Doğurana kadar 9 doğurdum

Sezeryan doktorlar için daha zahmetsiz bir işlem olduğu için tercih ediliyor.Bence eğer bir sağlık sorununuz yoksa ve bebiş kafa aşağı yani doğru pozisyonda duruyosa normal doğum yapın.Benim çocuğum yok ama her anne o hissi 1 kez yaşamalı bence..Bir önceki doğumunun üstünden 2-3 yıl geçtiyse dikişler kendini onarmıştır,nedense ülkemizde normal doğum ile ilgili saçma bir korku var zaten...İnsanlığın var oluşundan beri bebişler bu yolla doğuyor,ben adı üstünde normal olanının bu olduğunu düşünüyorum.Amerika'da bildiğin evde kocasının gözetiminde doğurup youtube'a koyanlar var,güle oynaya doğuruyorlar.Siz de yapabilirsiniz.

Etrafımda birsürü insan var ilk sezaryen olup sonra normal doğum yapan. Dr un dr olacakta başında bekliycek.. Baktı sorun var acil sezaryene alacak.. Ama nerde öyle dr? Şimdikiler hemen 1 saate kesip biçip , hem xaman kazanıolar, hem istedikleri güne denk getiriolar ( hafta sonu çalışmamak için) hemde ceplerini dolduruolar.. Varsa seni anlayabilecek bir dr , normal doğum için başlar illaaa olmazsa acil sezeryana alır.. Öyle birini bulmaya çalış

Birde dr un söylediği şeyler çok saçma geldi, seni korkutmak için söylenen çok cahilce şeyler.. Adam seni hem sağlık yönünden hem karıkoca ilişkisi yönünden korkutmak için elinden geleni yapmış.. Eğer kadının cinsel organı doğumdan sonra eski halini almasaydı, kimse ikinci çocuğu yapamazdı, ikinci çocuk yapacak koca bulamazdı ....

Ssvd yaptim. Ilk kizim dönmedigi icin sezeryana Mecbur kaldim ama ikinci bebegimde Hersey yolundaydi ve normal yaptim hemde 3kilo 800gr dogdu kizim. Iki Dogum arasinda 3 yil var. inan bana eger istiyorsan sende yapabilirsin ama seni destekleyecek ve yaninda olacak bi doktorla. Destekleyen Doktor cok cok önemli.
Lüften Evde bekliyim son anda gideyim falan gibi bir hata yapma. Ayrica doktorun cok sacmalamis söylemeden gecemicem.
Ben normal doguma 37. haftamda karar verdim. Doktorum cok destekledi lüften bosuna kesilme Bu kötülügü kendine yapma demisti.

bir iki dr a daha gdin fikir alın ama evde son ana dek beklemeyin allah korusun..

Ben riske girmezdim.

Doktorla ilgili şüpheleriniz varsa daha fazla gecikmeden doktorunuzu değiştirmenizi tavsiye ederim. Ben öyle yaptım açıkçası ...

Turkiyede pek sezeryan sonrasi nornal yapmiolar risk

tasidgibicin avrupada yapilio diye blyrm daha ck bende ofm lutfiye hanima gdiiyorm

Benim doktorum ilk sezeryanımdan sonra "rahmi öyle bir yerden kestim ki ikinci doğumunu normal yapabileceksin. Rahmin en az kasılan yerinden aldım bebeği ama 4 sene ara vermen lazım " demişti. Tabi ben 7 ay sonra tekrar hamile kalınca yalan oldu normal doğum. Zaten kızımda makat gelişiydi. Doktorunuza güvenmiyorsanız başka doktora da görünün ama lütfen kafanıza göre hareket edip bebeği ve kendinizi tehlikeye atmayın. Hayırlı doğumlar diliyorum

6.yıl geçmişse eski sezeryanın üzerinden o zaman normal doğum yapılabilir. ama 2 sene önce çok erken bir süreç . allah korusun size sıkıntı yaratır . biz bu olaya mükerrer sezeryan diyoruz ve 2.bebeği 38 hafta ya da artılarında aldırıyoruz .

Ben yurtdisindayim cogu doktor sezeryan sonrasi normal dogum taraftari hastalari caydirdiklarini hic duymadim bence bebegin pozisyonu kilosu filan yerindeyse neden olmasin.

Sezeryanı o kadar kötümseme bence.
ben de sezeryan doğum yaptım, yine olsa yine yaparım.
bir de daha önce sezeryan yapıp da daha sonraki doğumda normal doğum yapan hiç duymadım.
en azından kimse bu riski almak istemez..

ben de anlamıyorum ki, kadın da bebek de yoruluyor normal doğumda, olmadı kesiyorlar, olmadı vakumla çekiyorlar.
epiduralda yatıyorsun hem sen rahat hem bebek rahatça çıkıyor. bazı insanların sezeryanı bu kadar kötü görmesine gerçekten anlam veremiyorum. yıllar önce tabi şartlar böyle iyi değilken ve insanlar bilinçsizken normal doğurmaktan başka çare yokmuş. zaten köye sezeryan yapacak ebe nerede? o yüzden insanlar bir şartlanmış normal de normal..

Ilkini sezeryan ikinciyi normal doğurmak isteyen yakın bi tanıdığım doğumda vefat etti

İlk çocuk sezeryansa ikinciyi neden zorluyorsunuz ki? Ben spinal anestezi ile sezeryan doğum yaptım bi daha olsa yine sezeryan isterdim yani çok rahattı, hemen iyileştim. Çatım dar gibiydi doktorum bana bıraktı ben de sezeryan istedim. Hani ilk doğum olsa deneyin derdim ama ilkini sezeryanla doğurdunuz belki yine normal deneyecek sonra mecburen sezeryan yapmak zorunda kalacaksınız . Tabi ki tercih sizin fakat riskler varsa eğer ben olsam hiç düşünmezdim. Sonuçta sezeryanın rahatlığı gibi olmaz normal doğum. Ama iyi düşünün karar verin, biz burda ne desek doğum yapacak ve o kararı verecek kişi sizsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Şahsen ilki sezeryan olduğu için ikinciyi normal istemezdim.hem alttan kesik, hem üstten kesik olacak.
ilki normal olsa bişey demiyorum zaten.bence burdan ziyade madem doktoruna güvenmiyorsun,
birkaç doktordan daha görüş almalısın.

bır takım yerlerın falloş olmasıda cabası yanı ben 3 tane cocugunu normal dogurmus kadınlar için
'' bitmiş bu kadın ya diye düşünüyorum içimden '' tıpkı onların bize bedavadan anne oldugumuz dıye laf sokusturmaları gıbı

Bir kaç doktorla görüşün hatta şehrinizdeki kadın doğum hastanesine gidin. Devlet eliyle daha kontrollü oluyor özellikle notmal doğum.

benim annem 33 sene önce ilk dogumunu sezeryan 2. dogumunu normal olarak yapmış bir kadın. o gunun şartlarında olmussa şimdi neden olmasın?

Tabi ki kağıt imzalatacak doktor
Yarın öbür gün doğumda sana çocuğa birşey olsa hesabını vermesi gereken doktor
Sana önerisini yapmış sen de kabul etmemiş riskli olanı istemişsin
O zaman yazarsın bebeğin ve benim ölümümüz dahil her türlü risk bana anlatıldı ve ben kabul ettim diye
İstediğin gibi doğurursun
Doktor senin için niye risk alsın?
Yarın öbür gün sen veya ailen aksi durumda tutar dava açarsanız elinde belge olacak ki kendini savunacak
Biz açmayız vs deme çünkü insanlar başına gelince neler yapıyor
Doğum sırasında vajinal muayene olmayıp bebekte sorun olunca doktor beni muayene etmedi diye dava açan hemşire biliyorum
Bunu yapan hemşire bir de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…