Ay canım çok sağol...Sen kendini kötü hissettiysen bir şeyler ters gitmiş demektir. Üzgünüm
Daha önce genel cerrahide iki kere muayene oldum. Doktorlardan biri kadın biri erkekti. İkisi de eldiven kullandı ve boştaki eliyle asla bir yerime dokunmadılar. Hatta ikisi de en başından sonuna kadar telkin ederek ve açıklama yaparak muayene etti
Benim ofansif tavrım kadın oldukları halde ,bir kadının taciz edilip edilemeyeceğini anlayamayacak kadar salak bir yaratık ile konuşuyormus gibi tavır takınanlara.isteyen istediğini savunsun.ama "hipokrat yemini"gibi saçma bir savunmaya da elbette karşı çıkarım.."yüzlerce hasta geliyor"gibi saçma bir savunmaya da elbette karşı çıkarım..bu sebeblerin hiçbiri tacizi önleyici veya caydırıcı sebepler değil...ilk defa erkek doktora gitmiyorum ben...bu doktorda neden böyle bir hisse kapıldım...çünkü yanlis giden birşeyler var ortada...bunların yanlış olduğu konusunda genel olarak çoğunluk hemfikir.ama bu yanlışlıkların tacize giden yol olduğu konusunda ayrisiyoruz.muayene sırasında çıplak 2 el..bir elin bir parmağı makatima girdi.bir eliyle de kalcami tuttu.diger eliyle kalcami ayirmadi bile.yani bir bayan olarak bu durumdan rahatsız olmam ve şüphelenmem neden yadiganiyor?elbette bu doktorlar işin ehli.ama bizlerde salak değiliz.kalcayi ayırmayacaksa o eli orda niçin tutuyor?Ülkede taciz-tecavüz hala çözümlenmemiş büyük bir sorun. Lakin bazı olaylarında bu psikolojiye girerek abartıldığını düşünüyorum.
Makat muayenesinde mecbur kalçanızdan dokunur ve hangi şekilde bakacağı doktorun kendi bileceği iş bi eldiven için kimse taciz yaftasını hak etmiyor. Bende eldiven kullanmayan daha sonra elini yıkayan doktor gördüm adama sapık diyemem.
Ayrıca konu başlığınız bile soru ve herkes düşündüğünü söylemiş Yok kadın düşmanlığı Yok bilmem ne diye onlarada bi güzel etiket yapıştırmışsınız. Huy olmuş galiba herkes aynı düşüncede olmak zorunda değil. Zaman zaman yanlış hislere kapılabiliriz bir soru soruyorsak her gelecek cevaba açık olmak gerekiyor. Bencede ortada taciz Yok abartı.
Adam parmagini zaten makatiniza sokuyor.mecburen.Peki ben daha önce de makat muayenesi oldum..yine erkek doktor.ama bu kadar güvensiz hissetmedim.doktor,gayet işini yaptığının hissini bana ulaştırdı.eldivenini giydi.tek bir parmak teması ile muayenesini yapip,giyinebilirsiniz diyerek gitti.zaten böyle bir tecrubem olmasa bu iş böyle oluyor demek ki şüphe duymayacagim .daha açık yazayım..adam makatima parmağını soktu.ve diğer elinin avcu kalcamin üzerinde öylece durdu..yani o avcun orda durmasının onun muayenesine hiçbir etkisi yoktu.daha nasıl anlatayım acaba?
Sizin yanlışınız şu: Önceki gittiğim doktor şöyle muayene etti, başka gittiğim doktor da aynı şekilde edecek. Böyle bir olay yok.
Hepsinin muayene yöntemi farklı. Sizi bu doktorun muayene yöntemi rahatsız ettiyse çözüm kolay, diğer muayenede farklı doktor veya kadın doktor seçmek. Böyle ithamlar asılsız suçlamaların önüne geçmez. Haklısınız veya haksızsınız demiyorum. O hissi siz hissettiniz ama bilemiyorum, elde net bir şey olmadığı için bir şey demek doğru değil.
Hastayı ürkütmemek adına eldiven tkmak mıNiçin ilginç?doktor veya hemeire,hastayı urkutmemek,hatta önyargı olusturmamak adına bile takıyor bunu..eldiven sadece hijyen aracı olarak kullanılmıyor.ayni zamanda psikolojik olarak sizin hasta,dokunanin da doktor olduğunu hatirlatiyor
Sen kadın beyanı esastırın ne anlama geldiğini nereden bileceksin ki :)ayol kadın demek melek demek. feminizm gözü kapalı kadını savunmak demek.
sen hiç kadın beyanı esastır ı duymadın mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?