Doğurana kadar 9 doğurdum

zaten doğum yapmaktan korkuyorum. şunları okudum iyice gerildim arkadaş. doğururken öleceğim gibi geliyor artık.
Aynen ya...Herkes kendi fikrini destekleyecek diye şunu yapıp ölenler, bunu yapıp masadan kalkamayanlar , içim karardı...ben evli bile değilimi ama hamileler de çok okuyor bu konuları.

Bu arada insanın öleceği varsa hepsi bahane zaten. Gece uykuya yatıp uyanamıyanlarda var.

kızlar, en iyi doğum psikolojinizi ve fizyolojinizi bozmadan yapacağınız doğumdur.. ister vajinal olsun ister sezeryan.. siz kendinizi, acı eşiğinizi bilip doktorunuza güvendikten sonra rahatlıkla doğum yaparsınız.. özellikle hamile arkadaşlar, korkutmayın kendinizi.. :)

Şimdi diyeceksin bu sahısta hep yazılarımı begenıyor ama napayım konuyu okuyorum hep sızın yazdıklarınızla aynı düşünüyorum

Sapıklık degil düşüncelerinize hayranlık

Kızlaaaaar doktorumu değiştirdim internetten ordan burdan soruşturarak eşimin arkadaşı çıktı o da:) muayene etti bi güzel kesi çok iyi durumda dedi kesinin bulunduğu deri 1,5 cm den fazla kalın yırtılma olasılığı çok düşük deneyecez son dakikaya kadar hiçbir sıkıntın görğnmüyor dedi

Doktorunuz kimdi acaba?

O dikisinizi güzel yapan doktora gitseniz ? Tam anlamadım hangisine gidiyorsunuz .

bir tanıdık ilkini sezeryan yaptı ikincisini vakıf gureba da bir doktor normal doğurabilirsin niye sezeryan diye tutturdun demiş normal doğuma ikna etmiş ve normal doğurdu ... özelde gittiği doktor birkaç doktora gitti hatta ilki sezeryan ikincide sezeryan olacak demiştiler... normalde zorlanmamış ama çok korkmuş baştan... nasıl olduğunu anlamadım bile zaten doktor birkaç tane baştan berdir söylediği egzersiz vardı bol yürüyüş gibi onları yaptım çok korkuyordum beni sezeryana al dedim yine de normal e aldı dedi(açılma 7 cm miş sancıları şiddetli değilmiş) ama hiç zorlanmamış

ilk doğumdan sonra hiç korunmamalarına rağmen çocuk 10 yaşındayken hamile kaldı(hiç tedavi falan olmadı hatta şiddetli geçimsizlik başlamıştı) 3. yü özele gitti sezeryan oldu yine normal doğumdan yine çok korktuğunu artı daha çocuk olmasın istiyordu (2. ile 3. arasında 1 yaş var bizimkiler 13 yıldır korunmadıkları için hiç peşpeşe oldular)

Sevde ablamm
Yeminle senin yorumunu bekledim

falloş olan yerler estetikle düzeltilmiyormu canım, ya da epidural normal doğum yapılırsa dr güzelce tekrar dikmiyor mu, bunu çok merak ediyorum

Ya hamile kadınların yanında bu şehir efsanesine dönüşen yaklaşımları hiç doğru bilmiyorum.
Bende hamileyken yok ayyy o sancı yokmu o sancı,ayyy benim sonum plesanta çok zor düştü,açıldı mı üfff olmuyo eskisi gibi bunlar normal doğum için.
Amann sezaryen mi çocuğunu alamazsınız kucağına,ne ağrır o dikiş yerleri,kalkamadım ayağa acıdan sen düşün gibi...
Ya insanın içinde tutası gelcek yanii
Bir kere herkesin vücut yapısı ağrı eşiği farklıdır ya. Kimi normal doğumda zor doğuruyor. Kimi sezeryan sonrası acı çekiyor. Herkesin ki farklı bende 36 hafta boyunca özel hastane doktoruna gittim adamın atmadığı takla kalmadı sezeryan için en son ağlaya ağlaya eve gittiğimi biliyorum.
En son devlet hastanesinde bana söylenenlerin sacmaliktan başka bişi olmadığını söyledi doktorum. Normal dogum yaparak aldım kızımı kucağıma.
Ama önemli olan herzaman anne ve bebeğin sağlığı normalde bi sıkıntı yoksa normal, herhangi bir komplikasyon gelişirse veya anne-bebek açısından bir sorun varsa sezeryan..
İkisinin de kendi has zor ve güzel yanları var.Allah herkese sağlıklı sıhhatli kurtulup evladini kucağına sağlıklı sıhhatli almayı nasip etsin
Arkadaşım senin yerinde ben olsam bir iki doktora dha gider. Ve hangisi aklıma yatıyorsa ona karar verirdim.
Ve ben olsam riske atmak istemem yani.
Ama sakın bekleyip gitme gibi bi hata yapma..

Kızlar sizede bişi sormak istiyorum. Bizim burda devlet hastanesi doktorları mesela çok korkuyom normalden sezeryan olmak istiyorum diyenlere Hayır yasak gibi yaklaşımda bulunuyorlar. Sizin şehirlerde de öylemi

falloş olan yerler estetikle düzeltilmiyormu canım, ya da epidural normal doğum yapılırsa dr güzelce tekrar dikmiyor mu, bunu çok merak ediyorum
sadece dısarsını duzeltır canım

Yav 2 sene önce ki konuymuş ben de heyecanla okuyup yorum yapacaktim

şimdi bu durumlarda normal denenebilir.
avrupa ülkelerinde denenmiyor yaptırılıyor.
bizim ülkemizde yasalarımız ve hastanelerimiz doktorlara çok sahip çıkmadığı için yaygın değil.

normali deneyebilirsiniz. ama son ayda değil son anda belli olur bu durum. doktorunuz desteklemeli öncelikle. yani herhangi bir doğum belirtisi olduğu an hastaneye gelebilmeli, ekibini toplayabilmeli. şayet rüptür olursa (kesi yerinde yırtıklık) anında ameliyathane hazır olmalı. bunu da yaparlarsa ne bebk de ne sizde sorun olur Allah'ın izniyle. bu arada da malum sosyal site de ssvd grubuna katılın. doktor isimlerine bakın.

düzeltiliyor. yani iç ve dış dikiş yapılıyor. benim toplam 5 dikişim vardı ama doktor 30 dakika dikiş yaptı. bir problemimde yok.

epidural normal doğum sonrası mı yaptı yarım saat dikiş

hıhı ewt. ben doğumdan sonra çok acı çekmedim. yani çok yırtılma olduğunu düşünmedim. ama dikiş uzun sürünce acaba uyuşukluktan hissetmedim mi diye kaç tane dedim??
5 tane küçük iç ve dış dikiş attım. toparladım dedi. dediğim gibi doğumdan sonra bir problem oluşmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…