Doğuştan olan XXY 47 kromozomlu arkadaşlar burada toplanalım dertleşelim

• Konu Sahibi Konu Sahibi siss20
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Merhabalar SERZEL, arkadaşım. Tavsiyen için çok teşekkür ediyorum, çok güzel bişi olmuş bulunması, bende çok dertleniyordum, bizimde 1.denememizde bulunamamıştı, ikincisinide Bahçeci ekibinde tedavi düşünüyoruz, yalnız bu bu bulunan spermlerin emriyo yada yumurtayı dölleme ihtimali varmı acaba? yada tutunabiliyormuymuş? haydi hayırlısı diyorum, saygılarımla...

Arkadaşım ben bir konuyu unutmuşum yazmayı siz tedaviyi enson hangi tarihte ve kaç liraya yaptırtmıştınız?, testis ameliyatını yapan kişiler Emre bey'lermiydi? Ödemeyi peşinmi? Kredi kartıylamı yaptınız?...

Emre bey bize embriyonun oluşmaması ya da tutunmaması gibi bir durumdan bahsetmedi. Sadece şunu söyledi. Eğer erkek bebeğiniz olursa aynı babasındaki sorunu o da taşıyacak ama eğer kız çocuğunuz oursa sağlıklı olur dedi. Bu da demek oluyor ki sperm bulunduktan sonra bebek olmasında bir sıkıntı yok demektir. Ücret olarak ta biz peşin ödeme yaptık. Ben tedaviye şubatın başında başladım. daha çok yeni yani. İlaçlar 2000 tl, eşimin ameliyatı 1750, benim yumurta toplama işlemim 4000 lira ama sperm bulunmadığı için 1750 eksik ödedik yani benim operasyonuma 2250 ödeme yaptık. Bunların haricinde ekstradan gidince yapılan tetkikler falan yani bize toplamda 9000 tl ye mal oldu orası. eşimin ameliyatını emre bey yaptı. İnşallah sizin ikinci denemeniz olumlu sonuçlanır. bana da bilgi verirsen bu konuda sevinirim. Çünkü güzl haberler duydukça yeniden umudum artmaya başladı. geçen hafta çok karamsardım ama formu okudukça umutlarım artıyor yeniden. Hakkında hayırlısı arkadaşım.

Son düzenleme:
MRB KADER DOSTLARIM SERZEL canım rabbım baska hayırlı zmanda cıfter cıfter bebeklerını almak nasıp etsın.yasadıklarımız zor rabbım sabr ve guc versın ınsaalh.sızın azo sebebbınız ne ?yanı dr erkek olursa falan falan demıs ya....hastalık ne?sızdemı 47xxy sınız?SISSY CANIM RABBIM yardımcın olsun buraya yaz tedavını asamalarını.bıze de umut ve ısık ol arkadasım ınsaalah

Merhaba canım JKLM, biz daha başlamadık tedaviye, ikinci tedaviyide İstanbul Bahçeci ekibinde deneyeceğiz ama zamanı daha belli değil İstanbulda kalıcak yerde yok herşeyi ayarladıktan sonra tedaviye başlıyacağız, yanlız ben şunu merak ediyorum benim eşim biraz kilolu yaşı 28 kilo 113kg.bu kilo farkediyormu acaba tedaviye, yada doktorlar kilo verceksin şartı koşuyorlarmı acaba? inşallah bulunur bir sperm, kız yada erkek artık Allah ne verirse ona razıyız, Allah'ıma boyun eğdik, ben sanıyordumki XXY kromozomlu birtek benim eşim sandım dünyada, ama bu foruma konu açtığım günden beridir beni hiç kimse yalnız bırakmadı ve anladım ki, bizim gibi olan bir sürü insan var olduğunu anladım. Arkadaşlar bu 47 olan kromozomlu erkeklerde galiba doğuştan bir Allah vergisi diyorum ben, şanslıyız çok şükürki başka bir vücut uvuzlarında eksik bişi yada özürlülük gibi bir eşlerimiz yok, Çok şükür ki sizlerde tanışmak benim için çok moral verici oldu,

gunaydın SISY evet canım sen tek degılsın maalesef.artık sanslımıyız sanssızmıyız bılemem rabbım ne derse o olur.bu hastalıkta bıze embrıyo olussaa bıle tutunma oranı yuzde 25 dendı yanı dusukler 2 aylıkken olurmus.bu da babadan gelen genetık hastalık cocuga da gectgı ıcın dusermıs bebekler.bız tedavıden once genetık danısmanlık aldık.bunlara ragmen yıne de ıstermısnız cocuk dıye...yanı olasılıkları saymıstı dr.yok erkek olursa baba gıbı kısır ,kadın olursa soyle bır hastalık,bırde saglıklı olma ıhtımalı de var tabbı dıye..kılo mıkrotese ıcın etkılı olmuyr kı esımde agustosta mıkrotese olmustu 100 kıloydu 6 tane bulunmustu.ustelık de fındık buyuklugunde olan testısınde bulundu.buyukten cıkmamıs hıc ama maalesef once tuttu sonra yok oldu .....ınsaalah senın tedavın olumlu sonuclanır da bıze de ısık ve umut olursun.

Tekrar merhaba JKLM, arkadaşım...
senin forumda olduğunu görüyorum onlinesın, demek sizin eşinizde fazla kilolu benim eşimde, bizde sanıyordukki eşim zayıflar ise hormonlar dengeleniyor ve testislerden sperm daha fazla bulunabiliniyor sanıyorduk ama senin yazdığın yorumu okuyunca yanılmışım, spermlerin genetikler bozukluğu yönünden tutunamaması bile çok moral bozucu oldu şimdi bana %25 çok düşük bir ihtimal valla çok moralim bozuldu yaaa şimdii ((( peki bu spermi bulduktan sonra genetikli olan spermi temizleye bilme ihtimali yokmuymuş? acaba, tam sağlıklı sperm koyamıyorlarmıymış acaba?
Siz hangi merkezde tedavi olduğunuzu söylermisin, ve kaç tl. masraf yaptınız...

hani şu piyasa da satılan kısırlığı tedavi eden, sperm sayısını artırmaya yarayan kapsüllü bitki hapları varya acaba işe yarıyormu? ben eşime bir tavsiyeyle bir lokmandan çeşiitli bitki karışımlı 250.00TL. ye konserve şişesinde yapılmış aromalı bir adet böyle bitkisel bişi aldım, satan kişi %100 konti garanti diyor 1 ay sonra sperm tahlili verin bakın sonuca diyordu acaba bu bitkiseller işe yarıyormu ki? sizde bir bitkisel tedavi kür falan bu işlere girdinizmi?
Eşinizin testisleri benim eşiminkiyle aynı fındık büyüklüğünde biz 2008 yılındaki yaptırdığımız mikrotese ameliyattında testislerden 1 tanesi ameliyattan sonra büyümüş az, biride aynı ölçülerde diyor" eşim...Ama normal olarak bu gebe kalma ihtimali iç yok sanırım bu genetikli olan kişilerde, ameliyatta birsürü masraf yaa, şu düzende para bulmak kazanmakta zorr. Allah bütün böyle olan şanslı arkadaşlara sabırlar ve bebişler versin hayırlısı ise...Amin.

SISSY canım ıyı aksamlar. saglıklı embrıyoların secımı ıcın de PGT yapılıyr ancak benım pgt ye gıdecek sayıda embrıyom olmadıgı ıcın sadece 6 taneydı..gerek gormedı drlar.yanı evet secılıp saglıklı embrıyolar bulunabılıyr fakat benım yabtıgım merkesde boyle bır sıstem yoktu baska yere gonderılcektı bırde embrıyo basına ucret alınıyr ınceleme ıcın tup bebek fıatıyla hemen hemen aynı sayılıyrdu..yuksektı epey parasında degılız dedık ama drlar gerek gormedı. guzel kalıtede 8 hucrelı 6 tane embrıynuz var dedılerı.ama kalıtelı olması genetıgı saglamdır demek degıl denıldı yanı pgt de bır embrıyonn bır parcasından hucre alınıp gttıgı ıcın zarar gorebılır yada o alınan bolum saglıklı olabılır dıyelımkı dıger bolumlerde genetık bozukluk olabılır dedıler.yanı elımızde cok sayıda embrıyom olsaydı gonderılcektı.bunları da rıske atıp ıncelemeye gondermedıler...ama bıze bıraktılar yanı bızde ıstemedık sansımıza dedık 2 embrıyo konuldu .su an 4 tanesınıde dodndurduk ınsaalah onlarda problem yoktur.yaza denemek ısyryz allahın ıznıyle..canım ben bılınmemıs bır merkesde yabtım denememı.kaan beyde ılac tedavısı grdu esım anacak yola cıkacagımız gun kaan hoca merkes bakıma grcek ayrıca bende ızne ayrılıyorum sızı baskasına bırakcam dedı bız kabul etmedık oda baskası da benım gorecegım spermlerı gorebılır baska yerde yabtrın dılersenız dedı bızım de vaktımız yoktu ogretmenız.yazın yabtrdk baska bır yerde..yaklasık 6 mılyar fılan canım tutmustu ancak sımdı artmıs dedıler bılmıyrm ne kadar oldu sız yazın mı baslıcaksınız?

JKLM güzel dileğin için çok teşekkür ederim. Hepimiz için aynı dilekte bulunuyorum. Benim eşimin azo sebebi genetik ama tam olarak isminin ne olduğunu Emre Bey söyledi ama tedavi sonrasında hastaneden şok bir şekilde ayrıldığım için yaptırdığımız testlerin sonucunu bu hafta alacağım hastaneden. Ona göre tam olarak isminin ne olduğunu yazarım size ancak. Ama herhangi bir tedavisi yokmuş.

SERZEL canım allah buyuktur,cıkmadık candan umıt kesılmez.sankı bıze soylenenler sızede soylenmıs.sen ısmını ogrenınce yaz.bana da paranız coksa deneyın sperm bulunması zor,bulunsa da genetık hastalıktan dolayı tutması yuzdelıklerle olculur bır degerde... denıldı.bız de denedık ancak tutmadı.dr genetık ten dolayı embrıyo tutunamadı dedı.

Allahım inşallah birgün bizlere de annelik duygusunu tattırsın. Emre bey eşimi ameliyat etmekten kaçınmadı çünkü ilk olarak trabzonda denemiştim tüp bebek tedavimi ve trabzondaki tedavide 4 tane sperm bulunmuştu. O Yüzden ikinci tedavide emre beye gittik ve emre bey bize sperm bulunması için %50 şans vermişti. Ama olmadı ve Emre bey isterseniz kendinizi bir toparlayın gelin tekrar konuşalım dedi ama çok fazla bir şans vermiyorlar sperm bulunması konusunda. Bilemiyorum biraz uzun bir zaman ara vereceğim bu arada bu konuda neler yapılabilir bunları da araştıracağım. İnşallah benim umudum kök hücre tedavsinin bir an önce başlaması. bizim gibi olanların başka seçeneği yok çünkü. Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin.

AMIN canım amın...yalnız ben embrıyolagumuza kok hucreden bahsettım o da sızın ıcın uygun degıl cunku genetık hastalık oldgu ıcın sızde tutunma problemı olacak sperm bır sekılde bulunur ama dusukler yasanır demıstı..ufffff cok karısık RABBIM KIMSEYI BOYNU BUKUK KOYMASIN AMIN

Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. bu kök hücre tedavisi başladığı zaman beraberinde belki de bu tür problemlere de çözüm gelecektir. O yüzden hiç umutsuz olmayalım.

Rabbim hepimizin yardimcisi olsun cok zor yasayan bilir doktorun sana gelipte cocugun sizden kaynaklanan sebep yuzunden ozurlu dogdu demesi kendi cocuguna esine aci cektirdigim icin cok sevdigim ailem benim icin uzuldugu icin senelerdir hastane kapilarinda acaba bugun guzel kizimin son gunumu dedigim icin cok zor ama Raabbimin imtihani sabret kulum diyor bana pgt yoluyla saglijli bi kiz evladi veriOr mevlam okadar buyukki Raabbim neeylerse guzel eyler Allah izin verirse bu sene bidaha denixez yasim ilerlemeden Allah ailemden bitanecik esimden ve kizlarimdan razi olsun Rabbimin guzel emanetleri

ZUMMUIN hosgeldın canım ama anlamadım ben sızın durumu nasıl yanı ozurlumu bebegınız ?bıraz anlatr msıın canım?

Zümmin bende anlamadım ne olduğunu!! Tüp bebekle bebeğin oldu da sağlık problemimi mi oldu bebeğinin? Konuyu biraz daha açabilirmisin?

mrb kızlar uzun bir aradan sonra yazıyorum siss yıllardan sonra aramıza tekrar katılmışsın nasılsın zümmin eşin klinifelter sendromu ve normal yolla bebegin oldu öylemi benmi yanlış anladım

yok canim esimde sorun yok o normal ben anormal bende kromozom bozuklugu var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…