına gidiyor anlamıyorum

Yani daha yeni doğum yapmış olacaksın...Rahatca yatıp dinlenmek gerekicek..
Hem sonra bebeğini ilk kez orda burda yatırmak yerine
özenip aldığın beşikde yatırmak istersin...Evini de zaten bebeğine göre dekore edersin..
Kendine loğusa yatağı filan hazırlarsın sonuçda özenir insan demi.
.Ama bunları kv nin evinde yapamayacağını
bu kadar özel bir anı başka yerde geçirmek istemediğini söyle eşine...Yani tartışmadan oturup sakince konuşun bence
sonuç da eşin de sana hak verecektir..
Senin annen ,benim annem muhabbetine girerseniz hem tartışırsınız hem de boş yere birbirinizi kırarsınız..

işte kv benim dediğmin olacağını biliyorya ,yani sonuçta kimse kimseyi zorla biryere götüremez .ondan dolayı laf çıkarma derdinde kadın

ben sadace eşime senin annen böyle söylemiş dedim ..oda bana sana kim söyledi dedi annem dedim ,kıyameti kopartı ,senin annen fesatmışta aramızı bozmaya çalışıyor diyor.. halbuki annemede kv nasıl yalanını söylemişse annemde açıp bana kızıyor ..kv ne olcak kal evinde diyor benimde hiçbirşeyden haberim yok tabi

eşinizin annenize karşı tavır almasının nedeni sizsiniz. çünkü erkekler düz mantık düşünüyor o benim anneme nasıl davranıyor bende öyle davranırım herşey karşılıklı diyor.
onun annesinin yaptıklarını siz sineye çekmek zorundasınız çünkü siz o evin gelinisiniz. kocanız aynen böyle düşünüyor. annesi asla sizin kötülüğünüzü istemez abartan sizsiniz. ortada birşey görmediği için kv yaptığınız her surat size geri dönüyor ama annenize karşı soğuklukla dönüyor.
kv böyle yalan söyleyerek sizi gaza getirmek istiyor. şimdi söylediği kişiler başkasına diyecek o ona o ona en son size gelecekti. sizde belki millete öyle birşey olmadığını kanıtlamak için kabul edecektiniz ya da eşiniz veya anneniz bunu yapmanız için sizi ikna edecek ya da zorlayacak
asla taviz vermeyin derim insanın evi gibisi yok.

Annenin iyi niyeti kötü anlaşılmış belli..
Hiç annen senin kötülüğünü ister mi sanki..Onlarla neden kötü oldun diye daha da sana kzmış yani annen belli..Ama erkekler hep bu aniden parlayıp sinirlenmeleri yüzünden kaybediyor..
Bu konuyu açıklığa kavuşturmak istiyorsan eşinin sakin olduğu bir anda izah et...Kendin de o sıra da azcık nazlı davran sonuçta hamilesin :)
Ama sen istemediğin sürece seni zorla tutup kolundan oraya götürecek değiller ya..İnşllh gönlüne göre olur doğumun..

Son düzenleme:
bende 6 ay önce doğum yaptım, kayınvalidemde onda kalmamı istedi ama ben istemediğimi kendi evimde bebeğimin ve benim daha rahat oılacağımı ve loğusalıkta hassas olacağım için nazımı bir tek annemin çekebileceğini, bebeğe bakmak için değil bana bakacak birine ihtiyacım olduğunu söyledim sonuçta bebeğimin altının temizlenmesinden emzirmesine kadar kendim yapıyorum bana bakacak birileri lazım ve yanımda annemin kalacağını söyledim. kendilerde misafir gibi 1 hafta boyunca hergün gelip gitti, 10 günden sonra annemde gitti tamamiyle yalnızdım yani anlayacağın zamanla düzene girer merak etme ve sende kayınvalidenle bu tarz bir konuşma yap eşinede söyle aynı şekilde.

Son düzenleme:
Niye arayıp sormuyorsunuz.
Bana böyle bir teklif sunmadığınız halde niye herkese sordum,kabul etmedi diye
anlatıyorsun diye sorardım ben olsam.
Ayrıca kabul etmemekte haklısınız tabiiki kendi eviniz daha rahat olacaktır.
Bunun olmayacak bir fikir olduğunu eşinize kabul ettirmeye çalışın.

bu benim ilk doğumumum değil ,bunu atlamışım kızlar kusura bakmayın ..ilk doğumumda kv kaldım burnıumdan getirdi kadın ,o yüzden anlamıyorum kadın neden hala ısrar ediyor evinde kalmamı ,aslında oda beni hiç sevmez sevmiyor yani ,zorunlu olmadığı sürece konuşmaz bile benimle ama işte anlamıyorum ne yapmaya çalıştığını

o zaman daha iyi çocuğunun evinde düzeni olduğunuda söyleyebilrisin, sen gitme onlarda gelmek istemiyorlarsa gelmesinler... annenler gelmez mi yanına?

ne yap ne et kendi evinde kal bebeğin evini yatağını bilsin nasıl alışırsa öyle gider.... eşine annen bana bakmak çok istiyorsa gelsin evimde baksın bana de...eşinizle inatlaşmayın herşeyi güzelce anlatarak yumuşatmaya çalışın en güzel zamanlarınız bi kabusa dönmesin....
benim oğlum 20 günlüktü bayramda zorla kvde de kaldık ve çocugum hasta oldu bütün düzenimiz bozuldu....

Bence de evinde kal arkadaşım insanın evi gibisi yok. Ben iki doğum yaptım ilk doğumumda kayınvalidem doğumdan sonra bize gelirsiniz oğlum dedi hatta annem, kayınvalidem, eşim ve ben aynı ortamdaydık. Bende düşündüğün için teşekkür ederim anneciğim ama ben kendi evimde daha rahat ederim diye düşünüyorum, babamın (kayınpederim) yanında rahat uzanamıyorum ben uzanayım diye adam gidip diğer odada tek başına oturuyor ona da içim el vermiyor o yüzden olmaz ama yardımcı olmak istiyorsanız doğumdan sonra 1 hafta sen, bir hafta da annem yanımda kalırsa kendimi toparlamış olurum zaten o zaman zarfında gerisini ben hallederim dedim. Hem sizin evdekilerde sıkıntı yaşamaz birer hafta olunca dedim. Tamam o zaman dedi anneme istersen hastaneden sonra 1 hafta ben gelip kalayım diğer haftada sen gel olur mu dedi annem de tamam dedi sorun çözüldü. İkinci doğumumda hiç teklif bile etmedi bildiği için. Gelip yine sırayla baktılar.

canim belkide esin ona soylemistir kayinvalidende kalmayacagini oda ona istinaden insanlara oyle soyluyordur sonucta sen esine kalmam orda demissin ki sonuna kadar haklisin sakin kalma lohusa halinle derdine ne? valla is basa dusunce allah sabrini oyle bir veriyor ki zamaninda analarimiz ninelerimiz hep mi baskasindan yardim almis dogurup tarlaya gidenler olmus benim bir komsum dogurdu kaynanasi geldi 4 gun durup gitti bu kadar gerisini kizcagiz yapti ve oyle tecrubesizdi ki ben o zaman 4 aylik hamileydim 2. kizima ve iner onun bebegini yikardim hep yikayamazdi bile ama noldu buyumedi mi buyudu gitti iste allah yardim ediyor merak etme... normalde bile anlasamadigin bir insanla lohusalik gibi hassas bir durumda neden bir arada kalasin ki? sacma....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…