Doğuştan şanslı doğmak

sizi kazandiginiz halde universiteye yollamasalar ve zorla ustelik hic hoslanmadiginiz biriyle evlendirseler ve diger kardesinize her turlu ozgurlugu yasatsalar sonrada konusmaya kalktiginizda sizi kiskanclikla suclasalar ve mutlu olmanizi bekleseler nasil bir yol izlerdiniz.bu arada bu olaydan 30 yil gecti dun gibi yasiyorum her gun.yani kafese kapatilmis gibi ve sanki dunya donup duruyor herkes bir sekilde hayatini yasiyor ve bende baskalarinin bana bictigi hayati yasiyorum.bu arada sakin is bulup bosanirdim filan demeyin o isler o kadar basit olmuyor bizim buralarda.nasil cikardiniz bu nefret psikolojisinden.oyle bir nefretki tahmin edemezsiniz

Bazilari sansli doguyor.ayni hastaliga sahip iz kardesime sevkat gosterildi.ben yurtlarda bakicilardan dayak yiyerek o ise ana koynunda buyudu.agladiginda basi oksandi ben dayak yedim.zorla evlendirildim digeri severek evlendi.herseyine katkida bulunuldu beni ise nasil yurda biraktilarsa koca evine de oyle attilar.dusununki evleniyosunuz ve size biraz gul biraz gul diye tembih ediyorlar.bazilari sansli evet

Yazdıklarınızı okurken ağlayasım geldi

Sizinkini okurken de aynı şekilde.Ağlamamak için zor tutuyorum şu an kendimi

Sizinkini okurken de aynı şekilde.Ağlamamak için zor tutuyorum şu an kendimi

Kimsenin kaderi kimseye benzemez. Başımıza gelmeden bilemeyiz ki. Kimisi kaçıyor bi şekilde okuyor da çalışıyor da. Ama herkes aynı cesarette değil ki. Küçük ablam memur falan olamadı o da aynı koşullarda yaşadı evde. Ama daha iyi bi bölüm kazanamadı. Memur biriyle evlenebilirdi istemedi komşu oğluyla evlendi.
Ha benim anltmak istediğim bana göre benim koşullar zordu. Ama benden daha rahat olan arkadaşlarım benim kadar başarılı olamadılar. Hatta üniversite bile kazanamadılar.
Kimisi kaç yaşına gelse de gidip yine de okuyor. Siz sadece olana razı gelmişsiniz ve hep o şekilde yaşamışsınız. Yani sonradan bi girişiminiz oldu mu bilmeden konuşuyorum yanlış anlamayın. D Dandinidastana2
ama benim hayatımdaki zorluklar da bana göre hiçe sayılacak kadar az değildi. Ve çok eminim ki soğuk odada ağlaya ağlaya ders çalıştım. Onkoloji koridorlarında test çözdüm. 18 yaşımdaydım. Babamın altından annem ve ben alıyorduk sadece. Diğer kardeşlerim yapamıyordu. Diğer arkadaşlarım yazlıklarda tatillerini yaparken amcamın yanında amele gibi çalışıyordum ben de genç kızdım yani.
Ama belki sizinle benzer şeyler yaşayıp hayata daha farklı tutunanlar da vardır diye düşünüyorum. Tıpkı benden daha iyi olanların başarısız olmaları gibi.
Ya da benden daha zor koşulları olup daha iyi meslek sahibi olmuşlar da vardır eminim. Sonuçta ben kendime göre başarılıyım. Ama diyemem en kötü şeyleri ben yaşadım en büyük zorlukları ben çektim.. çünkü biliyorum ki beterin beteri var maalesef...

Maalesef ki beterin beteri var evet

Öz evlat olduğunuza emin misiniz? Peki ozseniz aileniz sizi niye yurda vermis bu ayrımcılığa ne tur bir açıklama getiriyorlar? Yasadiklariniza derinden üzüldüm.Allah size de gulmeyi nasip etsin

Tabi ki zorlu sartlar altinda basarili olmussunuz ama nasibinizde oldugu icin olmus.
Ornegin kazandiktan sonra ciddi bir hastalik sahibi olsaniz ya da basiniza bir bela gelse okulu bitirip basarili olmayabilirdiniz.

Ben kendi adima bazi insanlarin iyi seyler yasasa basarsa bile dertten kurtulamadigini gordum.Tam oh diyecekler bir dert cikiyor.

Bazen elimizden geleni yapsak da olmuyor.
Herkesin kaderi hayati farkli imtihani farkli bunun oteki tarafi var dagina gore kar olayi var.

Belki alakasız gelecek ama çoğu kişide gördüğüm bir şey daha var. Kız evlatların çoğu da anneleri nasıl yaşam sürüyorsa öyle devam ediyor. Sanki kaderini devam ettiriyor

Belki alakasız gelecek ama çoğu kişide gördüğüm bir şey daha var. Kız evlatların çoğu da anneleri nasıl yaşam sürüyorsa öyle devam ediyor. Sanki kaderini devam ettiriyor

Ben de bir ara oyle dusundum gercekten hatta gozlemledim cogunlugu boyleydi ya da bana denk geldi.

Bir derdiniz var galiba Allah yardimciniz olsun feraha cikin insallah.

Elime para verilmedigi icin kacsam nereye kacabilirdim.despot dayakci kufurcu bir anneye sahip olmak kadar berbat bisey yoktur eminim.benimle ayni okulda olanlar hep kazandi ve okudu.bizimki yollamadi dengesiz.beni kendine bakici ve komsu gibi yaninda tuttu mikrop.digerinide okuttu calistirdi cocuguna bakti.insanliktan nasibini almamis .bu tarz insanlar anne olmamali.ondan nefret ettigim icin terapi gordum bir sure.yine nuksetti.bende kabullenememe var.gunu yasiyamiyorum gecmiste takilip kaldim ve nasil bas edrim bilmiyorum

Öz evlat olduğunuza emin misiniz? Peki ozseniz aileniz sizi niye yurda vermis bu ayrımcılığa ne tur bir açıklama getiriyorlar? Yasadiklariniza derinden üzüldüm.Allah size de gulmeyi nasip etsin
Esimde ayni soruyu soruyo bazen.dogrusu benden neden nefret ettigini artik merak bile etmiyorum.doktorun soyledigine gorekocasinin ailesinden birine benzedigim icin olabilirmis.sevmedigi birine benziyorsa nefret ederlermis boyleler

Gormeyip gorusmemeyi denediniz mi?

Kendisi hic birsey yokmus gibi yasamami istiyor demekki.bu sefer esim noluyo diyecek bunlara .yani o zamanlardan bahsediyorum.cunku duygularimi belli etmem yasak.esim kapinin onune koyarsa ortada kalmaktan korktum.esim bana ondan daha iyi analik yapmistir her ne kadar sorunlarimiz olsada esimin yuzune istedigimi soylerim.ondan daha cok emegi vardir esimin benim uzerimde.ama bende nornal insanlar gibi hayatimdaki tercihleri kendim yapmak isterdim.hayatima ben karar vermek isterdim.bu insani affetmesem de gecmiste yasamak istemiyorum bu gunu yasamak istiyorum bilinc altim buna musade etmiyor.nasil basaricam bilmiyorum

Annenizi ya affedin ya da gorusmeyin. Çünkü diğer türlü çok yipraniyorsunuz geçmişten kopamiyorsunuz.

Hiç hesap sordunuz mu neden beni yurda verdim neden okula göndermedin neden zorla evlendirdin diye.

Ben burada hikayenizi okuyup çok üzüldüm kizdim annenize. nasıl bir anne ki öz kızına böyle zulmü reva gorur.Demek ki doğurmakla herkes anne olamiyor.

Yasadiklariniz zor artik bitmis gitmis uzulmeyin.

Size sunu soyliyeyim hayatima yon veremedim diyorsunuz ya yon vermeniz dogru secim yapacaginiz veya iyi olacaginiz anlamina gelmiyor sizi biraz rahatlatmak icin soyluyorum.
Ornegin burada cok severek kendileri secim yaparak evlenenler var eslerinden hakaret ve siddet goruyorlar.

Evlendikten sonra okul bitirenler varvgec degil yapabilirsiniz veya bir ise girebilirsiniz.

Kendi adima bazi secimler yaptim sonu husran oldu simdi keske yapmasaydim diyorum hayirlisini istemek lazimmis cunku istediginiz sey size dert problem de getirebilir cevremde de gordum istedikleri olunca mutlu olacaklarini zannettiler ama olamadilar hatta mutsuz oldular hakkinizda hayirlisi olsun.

Cok cok tesekur ederim dusunmek istedigim sey tamda bu.gunu yasamak en buyuk hedefim.saglicakla kalin icimi rahatlatan sozleriniz icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…