Doğuma Hazırlık Doğumdan önce ayrıntılı temizlik, çanta hazırlama , kişisel bakım

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

halacocuksun

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
6.661
9.347
198
Evet artık çok agirlastim ağrılarım çok oluyor alerjim azdi bazen gözümü açamıyorum gün boyu zorla yemek yapıyorum bazen bir kizim var çok şükür, ama dahada agirlasmadan normalde 2 günde tertemiz yapacağım şu evi hedefim 3 haftada bitirmek haydi bakalım başlayalım ...sonra hastane çantası ve kişisel bakım yaptigimi yazicam inşallah :)

4 Mayıs pazartesi
*Sahur için eşime bir şeyler hazırladım
*Sabah namazimi kıldım
*Bulasiklari yerleştirdim
*Bulasiklari yıkadım (bulaşık makinem yok zararlı diye almadım pişmanım en yakın zamanda alicaz inşallah beni çok yoruyor eşimde yardımcı ama bitmiyor)
*Çok hoşuma giden lekesini geciremedigim tsortume çamaşır suyu döktüm çamaşır makinesinde bekliyor.
Yeşil cayyaptim kendime şimdi hem dinlenip hem dizimi izleyip icicem ( her yerimi ödem kapladı ne kadar odemden uzaklasirsam iyidir.

Not:toplamda 83 parça iş yaptım ayakta durmam zor oluyor sayarak iş yapıyorum kendimi zorluyorum bazen benim için iyi yöntem :)

Kendime not: günlük işlerimi azda olsa bitirebilirim umarım ayrıntılı temizliğe ucundanda olsa girisebilirsem harika olacak başarabilirim :)

Saat 05:30 oldu

Allah kolaylık versin Bende bahar temizliğine başladım ama iki gündür 2 duvar silebildim Adetliyken bitirmek istiyorum, bu bereketli ayi temizlikle geçirmek istemiyorum

Allah kolaylık versin Bende bahar temizliğine başladım ama iki gündür 2 duvar silebildim Adetliyken bitirmek istiyorum, bu bereketli ayi temizlikle geçirmek istemiyorum
Ben zaten günlük işleri zor yapıyorum ama niyet ettik bakalım bitiricez insalah

4 Mayıs günün devamı
yesilcayimi içip uyuyakalmisim saat 10.00 kalktık kızımla
* Kahvaltı hazırladım birlikte yaptık dişlerimizi fircaladik
*Masayı kaldırdım
* Makinede bekleyen lekeli tişörtümü çalıştırdım

not: bu kadar şimdilik çünkü yemekten sonra fenalasiyorum ağrı girdi dinlenmem gerekiyor

kendime not: günlük işleri bitirip daha ayrıntılı temizliğe girisemedim ama olsun oda olacak bir adım atsam yeter :)

saat 1 1 : 30 oldu

uzaniyorum kendimi iyi hissedince kalkıp işlere devam edecegim

Bence önce hastane çantanızı falan hazrlayp kenara koyun.. ne olur ne olmaz hazır dursun..
Son 1 haftadır zaten bir kısım şeyleri yıkayıp kurutup utuluyorum çıtçıtlı poşetlere koyuyorum vs o kısım daha hızlı hallolacak sadece temizliğe odaklanmadim yani bende ne olur ne olmaz erken gelir diyerekten bir yandan eksikleri çıkarıp tamamlamaya çalışıyorum bakalim :)

Slm cnm temizlik olayına benimde girişmem lazım artık resmen karınca hızında iş yapiorum bı oda supurunce nefes nefese kaliyorum burdan gaza gelip bende yapayım insAllah yatak odasını yapmıştım zaten mutfağın dolapları bitti perdesi yıkandı penceresi silindi oturma odasını en sona bırakmak niyetim hep evde olduğumuzdan çabuk kirleniyor hadi bismillah bende bugün kızımın odasını yapayım insAllah

Harikasın evet bir yandan kirleniyor su mutfağı kaçıncı baştan temizleyesim ama temiz durmuyor bu sefer temizleyince ama duracak durmak zorunda :) sen maşallah çoğunu halletmişsin ben mutfağı halletsem geriye daha az şey kalacak ama bulasiktan kafamı kaldıramıyorum makine olmayınca bende kızımın odasını duzen konusunda halletim çok şükür ama temizlik yapılması gerek bakalım benim için öncelik mutfak onun yanında hastane çantası için kıyafetleri yıkayıp utulemeye devam birde kirlileride yıkayıp ütülemek utulemeden yerleştirmiyorum bu yüzden o kısımlar daha çabuk bitecek inşallah bakalım birde benim göbeğim çok büyük çok zorlanıyorum Allah yardımcımız olsun :)

Sende yaptıkları i buraya yazabilirsen güzel olur gaza geliriz hem :)

mutfak her zaman öyle oluyor ya cidden bende sinir oluyorum kızımın odası aslında kirden ziyade kalabalık oğluma da gardrop alasım var aslında onunda dolabı gelince yerleştirip temizlemek daha mantıklı sanki bugün mutfağın kalanını halledeyim ütü işi benim de var bebişin kıyafetlerin bı kısmını yıkayıp katladim hurca koydum şimdilik bı yarışı da hala gelecek netten sipariş vermiştim hastane çantasına henüz hiç niyetlenmedim daha kendime pijama almam gerek başta bklm ne zmn alabilirim benimde göbek büyüyor artık iyice hakikaten zorluyor git gide ya insAllah sağlıkla gelirler bulaşık makinesi büyük kolaylık ak bence de kısa zamanda iki çocukla çok daha zor olur
Sende yaptıkları i buraya yazabilirsen güzel olur gaza geliriz hem :)
Tabiki aynen vala yazacam diye işleri tamamlarım en azından yarıda kalmaz

Zamanında ve hayırlısıyla olsun herşey inşaALLAH.. Bende 32. Haftamda çantayı hazırladım 2 haftada da temizliği yaparım dedim ama 33. Haftada sezeryan olmak zorunda kaldım benim hesap tutmadı sizinki tutsun Allahın izniyle

Hamilelikte Yeşil çay içmeniz doğru değil. Hatta çoğu bitki çayı zararlı. Ataştırmanızı tavsiye ederim.

Evet duymuştum zararlı diye ama çok sisiyorum diye bir bardak içeyim dedim içmem olmadı

4 Mayıs günün devamı
* Camasirdaki giysileri toparladım utuleyip yerleştirdim
* Kahvaltı bulaşıklarıni yıkadım
* Makineye bir posta çamaşır attım yıkanıyor
* Hastanede kullanmak için gecelik pijama takımı sabahlık açık renk almıştım onları geçen gün yıkayıp utuleyip cirtcirli poşete koymuştum bugünde evdeki koyu renkli sabahlık pijama tisortlerimi ütüleyip koymuş oldum yedek bulunsun diye birde koyu renk ..biraz abarttım mi bilmiyorum ama olurda çok kalırsam hastanede yedek bulunsun kullanmazsam zaten poşetin içinde kirlenmez..

not: alerjim tuttu malesef kapı pencere açtığım için maskeyle oturuyorum şu an dinlenicem bir kahve yapıp dizi izlicem az sonra yemek yaparım akşam için yemek çabuk biterse amacım mutfak dolaplarindan birini indirip içindeki malzemeleri kaynar suda bekletip yıkamak sonra dolabı silip yerleştirmek ...böyle yapicam çünkü makine yok ve içime sinmiyor gerçekten ben neden makine almadım hala kızıyorum kendime neyse en yakın zamanda :)

Nasıl oldu acaba ne sebeple gittiniz hastanede bebeğiniz kuvozde mi kaldı ve kaç kg di :)) çünkü benimde erken gelecek gibi hissediyorum inşallah en azından 36. Haftayı geçsem diyorum akciğer gelişimi tamamlansin

Gebelik zehirlenmesi.. doktorum tansiyonum yükselince kontrole çağırdı tahliller falan ne yazık ki idrarda protein 4+ çktı biraz daha geç kalamayız bebe ve sen tehlikeye girersin dedi aldılar işte. 20 gün küveste kaldı 1860 g doğdu.. 1600 düştü .. Ya bide korona yüzünden görüşte yasaktı 20 gün zar zor geçti... Bende doğuma alınmadan 3 gün önce eşime içimden bir ses bu çocuk erken dogacak demiştim gerçekten de öyle oldu herşeyde bir hayr vadr Rabbim herkesin evladını ana babalarına bağışlasın.

Evet duymuştum zararlı diye ama çok sisiyorum diye bir bardak içeyim dedim içmem olmadı
bence de içme cnm bana normalde diyetisyenim rezene yazmıştı onu bile içmiyorum süt yapıo ya acaba erken doğumu tetikler mi diye
MaşAllah
Çok şükür sağlıkla atlatmissiniz ya cnm şimdi nasıl minnak amin insAllah

Rabbime binlerce şükür atlattık .. İyiyiz çok şükür canım .. tek sıkınmız var fıtığımız çktı prematüre bebeklerde çok oluyormuş.. ameliyat olacak ama prematüre olduğu için doktor gözetimde tutuyor birazdaha gelişsin diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…