Doğumdan sonra tırnak batması yaşayan varmı ?

Bende yasamistim dogumdan sonra.annemin tavsiyesiyle kuru sogan birazocakta kozleyip ilikken batan parmagimamsariyordum.baya rahatlatiyordu.sonra iltihsp gecince tirnagimi baya derin batmayacak sekilde kesiyordum ama kabus gibi.Allh kimseye yasatmasin

ben ekim annesiyim ve hayatımda ilk defa bende de oldu arkadaşlar ayak baş parmaklarımın her ikisisnde tırnak batması ve kırmızı kabarma şeklinde

gerçekten okuyunca ben de şok oldum. hayatımda hiç yaşamadığım bişeydi bende de oldu. hatta eşimde vardı tırnak batması ondan mı bulaştı dedim, nasıl bulaşcaksa :)) tabi doğumla alakalı olduğunu tahmin etmiştim ama bu konuyu görünce emin oldum. bende de iltihaplanma oluyodu, bactroban merhem baya iyi geldi. şimdilik daha hafif. ayak başparmağımda , orta parmakta , elimde yüzük parmağımda falan hep vardı geçtiler sıra sıra . biraz başparmakta kaldı ama temiz ve kuru tutmak ve illa antibiyotik merhem kullanmak önemli.

bende kasım annesiyim .doğum yapalı 2 ay oldu ve ayak baş parmaklarım feci halde batıyo.ilthap kaptı ve şişti.doktora gittm çekilcek kadar ilerlememiş dedi.furicin diye bikrem verdi.sürdükten sonra törpüyle arasına pamuk koy dedi.yaptım bugün ama allahım bu naasıl bi acıı.hergün yapcaksın dedi.acaba bi salona gidip pedikürcüyemi yaptırsamm.ne zaman geçer bu yaaa (

ben buyuk kızıma dogum yaptıktan sonra olmuştu amannn o yasadıgım acıyı hala unutamam ıltıhap kapmıştı hatta kanıyordu antıbıyotıklı kremler kullandım gecmedı sonra tırnagı fazla uzamadan derıye batmadan kestım oyle kendılıgınden gectı ama dogumla alakalı oldugunu bılmıyordum yenı ögrendimamacok cekmıştım okadar dr gıttım doktorlarda dememıştı dogumla alakalı dıye

kabus geri geldi sanki ayak parmağımda vardı 2 gündür de elimde var bugün sıktım sıvı bişey geldi iltihap değil tam inşallah ellerimdde de olmaz.
vitamin eksikliği falan mı var arkadaşlar bizde emzirmeden kaynaklı ne dersiniz

kızlar ugun aile hekimime gittim gösterdim direk hamilelikte fazla kilomu aldın dedi bende 18 kilo deyince bişi demedi bir bakayım dedi gösterdim o kadar kötü degıl dedi..dedim simdi geçmiş hali bu iltahap toplamıştı cok agrı çektim dedim..antibiyotikli krem kullanmam için verdi bakalım işe yararmı..az önce krei sürdüm tırnagım tepmeye başladıı içine işledi demek

bende bunu yaşayanlardanım.ilk hamilelimde başıma geldi.haliyle vucüdun fazla kilo taşımasını ayaklar çekiyo.dogumuma aaz bi zaman kala artık ayak tırnağım batmaya hatta kanamaya başlamıştı.pek önemsemedim.bebeğim dogdu ama ben artık basamaz hatta topallama haline geldim.ortapediye gittim önce çıkarmaya çalıştılar ama çook canım yandı.elletemedim.zaten kanamıştı.doktor ameliyat dedi ve ben kızım 4,5 aylıkken lokal ayaktan ameliyat oldum.tırnak çok girmiş içe çıkaramamz normal demişte.öyle bir hafta yine basamadım hoplaya hoplaya gezdim.şükür şimdi çok dikkat ederim diğer tırnaklara..
.u arad bende ilk kez yaşamıştım.
pedikür çözüm çözümm..
5 yıl olacak ameliyat olalı çok dikkatederim.canım çok yandıya bi daha başıma gelmesin..balım sana kolay geysin.umarım ilaçlar fayda eder..

Son düzenleme:
benim hamileyken dar ayakkabı giymem sonucu tırnak batması başıma geldi
bayağı canım yanmıştı. tabii bu benim hatam.
ama sonrasında sorun yaşamadım düzeldi.

arkadaşlar ben 1.5 ay önce doğum yaptım. bende ayağımda var. uff bide çok acıyor. normal doğumdan hemoroid oldum. oturamıyorumda. kafayı yicem doğurmak daha kolaydı

Bende doğum yapalı 13 ay oldu ve doğumdan sonra hemen başladı her iki ayak parmağındaki batıklarım. Kızlar hiç mi duymadınız yapmayın yaaa, ne kadar üzüldüm bu yazdıklarınızı okuyunca!!! İstanbul Ataşehir' de ki Acıbadem Hastanesi' nde "PODİATRİ" diye bir bölüm var. 70 TL.' ye ayak bakımınızı ve tırnaklarınızı kesiyorlar, batıklar için ise ayak tırnaklarınıza bir tanesi 60 TL. olmak üzere TEL takıyorlar. Ben yaptırdım ve hâlâ da var ama bu ay batıklarım tamamen bittiği için inşallah çıkartıcam. Sakın geç kalmayın, hemen gidin çünkü hiç acımadan bunu yaptırmadığınıza pişman olursunuz. Hem güvenli, hemde kalıcı bir çözüm :) Tamam belki biraz pahalı ama inanın buna değecek. Geçmiş olsun...

ayyyy bndede war bu sorun....hamılıelıkten kaynaklandıgını ılk defa duydummmm...bnde tırnagımı cekcekler dıe korkuorummm cokk yafff

siz gene iyisiniz
doğum yaptıktan sonra böyle bir problemle karşılaşmışsınız
benim bir ay var doğumuma üç haftadır bu problemle uğraşıyorum
ilaç da kullanamıyorum
alkolle temizlemek iltihaplı yeri hep steril tutmak çok önemliymiş
bi de yara iyileştirici kremlerden kullanın derim
ben bebeklere kullanılan bepanthene merhemden sürüyorum (yapılabilecek başka bi şey yok çünkü) iyi geldi
ayrıca ellerimde de oluyor bu tarz batmalar. sonra dolama halini alıyor. çok sıkıntılı
geçmiş olsun hepinize

yaa bende de warr ne kremı kullandınızz adını werınn de alımm bende dr a gitmeye korkuorumm cekcek dıe

aynı problem bendede oldu kesinlikle çektirmeyin ben çektirmenin eşiğinden döndüm son çare çektiriyordum ama birsürü şey denedim kara melhem sürdüm zeytin ezip bağladım kim ne dediyse yaptım ve sonunda yumuşadı ve arkasından batan yeri kestim ve bidahada böyle bişey yaşamadım allahtan.... aynısını kuzenimde yaşadı doğum sonrasında neden oluyo anlamıyorum şişiyoruz ödemleniyoruz bu yüzdenmi oluyo acaba

Son düzenleme:
ay ya okudukça şaşırıyorum resmen ben hamileyken 1o kilo aldı yani normal di kilom öyle dar ayakkabılarda giymedim bütün hamileliğim boyunca nikelarla gezdim ayağıma yapıştılar resmen:) ayaklarıma dikkat etmeme rağmen doğumdan sonra bütün ayak parmaklarımda tırnak batması oldu çok şiddetli olmadı ama yinede çok can yakıyor el tırnaklarımında 1 -2 sinde oldu ama çok iltahaplı olmadı çok şükür
annem bi yöntem söyledi onu yaptım işe yaradı sizde deneyin bi isterseniz,tınak batması olan parmağınızı dayanabileceğiniz kadar sıcak bir suyun içine sokun biraz yakacak sıcaklıkta olması gerekiyor suyun 10 15 dk suda tutun parmağınızı hesi bukadar inşallah iyi gelir

kızlar doğum yapalı beş ay oldu aynı problem bende var burayı okuyunca gerçektençok şaşırdım demek ki dedim doğumla alakalı bende kendime kızıyordum hamillekten sonra kendime bakmadım ayak bakımı yaptırmadım ondan oldu diye ama alakası yokmuş benimki ayak başparmağımda oldu ne olduğunu başlarda anlayamadım iltihap oldu ve aktı günlerce ağrısını çektim ve tırnak batması olacağı aklıma gelmedi benim ilk aklıma gelen mantar oldu dedim kesin mantar oldum dedim bizim burda lokman hekim var ordan gittim bir mantar merhemi aldım yani çok komik ama teşhisi kendim koydum:)))) ve o kremi sabah akşam kullanmaya başladım kulllanmamın amacıda içindeki mikrop öldürücülerinin iyi olmasıydı dedim mantar yoksa bile iltihap nedeniyle oluşmuş mikropları öldürür önce ayağımı elma sirkeli suda beklettim sonra kremi baş parmağıma sürdüm ve bol köpüklü suyla yıkadım iki gün sabah akşam yaptım ve sonunda kanla birlikte irin akmaya başladı ve üç gün içinde bu problemimden kurtuldum size krem ismi veriyorum kızlar kesinlikle alın acayip bişey ben çok memnun kaldım inşallah herkesin hastalığı iyileşir mntr fungus cream lokman hekimlerde var kızlar herkese geçmiş olssun....

bu arada ilk başlarda doktora gitmememin sebebi doktor ilaç verecek bende bebeğimi emzirmeyeceğim düşüncesiydi tabi anne olunca öncelik hep bebek oluyor daha sonra doktora gittiğimde bu tırnak batması mantarla alakası yok dedi ordan anladım böyle olduğunu..

aynı sorunla karşılaşanlardan biri de benim. Ben hamileliğimde preeklemsi geçirdim. O yüzden aşırı şişmiştim. doğum sonrası da ayak basparmagımda batık oluştu. İltihapkla birlikte kan akıyor. 2 defa cerahi müdehaleyle yatak revizyonu yapıldı ve tırnağın bir kısmı cekildi. Ama yine tekrarladı. Şidmi dermatoloji de tedavi görüyorum. Gümüş nitrat çubuğuyla yaka deniyor buna. Onu uyguluyoruz ve sabha-akşam olmak üzere antibiyotikli krem sürüyorum. Umarım çekilmesine gerek kalmadan kurtuluruz bu dertten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…