Doğumdan Korkuyorum

Obiranne95

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2021
436
175
53
30
Arkadaşlar 8 haftalık hamileyim bebeği çok istiyorum ama beni inanılmaz bir doğum korkusu sardı. herkes normal doğum yap en sağlıklısı diyor ama 2 gün önce arkadasım normal doğumda 10 saat sancı çekti. doğumhaneye eşini aldılar doğum için yardım etsin bi konussun falan diye. o kadar kötü olmuş. devlet hastanesinde aniden kim varsa ona denk gelicez gibi duruyor nazımızı korkumuzu çeken olmayacak diye panik oluyorum. doğumu nasıl kolaylaştırabiliriz tecrübeli anneler yardım edin (

Hamileliğin daha çok başındasınız bende normal doğum istiyorum ama kötü olan hiç bir şeyi düşünmüyorum kendinizi bu şekilde hazırlayın. Sancılı zor bir doğuma hazırlamayın kendinizi, iyi olacak kolay doğum yapacağım diye pozitif düşünün inanın pozitif düşünmek çok daha faydalı.

Acaba bir bismillah mi deseniz önce Ben bile henüz doğumu düşünmüyorum, vardır daha falan diyerek. Daha önünüzde uzuuuun aylar var, şimdiden strese gerek var mı?

Acaba bir bismillah mi deseniz önce Ben bile henüz doğumu düşünmüyorum, vardır daha falan diyerek. Daha önünüzde uzuuuun aylar var, şimdiden strese gerek var mı?
Yararı olur belki diye bol bol su içiyorum. son zamanlara doğru bol bol yürüyüş pilates. geleceği de düşünmek lazım :))) ben regl sancısına bile dayanamıyorum

çok haklısın pozitif olmalıyız ama korkumu yenemiyorum dualar ediyorum da ilk doğum olacak allah nasip ederse düşünemiyorum nasıl olacak

Ooo daha çok var şimdilik sadece sağlıklı ilerlemeye odaklanın. Doğum da ne yaparsanız yapın ne şekilde olacaksa o şekilde oluyor. Belki maddiyatı ayarlayıp özele geçebilirsiniz. Hakikaten çok çok farkediyor.

çok haklısın pozitif olmalıyız ama korkumu yenemiyorum dualar ediyorum da ilk doğum olacak allah nasip ederse düşünemiyorum nasıl olacak
Benim de ilk doğumum olacak, canım çok tatlıdır acı eşiğim düşüktür ama şimdiden böyle şeylerle kafamı yormuyorum. Hamileliğimi bunu düşünmekle geçirmek istemiyorum, herşey zaten önce Rabbimin dediğine sonra da bebeğin gelişine bağlı.

Canım şimdiden panik yapma, düşünme bence şimdiden. Normal doğum yapabilir misin yapamaz mısın son aylarda doktorun söyler sana. Bende ilk doğumumda 10 saat sancı çektim, ama inan o kadar da kötü değildi. Benim safra kesemde taş vardı onda inanılmaz bir sancım oluyordu, doğursam daha iyiydi. Ama sen şimdilik düşünme bunları.

özelde daha cok ilgi alaka olur bende öyle düşünüyorum. neyse sağ salim doğsun da bebiş düşünmemeye calısayım :)

benim canım tatlı herhalde bu zamana kadar bir şey yaşamadım. iğne bile vurunmadım desem yeridir. doktor proluton depot iğne verdi 10 gün vurundum iki gün önce bitti o bile işkence gibiydi

aynen bana da arkadaşım doğum yapınca korku geldi baya çekti çünkü

Merve ben katılmıyorum valla üç cocugumuda devlet Hastanesi'nde doğurdum ve gerçekten çok rahatti sartlandirmayin kendinizi bebeğinizi düşünün sadece

Cnm bizim turk toplumunda malesef bu normal dogum korkusu cok var oyle asilanmis beynimizde. Ama inanki hic gerek yok. Ben belcikada kaliyorum ve burda duzenli olarak kendi doktoruma kontrole gidiyordum ve dedigin gibi burdada ayni turkiyedeki devlet hastahanesi gibi dogumda o gün kim nöbetteyse o dogum yaptiriyor. Yani kendi doktorun girmeyebiliyor ama burdaki insanlar normal doguma okadar alismiski yani sezeryan olcam dusuncesi asla yok. Hamile kaliyorsun ve dogumunun normal olcagini biliyorsun cunku sezeryan sadece cidden ama cidden mecburi olunca oluyor oda coooook nadirdir, ben toplam 6 kez hamile kaldim 3 tane saglikli cocuklarim var hepsini normal dogurdum diyer 3 erken dogumumda normal oldu ve kaybettim bebeklerimi cunku daha haftasi kucuktu.

Hersey guzel olcak de ve rahatla

Merve ben katılmıyorum valla üç cocugumuda devlet Hastanesi'nde doğurdum ve gerçekten çok rahatti sartlandirmayin kendinizi bebeğinizi düşünün sadece
Şartlandırma değil. Ben çok doktor çok hastane gezdim daha tedavi sürecindeyken. Tecrübemle konuşuyorum. Bizim topikte de devlete devam eden var bi kaç kişi yaşadıkları sorunları da görüyorum.

Valla bacım korkmayan yok da napalım o cocuk bi şekilde çıkacak Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin

Canım çok erken bunları düşünüp stres yapmak için .Cuma doğuma girecem ve bebeğim dönmediği için sezeryan olucam yani doğum şekli benim minik oğlumun seçimi oldu .Ayrıca normal doğum yapıp epidural olanlar var kolayca bebeklerini kucaklarına aldılar .Herkesin yaşadığı olumsuzlukları kendin yaşayacakmışsın gibi düşünme .Ayrıca haftan çok küçük bebeğinin hareketlerini hissettikten sonra bu düşünce uçup gidecek öyle muazzam bir duygu ve his ki .Tarifi yok .Sabırsızlanacaksın kavuşmak için .Sana tavsiyem doğumla ilgili ne bir şey oku ne dinle .Ben öyle yaptım .Kimler kimler kaç yaşında nerelerde ,tıbbi destek olmadan bile doğuranlar var .Bizler çok şanslıyız .
Sevgiler

Şartlandırma değil. Ben çok doktor çok hastane gezdim daha tedavi sürecindeyken. Tecrübemle konuşuyorum. Bizim topikte de devlete devam eden var bi kaç kişi yaşadıkları sorunları da görüyorum.
Bilmiyorum valla bide ben erken doğum yaptım hep o kadar destek fln oluyorlar ki insalah bütün hamilelerin doğumu güzel geçer

Bunu düşünüp dert etmwk için çok erken değilmi ayrıca nasıl doğuracağını sen bilemezsin şuan son aylarda neler olacğını bebek belirler. Ayrıca devlet hastanesinde evet kimse naz çekmez eğer naz yapacak bir yer arıyorsan özel hastaneye gitmeni tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…