Doğumum ne zaman başlar?

O zaman yumurta kapıya dayanana kadar panik yok.
Teşekkür ederim.

Bu ilk dogum mu ? Benim ilk dogumum da 5 cm sonra acilmam durmustu hemen suni sanciyla desteklediler. Dogumum toplmda 5 saatte gercklesti. Ikinci dogumum da 3 cmli yatis oldu suni sanciyls destklediler toplmda 3 saat faln surdu. Ben neden suni sanciyla desteklemedi onu merak ettim. Agrisiz da acilma olabilir. Arkadasim sicak suya oturmustu onun da cabuk acilmasi oldu.

sana bir şey itiraf edeyim. afedersin o parmaklamayı dört gözle bekliyordum ben
çünkü her o işlemde daha fazla açılmış oluyordu
Canim sadece ebe parmaklasa iyi
Ama ben devlette yapacagim dogumumu riskli dogum oldugu icin ozel kabul etmedi erken dogum tehlikem var diye
Aylardir ozele gidiyorum 1 cm acilmam var
Ozel dogurursan bebege kuvezim yok dedi cikti isin icinden
Vaktinde dogursam bile artik ozele guvenemem
Mecbur tercihim bu yuzden devlet
3 gun devlette yattim nst ye bagladiklari icin dogumhane surecini gordum
Gerekli gereksiz herkes parmakliyor
Ebe doktor olsa neyse
Ebe isim var diyor elaleme parmaklatiyor

Yaa su ne kadar onemli demi ? Ben de ictim gizli gizli. Allah askina su icmeden oyle halsiz nasil doguracaktim acaba ?

Normal dogum yapmayi cok istiyorum
Gebelik sekerim var tabi sartlar bunu saglar mi bilmiyorum ama sancimi evde cekeyim gidip hastaneye hemen dogurayim istiyorum
Sonucta o aciyi saatlerce normal olacaksa ordada cekecegim ben
Ama iste gelir bi anda anlamam korkusu var

5 dk da nasıl yetişiceksin

5 dakika ile bebek fırlamıyor ki Allah iyiliğini versin.
Asıl önemli olan ıkınma başlaması aslında.
Bebek kanala girince asıl sıkıntı başlar..

Yok yahu ne 12 saati. Benim gece 12 buçukta başladı sabah 9 da doğum yaptım. Evde 6 saat sancı çektim sadece..

Ya benim de oyleydi :)) ebe de yeni mezun tıfıl bi kızcaz en son desim ki ya bu agri beni biraz zorluyo bi bak istersen bi bakti acilma full doktorum da cok panik bi kadindi kostu geldi elinde tekerlekli sandalye doktora sakin olun hocam demisim benim tıfıl ebecigim anlatiyo sonra
Dogum bitti doktor sana 10 uzerinden 10 veriyorum dedi. Sor bakalim ben sana kac veriyorum diyesim geldi

Sen yine de cok rahat olma benim iki dogumda da ikinma ve dogum ani 10dk falandi
Yok yok genel olarak dedim.
Bu benim ikinci doğumum olacak. İlki sezaryendi. Normal doğum şansım yoktu. Bu da sezaryen olacak. Öyle ıkınma, açılma filan bilmiyorum. Tek bildiğim doğum dikişleri.

Ya benim aile hekimimin yaninda bir ebe var keske gelsede o girse dogumuma yemin ederim en iyi doktora bile elletmem kendimi o zaman.
Cok kibar anlayisli tecrubeli
Hastanede bir bas ebe gordum zebellah gibi
Cocugun dogasida varsa o surati geri kacirir cocugu

Doktorunu çok takdir ettim yalnız.
Senin şu an rahat ortamda bulunman daha önemli..
Diğer doğum yapmak üzere olanları görüp panik yapabilirdin de. Ne kadar soğukkanlı olsan da bu olurdu..

Benim de ilk ve tecrübesiz olduğum halde hiç nişandan sonra apar topar gitmedim hastaneye. Suyum gelse uçardım tabi..

Kasılmalara rağmen girdim sıcak duş aldım. İnternette oyalandım, tv izledim, volta attım.. Kasılma geldikçe dakikaya bakıp geçmesini bekledim. Sıklaşınca eşimi uyandırdım. Düşün eşime bile duyurmadım.
Hastanedeki kaos ortamından kat kat iyidir.
Ama gün içinde mutlaka git..

Ne güzel. Ben bir cm ile gitmiştim düzenli sancim da vardı. Giderek artıyordu. Hastane eve göndermedi. Yeme içmeyi de yasakladı. 5 cmde durdu açılma. Suyum da geldi. Yavaş yavaş sancı azaldı ben tabi hayal meyal hatırlıyorum neler söylendiğini. Sonra Dr geldi bebeğin kalp ritmi bozulmuş aman Yarabbi. Sabaha kadar sürdü gece 1 de gitmiştik. Serum verdiler açlıktan mi oldu diye. Sanci vardı ama şiddeti azdı. Suni sancı vermediler bilmiyorum vermeliler miydi? Bebeğin kalp ritmi düzelmedi. Sezaryene alacağız dediler alıp götürdüler. İşte eşim evrakları halletti falan. Spinal anestezi yaptılar. Epidural olmadı pazar günü idi yeterli personel mi yokmuş neymiş. Şükür bebisi kucağıma aldım. Ama ne üşüdüm ameliyathanede. Şimdi oğlum 27 aylık. İnsan o doğum sancısını şunu bunu nasıl da unutuyor.

Gecen yanimdaki kiz bahsettigin kaostan oturu dogurdu bes dakikada vallahi
Stres yapti milletten once dogurdu cikti o sesleri duydukca

Ebem cok tatli ama cok tecrubesizdi. Kendim de saglikciyim o tecrubesizlikten anladigim icin kizcagiza destek oldum :) bak söyle olur bak böyle olur rolleri degistik

Sezaryen cok aciyor mu
Ben cok korkuyorum sezaryenden
Yok yahu. Şöyle söyleyeyim, doğum olana kadar hiçbir acı yok tabi ki. Zaten belden aşağısı uyuşturuluyor. Doğumdan sonra ilk gün çok acı çektim, kalkıp yürüyemedim, kıpırdadıkça dikiş yerlerim çekiştiriliyor gibiydi. Evet acıdı ama öyle Allah'ım al canımı dedirtecek bir acı değil. =) Bir de kuzunuzu yanınıza bırakıyorlar ya, ağrı kesici etkisi mi yapıyor nedir, o acılar bile ikinci plana atılıyor. İkinci gün o acının yarısı bile kalmadı. Üçüncü gün evdeydim ve kalkıp yürüyordum. Yine oturup kalkarken dikiş yerlerinde sızlama, ağrı oluyordu ama olmaması abes olurdu ve katlanılmayacak bir acı değil.

Sezaryen cok aciyor mu
Ben cok korkuyorum sezaryenden
eğer zorunlu sezaryen olursan rahat ol canım hiç korkma. zaten ameliyat sırasında birşey hissetmiyorsun. ben 2 ay önce spinal sezaryen oldum. anestezinin etkisi geçerken hafif acı hissediyorsun tabiki ama inan öyle aşırı derecede bi acı değil. ilk ayağa kalkmak biraz zorluyor. ama ne kadar hızlı ayağa kalkıp ne kadar çok yürürsen çok yatmazsan çok kolay toparlanıyorsun. ben ameliyatın ertesi günü taburcu oldum. hastanede geçirdiğim gece hiç uyumamıştım hep ayaktaydım. ameliyattan 48 saat sonra bebeği annemlere bırakıp eşimle dışarı çıktık bi kafeye oturup kahvaltı yaptık tam olarak 15 gün sonra hiç doğum yapmamış gibiydim ağrım sancım yoktu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…