Doğuştan olan XXY 47 kromozomlu arkadaşlar burada toplanalım dertleşelim

• Konu Sahibi Konu Sahibi siss20
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
peki 47xxx olan biri varmı arkadaşlar???????bende 47xxy nin bayan modeliyim sorun üreme yani....

mrb arkadaşalr,benim eşimde de klineferter çıktı ve tese yaptırdık canlı sperm bulunamadı,amerikan hastanesinden doç dr ahmet musaoğlu ile konuştum tahlilleri gönderdim 22 ağustosta randevu aldım,bilemiyorum ne olacak.Sizlerle paylaşmak istediğim şu,ben 35 yaşındayım eşim 39.ben evlatlık edinmek istiyorum,benim çevremde evlatlık edinenler var ve kendi çocuğun gibi oluyor diyorlar,yeni doğmuş 1-2 aylık bir bebek sizler ne dersiniz.bunu düşündünüzmü.korkuyorumda ama çocukları çok seviyorum,sizlerinde görüşlerini öğrenmek isterim.TEŞEKKÜRLER

konu farklı geldi bakayım dedim allah sağlık versin hepinize nasip etsin inşallah......

Canim allah saglik versin seni cok iyi anliyorum ama evlat edinmek dinen sakicali
Allah yasak etmis cunku bicok riski oldugu icin
İyi dusun derim bu benim nacizane fikrim
Bi musluman olarak uyarmak istedim
Rabbim enkisa zamanda kendi evledini verir insallah
Allah yardimcin olsun

Merhabalar Tüm XXY kromozomu taşıyan arkadaşlara ve bebek sahibi olamayan tüm kardeşlerime, yeniden tüp bebek olayına bu yıl başlıyacağız, Allah izin verir ise bu önümdeki yıl içerisinde sevgili eşimi tekrar tese ameliyatı yaptırtıp baktıracağız, şimdi biz tedaviye İstanbul'da başlatmak istiyoruz. Sizler bana yardımcı olurmusunuz hangi merkezde bu işe başlayalım kesin sonuç almak istiyoruz öyle para harcamak istemiyoruz, başarılı bir yer tavsiye ediniz...eşimin bunla birlikte 2.nci testis ameliyatı olacak, ben Alman hastanesi bahçeci ekibini düşünüyorum sizler hangilerini tavsiye edersiniz.

Ankara Gen-Art, Anatolia ve başkent üniversitesinde tü bebek deneyimi yaşayan arkadaşlar varmı veya bu merkezlerde tedavi olupta sperm bulunan arkadaşlar varmı?

peki 47xxx olan biri varmı arkadaşlar???????bende 47xxy nin bayan modeliyim sorun üreme yani....
Merhabalar arkadaşım, bu konuyu ilkkez ben açtım forumda sende forumda bu konuyu takip ettiğine göre; benim eşimde doğuştan XXY 47 kromozumu mevcut olduğundan normal yolla hamile kalamıyorum, sendede bu sorunu duyunca inan çok şaşırdım, bu genetiksel anormalliği sadece erkeklerde olduğunu sanıyordum, galiba Allah senide çok sevmiş ki sanada bu hediyeyi vermiş.... Allah inşallah sizede bir evlat nasip eder? peki sen nasıl öğrendin bu kromozomun böyle olduğunu? kaç yaşındasın? ilk tedavini nerede yaptırttın biraz kendinden ve tedavilerinden bahsedermisin,

mrb arkadaşım bendede 47xxx kromozom var.2aşılama 3 tüp bebek denememiz oldu.yaş 32 2. denememizde gebe kaldım ama 9.haftada maalisef ikiz bebeklerimi kaybettim.şimdi tekrar tedaviye karar verdik.doktor hastane arayışındayım.allahım hepimizin yardımcısı olsun.işimiz çok zor.inşallah hepimiz en kısa zamanda alırız bebeklerimizi kucağımıza...aminnnn

arkadaşlar benim eşimde 45xy kromozomu var ve 13/14 kromozom translakasyonu mevcut bende herhangi bir problem yok.2. tüp bebek denememizi yaptık.hikayem biraz uzun.3 kez yumurta toplandı.birinde 18 yumurtadan 4 tane donduruldu.2sinde 17 taneden 5 tanesi donduruldu.3üncüde 18 yumurta toplandı 6 tane embriyo elde edildi.15 tane embriyo genetik araştırmaya girdi translakasyondan 8 tanesi sağlam çıktı.sonra 9lu tarama yapıldı 1 tane sağlam denildi.5.gün transgeri yapıldı.tuttu ,kese oluştu ,kalp atışları oluştu,ama sonra bebeğim 8 hafta 5 günlükken beni bıraktı.11 ağustosda kürtaj oldum.benim size nacizane tavsiyem 24 şur tekniği ile genetik yaptırmanız.biz maalesef bilmiyorduk bu sonucu aldıktan sonra doktor bize bunları söyledi.allah yar ve yardımcımız olsun.

bende bunun şokunu dünden beri yaşıyorum eşimde 14. kromozon problemi çıktı. Benim ilk tüp bebek denemem olacak. Doktor bizden istemişti testin sonucu dün çıktı ben çok pozitiftim yanlız bu haberi hiç beklemiyordum. Yumurta dölleme aşamasında genetikçilerle çalışacağını söyledi doktorum. Ama korkuyorum ya sağlıklı bulamadık derse diye. Böyle bir sorun yaşıyan varmı acaba naptınız neler oldu bilgi verirmisiniz.

öncelikle geçmiş olsun bizde bugün eşimin 47xxy yani kliniferli olduğunu öğrendik ama genetik sorun olunca 2. aydan sonra düşükler gerçekleşiyormuş .inşallah senin tedavin güzel geçer iyi haberlerle gelirsin
6

sanada geçmiş olsun napmayı düşünüyorsun? kaçıncı tüp bebek denemen?

merhaba sizede geçmiş olsun,ben normal kaldım 4 tane kaybettim erken dönemde...sonra durumu öğrendim ve pgd tanılı tüp bebek yaptırdım ve embriyolarda 45 x turner bulundu transfer iptal edildi....sonra doğal hamile kaldım yeniden şuan iyi gidiyor....gerek görülürse amniyosentez veya kordosentez yapılcak umarım öle bişi olmaz...anlattığım süreç uzun ve sıkıntılı 7 yıllık evliyim çok acılar çektim ve Allahım bi mucize gönderdi dualarımla....inşallah hayırlı sağlıklı olur....

çok sevindim senin adına hayırlısıyla sağlıkla kucağına alırsın bebeğini umarım. Ben çok kötüyüm benim ilk denemem 32 yaşındayım 3 senelik evliyim. herkez gibi işte ilk başta doğal yolla olacak diye bekledik. olmadı kontroller falan işte bende çikolata kisti çıktı sandık ondan olmuyor ameliyat oldum. tabi bu ameliyattan sonra denedik olurmu diye yine yok. Sonra eşimin testleri yapıldı çok düşük çıktı 500.000 sperm doktor tüp bebek dedi.Bende iyi o zaman yaza yaptırırız dedim. İşte ilk denememe başladım iyi bir doktor bulduk özel muaynanesine gidiyoruz kendisi prof. görüştük kendisiyle uzun uzun anlattık dinledi. Ben herhalde şeytan dürttü dedim eşimin amcasının ve dayısınında çocukları olmamış sanırım genetik dedim. Doktorda iyi o zaman genetik testleri yaptıralım dedi. Ben bu arada ilaçlara başladım kullanmaya hatta bu akşam son menogon iğnemi olucam herşey iyi giderse cumartesi günü yumurta toplama işlemi yapılacak. ama dün bu genetik testlerin sonuçları geldi. Ben testlere baktım hiç birşey anlamadım çok karışık bir test. Doktora faksladık doktor bizi genetik problem olduğunu bu durumda genetik çalışma yapılması gerektiğini. Aksi takdirde hamile kalırsam ya düşük yada sakat doğum olma olasılığından bahsetti. Ben tedaviye ilk başladığımda çok iyidim moralim süperdi hiç stresli değildim. Ama bu sonucu aldıktan sonra o canımı yakmaya iğneler bile canımı yakmaya başladı. Şimdi yarın kontrolüm var herşey düzgünse doktor cumartesi toplama yapacak. Daha sonra işte genetik çalışma. Ama bütün motivasyonum bitti şu saatten sonra madem bu kadar iğne oldum ilaç kullandım yaptırayım diye gidicem. Bir tarafım diyor hiç uğraşma boşver bırak tedaviyi bile diyor. Anlıcan şu saatten sonra mucize bekliyorum.

canım bence pes etmek yok yola devam et.inşallah sağlıklı embriyoların oluşur bebeğin sana sımsıkı tutunur..benimde eşimde sperm sayısı sıfır yani genetik problemin yanı sıra spermde yok inan acım 2 ye 3 e 5 e 7e 10000000lere katlanıyor.artık ağlamakta çare değil yapılacak tek şey dimdik ayakta kalıp o güçsüz ve kanatsız meleğimizinn gelmesi için uğraş vermekte .unutma burda senin güzel haberlerini almakla mutlu olacak vede onlara umut olacağın binlerce kişi var.

inşallah umut olurum inşallah hepimiz çabalarımızın karşılığını alırız. Benim önce kabullenmem lazım herhalde.

inşallah umut olurum inşallah hepimiz çabalarımızın karşılığını alırız. Benim önce kabullenmem lazım herhalde.

bencede kabullen vede kalk şöyle bir silkelen sonrada bebeğinin elinden kap getir aramıza olmaz mı?biz artık teyze olmak sonrada anne olmak istiyoruz o gül kokularını cennet kokularını içimize çekmek bizim hakkımız değil mi?

sanada geçmiş olsun napmayı düşünüyorsun? kaçıncı tüp bebek denemen?

canım ben daha önce tüpbebek denemedim .Biz genetik problem olduğunu bilmiyorduk.Bize doktorumuzun söylediği ergenlikte geçirdiği kabakulak rahatsızlığının azosperme sebep olduğuydu.daha sonra Emre Bakırcıoğlu bize genetik test yaptırmamız gerektiğini söyledi böylelikle asıl azo sebebini öğrenmiş olduk .Ama bana dün sorduğum soru üzerine %50 şansımızın olduğunu söyledi hayırlısı inşallah bende birgün bu topikten azoyu yendik diye cevap yazarım .inşallah bu ay tüp bebeğe başlıycaz tabi doktor ilaç kullanın demezse.

Geçmiş olsun, biz de doktordan genetik rapor yorumu için haber bekliyoruz. Ben yazın Prof Cemil Akgül'e gittim. Çok memnun kaldım ,Florans NİGTHİNGENDE ÇALIŞIYOR AMA BEN MUAYENEHANESİNE GİTTİM. dDiğerleri hakkında çok fikrim yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…