Doktor Şikayeti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Şahitlerim var, kendi hemşiresiyle de görüşeceğim yarın. O da şahit olursa yarın şikayet edeceğim.

Bence şikayetten bir şey çıkmaz. Hiç bir doktor başka doktorun önerdiği ilacı yazmak zorunda değil.

hayır sadece aile hekimi durumunu ciddiye almadı, ortadaki en büyük sorunun profesörün tavrı olduğunu düşünüp konuştu ki hak veriyorum. okuduğunu anlayabiliyor.
O zaman okuduğu kısım yanlış aktarılmış. Mesajın sonunda hastayı görmeden ilaç yazan Prof, trajikomik yazmış. Konu sahibinin anlatamadığı şey ne Prof ne de pratisyenin hastayı görmeme durumu yok. Profun yapmaya çalıştığı şey güvenli ilaçların listesini vermek, olur da gözden kaçarsa veya karşıdaki hekimin tecrübesi azsa vs fikir versin diye. Bunları yazın diye emrivaki yaptığını düşünmüyorum, iyi niyeti yanlış bir ortamda yanlış anlaşılmış. Hekimin tepkisinin sebebi daha önce şikayet olmasına bağlı bence. Böbrek veya karaciğer yetmezliği olan hastalar basit bi ağrıkesici almaları gereken durumda hangi ilaçları kullanabilir hangilerinden uzak durmaları gerekir öğrenmek için böyle listelere ihtiyaç duyabilir. Doktoru karşılıklı güven ilişkisi zedelenmiş durumda hastayı reddedebilir, zaten acil bir olay söz konusu değil. Muhattap olmadan bunu yapsa suçlu durumuna düşmezdi

Aile hekimi yada her hangi bir dr başkasının reçete ettiği kendinin uygun görmediği ilaçı yazma zorunluluğu yok
Dr uygun görürse sizden tetkik ister hasta isteğiyle tahlil yapılmaz
Anneniniz iğnesini aile hekiminiz onaylarsa yaptırabilirsini
Burda aile hekiminizin tek hatası alerjiniz olan ilaçı yazmazı
Kaydınızıda aldırabilirsiniz başka aile hekimine

Konuyu anlayan tek insan sizsiniz sanırım. S sassyassyy ile de özelden sorunu çözdük aslında aramızda. O hassas davrandı sadece.

Hocaya bu ayki genel durumu ilaç kullanmaya müsait mi diye sormak için aradık, cevabımızı ve listemizi aldık aile hekimine gittik. Yapacağı tek şey muayene edip uygun ilaçları reçete etmekti. Dediğiniz gibi önceki yaşananlardan dolayı sıkıntı çıktı muhtemelen, ben de düşünemedim böyle olacağını açıkçası.

ben burada yazıldığı gibi anlattım babama attığım mesajı da aynen kopyalıyorum:

"şimdi diyelim ki ortada organ nakli olmuş bi hasta var. üşütmüş soğuk algınlığı var yani. kendi muayene olduğu profu arıyolar prof da ilaç listesi veriyor diyor ki bunu aile hekimine götürün yazsın. doktor da yazmıyor. kızıyor herhalde hakaret filan ediyor"

benim burdan anladığım bu, "doktor güvenli ilaç listesi vermiş" vs bir şey değil. öyle olsa konu sahibi de gidip ablasını muayene ettirir ve aile hekimi eksik veya farklı ilaç yazarsa gidip parayla alırdı. şahsen okuduğumda "prof bu ilaçları söyledi, aile hekiminden bunu yazmasını istedik" olarak anladım ve aynen de böyle anlattım.

önerimi yaptım ve konu sahibi de dikkate almayacağını belirtti bundan ibaret. aile hekiminin tavrının yanlışlığını komple kabul ettik zaten.

Ben mazeretinizi haklı buldum nereye şikayet edersiniz hiç bir fikrim yok malesef ama değiştirme şansınız olabilir bence en azından onu araştırın derim

sağlık ocağı doktoru muayneyi reddettiyse sıkıntı.
183 ü arayın. doktor değişimi de yapılabiliyor bildiğim kadarıyla.

reçete edilmiş değil kullanılması uygun olan ilaç listesiydi.
Doktorun uygun görmesine gerek yok, kullandığım ilaçlar zarar veriyor mu diye kan tahlili yaptırmam gerekiyordu, ilacımın adını verdiğim halde yapmadı.
65 yaş üzeri kadınlar her ay d vitamini iğnesi olurlar, doktor onayına gerek yok.
Alerji olayı tam bir fiyasko zaten.
Başka aile hekimi yok sağlık ocağında tek hekim. Sağlık ocağını değiştireceğim.

Bir bu işe yarıyorlar, bunu da yapmacaklarsa niye var bu aile hekimleri anlamıyorum.

İşe yaramaz doktorunuzu değiştirin, e-nabızdan bile değiştiriliyor bildiğim kadarıyla. Tüm mercilere şikayetinizi yapın sonra da.

Konu sahibinin olaydan bagimsiz olarak soyleyeyim
Gordugu hastaya da yazamiyor
Ben ehliyet degisimi icin saglik raporu almak uzere gittim aile hekimine
Muayene edemiyorum dedi
Devlete de degil,ozel hastaneye sevk etti :) boyleleri de var

onu hepsi vermiyor. göz muaynesi yapamadıklarından.
veren nasıl veriyor anlamış değilim.

Yok tek tek ilaçlar değildi. Her gruptan bir iki tane öneri vermişti biz her zaman kullandıklarını alırız diye düşündük. Bunu dile getiremedik bile çünkü "hocamız" diye lafa girince adam direkt sinirlendi ve bağırmaya başladı.

Konunun başında da liste dedim yanılmıyorsam reçete demedim.

Bu tarz durumlarla fazlaca karşılaştığımız için kasdettiği şeyi anladım size aktarımı yeterince açık değil evet. Şu konu bile doktorların sorunlarını anlamak içim yeterli aslında 19 sayfa boyunca defalarca pratisyenden hasta görmeden ilaç yazması istenmiş gibi yorum yapıldı, herkes kendi tecrübesini ve kendince %100 haklı olduğu konuda doktorun nasıl yanlış yaptığını, doktorların günde 100 hasta bakmayı kabul ederek bu işe girdiğini bu yüzden itiraz hakkı olmadığını, vs vs anlattı. Aslında yanlış anladıklarının ve yanlış aktardıklarının farkında değiller. Doktor bi şekilde anlıyor hallediyor o kadar kısacık sürede ama yaranamıyor çünkü kendini anlatacak vakti yok. Ama günde 100 hasta bakmayı kabul ettikleri için beni ilgilendirmez modunda karşısındakiler

Reçete edilmeyen hiç bir enjeksiyon yapılmaz d vitamininizi dr reçete ettirirseniz yaptırabilirsiniz

Kötü davranması dışında bütün konularda haksızsınız başka bir sağlık ocağınada kaydınızı aldırabilirsiniz

onu hepsi vermiyor. göz muaynesi yapamadıklarından.
veren nasıl veriyor anlamış değilim.
Benim sansli adamin aile hekimi onu da yapiyordu yahu. Bugun gordum sasirdim. Cani isteyen yapiyor,istemeyen yapmiyor. Zaten halihazirda gorup gormedigini anlamalari icin harf sekil gostermesi yeterli. Bunu da yapamiyorlar. Hadi tamam yapamiyorum diyorsun,neden her yer tek tip degil ben ona kiziyorum. Ahmet baska mehmet baska. Cezasini da benim gibiler cekiyor. Adam bir de tutturdu devlet hastaneleri yapiyor bunu standart uygulama diye. Meger ozeller de yapiyormus beni yanlis yonlendiriyor. E ben esek miyim sana geldim,dogrudan ozele gidebiliyormusuz. Bastan asagi fiyasko yav uyuz oldum

Merhaba e-devlet üzerinden girebileceğiniz e-nabız sisteminden aile hekiminizi hemen değiltirebiliyorsunuz hasta sayısı müsait olan aile hekimleri çıkıyor istediğinizi seçebiliyorsunuz daha 1 ay önce yaptım ben taşındığım için. Bu yöntemi de deneyebilirsiniz yeni hekiminizle belki daha rahat iletişim kurabilirsiniz

Şikayet edebileceğim her yolu kullanacağım.
Sikayet edin tabii. En dogal hakkimiz sikayet. Ama sonuc alinmaz. Sizi,sizinaile hekiminden alip benimkine verecekler misal e o da baska turden bir ise yaramaz olacak. Umutsuzum cok,kurumlarin her biri ayri fiyasko. Ve duzelmesi imkansiz

Tamam işte reçete etmeyi reddediyor, biz de gidip özelde yaptırıyoruz. Bazen direkt eczaneden alıp (reçetesiz satılıyor) hemşire olan yakınımıza yaptırıyoruz. Vitamin iğnesini reçete etmemenin ne gibi açıklaması olabilir onu anlamıyorum.
Hayır çoğu konuda haklıyım, siz haksız görseniz de.

Sikayet edin tabii. En dogal hakkimiz sikayet. Ama sonuc alinmaz. Sizi,sizinaile hekiminden alip benimkine verecekler misal e o da baska turden bir ise yaramaz olacak. Umutsuzum cok,kurumlarin her biri ayri fiyasko. Ve duzelmesi imkansiz

Ya damı işinden etmek gibi bir amacım yok zaten. Öyle bir şey aklımdan geçmedi. Sadece bir uyarı alsın, devam etmesin hastalarına böyle davranmaya. İstediğim tek şey bu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…