Doğuştan şanslı doğmak

Buna ben de inanıyorum.Gerçekten etkili. Ben de benim isminde mutlu olan birini henüz görmedim.Hep zorluk

Evet, doğru, çünkü ana babanızı seçemiyorsunuz. Örneğin babanız bir sapık olabilir ve kendi öz kızı olan annenize tecavüz ederek size hamile bırakmış olabilir. Doğunca yetiştirme yurduna verilip ailenizi hiç tanıyamamış olabilirsiniz. Tanısanız bile öğrenecekleriniz sizi psikolojik olarak çökertebilir. Yetiştirme yurdunda yaşayabileceklerinizden söz etmiyorum bile. Elbette hayatınızı yönlendirmek sizin elinizde ama bu, arkanızda bir destek olmadan o kadar zor ki...

Mesela ben.
Resmen agzimla kanadi gumus olan kus tutup duze çıktım rahatladim,
artık herşey guzel olacak derken bu rahatlama sadece beş gün sürdü

sonra eski imtihanimi mumla aratan yepiz yeni bir imtihan başladı benim için.

Dışardan gören yerimde olmak istiyor imreniyor ama gel bir de bana sor.

Ama yine de hamdolsun deyip Allah a sığınıyoruz.

Ve gozlemledigim kadarıyla mükemmel hayat yok. Herkes birşeyle sinaniyor. Kimi esi, kimi işi, kimi sağlığı kimi evladı kimi maliyla sinaniyor.

Bu dunya kalıcı olsa sanslı olanları kıskanır ımrenırdım....ama herşeyın bır sonu var...ölumlu dunya...ölmeyen varmı...parasıyla omrunu tek bur gun bile uzatan varmı....herkesın ımtıhanı farklı farklı....

Ben de her ne kadar katılmak istemesem de katılıyorum bu dusunceye. Bazı insanların her işi rast gidiyor gibi.

Herkesin bi derdi mutlaka vardır herkesin hayat anacına göre.
Siz kirayı dert edersiniz başka biri alamadığı marka çantayı kimi de doyuramadığı karnını

Şükür ki inançlıyız yoksa çok daha zor olurdu bazı şeyler

Daha dün bunu konuşuyorduk eşimle..Eşimde şikayetçi olmak yerine çabala ki kızımız şansız olmasın dedi :)

Kimsenin hayatini bilemeyiz. Sansli gorduklerimiz acaba gercekten sanslimi. Hic zannetmiyorum. Siz gorunene bakip oyle konusuyorsunuz. Gercekte olanlar cok baska bence.

24 yasina kadar aciyi , su 2 senedir ki mutlulugu yasamak icin çekmišm diyorum bende. Cok sukur

Vallahi öyle son zamanlarda bunu çok söyluyorum kendi cevremi gözlemliyorum arkadaş ne gelirse benim başima geliyor zengin daha zengin oluyor para parayi cekiyor saglik sorunlari desen o da oyle valla bende artik boyle geldim boyle gidicem diyorum Allah beterlerinden saklasin ne diyim

Babam eskicilik yapmış genelde işsiz, alkol alan ve 3 kuruş eline geçse kumar oynamış bir adamdı, akciğer kanseri oldu vefat etti Allah rahmet eylesin. Annem de babam da okuma yazma bilmezler. Annem sorumsuz bi anneydi. bulaşık yikamaz ütü asla yapmaz, hatta yattığımız yatakları bile.toplamazdı. küçük hallerimizlle ablamlarla yapardık. Ablam çok istedi okumayı. Okudu da. her türlü zorluğa katlandı, çok zor döneminde intihar bile etmiş bize sonra anlattı. Hemşire oldu ablam.
Annem kanser oldu sonra, neyse ki tedavi ameliyat ile atlattı. Çok yemeksiz kaldık, komşulardan çok şeker çay yağ istedik utana utana. Evimizi dedemin sayesinde yapıldî ama ilk taşındığımızda pencerelerde muşamba takılıydı. Pencere dediğim de marangozdaki ikinci el pencereler.
Yani neler oldu neler. Ben öğretmenliği kazandım, atandım.
Keşke küçük ablam ve abim de daha iyi yerlere gelebilselerdi ama kendilerine yetecek kadar kazanıp yaşıyorlar.
Demem o ki insan biraz kendisi yapıyor.
Amcam hep der siz normal değilsiniz. Bu koşullar bu anne ve babayla okuyamadan kocaya varmanı gerekirdi der. Ama biz üç kız üniversite mezunuyuz Allah a şükür...
Ve şükür çok önemli gerçekten. 20 sene önce teyzemler çocuklarının kıyafetleri getirecek diye heyecanla bekler kullanılmış bi kenarı yırtık sa olsa büyük mutlulukla giyerdik. Şimdi çok şükür Rabbim e... Binlerce kez şükürler olsun.
Evet Allah yardım etti ama biz de isyan etmeden pes etmeden mücadele ettik çok şükür.
Her ne olursa olsun insan mücadele etmeli bence...

Tabi çok şükür sağlığımız yerinde gerisi hikaye ama bu düşünceye de katılmıyor değilim . Bazılarının yıldızı çok parlak gerçekten herşeyi olumlu gidiyor . Bakıyorum işleri tıkır tıkır ne isterse öyle oluyor. Ben mesela neye el attıysam kurur. İşlerim hep ters . Mesela basit bir örnek vereyim bir arkadaşım var herşeyi yolunda gider çok şanslısın derim ona o nisanda evlendi açık hava düğünü yazın bile hava bu kadar sıcak olmaz yani öyle güzel bir hava şansına . Dış çekimini falan şilede yaptı hava misss gibi .Ben haziranda evlendim açık hava düğünü olacaktı ,hava 15 derece buz gibi yıl boyunca görülmemiş sağnak yağmur yağdı herşeyimiz berbat oldu . Apar topar kapalı alana alındık hayatımın en kötü günüydü . Yine o arkadaşım benden az puanla Kadıköy de merkezi bir okula tayini çıktı , ben ondan çok daha fazla puanla ümraniye ye atandım :) daha sayacağım neler var da neler buraya sığmaz . Gerçekten bazıları doğuştan ballı arkadaş :)

Tebrik edilesi bir hayatınız var

Etrafınızda kaç kişin var öyle, benim etrafındakiler hep çalışıp didinip biryere gelenler, birzahmet insanlar çalışsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…