- 26 Ocak 2021
- 1.248
- 7.611
- 88
- 26
- Konu Sahibi Obiranne95
-
Amin.Sen ne güzel şanslıymışsın.
Teşekkürler teyzesiİnşallah sende Eylül hanima anlatagin güzel bı doğum yaşarsın
Daha çok erken bunu düşünmek için ama onun doğumu zor oldu diye sizinkide zor olacak değil, kendinizide şimdiden korkutup beyninizi zor olacağına şartlamayın herşeyin en iyisini düşünün unutmayın sonu çok güzel olacakArkadaşlar 8 haftalık hamileyim bebeği çok istiyorum ama beni inanılmaz bir doğum korkusu sardı. herkes normal doğum yap en sağlıklısı diyor ama 2 gün önce arkadasım normal doğumda 10 saat sancı çekti. doğumhaneye eşini aldılar doğum için yardım etsin bi konussun falan diye. o kadar kötü olmuş. devlet hastanesinde aniden kim varsa ona denk gelicez gibi duruyor nazımızı korkumuzu çeken olmayacak diye panik oluyorum. doğumu nasıl kolaylaştırabiliriz tecrübeli anneler yardım edin(
Ben İpek doğacağı zaman hastaneye gittim ebe bı baktı sekiz santim acilmam var 30 dakka içinde doğdu ve sekiz dikişleTeşekkürler teyzesiFırt diye fırtlatırım inş
Ay ne güzelBen İpek doğacağı zaman hastaneye gittim ebe bı baktı sekiz santim acilmam var 30 dakka içinde doğdu ve sekiz dikişle
İpekte öyleydi 33 hatalikken döndü 35 te doğdu hanımefendi zaten oğlanlar her kontrole gittiğimde doğum pozisyonundaydi döner inşallah kaç haftalık oldun cnmAy ne güzelHayırlısı bizde de bakalım. En son kafa yukardaydı. Hala yukarda bence.
32deyim işte cuma 33. Hafta başlıyor.İpekte öyleydi 33 hatalikken döndü 35 te doğdu hanımefendi zaten oğlanlar her kontrole gittiğimde doğum pozisyonundaydi döner inşallah kaç haftalık oldun cnm
İpekte öyleydi 33 hatalikken döndü 35 te doğdu hanımefendi zaten oğlanlar her kontrole gittiğimde doğum pozisyonundaydi döner inşallah kaç haftalık oldun cnmbenim oğlanda en baştan beri başa
ya merve resmen çok az kaldı senin sağlıkla vaktinde gelsin eylül hanım :)32deyim işte cuma 33. Hafta başlıyor.
İnşallah dönmez ve güzel bı doğum gecirirsinbenim oğlanda en baştan beri baş aşağı duruyor inşAllah son anlarda bir sürpriz yapıp ters dönmez
amin canım inşAllah herkes çok güzel bir doğum yaşasın, benimde tek korkum iri bebek olup mecburi sezeryan olmak çünkü benim tosuncuk hep 2 hafta önde gidiyor ve iri bebek olacak diyor doktorlar.İnşallah dönmez ve güzel bı doğum gecirirsin
Insallah hepimizinki canım.ya merve resmen çok az kaldı senin sağlıkla vaktinde gelsin eylül hanım :)
inşAllah canımInsallah hepimizinki canım.
Öncelikle devlet hastanelerinde ücretsiz oluyor gebelik okulu buna katılabilirsiniz. Dagumhaneyi görmek istediginizi söyleyebilirsiniz ki gösteriyorlar ve onlar bu anları çok yaşıyor inanın gerekli anlayışı gösteriyorlar. Ben devlet hastanelerinde doğum yaptım evime yakındı ki normal doğum olacaksa tam teçhizatlı bir hastanede olması yeterli yani illede doktor yapsın denecek bir şey yok zaten bebek doğmayı biliyo.ebe de doğumdan sonra devreye girip kordonu kesiyo ve içinizdeki keseyi çıkarıyor bebeği temizliyo yani doğumu siz ve bebeğiniz yapıyorsunuz. Ayrıca 10 saat çekilen sancı hep aynı seviyede değil.Arkadaşlar 8 haftalık hamileyim bebeği çok istiyorum ama beni inanılmaz bir doğum korkusu sardı. herkes normal doğum yap en sağlıklısı diyor ama 2 gün önce arkadasım normal doğumda 10 saat sancı çekti. doğumhaneye eşini aldılar doğum için yardım etsin bi konussun falan diye. o kadar kötü olmuş. devlet hastanesinde aniden kim varsa ona denk gelicez gibi duruyor nazımızı korkumuzu çeken olmayacak diye panik oluyorum. doğumu nasıl kolaylaştırabiliriz tecrübeli anneler yardım edin(
Vallahi benimde çok korkum vardı haftaya sezeryan olucam bu yüzden hani doğumunda bi kriteri yokki bazıları diyo 3 ıkınmada geldi bazılar saatlerce sancı cekiyo yok suni sancı ay yok düşününce bile çok korkuyorumArkadaşlar 8 haftalık hamileyim bebeği çok istiyorum ama beni inanılmaz bir doğum korkusu sardı. herkes normal doğum yap en sağlıklısı diyor ama 2 gün önce arkadasım normal doğumda 10 saat sancı çekti. doğumhaneye eşini aldılar doğum için yardım etsin bi konussun falan diye. o kadar kötü olmuş. devlet hastanesinde aniden kim varsa ona denk gelicez gibi duruyor nazımızı korkumuzu çeken olmayacak diye panik oluyorum. doğumu nasıl kolaylaştırabiliriz tecrübeli anneler yardım edin(
Öncelikle devlet hastanelerinde ücretsiz oluyor gebelik okulu buna katılabilirsiniz. Dagumhaneyi görmek istediginizi söyleyebilirsiniz ki gösteriyorlar ve onlar bu anları çok yaşıyor inanın gerekli anlayışı gösteriyorlar. Ben devlet hastanelerinde doğum yaptım evime yakındı ki normal doğum olacaksa tam teçhizatlı bir hastanede olması yeterli yani illede doktor yapsın denecek bir şey yok zaten bebek doğmayı biliyo.ebe de doğumdan sonra devreye girip kordonu kesiyo ve içinizdeki keseyi çıkarıyor bebeği temizliyo yani doğumu siz ve bebeğiniz yapıyorsunuz. Ayrıca 10 saat çekilen sancı hep aynı seviyede değil.
Nefes almayı ve ikinmayi bilirseniz ki gebelik egitiminde öğretiyorlar işiniz kolaylaşıyor. Bilmediğiniz şeyden kirkarsiniz ama ne yapacağınızı bilirseniz yapmanız gerekeni yaparsınız.
Bol su ve bol yürüyüş doğumu kolaylaştırır ve süreyi kısaltır. Ben insanım geldiği gün öğlen doktora gittim sıfır açıklık dedi daha hemen geleceğe benzemiyor dedi. Ben ve eşim kilometrelerce yürüdük ( bir sağlık sorunum yoktu ve eger normalde yürüyen Spor yapan biri değilseniz o gün baslanacak bir şey değil). Yemek yedik akşam 22 de koltuğa oturamiyordum odama uzanmak istedigimi söyledim ama ara ara gelen sancılar bana rahat vermedi . Plates topumla duşa girdim üzerine oturup bazı hateketler yaptım ve su sadece belime akıttım. Belimden ayırmak iatemedim o kadar rahatlatiyor. Hastaneye tam acilmayla gittim yani doguruyodum. Sancılar yüzünden yemek yiyememistim ve bu beni güçsüz bıraktı ikinmakta zorlandım ama sabah 6 da bebeğim karnimin uzerindeydi. Benim de ilk gebelik ilk bebek. Her doğum kendine özeldir. Bazıları sezaryen olur aynı gün kalkar bazıları normal doğum yapar iki hafta kalkamaz yani kimsenin dogumuna odaklanıp benimki de böyle olacak diye düşünmeyin. Siz elinizde olan kısmını en iyi şekilde yapmaya çalışın. Hafif egzersiz ve bol su için eğer eğitime gidemiyorsaniz bu yönde bir kitap edininet kitap aldim
Super fikirler verdiniz valla ne zaman goruseyim hastaneyle erken vakitlerde mi gebeligin sonlarina dogru mu? O zamam bol enerji topluyoruz ayakta durmaya calisip hareketler yapiyoruz ve dusa giriyoruz sonra bebisi asagi indiriyoruz :))Öncelikle devlet hastanelerinde ücretsiz oluyor gebelik okulu buna katılabilirsiniz. Dagumhaneyi görmek istediginizi söyleyebilirsiniz ki gösteriyorlar ve onlar bu anları çok yaşıyor inanın gerekli anlayışı gösteriyorlar. Ben devlet hastanelerinde doğum yaptım evime yakındı ki normal doğum olacaksa tam teçhizatlı bir hastanede olması yeterli yani illede doktor yapsın denecek bir şey yok zaten bebek doğmayı biliyo.ebe de doğumdan sonra devreye girip kordonu kesiyo ve içinizdeki keseyi çıkarıyor bebeği temizliyo yani doğumu siz ve bebeğiniz yapıyorsunuz. Ayrıca 10 saat çekilen sancı hep aynı seviyede değil.
Nefes almayı ve ikinmayi bilirseniz ki gebelik egitiminde öğretiyorlar işiniz kolaylaşıyor. Bilmediğiniz şeyden kirkarsiniz ama ne yapacağınızı bilirseniz yapmanız gerekeni yaparsınız.
Bol su ve bol yürüyüş doğumu kolaylaştırır ve süreyi kısaltır. Ben insanım geldiği gün öğlen doktora gittim sıfır açıklık dedi daha hemen geleceğe benzemiyor dedi. Ben ve eşim kilometrelerce yürüdük ( bir sağlık sorunum yoktu ve eger normalde yürüyen Spor yapan biri değilseniz o gün baslanacak bir şey değil). Yemek yedik akşam 22 de koltuğa oturamiyordum odama uzanmak istedigimi söyledim ama ara ara gelen sancılar bana rahat vermedi . Plates topumla duşa girdim üzerine oturup bazı hateketler yaptım ve su sadece belime akıttım. Belimden ayırmak iatemedim o kadar rahatlatiyor. Hastaneye tam acilmayla gittim yani doguruyodum. Sancılar yüzünden yemek yiyememistim ve bu beni güçsüz bıraktı ikinmakta zorlandım ama sabah 6 da bebeğim karnimin uzerindeydi. Benim de ilk gebelik ilk bebek. Her doğum kendine özeldir. Bazıları sezaryen olur aynı gün kalkar bazıları normal doğum yapar iki hafta kalkamaz yani kimsenin dogumuna odaklanıp benimki de böyle olacak diye düşünmeyin. Siz elinizde olan kısmını en iyi şekilde yapmaya çalışın. Hafif egzersiz ve bol su için eğer eğitime gidemiyorsaniz bu yönde bir kitap edinin
MasAllah 26 gününüz kalmış Rabbim hayırlı agrisiz sancisiz doğumlar nasip etsinAcaba bir bismillah mi deseniz önceBen bile henüz doğumu düşünmüyorum, vardır daha falan diyerek. Daha önünüzde uzuuuun aylar var, şimdiden strese gerek var mı?
Hastaneleri arayıp gebelik eğitimi var mı öğrenin ne kadar erken öğrenirseniz ogrendikleeinizi o kadar fazla tekrar etme imkanı bulursunuz. Eğer Corona yüzünden eğitim yoksa bu yönde kitaplar var ya da online içerikler vardır muhakkak. Kolay sağlıklı doğum nasip etsin AllahSuper fikirler verdiniz valla ne zaman goruseyim hastaneyle erken vakitlerde mi gebeligin sonlarina dogru mu? O zamam bol enerji topluyoruz ayakta durmaya calisip hareketler yapiyoruz ve dusa giriyoruz sonra bebisi asagi indiriyoruz :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?