Doğumdan sonra tırnak batması yaşayan varmı ?

bende diyorum ne kadar beceriksizim tırnaklarımı kesmeyi beceremiyorum diye. haftasonu resmen toplallıyordum tırnak batması yüzünden. dün iş çıkışında güvendiğim bir manikürcü arkadaşıma gittim. çok şükür batıkları aldı. tabi alırkende baya canım yandı. ama inanın değdi. batıklar temizlenince tırnağım o kadar rahatladı ki inanamadım. aynı şey ellerimde de olmuştu. şimdi düzenli olarak manikür ve pedikür yaptıracağım.

teşekkürler canım sana da çok geçmiş olsun?
sen şimdi nasılsın?
kaç gün oldu düzeldi mi?
kısacası ayaklarından biraz bahsetsene.

benim düzeldi çokşükür görüntüde de çok bi değişiklik yok tırnağımda sadece diğer tırnağımdan milim daha ince gözüküyo yani daha küçük gibi. ben ilk gün basmadım ayagımın üstüne sonra biraz biraz bastım 1 hafta sonra normal yürüyodum neredeyse. 1 hafta sonra dikiş alındı pansumanı kendim yapmaya başladım. şimdi bişeycik yok.:nazar:

gerçekten inanılmaz şaşırdım.benimde doğumdan sonra tırnak batmalarım başladı.4 aylık kızım var ve hala çekiyorum.biri bitiyor diğeri başlıyor.inanılır gibi değil.yanlış kesiyorum heralde diyorum ama herzamanki gibi.bende eczacının önerisiyle( bactiribon antibiyotikli pomat) adını yanlış yazmış olabilirim.kullandım ve 1 haftada geçti.inşallah tekrarlamaz.

aynı sorun bende de var tırnağımın biri battı yanlış kestim falan die düşündüm şimdi diğeri batmaya başladı inanılmaz acı veriyor burdabaşlığı görünce çok şaşırdım ya bu doğum insanın nelerini etkiliyomuş meğer eğer o krem gerçekten etkiliyse bende alayım felaket acı çekiyorum iltihaplar gibi oldu benim parmaklarım fazla oynadım heralde aktı biraz rahatladım ama yine toplamaya başladı:58:

arkadaşlar bu sorun yüzünden canım çok sıkkın. hamilelikte giymiştim terlik neyse ama tırnak batmasından 7 aydır terlikle dolaşıyorum, ayağıma biri basacak diye devamlı tetikteyim ve gece yatarken yorgan bile değse mahvoluyorum.
sağ ayak baş parmağımın iki tarafında, sol ayak baş parmağımın sağ tarafında tırnak batması vardı, bundan iki ay önce gittiğim doktor ilerlememiş dedi sadece kenarlarındaki etleri aldı dikiş attı bazı yerleride yaktı. ama sonuç alamadım yine acı, yine şişkinlik, yine kızarıklık ve yine akıntı ve tabi koku.
bir hafta öncede başka doktora gittim tırnak ölmüş çekmemiz lazım dedi, istemesemde sağ baş parmağın tırnağını tamamen çektirdim, sol ayak baş parmağınkinin yarısını. şuanda çok kötü görünüyorlar, emzirdiğim için sedece antibiyotik krem verdi doktor onu kullanıyorum.
inşallah geçer. herkese geçmiş olsun

arkadaşlar batmaya başladığını anladığınız anda hemen pediküre gidin.ben bir buçuk ay bir tırnakla uğraştım. sonunda kenarından et pörtledi ve doktor onu yaktı. artık acımıyordu. bu sefer baş parmağım başladı.hemen pediküre gittim. pedikürcü batıkları aldı ve geçti zannettiğim diğer parmağımın tırnağı ete girip uzamış. onu da aldı. 15 günde bir gel dedi.çünkü tırnağım batmaya meyilliymiş. bir süre sonra gelmene gerek kalmycak dedi. bu arada batmaya başlayınca hemen gidin çünkü hemen iltihaplanmaya başlıyo ve o zaman pedikür yapmıyorlar. iltihabın geçmesini bekliyorlar ama bu arada olan oluyo çok acıyo.

sol tarafı 1 sağ tarafı 2 kez aldırmış hatta ilkinde çocuk yaşta olmuş biri olarak kesinlikle berbat bişey diyorum başka bişi demiyorum neler çektim. ilkin de hastaneyi ayağa kaldırdım küçücük çocuktum. sonrakilerde de yanlış kesim sonucu ve iyi bakamama sonucu sağ ayağım 2 kez alındı. hatta operasyondan sonra düşüp bayıldım lisedeydim hiç unutmam. o zamandan beri çok dikkat ederim ayak tırnaklarımı düz keserim isterse uzun kalsın yeterki batmasın.
çıktıkca altına ince pamuk koyup havaya kaldırdım çünki sağ tarafımı böle yapmadığım için çıkarken tekrar batmıştı. çok şükür bu sorunu bi daha yaşamadım çok kötü çok

bende de olmuştu ilk doğumumda kendi kendine geçti sonra. ikincide tırnaklarımı bilerek uzatarak doğuma gittim. kesmedim yani. çok şükür sorun olmadı.

ben doğum yapalı 3 ay oldu ve 2 aydır ayağımın üstüne bile basamıyorum doğumdan sonra olabileceği hiç aklıma gelmemişti.anneliğe bile adapte olamıyor insan acısından.bir arkadaş sirke ile rahatlıdğını yazmıştı denedim çok yakıyor ama iltihabı bayağı topluyor.bu yöntemi veye başka yöntemleri deneyen varmı

ben doğum yapalı 3 ay oldu ve 2 aydır ayağımın üstüne bile basamıyorum doğumdan sonra olabileceği hiç aklıma gelmemişti.anneliğe bile adapte olamıyor insan acısından.bir arkadaş sirke ile rahatlıdğını yazmıştı denedim çok yakıyor ama iltihabı bayağı topluyor.bu yöntemi veye başka yöntemleri deneyen varmı

Sirkenin ayak mantarına iyi geldiği söylenir. Umarım tırnak için de iyi oluyordur. Doğum yapalı 3 ay oldu ve her iki ayak baş parmağım da zonkluyor ağrıdan. Kızarıklık var ikisinde de. Her yolu deniycem çektirmemek için. Sirke.. zeytinyağ.. batikon.. ne varsa deniycem :43: çektirmek istemiyorum tırnaklarımı yaaa.

benimde simdi tek tirnagimda batik var..bende hamileyim fazla ilac falanda kullanamiyorum..ama senelerce kendim tedavi ettim bundan kacis yolu yok alicaksin eline gerekli tibbi aletleri baslayacaksin oymaya...benim annem yapiyordu bana ama ameliyat gibi sonra parmaklarim cok rahat ediyordu...

gecen ayakkabi giyindim geldim eve nasil kasiniyor nasil batiyor valla tek ellimle uzanabildim karnimdan ama tabi rezil ettim tirnagi kesin daha beter olacak annemi bekliyorum temizlesin diye...

he unutmadan ben senlerce cektigim icin biliyorum zeyinyagi tirnagi yumusatir ve seytan tirnakalri ice daha hizi ve yumusak buyuk eger iltihabi akitmak istiyorsaniz bildiginiz damlaz sakizli sakizi geceden tirnaginiza sarip yatin sabah sisinin indigini goreceksiniz..ve pedikur yaptirin

Son düzenleme:
:)) çok ilginç 10 parmağımın 10unda da bazılarında çift taraflı batık var !!! hayatımda ilk defa ayağımda batık oluştu. hoş şuanda yaşadıklarımın çoğu hayımda ilk kez oluyo ama tırnak batıklarının da doğuma bağlanacağını düşünmemiştim:44:

Evet kızlar bendede oldu. Ama doğumla alakası olduğunu düşünmemiştim. Bir parmağım düzeliyor diğer parmağım başlıyor bu seferde...

benimde 8 aylık bebeğim var tırnak batması nedir bilmezdim doğumdan sonra onuda yaşadım dr a gittim ayaklarımı ılık tuzlu suyun içine koyup 10 dk beklettikten sonra yumuşayınca batan kısmı kaldırıp pamuğu rulo şeklinde batan tırnağın altına koymamı söyledi 1 ay yaptım bende işe yaradı umarım sizlere de faydası olur.

canım çok teşekkür ederim tavsiyen için.eğer ömür boyu bu dertten kurtulursam ömür boyu dualarımda olacaksın...
doktorunu araştırdım ve ben de gittim
muayene etti ve aynen sana söylediğini bana da söyledi
2 baş parmağımda çift taraflı operasyon yaptı
şuan 4. günüm 2. pansumanı yaptırıcaz bugün.
haftaya da dikişler alınacak
her parmakta 2 dikiş var çift taraflı batık olduğu için
şimdilik durum iyi bakalım sonrası nasıl olacak
doktor gayet güleryüzlü sevecen samimi birisi.
herkese tavsiye edebilirim ama dikişlerim alındıktan sonra ayağımın üzerine basınca sanırım daha çok tavsiye ederim.
kesinlikle bekletmeyin bence, ben aylarca çektim kanıyor iltihap akıyordu.
inşallah kurtuldum.

Tavsiyeleriniz için teşekkürler sizden cesaret alarak çarşamba günü bende gittim Şahin bey çok içten samimi biri insanı rahatlatıyor biri çift diğeri tek olmak üzere iki başparmağımada operasyon yaptırdım haftaya dikişlerim alınacak şimdilik bir sorun yok operasyon esnasında hiçbir şey hissetmiyorsunuz sadece iğneleri yaptırırken biraz canınız yanıyor tırnak batması nedir bilmezdim doğum sonrası bu da geldi başıma korkudan aylarca ilihaplı kanayan ayaklarla gezdim inş. kurtulucam dikişler alınınca

çok zor günler geçirdim bu problemden dolayı,tesadüf üzerine batikonlu ılık suyun iyi geldiğini duydum sadece 4 defa yaptım geçti..mutlaka deneyin tırnak çektirmeden acısız halloldu.

bu konuyu okuyunca çok şaşırdım çünkü 2 ay önce doğum yaptım ve yeni yeni tırnak batmalarım oluyor :53:

selam anneler,
benimde doğumdan 1 ay sonra sol ayağımın iki parmağında iltihap ve şişşlik oldu, tırnağım henüz batmadı ama canım gerçekten çok acıdı. 31 yaşındayım ve bugüne kadar hiç başıma gelmemişti.doğumla ilgili olabileceğini hiç düşünmemiştim. innaılmaz şaşkınım.

benimde ayak baş parmağımda iltihap ve şişlik var.batık yok nasıl tedavi oldunuz acaba??

Back
X