- 14 Mart 2018
- 1.545
- 2.886
- 53
- 30
- Konu Sahibi gormedimduymadim
-
Yattigim servis sezaryen bolumuyduYok yahu. Şöyle söyleyeyim, doğum olana kadar hiçbir acı yok tabi ki. Zaten belden aşağısı uyuşturuluyor. Doğumdan sonra ilk gün çok acı çektim, kalkıp yürüyemedim, kıpırdadıkça dikiş yerlerim çekiştiriliyor gibiydi. Evet acıdı ama öyle Allah'ım al canımı dedirtecek bir acı değil. =) Bir de kuzunuzu yanınıza bırakıyorlar ya, ağrı kesici etkisi mi yapıyor nedir, o acılar bile ikinci plana atılıyor. İkinci gün o acının yarısı bile kalmadı. Üçüncü gün evdeydim ve kalkıp yürüyordum. Yine oturup kalkarken dikiş yerlerinde sızlama, ağrı oluyordu ama olmaması abes olurdu ve katlanılmayacak bir acı değil.
Ya benim icin guleryuz anlayis cok onemliEbem cok tatli ama cok tecrubesizdi. Kendim de saglikciyim o tecrubesizlikten anladigim icin kizcagiza destek oldum :) bak söyle olur bak böyle olur rolleri degistik
Off off başıma neler gelecek ya
Gecen yanimdaki kiz bahsettigin kaostan oturu dogurdu bes dakikada vallahi
Stres yapti milletten once dogurdu cikti o sesleri duydukca
Zorunlu sezaryen olursam bende spinal istiyorum cunku genelde agriyla birden uyandigin icin sanirim korkuyor travma yaratiyor kiside o acieğer zorunlu sezaryen olursan rahat ol canım hiç korkma. zaten ameliyat sırasında birşey hissetmiyorsun. ben 2 ay önce spinal sezaryen oldum. anestezinin etkisi geçerken hafif acı hissediyorsun tabiki ama inan öyle aşırı derecede bi acı değil. ilk ayağa kalkmak biraz zorluyor. ama ne kadar hızlı ayağa kalkıp ne kadar çok yürürsen çok yatmazsan çok kolay toparlanıyorsun. ben ameliyatın ertesi günü taburcu oldum. hastanede geçirdiğim gece hiç uyumamıştım hep ayaktaydım. ameliyattan 48 saat sonra bebeği annemlere bırakıp eşimle dışarı çıktık bi kafeye oturup kahvaltı yaptıktam olarak 15 gün sonra hiç doğum yapmamış gibiydim ağrım sancım yoktu.
benim gibi adet ağrısı fena olan birine gore sancı adet sancisi. Gibi oldu. Hastanede gaz atip evde de gazina ağrına ilac bulunursa 10 günde gecer ben. Kimisi daha erken düzeliyor. Gaz beni dikisten daha cok rahatsiz ettiSezaryen cok aciyor mu
Ben cok korkuyorum sezaryenden
vardır canım spinal. evet genel anestezi bence çok fena. apandisit ameliyatı olmuştum ordan biliyorum. yine öyle olacak diye çok korktum ama çok şükür oldukça rahat geçti. hayırlı doğumlarZorunlu sezaryen olursam bende spinal istiyorum cunku genelde agriyla birden uyandigin icin sanirim korkuyor travma yaratiyor kiside o aci
Ama gidecegim hastabede spinal mevcut mu bilmiyorum
Ya karsidaki insani anliyor insan aci cekiyor sonuctaYa işte olur mu olur?
Ben doğururken kimsecikler yoktu Allahtan. Bir gariban hamile duymadı çığlıklarımı. Eşim yeterince korktu zaten
Doktor gece bir sezaryen yapıp gitmiş benim için de aradılar uyumadan gelmiştir kadın.
Doktorların işi de zor..
Cok tesekkurler umarim bir avazda hepimiz insallahvardır canım spinal. evet genel anestezi bence çok fena. apandisit ameliyatı olmuştum ordan biliyorum. yine öyle olacak diye çok korktum ama çok şükür oldukça rahat geçti. hayırlı doğumlar
çok şanslısın sanci konusunda. nişan ve su geldi benim 1 cm açıklıkla hastaneye yattım nst de 60 70 civarı çıkıyordu ama feci sancim vardı. saatler sonra 4 cm açıklığa ulaştı ancak bebek kanala giremedi ve kalp atışları dusmeye basladi sezaryenle aldılar.Bende böyle beklemiyodum, dr nst'ye bağladı hissediyomusun dedi bana dedim hayır neyi hissediyomuyumdoğuruyorsun onu dedi dedim kim ben mi doğuruyorum yok canım ben oynaya oynaya geldim buraya
Sonra baktım sıkılıyorum hastanede ağrı sancı yok bende kalktım geldim evime hala bişi yok.
Agri esigimi inan hic bilmiyorumbenim gibi adet ağrısı fena olan birine gore sancı adet sancisi. Gibi oldu. Hastanede gaz atip evde de gazina ağrına ilac bulunursa 10 günde gecer ben. Kimisi daha erken düzeliyor. Gaz beni dikisten daha cok rahatsiz etti
Genel anesteziden uyanırken, insanlar sayıklayabiliyor, bağırabiliyor, saçmalayabiliyormuş. Bunun sezaryenle bir alakası olduğunu sanmıyorum. Korkmayın. Operasyon sonrası acı oluyor, ama bu her ameliyatta olur. Dikiş var sonuçta. Ağrı eşiği insandan insana değişiyor ama şunu da düşünün en fazla 1-2 gün sürüyor. Ve zaten o sırada sadece ağrınıza odaklanamıyorsunuz, yanınızda hayatınıza damlamış minik bir yavru var. Onun salgılattığı mutluluk hormonu, acıların üstesinden gelmek için birebir. Sezaryen olacağınız kesinse spinal epidural şansınız varsa, tavsiye ederim. Hayırlı doğumlar size de.Yattigim servis sezaryen bolumuydu
Dogum yapacagim hastane sadece genel anestezi mi uyguluyor bilmiyorum ameliyattan cikanlar hep genel olmustu.
Iste odaya getirdiklerinde cogu aglayip bagiriyordu
Buyuk ihtimal sezaryen isterim ben diyordum ama o anlar bende travma yaratti cok korktum.
Genel anestezide agri cok oluyor diyorlar
Eger devlette epidural veya spinal secenegi varsa ve sezaryen olmak zorunda kalirsam bunu secmek isterim bu yuzden
Ya karsidaki insani anliyor insan aci cekiyor sonucta
Ama ben dedigim gibi yapilan muameleye gicik oluyorum
Onlar yorgun evet ama o kadinda canindan can cikariyor.
Azarlamalar, itip kakmalar vs.
Beni dogumhanede nst ye baglarlarken 3,4 saatte bir iki ebe kendince dalga geciyordu dogum yapanlar icin. Rekorun kavc, yok kapida dogursun banane gibi seyler.
Bu yuzden ben suan o hastaneye gidebildigim kadar gec gidip dogurup cikmak hatta kacmak istiyorum ordan
doğumla ilgili çok fazla yer takip ettim ve benim doktorum da öyleydi. sakin rahat bir adamdı. ebelerim çok pisti. doktorumun sayesinde normal doğum yaptım.
doğumda hiç müdahale etmek istemedi. hatta ıkınırken ayağa kalkmak istedim kalk ayakta ıkın dedi. neyse çömelmek istedim sen bilirsin dedi. en son yardım istedim de öyle bastırdı.
sonra kesi atayım mı dedi (bu seni korkumasın hiç hissetmedim) at dedim. bebek doğdu kordonu kesmedi direk koynuma koydu bebeği. sonra kesti kordonu.
doğumda susadım. normalde yeme-içme 12 saat vermiyorlar. ıkınırken 4 bardak su verdi bana
doktorun böyle pozitifken hiç korkma. eminim her şey çok güzel olacaktır
Yok yok kesiden falan korkmuyorum :) doktorum kesi yapmama taraftarı ama gereklilik durumunda elbet yapıcak ve bende tabiki müdahale edemem gerekiyorsa. O da nazar boncuğu olsun ne yapalım sonuçta :) benim doğumum da böyle bişi olur umarım doktorlarımızın kafası aynıymış :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?