Doğumum ne zaman başlar?

Yattigim servis sezaryen bolumuydu
Dogum yapacagim hastane sadece genel anestezi mi uyguluyor bilmiyorum ameliyattan cikanlar hep genel olmustu.
Iste odaya getirdiklerinde cogu aglayip bagiriyordu
Buyuk ihtimal sezaryen isterim ben diyordum ama o anlar bende travma yaratti cok korktum.
Genel anestezide agri cok oluyor diyorlar
Eger devlette epidural veya spinal secenegi varsa ve sezaryen olmak zorunda kalirsam bunu secmek isterim bu yuzden

Ebem cok tatli ama cok tecrubesizdi. Kendim de saglikciyim o tecrubesizlikten anladigim icin kizcagiza destek oldum :) bak söyle olur bak böyle olur rolleri degistik
Ya benim icin guleryuz anlayis cok onemli
Yani bir kadinin en savunmasuz merhamete sevkate ihtiyaci oldugu anlardan biri
Karsinizda ocu gibi surekli azarlayan biri olunca cok zor

Off off başıma neler gelecek ya

hiiiiç korkma sakın candan can çıkıyor evet çok kolay değil ama geçici birşey.. benim bir tanıdığım 5 cm açılmış doğum başlamış o farkında bile değildi konu sahibinin de acı eşiği yüksek sanırım.. inŞallah senin de öyle olur

Gecen yanimdaki kiz bahsettigin kaostan oturu dogurdu bes dakikada vallahi
Stres yapti milletten once dogurdu cikti o sesleri duydukca

Ya işte olur mu olur?
Ben doğururken kimsecikler yoktu Allahtan. Bir gariban hamile duymadı çığlıklarımı. Eşim yeterince korktu zaten

Doktor gece bir sezaryen yapıp gitmiş benim için de aradılar uyumadan gelmiştir kadın.
Doktorların işi de zor..

Zorunlu sezaryen olursam bende spinal istiyorum cunku genelde agriyla birden uyandigin icin sanirim korkuyor travma yaratiyor kiside o aci
Ama gidecegim hastabede spinal mevcut mu bilmiyorum

Benimde sizin gibi olmuştu :)
41+4 de suni sancı verilerek doğum yapmak için gittik hastaneye.gittiğimizde kontrolde 5cm açılmam olmuş ama ben sancı falan hissetmedim hiç. 6 saat suni sancı verdiler ama dozu çok çok düşüktü sancı çekmedim 8cm açılma oldu. Sonra hızlansın diye suyumu patlattılar 1 saat içinde doğdu kızım :) kesi falan da olmadı hiç... zamanında ve zorlamadan doğum olması bebek ve sizin için çok önemli.
kızınızı sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım :)

Sezaryen cok aciyor mu
Ben cok korkuyorum sezaryenden
benim gibi adet ağrısı fena olan birine gore sancı adet sancisi. Gibi oldu. Hastanede gaz atip evde de gazina ağrına ilac bulunursa 10 günde gecer ben. Kimisi daha erken düzeliyor. Gaz beni dikisten daha cok rahatsiz etti

Zorunlu sezaryen olursam bende spinal istiyorum cunku genelde agriyla birden uyandigin icin sanirim korkuyor travma yaratiyor kiside o aci
Ama gidecegim hastabede spinal mevcut mu bilmiyorum
vardır canım spinal. evet genel anestezi bence çok fena. apandisit ameliyatı olmuştum ordan biliyorum. yine öyle olacak diye çok korktum ama çok şükür oldukça rahat geçti. hayırlı doğumlar

Ya karsidaki insani anliyor insan aci cekiyor sonucta
Ama ben dedigim gibi yapilan muameleye gicik oluyorum
Onlar yorgun evet ama o kadinda canindan can cikariyor.
Azarlamalar, itip kakmalar vs.
Beni dogumhanede nst ye baglarlarken 3,4 saatte bir iki ebe kendince dalga geciyordu dogum yapanlar icin. Rekorun kavc, yok kapida dogursun banane gibi seyler.
Bu yuzden ben suan o hastaneye gidebildigim kadar gec gidip dogurup cikmak hatta kacmak istiyorum ordan

çok şanslısın sanci konusunda. nişan ve su geldi benim 1 cm açıklıkla hastaneye yattım nst de 60 70 civarı çıkıyordu ama feci sancim vardı. saatler sonra 4 cm açıklığa ulaştı ancak bebek kanala giremedi ve kalp atışları dusmeye basladi sezaryenle aldılar.
bugün mutlaka tekrar hastaneye gidin , takip altında tutsunlar

benim gibi adet ağrısı fena olan birine gore sancı adet sancisi. Gibi oldu. Hastanede gaz atip evde de gazina ağrına ilac bulunursa 10 günde gecer ben. Kimisi daha erken düzeliyor. Gaz beni dikisten daha cok rahatsiz etti
Agri esigimi inan hic bilmiyorum
Vucudumda hic kesik dikis yok
Bu yuzden nasildir nedir ne degildir bilmem
Sezaryeni gerekmedikce hic istemiyorum bu yuzden
Ama mecbur kalirsamda bende ikinci cocuga tovbe ettirmemesini isterim

Genel anesteziden uyanırken, insanlar sayıklayabiliyor, bağırabiliyor, saçmalayabiliyormuş. Bunun sezaryenle bir alakası olduğunu sanmıyorum. Korkmayın. Operasyon sonrası acı oluyor, ama bu her ameliyatta olur. Dikiş var sonuçta. Ağrı eşiği insandan insana değişiyor ama şunu da düşünün en fazla 1-2 gün sürüyor. Ve zaten o sırada sadece ağrınıza odaklanamıyorsunuz, yanınızda hayatınıza damlamış minik bir yavru var. Onun salgılattığı mutluluk hormonu, acıların üstesinden gelmek için birebir. Sezaryen olacağınız kesinse spinal epidural şansınız varsa, tavsiye ederim. Hayırlı doğumlar size de.

Ben 4 santim ile 5 gün bekledim. Ağrı eşiğimde yüksekti, en ufak bir sancım olmadı ama doğum başlamadı. Doktorumda “artık bunu bekletmeye gerek yok. Suni sancı vereceğim” demişti. Yatış yaptım dediği gün, 4 saatte doğumum gerçekleşti.

Orada doğurman şart anlaşılan.
Allah gönlüne göre versin inşallah bir avazda olur doğumun.
Benim doktorum ebem hemşireler falan gayet enerjikti zaten. O uykusuzluğa yorgunluğa rağmen.
Onların rutini bu zaten. Bizim için daha önemli. Hasta psikolojisinden anlayanlarla karşılaştırsın Allah..

Neden suni sancı vermediler acaba açılmanız çok iyiymiş maşallah. Ben 1 cm açılmayla hastaneye yattım ama benim suyum bitmek üzereydi 24 saat suni sancı sonunda Doğum yaptım sizin sancılarınız devam ederse çok daha erken olur gibi ama keşke çıkmasaydınız hastaneden

Yok yok kesiden falan korkmuyorum :) doktorum kesi yapmama taraftarı ama gereklilik durumunda elbet yapıcak ve bende tabiki müdahale edemem gerekiyorsa. O da nazar boncuğu olsun ne yapalım sonuçta :) benim doğumum da böyle bişi olur umarım doktorlarımızın kafası aynıymış :)

inş çok daha güzel ve kolay olur. küçücük 5 dikişim vardı. hem kalktım hiç yatmadım sen yat ama hatta bilerek yat tadını çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…