dogumunuz nasil basladi???

Nasil yaniNasil bildiniz bunu

ay utandmmm :26: hep wc de faln doknduqmda sert oluodu normldi yani dün bi dokundum yumuşackolmuş pamık qibi:) nettende braz araştrdımdoquma yakn incelme yumuşama oluyomş ama bunu doktrlar anlıyomşyazıyodu e bende farkettm ama sanki incelmş yumuşack olmuş merak ettmdedm acaba doqm yapmş olanlardan bunu yaşayn farkeden oldumu die

ikinci oglum normal dogdu.öncelikle dogum yapacagin gün kuveet geliyor derlerdide inanmazdim gercekten öyleydi bende.karnaval vardi ve oglumla gitmistik oglum ozaman 12 kiloydu ve o gune kadar kendi kilomdan belimi dogrultamayan ben bütün gün oglumu tasidim eve geldik aksam bir sicak dus alayim dedim ve dustan sonra kahverengi nisan geldi ilk oglumdada böyle oödugu icin anladim dogum baslayacagini.ama nisan geldikten iki gün sonra dogum oldu cnm allah kurtarsin senide.

ben anlayamadim kontrol ettimde

of yaa son zamanlarda çok karnımın alt kısmı aqrıyo qeceleri midemde bulanıo

Son düzenleme:
Ahhhh benim son 1 hftadir ayaklarim sisiyor buda beni cok rahatsiz ediyor,doctorum normal dedi...ben kendimi bir dunya gibi hissediyorum artiksadece 13 kg almama ragmen..

Ahhhh benim son 1 hftadir ayaklarim sisiyor buda beni cok rahatsiz ediyor,doctorum normal dedi...ben kendimi bir dunya gibi hissediyorum artiksadece 13 kg almama ragmen..

13kilomu aldınqerçekten bi dünya olmuşsun ben ölmüşüm ozamn kuzucum 20 kiloya yakın aldım benm parmaklarım şişti tombişleşti aynada kendime bakmaktan sinir oluyorum heryerm çatladı

13kilomu aldınqerçekten bi dünya olmuşsun ben ölmüşüm ozamn kuzucum 20 kiloya yakın aldım benm parmaklarım şişti tombişleşti aynada kendime bakmaktan sinir oluyorum heryerm çatladı

çoğu gitti azı kaldı kıslar tek derdiniz bu olsun

blaurosie doğurdun mu kıs girmiyon buralara o kadar da heyecanla anlattımdı ben de doğumu senin için

Evet taaam 13 kgbununlada dogururum inshallah veya 1 kg falan daha alirsam:)

Sen cidden 20 kilomu aldin,naptin yaaa oyle,neyle besledin tosununukilo neyse dicem verirsin ama catlaklara care yok gibi neyse bebislerimize hersey feda olsun...

Allah sukur hic catlagim falan yokBenim ilk oglumdada hic olmamisti,ikinci oglusumdada olmadi sukur..

ay ne qüzel ya benm çatladı walla sinrlerm çok bozuk okonuda ( tam 20 denemez 17 bütün kiloları ben aldım tosunum daha yeni alıyo kilo o alır diye yedm durdum o almamış hepsini ben aldım

ayy ne güzel çifte bayram var desene
öteki çocuğun kaç yaşında:26:
bi de normal mi doğurdun bu nasıl olacak

Evet egerki gelirse pasam..benim ogluslar cok seviyor annelerinin gobusunubuyuk oglum tam 2 hafta sonra dogdu dogum tarihinden

Oglusum tam 6 yasina giricek inshallah..Evet dogumum normal olmustu ve harika bir dogum yasamistim cok sukur..normal + epidural kebap

sezeryanmı olucan canm sen

Hayir normal dogum inshaallah

ay ne qüzel ya benm çatladı walla sinrlerm çok bozuk okonuda ( tam 20 denemez 17 bütün kiloları ben aldım tosunum daha yeni alıyo kilo o alır diye yedm durdum o almamış hepsini ben aldım

Yaaaa,catlaklarin acaba bir tedavisi yokmu tabii haliyle insani uzer...:18:

Kac kilo ile basladin hamilelige..

Ben 54 ile basladim 67 ye kadar ciktim bakalim..

hemen yaşadıklarımı paylaşıyorum..
takip edenler bilirler en son burda 40. haftayı bitirdim 41. haftaya gidim tık yok demiştim. iyice sıkılmıştım artık bir an önce doğurmak istiyordum.. o gün yani 40+1 de annemin tecrübelerine ve ısrarlarına uyup saat 15 gibi küveti çok sıcak suyla doldurdum içine oturdum 15-20 dk bekledim çıktım sonra uyumuşum 2 saat uyanıp tuvalete gittiğmde nişanımın geldiğini gördüm yani sıcak su rahmimde açılma yapmıi sanırım. eskiden kadınlar öyle yapalarmış kolay doğurmak için.. sonra aradan 1 saat geçti ufak bi sancı girdi emin olamadım. yarı saat kadar sonra bi sancı daha girdi. işte bunun doğum sancısı olduğuna emindim. daha önceki kasılmalara hiç benzemiyordu. tıpkı dedikleri gibi adet sancısının şiddetlisiydi. sonra hemen hastaneye gittik saat 17 gibiydi tuşe yaptılar açılma 2-3 cm %60-80 incelme varmış. nst ye bağlandım ebe baya ağrıların var görünüyor suni sancı verelim dedi. ben de suni sancıdan korktuğum için istemedim kendi sancımla beklemek istiyorum dedim. sonra beklemeye başladım 5 dk da bir acı verici sancılar girmeye başladı 10 20 sn süren şiddetli sancılardı. karnmın ortasından başlayıp belimi bıçak gibi kesen sanclar. tam 6 saat hastane odasnda sancı çektim. ebe baktı iyice sancılanıyorum gel artık doğumhaneye gidiyoruz dedi. suni sancı vermemiz lazım dedi. bende çok sıkıldım artık sancı çekmekten yeter artık verin suniyi doğurmak istiyorum dedim. hemen lavman yapıldı içim boşaldı ardından suni verildi. 15 dk suniyi çetim o da normal sancının daha şiddetlisiydi ama öldüren bişey değil abartıldığı gibi.sonra ağrı kesici yapıldı.bu arada nst ye bağıyım ve ebe açılmayı kontrol ediyor fazla açılma olmamış ama incelme çok fazlaymış önemli olan da incelmeymiş.daha fazla açılmasını beklemeden hemen ebe suyumu patlattı. ağrı kesici etkisini göstermeden baktım ıkınma geliyo bana hemen doğum masasına yatırdılar. ebe biraz daha açtı rahmimi ve doktr geldi ebe süekli yönlendiriyor beni derin nefes al ve uzun uzun ıkın diyor bende aynen onun dediklerini yaıyorum zaen ıkınmakendi geliyor benim yapmam gereken sadece nefes alıp itmek oluyor. üç ıkınmada bebeğim çıktı sonra bir kez daha dedi ve plesenta çıktı. iki kere doğurmuş gibi hssediyor insan :) sonra yanımda bebeği sildiler falan bu arada bana dikiş atıldı. hemen bebeğimi verdiler bana al öp dediler harika bi duyguydu. şaşkındım. bu arada ne acı ne ağrı hiç bişey hisstmiyorum. bi rahatlama bi yorgunluk geldi. baktı ebe kanamam var hemen doktor geri geldi dikişlerimi kesip yeniden içimi kontrol ettilr sonra tekrar diktiler. o kısmı biraz acıdı itiraf ediyorum :) sonra kalktım doğum yatağından odama geçtim. ebenin şu lafını hiç unutmuyorum '' çok kolay bir doğumdu allah herkese böyle doğum nasip etsin'' önemli olan ebe ne derse onu yapmak panik olmamak ve çok dua etmek.. şimdi düşününce o kadar da abartıldığı kadar zor bişey değilmiş sancı kısmını atlatınca bebek allahın hikmetiyle kendi doğuyor zaten sen doğurmak için kendini yıtrtmıyorsun ve bebek çıkarken acı hissetmiyorsun. üstelik epidural falan da yaptırmadım. şimdi 5 gün oldu doğum yapalı ilk günden beri geziyorum dolaşıyorum evde. sadece dikişleim biraz acıyo. o kadar da olacak artık insan çıktı içimden :) evet bende normal doğumu tavsiye ediyorum.. herkese hayırlı ve acısız doğumlar dilerim.. bunu aslında doğum öyülerinde yazmalıydım biliyoum ama bu konu başlığı benim daha çok ilgimi çekiyordu burdaki arkadaşlar daha sabırsız tıpkı benim önceki halim gibi :))

tabi şunu unuttum toplam 6 saat kendi sancımı 15 dk suni sancıyı çektim.10 dk da doğum ve dikişler sürdü. gece 2:05 te bebeğim dünyaya gözlerini açtı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…