Çok sağolun..ama eldiven takmadigini nasıl ispat ederim ki?ya taktım derse?ayrıca eşim bilmiyor bu durumu...ona soylemedim muayeneden çıktıktan sonra halime şaşırdı ne oldu,neyin varmış dedi.o an iltihap diye gecistirdim.esimin öğrenmesini istemiyorum ama bir yandan da hakkımı aramak istiyorum inanın çok kötü bir durum tarifi zor..Sen şimdi bunu tabipler birliğine yaz. Ya da ara emin olamıyorum diye bir konuş bakalım .dilekçe olarak alırlarsa bu şikayeti başka doktor inceler zaten. Böyle bir muayene yöntemi varmiymis yokmuymus öğrenirler.
Eldivensiz olarak adamın parmağını zaten makata sokması akıl alir gibi değil. Böyle bir muayene şekli olsa bile eldiveni olmadan bunu yapması kabul edilemez. Çok geçmiş olsun.
Doktorun gün içinde binlerce kişi muayene etmesi,taciz etmeyeceği veya sapık olmayacağı anlamına gelmez aksine cesaretlendirir...cunku onun icin artık sıradan bir durum olmuştur bu...bakın doktorlar bu işin özellikle eğitimini alıyorlar..en basitinden popoya iğne vururken bile popoya mümkün olduğunca bakmazlar.kalcayi tamami ile actirmazlar.bu hastanın mahremiyet endişesini yok etmek için yapılır...
Doktorun gün içinde binlerce kişi muayene etmesi,taciz etmeyeceği veya sapık olmayacağı anlamına gelmez aksine cesaretlendirir...cunku onun icin artık sıradan bir durum olmuştur bu...bakın doktorlar bu işin özellikle eğitimini alıyorlar..en basitinden popoya iğne vururken bile popoya mümkün olduğunca bakmazlar.kalcayi tamami ile actirmazlar.bu hastanın mahremiyet endişesini yok etmek için yapılır...
Hastanın götüne dokunacak ise eldiven kullanmaması direk tacize girer. Kalçama dokundu dediği ne bilmiyorum. Yüz üstü yatırıp elleri ile makati görmesi için loblari ayırması gerekiyor. Hastadan bunu yapmasını isteyebilirdi. Bu tarz muayenelerde oda da hemşire de olmali.
Yıllar önce hemoroid olmuştum. Çok acı vericiydi.
Buradan ilaç adı vermek yasak ama onun bir ilacı var hap olarak. Ben bir kutu kullandım tamamen geçti ve tekrarlamadı.
Herkes ameliyat falan olmuş, reçete edilmiyor mu bu ilaç
Evet o ilaç. Greyfurt özünden yapılıyormuşDaflon mu... Aslında bitkisel portakal lifleri den yapılıyor ilaç değil yani yasak olacağını sanmam
İçimde taciz edildim şüpheleri ile boğuşurken,kendi kendimi rahatlatmak icin açtım bu konuyu..yani terapHanımefendi bu durumu normal karşılayan herkese itiraz etmişsiniz. Yanı siz doktorun sizi taciz ettiğine eminsiniz, böyle hissetmişsiniz. Neden burda konu açtınız madem hiç şüpheniz yoktu ?
Umarim öyle bir şey olmamıştır. Ama eğer eminseniz gerekeni yapın madem
Çok geçmiş olsun..çok üzüldüm.gercekten çok kötü bir durum...niçin sustunuz?ben de şu an susuyorum,eşim bilmiyor ve ispatim yok...bu sebebler beni susturuyor ama mesela ispatim olsa eşime söylerdim.Evliligimin ilk yıllarında yani 15 yıl kadar önce benimde başıma gelmişti hatta şüphe degil emindim taciz ettiğine . Ama kimseye soyleyemedim(
Ahajahaah Allah da sizi guldursuneldiven takmayabilir takmayanlar var her doktorun çalışma stili farklıdır.kalçanıza dokunmadan makat muayenesini nasıl yapıcaktı yani yaprak mı bu uzaktan üflesin de kenara doğru açılsın da her yer gözüksün.bir de erkek doktor sonuçta demişsin de bu nasıl bir kafa hipokrat yemini diye bir şey var.bu kadar takıntılıysan git kadın doktor ara.meme muayenesine girseniz tecavüz ediyorlar sanıp hastaneyi yıkacaksınız sanırım.
Teşekkür ederim benimde kanıtım yoktu o gün şansıma doktorun hemşiresi izinliymis. Kendisi bi üniversite hastanesinde kadin dogum profesörüydü. Kimse bana inanmaz diye düşündüm heralde ailem ve eşim tabiki inanırdı ama sonuçta onları uzmekten başka birşey gecmezdi elime . Belki eşim adama zarar vermek isteyip başını belaya sokacaktiİçimde taciz edildim şüpheleri ile boğuşurken,kendi kendimi rahatlatmak icin açtım bu konuyu..yani terap
Çok geçmiş olsun..çok üzüldüm.gercekten çok kötü bir durum...niçin sustunuz?ben de şu an susuyorum,eşim bilmiyor ve ispatim yok...bu sebebler beni susturuyor ama mesela ispatim olsa eşime söylerdim.
Sen kendini kötü hissettiysen bir şeyler ters gitmiş demektir. ÜzgünümMakat rahatsızlığı sebebi ile doktora gittim...doktora şikayeti mi anlattım.muayene etmesi gerektiğini soyleyerek hazirlanmami söyledi.hazirligimi yaptım.sedyeye yan bir şekilde uzandım.daha önce de muayeneye gittiğim icin prosedürü biliyordum.doktor yüz üstü yatmam gerektiğini söyledi.vardir bir nedeni dedim.eldiven giymeden muayene etti.diger eliyle de kalcami tuttu.rahatsiz oldum.hemen kalktim.napiyorsunuz daha muayene bitmedi diyerek çıkıştı.ben de kendisinin müsade etmesini,gitmek istediğimi söyledim.biseyler söyleniyor ama sinirden,kulaklarım viziltidan başka biŞey duymuyor.kendimi çok kötü hissettim.daha önce de bu tarz bir muayene olmuştum ama hiç bu kadar güvensiz hissetmemistim...eldiven kullanmamasi en güçlü sebebim hakkımı aramak istiyorum ama elimin zayıf olduğunun farkindayim..sizce bu bir taciz değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?