Doğumda yalnız olmak

Kızım 5 yaşında. Sehir hastanesinde doğum olcak ins. Gece birini bulmam lazim yanima malesef. Esimi kabul etmezler diyorsunuz yani. Ben emin olamiyorum acaba baska bi yolu yok mudur kabul etmezler mi
Ben de şehir hastanesinde doğum yaptım gebe okuluma gidin orda dogumhane vs gezdirip tanıtıyorlar. Dogumhane kısmında odalar tek kişilik ebeler inisiyatif gösterip eşinizi biraz içeri alabiliyorlar ama tamamen almaları mümkün olmuyor çünkü diğer odaların kapıları açık ve doğuma hazırlık yapan gebeler pilates topunda hareketler yapıyorlar koridorda yürüyorlar müsait olmuyorlar vs. gerçi sizin sezeryan olacakmış eğer gündüz saati planlı sezeryan olduğunu düşünürsek servise çıkarırlar yani ziyaret saatinde eşiniz içeri girer bi 3-4 saat yanınızda olur. Dogumhanede ebeler çok yardımcı oldular ama serviste o şekilde olmuyor çünkü sadece doğum yapanlar yok bir sürü şeyden yatan ameliyat olan kişi oluyor ve maalesef ziyaret saati dışında almıyorlar. Serviste genel olarak odalar 2 kişilik oluyor yani yanınızdaki kişi de rahatsız olabilir. 1 gece için birisini bulmanız en iyisi olacaktır. Birde eşiniz yine girer ama çocukları ziyaret için de olsa kesinlikle almıyorlar. Bulunduğunuz şehirde üniversite hastanesi var ise onlar ücret karşılığı özel oda verip eşi de alıyorlar diye biliyorum isterseniz birde oralarla görüşün

Devletteyse dogum esiniz refakatci olamaz, ozelde erkek refakatci aliyorlar ozel odada ama.

2.dogumunuzmus, antrenmalisiniz zaten halledersiniz kari koca, esinizin ilk bebek tutusu olmayacak, diger ufaklik kac yasinda?

Ben buzluguma sarma, dolma, borek, corbalik dogranmis sebze et vs atip 10 gunluk yemek hazirlamistim 2 dogumumdada.

Ya harikasiniz ne güzel açıklamissiniz cok teşekkür ederim bu dediginizi bi araştırıcam

Devlette eşinizi yanınıza almayacakları için yanınıza birini ayarlamanız lazım, kuzen arkadaş vs var mı hastaneye gelebilecek? 2. Doğum planlı olur acil durum bi olmazsa, ağırlaşmadan buzluk stoğu yapın çok kolaylık oluyor. Sulu yemek çorba hepsini yazlık konserve mantığı ile yapabilirsiniz. Mesela örneğin ben etli nohut fazla yaptıysam bi kavanozu kaynar suyla çalkalarım ona kapatırım yemekte kaynarken bi daha taze kalıyor tadıda aynı. Köfte atın bol bol yanına bi makarna bitti gitti.
Böyle hazırlık olursa evde eşiniz yemek bilmesede pratik açar ısıtır. Hiç boşuna sizi üzecek insanlara minnet etmeyin

5 yaşında canım. Yazdiklarin cesaret verdi simdi geriye bi gecelik bana refakat edecek birini bulmak kaldi geri kalan herseyi allahin izni ile hallederiz

Ay gözlerim dolu dolu oldu cok teşekkür ederim annem bile olsa artık minnet etmek istemiyorum rezil ediyor bizi. Esimin askerlik süreci oldu orda da beni rezil etti zor dayandım anneme

Ya harikasiniz ne güzel açıklamissiniz cok teşekkür ederim bu dediginizi bi araştırıcam
Birde yazılanlara katılıyorum mutlaka yiyecek hazırlayıp buzluğa atın. Benim ilk çocuğum olduğu için çok ihtiyacım olmadı birde eşim güzel yemek yapabiliyor ama eşim işe başladıktan sonra buzluktan alıp yemesi kolay oluyordu. Sizin 2 çocukla çok ama çok işinize yarar. Öyle zor tarifler yapmanıza da gerek yok sebzeleri doğrayıp atın, soğana kadar doğrayıp atabilirsiniz basit şeyler ama çok zaman kazandırıyor. Köfte olabilir birde fırında pisecek şeyler atın ocaktaki gibi sürekli karıştırmanıza bakmaniza gerek kalmaz fırına atarsınız süre dolunca alıp yersiniz. Daha önce doğum yaptığınız için deneyiminiz var ama bebek için de hem kardeşinin yetişemeyeceği alanlar seçin (görünmez kazaları önlemek için) hem de sizin dikislerle rahat edebileceğiniz yerler olsun, önceden denemeleri de yapin nerde nasıl rahat ediyorsunuz diye. Birde sling alırsanız gün içerisinde iş yaparken büyük çocukla ilgilenirken çok rahat edersiniz

eşine güveniyorsan neden olmasın? ben düşündüm de, benimki içtiği suyun bardağını ortada bırakan, çalışma odasından çay bardaklarını , yediği atıştırmalıklarını arkasından toplatan bir tip. bana bir faydası olmazdı. eşin pratik, herşeyden önemlisi vicdanlı biriyse halledersiniz. buzluğa bir kaç parça yiyecek attın mı hallolur.

Yapariz degil mi. Cocuklari kime emanet ettiniz? Yaninizda kim kaldi peki
Kimseye emanet etmedim. Çocuklarım da bizimle hastaneye geldi, Ben doğumda zaten kimseye haber vermem eşimi çocuğumu alır gider doğurur sonra haber veririm. Oğullarım uyudular eşim benimle ameliyata indi yanımda kaldı. Bebiş doğunca bebekle gitti çocukların yanına, ten tene temas yaptı ben gelene kadar. Çocuklar uyumasa yanlarında kalırdı yanıma gelmezdi. Suit odada kaldık, yani uyuyacak yerleri vardı . Çocukları öğlen eşimle eve gönderdim. Siz gidin burda çocuklar durmaz diye. 2 gün bol eğlenmişler ben de hastanede kızımla kafa dinledim sonra eşim geldi çıktık. Yanımıza 15 gün kimse gelmedi çünkü cenazemiz vardı herkes ordaydı. Eşim 1 hafta izin yaptı yemeğinden temizliğine her şeyi yaptı ben hiç kalkmadım diyebilirim. Diğer günler ben baktım şükür hiiiç de zorlanmadık.

Canim evet yemek olayı gercekten cok akla yatiyor sen şansliymissin. Sling de düşünüyorum cok işe yarar evet cok teşekkür ederim

Eşim kriz anlarını iyi yöneten biri diyebilirim yoksa normalde tam da anlattığın gibi :) is basa düşse belli bir süre cok yardimci olacağına eminim kendi de teyit edip cesaretlendirdi

Sizin doğumunuza daha vakit varmış. Şimdiden kendi doğumunuzu düşünmek yerine, 3 gün önce doğum yapmış kız kardeşinizi annenizin garip hareketlerinden koruyamaz mısınız ? Anneniz yardımcı olmak istemiyorsa kız kardeşinizi yalnız bıraksın daha iyi.

Ay masallah ya, sen de sezeryan olmussun peki herkesi gonderince tek basina idare edebildin mi dikislerle? Şundan da emin olsam kimseyi aramicam yanima

Canim evet yemek olayı gercekten cok akla yatiyor sen şansliymissin. Sling de düşünüyorum cok işe yarar evet cok teşekkür ederim
Yemek konusu önemli, ben de öyle yaptım borektir kurabiyedir, haşlanmış didiklenmis tavuk, biber dolmasi falan koydum doldurdum hep

Merhaba saglicakla alin kicaginiza. Benim dogumumda kayinvaldem geldi 40 gun kaldi Allah için yemek temizlik hepsi ondaydi ama çocukla ilgili hiç ama hiç yardim istemedim. Gazli donemi oldu 2 haftalikken sabah gunes dogana kadar uyanikti ve cogu da ağlamakla geçti. Kimseye gel yardim edin demedim. Işin asli gelip de ben biraz bakayim demediler de. O donem içerlendim. Tamam yardim istemiyorum ama bu da can saatlerdir çocuk agliyor kulagimin dibinde. Kafayi yedim bir yardim edin diye
. Eşim cerrah zavalli sabahdan akşama kadar zaten ameliyatda ayakta çok yoruluyor uyuyunca da hiç gurultuye de uyanmiyor. Ben de yani yalniz oldum o donemler. Ve iyi ki de oyle oldu. Çocugumun diljni anladim. Ve birbirimize çabuk adapte olduk. Korkma annene soyle evde 2 tas yemek yqpip gondersin kalmasin . Haftada bir gelip dip koşe temizlesin. Diger herseyi sen yap. Kendini yipratma

Ne mücadeleler veriyorum uzaktan uzaktan bir bilseniz, kardesim ankarada ben adanada. Firsat olsa gidip refakat edicem annem laftan sozden anlamaz ama manevi anlamda kardesimin hep yanindayim onu destekliyorum. Yani kisacasi evet elimden geleni yapıyorum bir yandan da ben neler yapabilirim'e bakiyorum

Canim ne kadar zor gunler geçirmişsin ya... ama annem zaten baska sehirde aramızda 6 saat mesafe var

Ay masallah ya, sen de sezeryan olmussun peki herkesi gonderince tek basina idare edebildin mi dikislerle? Şundan da emin olsam kimseyi aramicam yanima
Valla 2.sezeryanım olduğu için (2.çocuğum normal olmuştu, 1.ve 3. Sezeryan) hemen iyileştim ben hissetmedim açıkçası pek. Çabuk toparlandım. 1 haftalıkken çocuklarla oyun oynuyordum biraz koşturmacalı.

Hastanede bile rahattınız demek. Ben bu riski alıcam sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…