Zor hastalıkla alakası yok ki. Mesela siz vajinal muayenede yanınızda doktordan başka birinin olmasını ister misiniz? Ben doktora gelmişim sonuçta,bir başkasının vücudumu görmesini istemem.
zor hastasın sen de valla kanunlarım var dıyorsun illa sen de haklısın
Malesef alan yerler var kuzum.Şurada bir tek kadın, benim muayeneme sekreter girdi derse size inanacağım.
Malesef alan yerler var kuzum.
Birçok şehirde hastanesi olan köklü bir hastanede muayene olurken doktorum birini aradı ve bir hastane görevlisini çağırdı. Hani bildiğiniz çay dağıtan,götüren kişiyi. Birşey isteyecektir herhalde dedim,ben soyunurken kadın hala bekleyip bana bakıyordu,rahatsız olup doktora çıkarmasını söyledim. Doktora nedenini sorduğumda "bazı hastalar bu tür muayenelerde aşırı hassas ve gergin olabiliyorlar. Haliyle yaptığımız muayeneyi farklı şekilde algılayanlar olabiliyor. Zan altında kalmamak ve hastanın kendisini rahat hissetmesi için birisini bulunduruyorum." dedi. Günümüz Türkiye'sinde doktorun böyle dediğine şaşmıyor,aksine hak veriyorum.
Edilecek birşey değil zaten,bir başkasının benim mahrem yerimi görmesini açıkçası istemezdim.Öyleymiş, alan yerler varmış. Bir yaşıma daha girdim, bu kk yaşlandırdı beni resmen,
Ben kabul etmem, edemem.
Benim eşimde polis memuru motor kullanıyor bazen siteye motorla ghelir bizim oğlan biner 2 tur attırır sitede sonra bir iki çocuk gelir bizide gezdir derler eşim ailenizden izim alıp ailenizle gelip söylemeniz lazım yoksa bindiremem der,çocukta olsa onu motorda gezdirirken aile iftira atarsa suçlu durumuna düşerim der,o yüzden çocuklar aileleriyle gelip izin isterler sizi çok iyi anlıyorumTabi ki. Ben yıllarca kadın doğum ve cerrahide doktorların yanında durdum. Böyle bi durumla karşılaşmamak için doktor özellikle ister yanında ki yanlış anlaşılma ve suçlamalar olmasın. Bir nevi şahitlik
Malesef alan yerler var kuzum.
Birçok şehirde hastanesi olan köklü bir hastanede muayene olurken doktorum birini aradı ve bir hastane görevlisini çağırdı. Hani bildiğiniz çay dağıtan,götüren kişiyi. Birşey isteyecektir herhalde dedim,ben soyunurken kadın hala bekleyip bana bakıyordu,rahatsız olup doktora çıkarmasını söyledim. Doktora nedenini sorduğumda "bazı hastalar bu tür muayenelerde aşırı hassas ve gergin olabiliyorlar. Haliyle yaptığımız muayeneyi farklı şekilde algılayanlar olabiliyor. Zan altında kalmamak ve hastanın kendisini rahat hissetmesi için birisini bulunduruyorum." dedi. Günümüz Türkiye'sinde doktorun böyle dediğine şaşmıyor,aksine hak veriyorum.
Ya inanın,sadece yorum yapmak için yorum yapmışsınız...ya ben o kadar salakmıyım eldiven takıp takmadigini anlamayacak kadar...zaten eldiven taksa aklıma bu şüphe düşmeyecek belki...sonuçta yabancı bir erkeğe mahreminizi açıyorsunuz..elbette tetikte olacam.doktorlar da bu gergin durumun farkında oldukları için,hastayı korkutmamak adına,sadece islerini yaptiklarini,siz ile ilgilenmediğini bilinçli olarak belli eder.belli etmeyen doktorlar her zaman potansiyel sapiktir...benim erkek kadın doktor ayrimciligim yok...ama normal-sapık ayrimciligim var..
Her doktorun kendine özel hemşiresi yok. O yüzden birini çağırdı. Kaldı ki ben hemşire olunca da çıkarttırıyorum. Hoşlanmıyorum.evet ama hemşire bulundurması lazım çaycı değil yani. saçmalanmış.
Daflon mu... Aslında bitkisel portakal lifleri den yapılıyor ilaç değil yani yasak olacağını sanmam
Evet o ilaç. Greyfurt özünden yapılıyormuş
Her doktorun kendine özel hemşiresi yok. O yüzden birini çağırdı. Kaldı ki ben hemşire olunca da çıkarttırıyorum. Hoşlanmıyorum.
Ups, daflon kalp damar hastalığı ilacı değil mi? Venöz yetmezliği için babamda kullanıyorduk biz onu.
Ama sizinkinde okşama var,yani tacizi hissetmişsiniz. Konu sahibinde böyle bir durum yok yani.Sizi okadar iyi anlıyorumki kesin başka bişey daha hissettinizki bukadar sinirlisiniz zorunuza gidiyor yaptığı şey
Buna benzer bişey benimde başima geldi
Evlendiğim ilk sene 19 yaşimdayım
Kadın dogumcuya gittim vajinal muane olucaktım
O doktorda eldivensizdi ultrason cihazinı aldı muane etmeye başladı aşşağidan
biyandanda serçe parmağını bacağıma sürttürüyor okşuyor gibi (asla yanlislikla bişey degildi )
Hemen yarıda kestim kalktım gözlerim doldu ağlamaya başladım ozaman yaşim kuçuk diye sanırım kimseye diyemedim
Sonra 7 sene içinde
2aşilama
3 tüp bebek tedavileri gördüm
Belki 1000 kere vajinal muane oldum
Ama hiç birinde kimsenin parmağı yanlişlikla bile deymedi eldivensiz bakmadı
Okdar çok zoruma gitmiştiki o doktorun öyle yapması bide sustum diye içime daha dert oldu
Ama siz kesinlikle hakkinizi arayın peşine düşün lütfen
Benim gibi sessiz kalmayın
Çok geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?