- Konu Sahibi merhametli
-
- #6.001
Kırmızı eti erkekler için duymuştum. Kaan Aydos erkeklere kırmızı eti yememeleri gerektiğini söylemiş diye biliyorum, internetten okumuştum. Ama bayanlar yemeli bence, bizim için önemli. Arı poleni ve sütünü çengelköy baharatçısından aldık. İnternet satışı var diye biliyorum. Bakliyatı ve sebzeyi her gün yiyorum. Yapabilsem ekmeği keseceğim, genetiği değiştirilmiş buğday ama alışmışım bırakmam zorCok cok sagol cevabin icin.
Ben de yeni yeni arastirmaya basladim.
Mesela kk da birisi de cok kirmizi ey ve suy urunleri tuketilmemesi gerektigini soyledi. Sebep olarak ta hayvanlara verilen hormonlardan etkilenilmemesiymis.
Buna bikac yerde rastladim ama bana cok ta mantikli gelmedi cunku transferden sonra protein agirlikli beslenin diyorlar.
Belki balik ve bakliyata yonelmek daha iyidir. Bunu erbil beye danisicam, haftaya gorusmeye gidecegim. Paketli urunlerden de mumkun oldugunca almamaya calisacagim.
Bu arada ben de ari sutu bal polen ve bal tarcin corek otuna baslayacagim
Malum bal pek guvenilen bi konu degil.
O konida da egricayir markasina guveniyorum yurtdisindan da sertifikalari var. Arastirmistim baya sitesinden siparis verecegim. Yeni biseyler ogrenirsem paylasirim mutlaka seninle. Beslenme listesi hazirlamak istiyorum hem kendime hem esime. Bir de spora baslayacagim acikhava uzun yuruyusler vs
Bi de yumurta toplama ve transfer zamanı 2 kere antibiyotik kullandım. Bağırsaktaki yararlı bakterilerin %80 i antibiyotik kullanınca ölüyormuş. 2 ayda dikkat edilirse yerine geliyormuş. Onun için yoğurt, doğal sirke (evde yaptık), turşu tüketiyorum.Cok cok sagol cevabin icin.
Ben de yeni yeni arastirmaya basladim.
Mesela kk da birisi de cok kirmizi ey ve suy urunleri tuketilmemesi gerektigini soyledi. Sebep olarak ta hayvanlara verilen hormonlardan etkilenilmemesiymis.
Buna bikac yerde rastladim ama bana cok ta mantikli gelmedi cunku transferden sonra protein agirlikli beslenin diyorlar.
Belki balik ve bakliyata yonelmek daha iyidir. Bunu erbil beye danisicam, haftaya gorusmeye gidecegim. Paketli urunlerden de mumkun oldugunca almamaya calisacagim.
Bu arada ben de ari sutu bal polen ve bal tarcin corek otuna baslayacagim
Malum bal pek guvenilen bi konu degil.
O konida da egricayir markasina guveniyorum yurtdisindan da sertifikalari var. Arastirmistim baya sitesinden siparis verecegim. Yeni biseyler ogrenirsem paylasirim mutlaka seninle. Beslenme listesi hazirlamak istiyorum hem kendime hem esime. Bir de spora baslayacagim acikhava uzun yuruyusler vs
Ben de istanbuldayim anadolu yakasi maltepede oturuyoruz. Arkadaslarimdan arastiriyorum ben de dogal oldugunu dusundukleri seyleri nereden aldiklarini vs.. proyein icin bakliyat, balik ve dedigin gibi serbest dolasan tavuk yumurtasi alacagim mumkun oldugunca. Bu surede cok onemli olmadikca ilac ta kullanmayacgim. Bikac hafta sonra check-up a girecegim. Bir diyetisyenle de gorusup durumu anlatip bana saglikli beslenme listesi hazirlamasini soyleyecegim. Listeyi aldigimda seninle de paylasirim mutlaka. Beyaz ekmege alisinca digerlerinde insan biraz zorlaniyor ama ekmegi halk ekmekten tam tahilli ya da cavdafli ekmekle degistirmeyi dusunuyorum. Tabi ki sarkuteri urunleri salam sucuk vs kesinlikle olmayacak. Biz meyve yemeyiz hic iki ogun almaya calisacagim. Beslenme djzenini degistirmek gercekten zor bir is ama bi onbes gun sknra alisacagimizi dusunuyorum. En zorlandigim kisim sigara olacak ki en zararli kismi o zaten. Esimle genelde haftasonlari bikac duble bisey iceriz tabi ki o da sifirlanacak.Kırmızı eti erkekler için duymuştum. Kaan Aydos erkeklere kırmızı eti yememeleri gerektiğini söylemiş diye biliyorum, internetten okumuştum. Ama bayanlar yemeli bence, bizim için önemli. Arı poleni ve sütünü çengelköy baharatçısından aldık. İnternet satışı var diye biliyorum. Bakliyatı ve sebzeyi her gün yiyorum. Yapabilsem ekmeği keseceğim, genetiği değiştirilmiş buğday ama alışmışım bırakmam zorSerbest gezinen tavuk yumurtası alıyorum. Sağlıklı Yaşıyoruz isimli face sitesi ve Canan Karatay ı takip ediyorum. Oralardan da çok şeyler öğreniyorum. Tavuk tüketmiyorum, serbest gezinen tavuk satan bir yer buldum internetten deneyeceğim. Daha önce kasaptan sipariş verdim, bi sürü para, 40 dk pişti, koku yok, yağ yok, inanmadım. Sen nerde yaşıyorsun, doğal şeylere ulaşabiliyor musun? Ben istanbul dayım.
İnşallah, haberleşelim...Ben de istanbuldayim anadolu yakasi maltepede oturuyoruz. Arkadaslarimdan arastiriyorum ben de dogal oldugunu dusundukleri seyleri nereden aldiklarini vs.. proyein icin bakliyat, balik ve dedigin gibi serbest dolasan tavuk yumurtasi alacagim mumkun oldugunca. Bu surede cok onemli olmadikca ilac ta kullanmayacgim. Bikac hafta sonra check-up a girecegim. Bir diyetisyenle de gorusup durumu anlatip bana saglikli beslenme listesi hazirlamasini soyleyecegim. Listeyi aldigimda seninle de paylasirim mutlaka. Beyaz ekmege alisinca digerlerinde insan biraz zorlaniyor ama ekmegi halk ekmekten tam tahilli ya da cavdafli ekmekle degistirmeyi dusunuyorum. Tabi ki sarkuteri urunleri salam sucuk vs kesinlikle olmayacak. Biz meyve yemeyiz hic iki ogun almaya calisacagim. Beslenme djzenini degistirmek gercekten zor bir is ama bi onbes gun sknra alisacagimizi dusunuyorum. En zorlandigim kisim sigara olacak ki en zararli kismi o zaten. Esimle genelde haftasonlari bikac duble bisey iceriz tabi ki o da sifirlanacak.
Dedigim gibi onbes gune alisir benimseriz gibime geliyor. Dedigim gibi beslenme listesini de alinca paylasacagim seninle mutlaka. Bu kadar ugrasiya aliriz insallah sonucunu :)
canım bende çikolata kisti var 5 senelik evliyim aynı zmanda erken yumurta rezerv azlığı var defalarca başka merkezde tüp bebk yaptırdım tutmadı çikolata kistim 2cm geçmiyor ben son olarak tutmamasının sebebi çikolata kisti diye düşünüyorum ve bahçeci tüp bebek merkezine tedavime strat vermştim doktorum erbil bey bana havuz işlemi uygulandı zorla 3 emriyom oldu donduruldu ve transfer öncesi çikolata kistim olduğu için geçici menopoza sokucak erbil bey sonrası transfer inş tutunur minişlerim erbil bey çikolata kisti olanlarda bu yolu izliyor genelde..benim kistim küçük olduğu için meliyat olmaz diyor zaten yumurta rezrevim az yumurtalık zarar görür ve ameliyat sonrası tekrarlayabilir demişti kistim için..merhaba herkese,
neredeyse burada yazan tüm yorumları okudum diyebilirim..
inşallah herkes hayırlısıyla emeklerine ve sağlıklı şekilde evlatlarına kavuşur..
herkes Bahçeci grubu için oldukça olumlu şeyler yazmış, Dr. Erbil Bey için ise hep iyi, sıcakkanlı, hastası ile oldukç.a ilgilenen diye yazılmış..anladım ki kendisi ile hiç ters düşen yok, maşallah! :)
peki aranızda çikolata kisti için Dr. Erbil Bey ile görüşüp, tedavi olan var mıdır? Var ise; ne gibi bir yöntem ve tedavi süreci geçirdiğiniz,çikolata kisti için ameliyat oldunuz mu? deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
amin canım erbil bey işnin ehli bir doktor ona gidenler genelde hep hamiş bir ön görüşme yap derim yumurta rezervin hakında da bilgi verir...teşekkür ederim yanıtladıgınız için.. :) hayırlısı olsun, inşallah emekleriniz boşa çıkmaz..
benimde benzer bir şekilde olabilir, benimde farklı doktorlarda yürüttüğüm tedavim mevcut. ancak tüp bebek yapmadım henüz,doğal yolla belki olur dedik. olmadı halen.
çikolata kisti ise yıllardır devam eden bir kabus gibi,üstelik bir kez ameliyat olmuş biriyim.
o yüzden yeniden ameliyat olmak istemiyorum.
geçici menopoza sokma durumunu şu an kontrollerimi yapan doktorum da söylemişti.
ama yumurta rezervim ne kadar çok da iyi bilmiyorum.
bakalım görüşmeye gittiğimde neler söylenecek..
amin canım erbil bey işnin ehli bir doktor ona gidenler genelde hep hamiş bir ön görüşme yap derim yumurta rezervin hakında da bilgi verir...
Ben erbil yağmuru 2 yıl önce tanıdım keşke hiç tanımasaydım.Çok güvendim ve koca bir hayal kırıklığı...Çok şey anlatmak isterdim fakat şuanda onunla tedviye başlayan arkadaşları olumsuz etkilemek istemem.merhaba herkese,
neredeyse burada yazan tüm yorumları okudum diyebilirim..
inşallah herkes hayırlısıyla emeklerine ve sağlıklı şekilde evlatlarına kavuşur..
herkes Bahçeci grubu için oldukça olumlu şeyler yazmış, Dr. Erbil Bey için ise hep iyi, sıcakkanlı, hastası ile oldukç.a ilgilenen diye yazılmış..anladım ki kendisi ile hiç ters düşen yok, maşallah! :)
peki aranızda çikolata kisti için Dr. Erbil Bey ile görüşüp, tedavi olan var mıdır? Var ise; ne gibi bir yöntem ve tedavi süreci geçirdiğiniz,çikolata kisti için ameliyat oldunuz mu? deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
canım ne yaşadığını çook merak ettim olumsuz etkilemezsin merak etme bana tedavisi iyi gelen doktor başkasına iyi gelcek diye bir kural yook benim rezervim çook az 3 emriyoyu 4 opu toplandı düşün 2 opu dölenme olmadı ama hiçbir zaman doktorumu suçlamadım Allahım nasip etiyse tutr inş donmuşlarımda ve erbil bey yüzde yüz seni hamiş kalırsın garanti veremem diyor.. Allahım nasip eder doktorlarımızda vesile olur..Ben erbil yağmuru 2 yıl önce tanıdım keşke hiç tanımasaydım.Çok güvendim ve koca bir hayal kırıklığı...Çok şey anlatmak isterdim fakat şuanda onunla tedviye başlayan arkadaşları olumsuz etkilemek istemem.
Canım benim 3 yaşında oğlum var benim yada eşimin sorunu yok benim yaşım 36 yaşım ilerliyor tüp bebek yapalım ikiz bebeklerimiz olur diye düşünceyle yola çıktım doğuda görevliydim 1 yıl boyunca gidip geldim ilk sözde aşılama yaptı ben bilmediğim için bu konuları daha önce ne söylediyse sorgusuz uyguladım aşılama yaptı tedavi yumurta takibi hiçbiri yok aşılama yaptı hadi git hayatına bak dedi nasıl dedim dinlenmem gerekmez mi hayır dedi tatile gittim :) sonuç negatif 6 ayda 2 defa yumurta topladı ilkinde 4 yumurta aldı 2 döllendi 3.gün dondurdu transvere gittim gel senden tekrar yumurta toplayalım dedi maddi imkanlarım da iyi olduğu için peki dedim 3 bin daha aldı sonra ya bu defada yumurta az olursa dedim olmaz dedi benim hatamdı yumurtalar çatladı alamadım bu yüzden ilk tüp bebek denemeleri başarısız olur dedi hastamızı bilemeyiz ama ben artık biliyorum demek istedi dürüst davrandığı için daha çok güvendim ve 2 arkadaşımı yönlendirdim bir arkadaşım da cinsiyet taini için görüşmek istedi görüşmek için sadece geliyorum dedi 300 tl muayene ücreti aldı:)benden 2 yumurta toplama işleminde 20 yumurta aldı 12 dölendi 5. güne 8 geldi 2 si hariç transfer günü sana 2 yumurta tarnsver edeceğim ben diğerlerini sonlandırdım dedi şoka girdim transver günü neden dedim öyle gerekti dedi peki neden genetik taramaya göndermediniz dedim gerek yok senin sağlıklı çocuğun var dedi ben hamile kaldım ama 7 haftalık sebepsiz aşırı kanamam olmaya başladı cumartesi muayene oldum 300 tl ödedim salı düşük için gittim ben şoktayım o eşimden o arada 350 tl aldı şok üstüne şok yaşadım ve beni tekrar çağaır dı tedavi için kendinse söyledim size asla güvenmiyorum dedim çok uzun oldu ama benim 2 yılım onun yüzünden koca bir hiç oldu.canım ne yaşadığını çook merak ettim olumsuz etkilemezsin merak etme bana tedavisi iyi gelen doktor başkasına iyi gelcek diye bir kural yook benim rezervim çook az 3 emriyoyu 4 opu toplandı düşün 2 opu dölenme olmadı ama hiçbir zaman doktorumu suçlamadım Allahım nasip etiyse tutr inş donmuşlarımda ve erbil bey yüzde yüz seni hamiş kalırsın garanti veremem diyor.. Allahım nasip eder doktorlarımızda vesile olur..
canım madi yönden çook anlayışsız bir merkez o konuda hemfikiriz.ama sana sormadan o emriyoları nasıl sonlandırıyor zaten dondurlmuş transfer olmuyormuydun...bende bazı hayal kırıklıklar yaşadım yaşamadım değil.. Allahım iyi doktorlarla kaşlışatırsın biz evlat uğuruna onlara güvenimiz sonsuz..eksik bişey yapılıyorsada Allaha havale ederim..Canım benim 3 yaşında oğlum var benim yada eşimin sorunu yok benim yaşım 36 yaşım ilerliyor tüp bebek yapalım ikiz bebeklerimiz olur diye düşünceyle yola çıktım doğuda görevliydim 1 yıl boyunca gidip geldim ilk sözde aşılama yaptı ben bilmediğim için bu konuları daha önce ne söylediyse sorgusuz uyguladım aşılama yaptı tedavi yumurta takibi hiçbiri yok aşılama yaptı hadi git hayatına bak dedi nasıl dedim dinlenmem gerekmez mi hayır dedi tatile gittim :) sonuç negatif 6 ayda 2 defa yumurta topladı ilkinde 4 yumurta aldı 2 döllendi 3.gün dondurdu transvere gittim gel senden tekrar yumurta toplayalım dedi maddi imkanlarım da iyi olduğu için peki dedim 3 bin daha aldı sonra ya bu defada yumurta az olursa dedim olmaz dedi benim hatamdı yumurtalar çatladı alamadım bu yüzden ilk tüp bebek denemeleri başarısız olur dedi hastamızı bilemeyiz ama ben artık biliyorum demek istedi dürüst davrandığı için daha çok güvendim ve 2 arkadaşımı yönlendirdim bir arkadaşım da cinsiyet taini için görüşmek istedi görüşmek için sadece geliyorum dedi 300 tl muayene ücreti aldı:)benden 2 yumurta toplama işleminde 20 yumurta aldı 12 dölendi 5. güne 8 geldi 2 si hariç transfer günü sana 2 yumurta tarnsver edeceğim ben diğerlerini sonlandırdım dedi şoka girdim transver günü neden dedim öyle gerekti dedi peki neden genetik taramaya göndermediniz dedim gerek yok senin sağlıklı çocuğun var dedi ben hamile kaldım ama 7 haftalık sebepsiz aşırı kanamam olmaya başladı cumartesi muayene oldum 300 tl ödedim salı düşük için gittim ben şoktayım o eşimden o arada 350 tl aldı şok üstüne şok yaşadım ve beni tekrar çağaır dı tedavi için kendinse söyledim size asla güvenmiyorum dedim çok uzun oldu ama benim 2 yılım onun yüzünden koca bir hiç oldu.
Arkadaşım maddi anlamda sömürüldüm ve psikolojim bozuldu aşırı kilo aldım 6 ay içinde kendi-hatası yüzünden 2 defa yumurta topladı beni fiziksel psikolojik ve maddi anlamda sömürdü.Ben 8 yumurta +2 ne oldu anlamadım 5. geldiğinizden eminim beni tel arayıp haber veriyorlar her gün ve her defasında soruyorum ısrarla 8 de mi yaşıyor evet diyorlar sen hadi 3 anladım 5 olsun bunca emek bana sormadan nasıl sonlandırın ve neden!sorduğumda yavaşladı öyle gerekti dedi mahkemeye vermeyi düşünmedim değil ne oldu ben Allaha bıraktım. ben düşük yaptım sen benim dengemi altüst ettin ve biliyorsun ki ben normal yolla bile hamile kalabiliyorum ben aşırı kanama oluyorum 3 gün önce 300tl ödedim sen ben canımla uğraşırken eşimden 350 tl neyin ücretini alıyorsun neyin peşindesin ama olsun Allah var herkes hakketiğini yaşayacak bir gün bedelini ödeyecek.canım madi yönden çook anlayışsız bir merkez o konuda hemfikiriz.ama sana sormadan o emriyoları nasıl sonlandırıyor zaten dondurlmuş transfer olmuyormuydun...bende bazı hayal kırıklıklar yaşadım yaşamadım değil.. Allahım iyi doktorlarla kaşlışatırsın biz evlat uğuruna onlara güvenimiz sonsuz..eksik bişey yapılıyorsada Allaha havale ederim..
durumuna çook üzüldüm canım Allah birdaha yaşatmasın inş..bence konuş erbil beyle durdurmasaydınız onlarla şansımı denerdim diye yada doktor değiştir rezrvlerinde problem yoksa hata onların hatası birdaki tedavinde kolaylık sağlasınlar ödemede hakını konuşarak ara orda ilgili birini mutlaka bulursun..Arkadaşım maddi anlamda sömürüldüm ve psikolojim bozuldu aşırı kilo aldım 6 ay içinde kendi-hatası yüzünden 2 defa yumurta topladı beni fiziksel psikolojik ve maddi anlamda sömürdü.Ben 8 yumurta +2 ne oldu anlamadım 5. geldiğinizden eminim beni tel arayıp haber veriyorlar her gün ve her defasında soruyorum ısrarla 8 de mi yaşıyor evet diyorlar sen hadi 3 anladım 5 olsun bunca emek bana sormadan nasıl sonlandırın ve neden!sorduğumda yavaşladı öyle gerekti dedi mahkemeye vermeyi düşünmedim değil ne oldu ben Allaha bıraktım. ben düşük yaptım sen benim dengemi altüst ettin ve biliyorsun ki ben normal yolla bile hamile kalabiliyorum ben aşırı kanama oluyorum 3 gün önce 300tl ödedim sen ben canımla uğraşırken eşimden 350 tl neyin ücretini alıyorsun neyin peşindesin ama olsun Allah var herkes hakketiğini yaşayacak bir gün bedelini ödeyecek.
canım hangi merkez zorlamıyor madi yönden resmen para basıyorlar paran varmı yokmu soran hiçbir merkez yook..denize düşen yılana sarılır misali olmuş merkezler.. Allahım madi manevi dayanma gücü versin bizlere biran önce kavuşalım meleklerimize..ben teavimde eksik bişey yapıldığını görmedim şuana kadar canım.. 4 yıl oldu tedavime başlayalı Allahım ne yazdıysa onu yaşıyoruz..whitemavi ne desem bilemedim, geçmiş olsun.. çok şükür ki sağlıklı bir evladınız var, umarım doğal yolla bir tane daha olur.. iyi ki anlattınız, tesekkür ederim.. ben sehır dısından tavsıye edıldıgı ıcın gelecegım..
gulneva77 sızın de yasadıgınız bır sıkıntı mı oldu? maddi yönden çok mu zorluyorlar? pek anlayamadım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?