dogumunuz nasil basladi???

tşkkr ederimm yok şiddetlenmiyo normal aqrıyo okadr off ay demiyorum ama adet sancısı qibi ama insan tedrqin oluyo hiç bilmediqi için o duyquyu allahım herkesekolaylıklar wersin çok merak ediyorum korkuyorumda

Actiginiz baslik o cok güzel olmus gercekten.

Benim dogumum yaklasik 2 ay once oldu. Ve cok yogun kanama ile basladi. Bunun sebebi ise kasilmalarla beraber catlayan kilcal damarlardan gelen kanmis. bu kanama aksamustu 6 gibi olmustu, ertesi gun 13:55 te dogum yaptim en normalinden.

kasilmalara gelince, karniniz tas gibi oluyor ve regl agrisinin siddetlisini hissediyosunuz. kalca kemiklerine cok vuruyor hatta.

epidural alinca da insan dogurdugunu hissediyor aslinda. ama sizi takdir ediyorum anestezi almania gerek kalmaz da istediginiz gibi gerceklesir insallah dogumunuz. ben epidural nrmal dogum yaptim, isin sirri (gerci o anda doktorlar da soyluyor ama) kakanizi yapar gibi ikinmakta. ben bunu yaptim (doktora gercekten kakami yaparsam kusura bakmayin demeyi unutmadim tabi) 3 ikinmada cikti bebegim, normal dogum isteyenlerin aklinda olsun bu ikinma.

Ben baska insanlarin acisindan guc buldugunu dusunmuyorum, bunu sezdircek bir ifade yok arkadasin yazdigi seyde. sadece sikayetlerinden dolayi pisman olmus ve haline sukretmis, sizin boyle dusunmeniz daha yanlis olmus bence.

tşkkr ederimm yok şiddetlenmiyo normal aqrıyo okadr off ay demiyorum ama adet sancısı qibi ama insan tedrqin oluyo hiç bilmediqi için o duyquyu allahım herkesekolaylıklar wersin çok merak ediyorum korkuyorumda

dogum sancisinda, hissettigin agri ile beraber karnin tas gibi semsert olur. normalde parmagini karnina koydugunda parmagin gomulur ama dogum sancisi geldiginde, karnindaki sertlesmeyle beraber o parmak gomulmez. elinin tersine bastiriyormussun gibi semsert olur karnin.

zaten karnındada bir takım değişiklikler olur çocuk daha da aşağıya iner yani doğum pozisyonuna ve aşağıya inince sen oturamazsın sanki sana batıyormuş gibi olur karnın.korkmana gerek yok inş kolay kurtulursun ve burada da anlatırsın nasıl olduğunu.şimdi karnın göğüs boşluğuna yakındır ama doğumun yaklaştıkça daha da aşağıya iner sen elinle bakarsan anlayabilirsin.

şükretme şekli bana ilginç geldi ya zaten,bakınız burayı sadece karnı burnunda hanımlar okumuyor..
bebek özlemi çeken ben gibi insanlarda okuyor..bu acıyı düşünüp haline şükretmeyi kendi kendine yapsa bence daha
yerinde bir hareket olur..insanların bizim acımızdan güç bulmaları benim hiç hoşuma gitmedi..
kendi kendinize şükretmeyi öğrenmelisiniz..

Ben baska insanlarin acisindan guc buldugunu dusunmuyorum, bunu sezdircek bir ifade yok arkadasin yazdigi seyde. sadece sikayetlerinden dolayi pisman olmus ve haline sukretmis, sizin boyle dusunmeniz daha yanlis olmus bence.[/QUOTE]

Merhaba ben normal doğum istiyordum 39+3 günlük olmuştuk o gün gezdim alışveriş yaptım.annemle beraber yürüdüm baya.sonra akşam 10 gibi evdeydim.wcye gittiğimde kanamam başladı az miktarda korktum anneme söyledim doğumun yakın dedi bu gece ya da yarın doğurursun dedi.neyse ben o sırada doğuma gidecem bir yandan çamaşır katlıyorum evim düzenli olsun diye o sırada rahim ağzına sızı şeklinde sanclıar başladı.sancım gelince evde yürüyordum.sancılarımın durduğu bir anda koltuğa oturdum bir anda altıma yapıyorum sandım suyum geldi gecenin 3 idi.sonra hemen duş aldım hastane çantam hazırdı zaten hemen hazırlanııp çıktık.çatı muaynesi yapıldı 3 cm açılmam varmış.hasta bezi taktılar nstye bağladılar.sabah doktorum geldi açılmama baktı sonra edipural takıldı.açılmam 8 cm olmuştu doktorum yürümemi söyledi.eşimle beraber yürüdük.o esnada büyük tuvaletin geldiğini hissedersen bize haber ver dedi.ben öyle hissettim.hemen doğumhaneye aldılar çatala yattım hiç sancım ağrım yok doktorum ıkın dedi ıkındım üçüncü ıkınmamda kızımın başı çıkmıştı sonra zaten gerisi geldi yarım saatte doğumumu yaptım.kızımı göbeğinin kesildiğini giydirildiğini ilk ağlamasını herşeyi gördüm duydum.kızımı giydirdikten hemen sonra kucağıma verdiler o esnada dikişlerim atılıyordu.hayatımın en güzel günüydü.çok güzel geçti hiç ağrı çekmedim.
canım sende inşaallah sağlıklı bir şekilde doğumunu yapar kızını kucağına alırsın.güzel ve kolay doğumlar diliyorum.

çok saol canm ya bi bilgim daha oldu artk okadr tedrginmki içimdeki ses sanki doğumn yaklaştıqını söylüyo sabahlarıda çok terliyorum resmn bacaklarımsuiçinde kalıo korkark banyoyakoşuyorum suyummu geldi diyorum çok zormuş gerçektende son ay hep diken üstndeym

benm bebişimn doğum pozisyonunu aldığını söylemşti doktorum ama daha 35 haftadayım canm bazen hissediyorum başıyla kanal yoluna baskı yaptıqını çok qüzel özel duyqular ama artık hadi qel hadi qel diyp duruyorum sabrsızlanıyorum baya almak istiyorum artık kucaqıma.. amin inşallah kolay doqum werir allahım hem bana hem tüm bekleyenlere doquraym oqlumu buraya koşucam direk anlatmaya

ayyy çok qüzel anlatmışsın canım ya hemen şimdidoqurasım qeldi bende oqluşumu inşllah allahın izniyle böyle kolay alırım kucaqıma

ayyy çok qüzel anlatmışsın canım ya hemen şimdidoqurasım qeldi bende oqluşumu inşllah allahın izniyle böyle kolay alırım kucaqıma
ne mutlu bana güzel anlattıysam canım heveslendirmişim seniinşaallah canım sende sağlıklı doğum yapar kucağına alırsın oğluşunu.

KONU GÜZEL OLMUŞ YA O ANLARI TEKRAR YAŞIYOR GİBİ OLUCAM YAZARKEN.

BENİM BÜDÜŞÜM 10 GÜN ERKEN GELDİ.28 AĞUSTOSDA GELDİ.27 AĞUSTOS GECESİ SAAT 11 ÇOK SAMİMİ ARKADAŞIM ARADI DALGA GEÇİYORUZ BİRBİRİMİZLE.EŞİM ŞEHİR MERKEZİNDE BENSE KÖYDEYİM.ARKADAŞIM DİYO NEVGÜL BAK EŞİN YOK BİDE BAKMIŞSIN BU GECE SANCILANMIŞSIN DOĞUM BAŞLAMIŞ NASIL OLUR FALAN.TABİ OĞLUMU EYLÜL 9 GİBİ BEKLİYORUZ YA HİÇ İHTİMAL VERMİYORUZ DALGA GEÇİP GÜLÜYORUZ.VEE SAAT GECE 1 BUCUK BENİM SANCILARIM BAŞLIYOR.İKİ ELTİM İKİ KAYINIM SAHURA KALKIYORLAR BEN HİÇBİRŞEY DEMİYORUM.ODANIN İÇİNDE BİR OYANA YÜRÜYORUM BİR BUYANA.HERALDE ÖN SANCILARDIR GEÇER DİYORUM.SAAT 4 OLDU ABDEST ALDIM NAMAZIMI KILDIM DUAMI ETTİM SANCILARIM DAHA Bİ HIZLANDI.EŞİMİ ARADIM AĞLIYORUM SANCILARIM BAŞLADI NE YAPACAM DİYE.HEMEN KAYINIMI ARADI NEVGÜLE Bİ BAKIN SANCILARI BAŞLAMIŞ DEDİ.ELTİM GELDİ ODAYA HEYECANLA.ARABA ÇAĞIRDI KAYINIM SABAH 6 GİBİ HASTANEDEYDİK.HEMEN SANCI ODASINA ALDILAR.BEN ODADA SANCI ÇEKERKEN (BUNU SONRADAN BENİ ARABASIYLA HASTANEYE GÖTÜREN ABİDEN DUYUYORUM)EŞİMLE KAYINIM TARTIŞIYORLARMIŞ KAYINIM İSMİNİ BEN KOYACAM DİYOMUŞ EŞİMDE YOK ABİ BİZ NEVGÜLLE KARARLAŞTIRDIK İSMİ HAZIR DİYOMUŞSANCILAR İYİCE ARTTI.ÖĞLE SIRALARINDA ANNEM GELDİ ANNEE BEN AÇLIKTAN VE SUSUZLUKTAN ÖLÜYORUM DEDİM.YASAK YEME İÇME DEDİLER DEDİM.BİDE LAĞMA VERDİLER İÇİMİ BOŞALTTILAR.ANNEM NEE KIZIM ÖYLE SANCIMI ÇEKİLİR DEDİ.BANA BİSKÜVİ YEDİRDİ BİDE BUZ GİBİ SU GETİRDİKİ ALLAAAAHH NEYDİ O YENİDEN DİRİLDİM.SANCILAR 5 DK YA Bİ İNDİ.5 DK KESİLİYOMU SANCI BİR UYKU BASIYO ALLAHIM NASIL TATLI BİR UYKU BİDE DUA EDİYORUM Bİ DOĞURAYIM 2 GÜN UYUYACAM DİYEDE PLAN YAPIYORUM HEMŞİRELER GİDİP GELİP OO SAHURA KADAR BURDAYIZ DİYOLAR.BENİM ÖDÜM KOPUYOR ANNE BEN SAHURA KADAR ÖLÜRÜM HABERİN OLSUN Dİ,YORUM.ANNEM KIZIM SANCIN GELİNCE DUA ET VE IKIN DİYO.SAAT 3 BUCUK GİBİ 6CM AÇIKLIĞIM OLMUŞTU.SAAT 4 GİBİ NSTDEYKEN HEMŞİRE GELDİ AÇIKLIĞA BAKTI VE 8CM OLMUŞTU HADİ KALK DOĞUMA GİDİYORUZ DEDİ.BEN SEVİNÇTEN SANKİ DOĞURMUŞ GİBİ OLDUM.TAM DOĞUM ÇATALINA ÇIKARKEN BENİ TUVALETE GÖTÜRÜN DİYE BAĞIRIYORUM HEMŞİRE YAT YAT DİYO OAN İÇİMDEN AHANDA GELİYO TEMİZLE MADEM DEDİMHALBUKİ SUYUM GELMİŞSAAT 4:35 TE OĞLUM GELDİ.SADECE Bİ IIHH DEDİ BAŞKA SES YOK HEMŞİRE DİKİŞ ATIYOR BENSE KALKMAYA ÇALIŞIYORUM OĞLŞUMUN SESİ ÇIKMIYOR NASIL DİYE BAKIYORUM İYİMİ DİYORUM.OĞLUN GAYET İYİ DEDİLER.GİYDİRİP ANNEME VERDİLER.DİNLENME ODASINDADA BEN ALDIM KUCAĞIMA EMZİRDİM OĞLUMUN EMERKEN Kİ BAKIŞLARINI HİÇ UNUTMUYORUM.ANNE BEN HEP BU ANI BEKLEDİM DER GİBİYDİ.::RABBİM İSTEYEN HERKESE YAŞATSIN BU DUYGUYU.HAMİLE ARKADAŞLARA HAYIRLI DOĞUMLAR DİLİYORUM.

Son düzenleme:
hanimlarr
dogumunuz nasil basladi? suyunuzmu geldi yoksa agirinizmi vardi? yada nasil oldu? vereceginiz bilgiler belki bana ve okuyanlara isik tutar...dogum baslayipta haber olmayanda var mi?

selam tatlım benim ilk doğumumda bir sabah uyandım kan gelmişti
tabii bende bi panik bi panik:18: sandım ki hastaneye yetişemiicem hemen doğacak
neyse gittik çatı muayenesi yapıldı 2 cm açıklık vardı nst ye girdim sancı falan çıkmadı
zaten hiç sancım da yoktu dr lavman yaptı 2 saat dolaş tekrar gel dedi gittim açılmamda
bi artış yoktu suni sancı takalım dedi ben de eğer hala açılma olmazsa nolcak dedim
o zaman sezaryene alıcaz dedi sağolsun annem de k.validem de bana yol gösterdiler
hiç sancın yok suyun da gelmedi dediler boşuna suni sancı alma açılmazsa bi de sezaryen acısını çekersin dediler
ben de doktora sordum bebekte de bi sorun yoktu eve git sancın başlarsa ya da suyun gelirse hemen gel dedi
tabii ben iki günde bir gittim sancı yok bebek de iyi hep geri geldim kan pazartesi günü gelmişti tam 5 gün sonra
bir cumartesi günü eşime kahvaltı hazırladım işe gitti o gittikten sonra benim suyum geldi bende yine bi panik bi panik
üst katımda eltim oturuyo hemen ona çıktım söyledim o da git kahvaltını falan yap dedi indim eve altıma hasta bezi bağladım
oturdum kahvaltımı falan yaptım mutfağı topladım sonra alt katımda da k.validem oturuyodu ona indim suyum geldi falan dedim
yataktan nasıl kalkacağını şaşırdı valla ay çok komiktibenim eşim çok paniktir ona hiç söylemedik gittik doktora tabi benim hala sancım yoktumuayene,ultrason,nst falan artık alıcaz bugün dedi sancım yok dedim ama nst de çok sancı çıkmıştı ama ben hissetmiyordum.sabah 10.30 da suni sancı taktılar ben de bu arad eşimi aradım beni doğuma aldılar diye o da geldi hemen 11.30 gibi hafif hafif başladı sancım.hep belime vurdu sancı saat 1.00 gibi biraz artmaya başladı saat 3.30 da baktılar 9 cm olmuş açıklık doğukhaneye aldılar doktor geldi falan 3.45 te oğlum doğmuştu
onun doğduğu anı görmek herşeye değerdi çok güzel bi duygu ayy yazarken sanki tekrar yaşadım bu anı
hiç korkma canım öyle filmlerdeki gibi feryat figan bağıracak kadar bişe olmuyo 40+5 te doğdu oğlum
ve epidural falan hiçbişey taktırmadım rabbim kolaylığını veriyo
ikinci bebeğim de riskli bi gebelik geçirdim düşük riski erken doğum riski falan derken 34.haftada suyum gelmeye başladı iki hafta hiç kalkmadan yattım biraz daha durdurabilmek için ama 36.haftada hareketleri azalmıştı ve de suyum bitmişti
sezaryenle almak zorunda kaldılar ben de spinal anesteziyi tercih ettim ve 11.15 te doğdu kızım normal doğurmayı çok istemiştim ama olmadı her ikisini de yaşamış biri olarak normal doğumu şiddetle tavsiye ederim tabii anne ve bebek için de herşey yolundaysa canım
Allah sana da hayırlı doğum nasip etsin tatlım bir avazda kurtul inşallah
amaaaaaaaannnn yine çenem düştü kız sanki karşılıklı muhabbet ediyomuşum gibi hissettim kendimi çok uzun oldu kusura bakma ama
seni detaylı olarak aydınlatmak istedim o anı biraz olsun yaşatıp moral vermek istedim canım

bugün oğlum 41 günlük....
yani 1,5 ay önce sezeryan oldum. olmam gerektiği için, kan problemi yaşadığım için normal doğumu düşünemedik.
ama ben gece belime giren adet sancısına benzer sancılarla uyandım. gazım var sandığım için bütün gece uyur uyanık geçmişti... sabah wcde birde baktım ki kannnn!!! nişan olamazdı bu kadar kan, bildiğiniz kandı ve çok korktummm. doktorum bayramın 2. günü olmasına rağmen büyük bir mucize eseri burdaydı ve hemen hastanede buluşuyoruz dedi. heyecan tavan yapmıştı ama sancılarım yarım saat sonra 10 dakikada 1 e düşmüştü bile... en çok istediğim şeyde bu sancıları yaşamaktı... onu yaşadım işte...

sağlıkla oğlumu kucağıma aldım, ve açılmam 4-5 cm i bulmuş doğumda...normal doğumu bekleseydik akşama kada anca dedi olurdu doğum dedi dr.um ...

Özel hastaneye gidip de normal doğum yapan var mı aranızda.Benim çevremde kim özel hastaneye gittiyse hep sezeryan oldu.Son haftaya kadar her şey yolundaydı da niyeyse artık son hafta böyle kordona benzer bir şey mi var bebeğin boynunda,yoksa dönmemiş mi ne diye sezeryana alıyorlar.

belliki o duyqu çok qüzel okurken o mutluluqu hissettm allahmbizede nasp etsin duyqulandmm

ben özelde normal yaptim. tamamen doktora bagli bisi. doktorum sezarci diye 36inci haftamda doktor degistirdim, noemal dogurdum ben.

ben özelde yaptım doğumumu doktorum sezeryana alacaktı kesinlikle yatmam dedim 1 hafta günüm vardı ve herşeyim normaldi ama doktor çocuk karnında zayıflıyor dedi ben kabul etmedim yinede normal yaptım ve gayet de sağlıklıydı bebeğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…