Arkadaş doğum yaptı herkes yanından gidince oh be dedi.Yek başına hallolurmu yani. İşte stres yapıyorum ister istemez.
Teşekkür ederim cevabınız için. Ne kalabalık olsun istiyoruz ne yanlız olayım istiyorum bende bir acayibim.Arkadaş doğum yaptı herkes yanından gidince oh be dedi.
Analık içgüdüsel derler ya ,eşinle beraber mis gibi bakarsın.
Kıyamam ya :)Teşekkür ederim cevabınız için. Ne kalabalık olsun istiyoruz ne yanlız olayım istiyorum bende bir acayibim.
Her gece odasına bakıp düşünüyorum bende :) neler kuruyorum bazen ben bile şaşıyorum. Evhamdan herşeyim hazır daha bu ayda :) hayırlısıyla doğsun büyüsün yapabilirmiyim başarabilicekmiyim bakalım. En iyisi dediğiniz gibi öyle olucak sanırım.Kıyamam ya :)
Daha hamileyken başlıyor evhamlar. Bende her gece ben bu çocuğu nasıl büyütücem ya iyi anne olamazsam diye düşünüyorum yani doğumu falan geçtim baya baya kalan bütün hayatımın muhasebesindeyim :)
Ama geçecek biliyorum. Sen kendine güven , eşin yanında. Teyzeni çağırırsan galiba tam istedğin kalabalık değil ama yalnızda değil durumu olacak.
Yaparsın annesi hiç kendini üzme :)Her gece odasına bakıp düşünüyorum bende :) neler kuruyorum bazen ben bile şaşıyorum. Evhamdan herşeyim hazır daha bu ayda :) hayırlısıyla doğsun büyüsün yapabilirmiyim başarabilicekmiyim bakalım. En iyisi dediğiniz gibi öyle olucak sanırım.
Gerçekten öyle bu hormonlar heraldeYaparsın annesi hiç kendini üzme :)
Hamile kafası bambaşka gerçekten o kesin :)
İlk kez anne olacağım.çok korkuyorum. Sabahlara kadar araştırıyorumAnnemle ve babamla görüşmüyorum konuşmuyorum 1 senedir bazı sebeplerden dolayı.
Kayınvalidem bir öyle bir böyle. Bir küser eşime 6 ay konuşmaz.tabi eşimle konuşmuyor diye benlede konuşmaz.bana kaynanalık yapmaz şahsi olarak ama genel olarak herkese kendi ailesinden dışardaki insana kadar trip atar yıllarca yok yere konuşmaz. Huyu öyle yani. Aslında konuştuğu zaman annemden çok severim annem bana öyle analık yapmıyor.Azcık psikolojik sorunları var yani. Çocuğuma çok iyi bakacağı konusunda endişem yok. Ama işte eşimde onları eve sokmak istemiyor. Görümcem tam fitneci. Evlendiğimiz günden beri yapmadığını bırakmadı. Eşimle annesinin arası ondan düzelmiyor pek. Hatta bir ara düzeldi zannettim özür diledi yaptıkları için hakkını helal et dedi. Bende valla görümcecim bana yaşattıklarını yaşa diye dua ettim. Yaşarsan bilesinki ben ettim o duayı dedim kaldı. Ben çok sakin sabırlı bir insanım.hatta eşimi çok barıştırmaya çalıştım. Hep ben barıştırdım ailesiyle. Ama kendi ailemle çok sorun yaşayınca anladımki küsünce okadarda üzülmüyorsun. Neyse çok yazdım kusura bakmayın. İşte ben normal doğurmak istiyorum Allah kısmet ederse. Eşimde çok yardımcj bir insan ama korkuyorum ister istemez.yapabilirmiyim diye. Teyzem 20 gün kalıyım diyor ama kimseye yük olmaktan hoşlanmıyorum. Apartmanda bir kadın var onu falanmı çağırsam diyorum. Çalışmıyorum ve yapabilirmiyim. Çok uykuya düşkün değilim. Ama işte korkuyorum okuduğum kadar bilgim var. Başarabilirmiyim sizce tek başına. Eşim ben yardım ederim en kötü dükkanı açmam diyor. Ne yapıyım sizce. Off çok korkuyorum
Bende annem kalacak annen kalacak mevzuları yüzünden çok sıkıntı yaşadım ve sütten kesildim. Sadece 2 gün yanımda annem ve kv kaldı. Sonra annem gidince ben kv deme "ben kndim yapabilirim" dedim. Açıkçası istemedim. Nefret ettim o dönem kendisinden de eşimdende. Bakılıyor canım işin özü bu. Çokta güzel bakarsın kimsede senin gibi temiz bakamaz çocuğuna.İlk kez anne olacağım.çok korkuyorum. Sabahlara kadar araştırıyorumAnnemle ve babamla görüşmüyorum konuşmuyorum 1 senedir bazı sebeplerden dolayı.
Kayınvalidem bir öyle bir böyle. Bir küser eşime 6 ay konuşmaz.tabi eşimle konuşmuyor diye benlede konuşmaz.bana kaynanalık yapmaz şahsi olarak ama genel olarak herkese kendi ailesinden dışardaki insana kadar trip atar yıllarca yok yere konuşmaz. Huyu öyle yani. Aslında konuştuğu zaman annemden çok severim annem bana öyle analık yapmıyor.Azcık psikolojik sorunları var yani. Çocuğuma çok iyi bakacağı konusunda endişem yok. Ama işte eşimde onları eve sokmak istemiyor. Görümcem tam fitneci. Evlendiğimiz günden beri yapmadığını bırakmadı. Eşimle annesinin arası ondan düzelmiyor pek. Hatta bir ara düzeldi zannettim özür diledi yaptıkları için hakkını helal et dedi. Bende valla görümcecim bana yaşattıklarını yaşa diye dua ettim. Yaşarsan bilesinki ben ettim o duayı dedim kaldı. Ben çok sakin sabırlı bir insanım.hatta eşimi çok barıştırmaya çalıştım. Hep ben barıştırdım ailesiyle. Ama kendi ailemle çok sorun yaşayınca anladımki küsünce okadarda üzülmüyorsun. Neyse çok yazdım kusura bakmayın. İşte ben normal doğurmak istiyorum Allah kısmet ederse. Eşimde çok yardımcj bir insan ama korkuyorum ister istemez.yapabilirmiyim diye. Teyzem 20 gün kalıyım diyor ama kimseye yük olmaktan hoşlanmıyorum. Apartmanda bir kadın var onu falanmı çağırsam diyorum. Çalışmıyorum ve yapabilirmiyim. Çok uykuya düşkün değilim. Ama işte korkuyorum okuduğum kadar bilgim var. Başarabilirmiyim sizce tek başına. Eşim ben yardım ederim en kötü dükkanı açmam diyor. Ne yapıyım sizce. Off çok korkuyorum
Aman maşallah ne tatlı çiftsiniz siz. Başta bir deniyim isyan bayrağı çekmez ve kolik bir çocuk olmazsa bende yapabilirim diye düşünüyorum. İlk bir hafta dediğiniz gibi kimse olmasa daha bile iyi kfa dinlersin çocuğunla. İnşallah Allah ta sana en yakın zamanada hayırlı bir evlat nasip eder. Sizin ailenize çocuk çok yakışır bence :) mutlu bir ortamda güzel bir çocuk olacağını düşünüyorum sizin çocuğunuzun.ben çocuk sahibi değilim. hatta hamile bile değilim. hala denemelere devam edenlerdenim. ama nasip olurda normal doğum yaparsam hastaneden çıktıktan sonra ilk 1 hafta annem dahil kimseyi istemiyorum yanımda. ben bebeğime alışayım bebeğim bana alışsın istiyorum. şuan için ilk bir hafta yedir içir uyut ne olacak ki diyorum. hatta eşimede diyorum ki o bir hafta beni yıkamak dahil her iş sende diye espiri yapıyorum. bari kendini kendin yıka evi ben temizler paklar yedirir içirirm sizi diyor o da :)
eğer ki doğumun normal olursa ve eşin ev işlerine yardımcı olacaksa altından kalkabileceğine inanıyorum. hem senin hemde gelecekteki anne adayı olarak kendimin.
sezeryan ise neticede bir ameliyat işleri değiştiriyor.
bence bir süre dene altından kalkamazsan yardım istersin..
Bende annem kalacak annen kalacak mevzuları yüzünden çok sıkıntı yaşadım ve sütten kesildim. Sadece 2 gün yanımda annem ve kv kaldı. Sonra annem gidince ben kv deme "ben kndim yapabilirim" dedim. Açıkçası istemedim. Nefret ettim o dönem kendisinden de eşimdende. Bakılıyor canım işin özü bu. Çokta güzel bakarsın kimsede senin gibi temiz bakamaz çocuğuna.
Aman maşallah ne tatlı çiftsiniz siz. Başta bir deniyim isyan bayrağı çekmez ve kolik bir çocuk olmazsa bende yapabilirim diye düşünüyorum. İlk bir hafta dediğiniz gibi kimse olmasa daha bile iyi kfa dinlersin çocuğunla. İnşallah Allah ta sana en yakın zamanada hayırlı bir evlat nasip eder. Sizin ailenize çocuk çok yakışır bence :) mutlu bir ortamda güzel bir çocuk olacağını düşünüyorum sizin çocuğunuzun.
bak kuzum, bişeyler diyeceğim lütfen akıl veriyo çok biliyo diye düşünme, öyle 3-5 çocuk büyütedim. 26 yaşındayım bir tane 21 aylık oğlum var elhamdulillah sağlıklı.
hastanede mecburi 2 gece kaldık onda yanımda annem kaldı, eve geldiğimiz ilk günden itibaren de gündüz hep yalnız kaldım. annemler yakın oturuyodu çağırsam bişey olsa gelirdi herkes ama ben bebek görmeye gelmeleri haricinde yardımcı olmaları için kimseyi istemedim etrafımda. hatta eşime bile gece başka odada yatabileceğini söyledim işe gidicek uyanmasın rahatsız olmasın diye.
sen şuan bile bi annesin. o kadar kuvvetli o kadar muhteşem bir varlıksın ki, Rabbim böyle olmasak bize bahşetmezdi anneliği.
inan sen, kendine güven. olumsuz şeyler düşünme kötü düşünceleri çıkar aklından.
iyiyi çağır yani, ben yapabilirim ben bu işi becerebilirim de. çünkü sen bebeğine Rabbimin izniyle yetersin.
he çok yoruldun çağır üst kat komşunu iki saat dursun seninle, sen dinlen.
ilk haftalar sakın iş yapıcam diye kasma kendini. yemekti temizlikti zorlanma, bırak evi pislik götürsün, gelen misafir sana hizmet etsin herkesten iste isteyebildiğini. kimse sana çok görmez lohusa olucaksın. kusur görenindir.
sen bebek uyudukça onunla beraber uyu ve bol bol su iç ki sütün olsun..
şimdiden de bunları düşünme, Rabbim kolaylığını verir..
Siz sezeryanla bu kadar şeyin üstesinden gelmişiniz helal olsun. ALLAH nasip ederse normal doğum yapıcağım bir terslik olmazsa bende üstesinden gelirim diye düşünüyorum. Siz böyle diyince güç veriyorsunuz bana. Benim kv dede yakın ama gelmez. Karşı komşu eşimin teyzesi o zaten geldimi cadı kazanına çevirir evi :) teşekkür ederim içimi rahatlattınız ama çok sağolunÇok güzel yazmışsınızmyadesmom bende sezeryan olmama rağmen hastaneden geldikten sonra kimseden bir şey istemedim ablam 12 saatlık yoldan geldi bir hafta durup gitti baska kimse yoktu (vardıda yoktu yan daıremde kv alt katlarda eltiler) sagolsunlar bir kere sormadılar neyse hep kendim yıkadım her şeyi kendim yaptım ve cok sukur sıkıntı yaşamadım sadece tek hatam bebek uyurken bende uyusam harika olurdu ama nedense o uyurken yanında duruyordum bısey olur diye annelik işte :) şimdi ikıncı olacak ve yine kimse yok buna hazırlıyorum kendimi Bı annem gelebilirse yurtdısında kendisi yoksa yine hallederiz allahın izniyle hiç korkmayın allah Öyle bir guc veriyor kı hersey cok guzel olur inş sızın için kolay ve sağlıklı bir dogum dilerim sevgiler
Aynrn bende sizin gibiyim duramam yerimde. Düşük ihtimalinde bile zor yatıyordum. Allahın izinyle üstesinden gelirim bunundaTeyzen 1 hafta kalsa bile yeter. ilk tedirginligin gecene kadar. Bebege senden baska derman olacak kimse yok inan. Bi anacigi yaninda olsa yeter. sezeryan deneyimim yok ama normal yaparsan sikinti yasamazsin. Ben eve ilk geldigimizde de her isi kendim yapmaya çalıştım. ama normal zamandada yatamam zaten ben illa bir sey yapmaliyim esin de yardımcı olacakmış ne güzel.
Allah razı olsun. İnşallah herşey dediğiniz gibi olur. Ve gerçekten hepsi çok mutlu çocuklar olurlar.,inşallah :)) keşke bütün çocuklar mutlu ortamlarda büyüyebilsede gelecek nesil mutsuzluk nedir bilmese...
ve inşallah sorunsuz alırsın bebeğini kucağına.inanıyorum ki herşey güzel olacak sen ve bebeğin için. mutlu mesut bir ömrünüz olacak. ben güveniyorum sana. daha doğrusu başarabileceğine inanıyorum. bol şans ve bol bol kolaylıklar dilerim ..
Allah razı olsun içimi rahatlattınız ilk çocuk olunca insan bilmeyince hiç bir şey korkuyor. Yoksa güveniyorum kendime yaparım. Zaten uykuyla aramda yok. Teşekkür ederim yorumlarınız için. Eşim yardım eder şükür. Yemekti temizlikti düşük ihtimalim vardı 2 hafta yapamadım illaki oluyor yani idare ediliyor.ozamanda kimsem yoktu yanımda. Tek korkum yapamam sterese girerimde sütten kesilmiyim bol bol emsin. Yoksa herşey olur yapılır. Neler başarıyoruz yeri geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?