ben özelde normal yaptim. tamamen doktora bagli bisi. doktorum sezarci diye 36inci haftamda doktor degistirdim, noemal dogurdum ben.
ben özelde yaptım doğumumu doktorum sezeryana alacaktı kesinlikle yatmam dedim 1 hafta günüm vardı ve herşeyim normaldi ama doktor çocuk karnında zayıflıyor dedi ben kabul etmedim yinede normal yaptım ve gayet de sağlıklıydı bebeğim.
kızlar gözlerim dolu dolu okuyorum hikayelerinizi...Allah bebişlerinizle size sağlıklı uzun ömürler versin:)
yeni doğum yapacaklara Allahım yardım edecektir..
inşallah en kısa sürede bu heyecanları bende tadarım.........
fakat ben yanımda annem olmadan doğuramazmışım gibime geliyor..doğumhaneye aileden birilerini alabiliyormusunuz?
aslında hayalim;bir yanımda annem bir yanımda eşim olması..sanırım doktorlar kabul etmez:)tüm aşireti çağırsaydınız diyebilirler
kızlar gözlerim dolu dolu okuyorum hikayelerinizi...Allah bebişlerinizle size sağlıklı uzun ömürler versin:)
yeni doğum yapacaklara Allahım yardım edecektir..
inşallah en kısa sürede bu heyecanları bende tadarım.........
fakat ben yanımda annem olmadan doğuramazmışım gibime geliyor..doğumhaneye aileden birilerini alabiliyormusunuz?
aslında hayalim;bir yanımda annem bir yanımda eşim olması..sanırım doktorlar kabul etmez:)tüm aşireti çağırsaydınız diyebilirler
Aynen oyle canim, insani en ince noktasindan vuruyorlar. onemli olan normal dogum yanlisi doktor bulabilmek. benimki kordon dolanmasi bile, cocugun asagiya inmesini engellemedigi surece sezaryen sebebi degildir normal dogurulabilir demisti. Saglik sebebiyle tabi ki sezaryen ollmali ama hrsey normalse normal dogum yanlisiyim ben.Evet şimdi sizi yazdıklarınızla da kafamda şekilleniyor.Resmen insanı korkutuyorlar çocuğun sağlığı vs diye
selam tatlım benim ilk doğumumda bir sabah uyandım kan gelmişti
tabii bende bi panik bi panik:18: sandım ki hastaneye yetişemiicem hemen doğacak
neyse gittik çatı muayenesi yapıldı 2 cm açıklık vardı nst ye girdim sancı falan çıkmadı
zaten hiç sancım da yoktu dr lavman yaptı 2 saat dolaş tekrar gel dedi gittim açılmamda
bi artış yoktu suni sancı takalım dedi ben de eğer hala açılma olmazsa nolcak dedim
o zaman sezaryene alıcaz dedi sağolsun annem de k.validem de bana yol gösterdiler
hiç sancın yok suyun da gelmedi dediler boşuna suni sancı alma açılmazsa bi de sezaryen acısını çekersin dediler
ben de doktora sordum bebekte de bi sorun yoktu eve git sancın başlarsa ya da suyun gelirse hemen gel dedi
tabii ben iki günde bir gittim sancı yok bebek de iyi hep geri geldim kan pazartesi günü gelmişti tam 5 gün sonra
bir cumartesi günü eşime kahvaltı hazırladım işe gitti o gittikten sonra benim suyum geldi bende yine bi panik bi panik
üst katımda eltim oturuyo hemen ona çıktım söyledim o da git kahvaltını falan yap dedi indim eve altıma hasta bezi bağladım
oturdum kahvaltımı falan yaptımmutfağı topladım sonra alt katımda da k.validem oturuyodu ona indim suyum geldi falan dedim
yataktan nasıl kalkacağını şaşırdı valla ay çok komiktibenim eşim çok paniktir ona hiç söylemedik gittik doktora tabi benim hala sancım yoktu muayene,ultrason,nst falan artık alıcaz bugün dedi sancım yok dedim ama nst de çok sancı çıkmıştı ama ben hissetmiyordum.sabah 10.30 da suni sancı taktılar ben de bu arad eşimi aradım beni doğuma aldılar diye o da geldi hemen 11.30 gibi hafif hafif başladı sancım.hep belime vurdu sancı saat 1.00 gibi biraz artmaya başladı saat 3.30 da baktılar 9 cm olmuş açıklık doğukhaneye aldılar doktor geldi falan 3.45 te oğlum doğmuştu
onun doğduğu anı görmek herşeye değerdi çok güzel bi duygu ayy yazarken sanki tekrar yaşadım bu anı
hiç korkma canım öyle filmlerdeki gibi feryat figan bağıracak kadar bişe olmuyo 40+5 te doğdu oğlum
ve epidural falan hiçbişey taktırmadım rabbim kolaylığını veriyo
ikinci bebeğim de riskli bi gebelik geçirdim düşük riski erken doğum riski falan derken 34.haftada suyum gelmeye başladı iki hafta hiç kalkmadan yattım biraz daha durdurabilmek için ama 36.haftada hareketleri azalmıştı ve de suyum bitmişti
sezaryenle almak zorunda kaldılar ben de spinal anesteziyi tercih ettim ve 11.15 te doğdu kızım normal doğurmayı çok istemiştim ama olmadı her ikisini de yaşamış biri olarak normal doğumu şiddetle tavsiye ederim tabii anne ve bebek için de herşey yolundaysa canım
Allah sana da hayırlı doğum nasip etsin tatlım bir avazda kurtul inşallah
amaaaaaaaannnn yine çenem düştü kız sanki karşılıklı muhabbet ediyomuşum gibi hissettim kendimi çok uzun oldu kusura bakma ama
seni detaylı olarak aydınlatmak istedim o anı biraz olsun yaşatıp moral vermek istedim canım
birde kızlar sizlere birşey demek istiyorum korkutmak amacında değilim ama günümüzde çok olan şeyler bunlar sizlerde dikkat edin yani bazıları eşin yarısını içinde bırakıyor bilmiyor öyle dikiyor görümcemin başına geldi .aynı olay benimde başıma geldi doğumum çok kolay oldu çabuk oldu ama sorun vardı eş yapışmıştı rahmimden çıkmıyordu bu nadiren bir olasılıkmış ebem çok korktu ilaç veriyor düşmüyor çekiyor çıkmıyor en son çare gece 2 de doktorum geldi ve beni ameliyata aldılar çok üzüldüm o kadar sancı çektim bilseydim sezeryana girerdim dedim ebemde çok üzüldü bebeğim bensizdi amaliyathane de uzun kalmışım baya eşim annem beni bekliyorlar son bir bakış yaptım ve ameliyathaneye girdim tepemde bir sürü doktor narkozcu da vardı ve ben uyumuşum bir uyandım ameliyat bitmiş ve sevinçli haber alttan çıkarmışlar eğer çıkmasaydı sezeryan gibi olacaktım odama geçtim bebeğimi aldım emzirdim hiç uyku girmiyor gözüme uykusuzum ama yatamıyorum sağ salim atlatmış oldum bunu da sizlerde dikkat edin bu konuda korkutma maksadında değilim aynı şey görümcemde de oldu ve şimdi adet görmüyor gerekirse sorun eşi çıkardınızmı diye.
Çok çok geçmiş olsun. Benim de dogumum cok kolay oldu, 3 ikinmada cikti bebegim. Ama benim de plasentam (eşi) parçalı düştü. Dogumda farketmemişiz ama içeride parça kalmış. 1 ay sonra kokulu bi akintim oldu o zaman doktora gittim. ben dikişlerim iltihaplandi zannederken meger icerdeki parca dusmeye calisiyomus onun akintisiymis. hemen kuretaj gibi bi operasyonla aldilar. azcik canim yandi tabi ama o kada guzel normal dogumumu bu bile golgeleyemez, pek guzel dogurdumdu.:):):):)
çok sağol canım demek çok ufak parçaymış senin yoksa içinde plasentanın kalıpda annenin yaşaması mucize diyorlar tehlikeye yol açıyor yani en güzelide bebek çıktığında sende kocaman bir rahatlık hissi olması güzel duygular ya.herkese kolaylık versin rabbim.
tabi tabi benim yariim parmaklik b parçaydı. Allah korusun oteki turlusunden. o rahatlık hissi gercekten inanılmaz yaaa. Allah herkese saglikli dogumlar nasip etsin insallah.
amin inş.o anlarda yaşadığımız şeylere de şimdi gülüyoruz işte o an nasıl panik korku var ilk bebek olunca birşeyden haberinde olmuyor insan korkuyor ama korkulacak birşey yok aslında her doğum çok farklı oluyor çünki
Kesinlikle korkmama gerekiyor, bu korkular bilinc altina yerlesip sonradan dogum aninda ayagimiza dolaniyor cunku. Ben bu sebeple korkmayacagim diye soz vermistim kendime. Dogumdan yarim saat once tek derdim, acilmam 10 cm olmadan makyajimi bitireyim bari idi, tabi ben epidural almistim ondan oyle rahattim. bi ara epidurlain etkisi gecti de akla karayi sectim yeni doz etkileyene kadar. ama kesinlikle cekilmeyecek bir sanci degildi. ben sadece epiduraliin rahatligini yasamak icin istedim anesteziyi, yoksa bence anestezisiz de dogurulabilir. ama dikis asamasi biraz zorlayabilir, gerci onda da lokal iğne yapiyolar onu da hissetmiyosun. benim o igne biraz fazla kacmis da dogumdan sonra uzun saatler cisimi hissetmemisim, altima yapmisim :) yatak sirilsiklam olmus. ben kanamam gidiyo zannederken meger altima isiyomusum. simdi de cok guldum, o anda da cok cok gulmustum kendi halime. tuvalete diye kalktim, yataktan tuvalete kadar sumuklu bocek gibi iz biraktim arkamda.
bence de canım anestesizde gayet rahat doğum yapabilirsiniz ben anestezi olmadan doğumumu gerçeklştirdim kimseye bakmayın bana hep sen doğuramazsın sezeryana yat derlerdi inatlarına doğurdum herkes doğuruyo ben niye normal yapamıyormuşum dedim bazılarıda çok abartırdı hiç birini dinlemedim ve dedim ki herkes doğuryor sonunda kötü bir seyde yok ee ben niye kafama takıyorum dedim fazla düşünmedim oluşuna bıraktım ama illa korku oluyor oda normal yani.
demek etkisi geçmemiş iğnenin alemsin cnm ya bence o an dikişin bile ağrısını hissetmiyorsun o sancılara göre normal kalıyor yani.
Evet ben de oyle duymustum. sancilardan dolayi alt kisim uyusuyormus zaten ve dikisleri ve epizyotomi kesigini hissetmiyormussun hic dogumdan sonra. Zaten herkeste bu kesik ve dikis olacak diye birsey de yok sonucta degil mi, olsa bile sonucta bir bebegi kucaklamak olduktan sonra dikis mikis viz gelsin hamile arkadaslar. Hep kavusacaginiz yavrunuzu, yasayacak guzel gunlerinizi dusunun ve bol bol dua edin kendi sagliginiz ve bebeginizin sagligi icin. allah hepinize yardim etsin, tek avazda dogurun insallah.
tabe doğumdan sonra uyuştuğu için hissetmiyor olabilirsin ama sonrasında her tuvalete gittiğinde çektiğin acıyı tarif edemem
bigün herşey bitti derken bide bakmışsın patt die 2. bebeği bekliosunn amn allam kabusmu bu
23 temmuzda beklenen doğum 7 temmuz akşamı kızımın odasının hazırlık aşamasında uğraşırken birden bire beliren adet sancısına benzeyen karında bi yoğunlukla başladı.. tabi ben doğuma daha çok var diye üşüttüm ya da oda için pıtpıtlanırken yoruldum diye düşündüm.. ama sancı yavaş yavaş artmaya başlayınca hastane yakın olduğu için kontrole gittim! ntsde sancın yok diye yolladılar ve bu pazar gününe kadar devam eden bi git gelden ibaretti. sancım var çok yoğun diyorum hayır sancı makinasında çıkan bişi yok diye geri yolluyolar! zaten dr.um evin yakın sancını evde çek senin için çok daha iyi olur demişti bana ve cmrts gecesi bütün gün tek damla uyku uyumadan sabahladım ama inleye inleye de bayılma raddesine geldim artık. en sonunda pazar sabahı tuvalete gittiğimde doğum lekesi dedikleri kahverengi lekemin geldiğini görünce paldır küldür hastaneye gittik ebe muaynesinde 9cm çıkınca acil olarak dr.umu aradıLAR :) ve üç ıkınmada hoooop kızım kucağımdaydı :) ben doğum anından çok korkup sancı için ben alışkınım diye bakıyodum ama Rabbim tam tersini yaşattı berbat ve günler süren sancılar ama çok kolay Bi doğum! doğumunu bekleyen arkadaşlar özelikle şunu sölemek istiyorum doğum anında gerçekten uyuşukluk oluyo kendiliğinden ve hiç bebeği baskıyı flan hissetmiyosunuZ! benim doğumhaneye girmemden sadece 15 dak. sonra ablama kızınız diye göstermişler meleğimi düşünün...
bayanlar dün farkettm vajinam yumuşamışsizn aranzda doğuma yakn yumuşaması olan oldumu???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?