- 11 Aralık 2018
- 42.693
- 265.238
- 598
- Konu Sahibi KudrAlobar
-
Bizim insanimiz alismis doktor, hakim karsisinda dugme iliklemeye.
Bu tur meslekler insana hizmeti esas alan meslekler ve ulke sartlarini goz onune alinca, gunde gerektiginde o 100 hastaya bakmayi kabul ederek bu ise basliyorlar. Tum bunlari Kabul edip gorevinin basinda olan bir doktor, is yogunlugunu sebep gosterip hic bir hastasina boyle davranamaz. Siz talebinizde hatali olabilirsiniz, ama size saygisizlik yapilmasini haketmiyorsunuz. Eger o ilaclari yazacak yetkisi yoksa yazamayacagini soyler, israrci bile olsaniz yazamayacagi konusunda doktorda israrci olur. Yani nereden bakarsam bakayim odadan kovmak, hakaret etmek bir doktorun aldigi egitime ve ettigi yemine hic yakismiyor.
Sahitsiz bu tur sikayetler sonucsuz kalir, ama eger sahitleriniz varsa sikayet edin lutfen. Once kendiniz icin, daha sonra baska hastalarininda sizinle ayni muameleye maruz kalmamasi icin.
O zaman okuduğu kısım yanlış aktarılmış. Mesajın sonunda hastayı görmeden ilaç yazan Prof, trajikomik yazmış. Konu sahibinin anlatamadığı şey ne Prof ne de pratisyenin hastayı görmeme durumu yok. Profun yapmaya çalıştığı şey güvenli ilaçların listesini vermek, olur da gözden kaçarsa veya karşıdaki hekimin tecrübesi azsa vs fikir versin diye. Bunları yazın diye emrivaki yaptığını düşünmüyorum, iyi niyeti yanlış bir ortamda yanlış anlaşılmış. Hekimin tepkisinin sebebi daha önce şikayet olmasına bağlı bence. Böbrek veya karaciğer yetmezliği olan hastalar basit bi ağrıkesici almaları gereken durumda hangi ilaçları kullanabilir hangilerinden uzak durmaları gerekir öğrenmek için böyle listelere ihtiyaç duyabilir. Doktoru karşılıklı güven ilişkisi zedelenmiş durumda hastayı reddedebilir, zaten acil bir olay söz konusu değil. Muhattap olmadan bunu yapsa suçlu durumuna düşmezdihayır sadece aile hekimi durumunu ciddiye almadı, ortadaki en büyük sorunun profesörün tavrı olduğunu düşünüp konuştu ki hak veriyorum. okuduğunu anlayabiliyor.
O zaman okuduğu kısım yanlış aktarılmış. Mesajın sonunda hastayı görmeden ilaç yazan Prof, trajikomik yazmış. Konu sahibinin anlatamadığı şey ne Prof ne de pratisyenin hastayı görmeme durumu yok. Profun yapmaya çalıştığı şey güvenli ilaçların listesini vermek, olur da gözden kaçarsa veya karşıdaki hekimin tecrübesi azsa vs fikir versin diye. Bunları yazın diye emrivaki yaptığını düşünmüyorum, iyi niyeti yanlış bir ortamda yanlış anlaşılmış. Hekimin tepkisinin sebebi daha önce şikayet olmasına bağlı bence. Böbrek veya karaciğer yetmezliği olan hastalar basit bi ağrıkesici almaları gereken durumda hangi ilaçları kullanabilir hangilerinden uzak durmaları gerekir öğrenmek için böyle listelere ihtiyaç duyabilir. Doktoru karşılıklı güven ilişkisi zedelenmiş durumda hastayı reddedebilir, zaten acil bir olay söz konusu değil. Muhattap olmadan bunu yapsa suçlu durumuna düşmezdi
O zaman okuduğu kısım yanlış aktarılmış. Mesajın sonunda hastayı görmeden ilaç yazan Prof, trajikomik yazmış. Konu sahibinin anlatamadığı şey ne Prof ne de pratisyenin hastayı görmeme durumu yok. Profun yapmaya çalıştığı şey güvenli ilaçların listesini vermek, olur da gözden kaçarsa veya karşıdaki hekimin tecrübesi azsa vs fikir versin diye. Bunları yazın diye emrivaki yaptığını düşünmüyorum, iyi niyeti yanlış bir ortamda yanlış anlaşılmış. Hekimin tepkisinin sebebi daha önce şikayet olmasına bağlı bence. Böbrek veya karaciğer yetmezliği olan hastalar basit bi ağrıkesici almaları gereken durumda hangi ilaçları kullanabilir hangilerinden uzak durmaları gerekir öğrenmek için böyle listelere ihtiyaç duyabilir. Doktoru karşılıklı güven ilişkisi zedelenmiş durumda hastayı reddedebilir, zaten acil bir olay söz konusu değil. Muhattap olmadan bunu yapsa suçlu durumuna düşmezdi
Ben mazeretinizi haklı buldum nereye şikayet edersiniz hiç bir fikrim yok malesef ama değiştirme şansınız olabilir bence en azından onu araştırın derimSelam millet.
Az önce aile hekimimizle sağlam bir tartışma yaşadık. Sorunu anlatmayacağım çünkü tartışma çıksın istemiyorum. %100 haklı olduğum bir konu ve aynı konuda defalarca aynı şeyi yaşadık. Aile hekimimiz malesef egolarını hastaları üzerinde tatmin etmekten zevk alan bir adam. Doktor değiştirme şansımız yok. Daha önce birkaç kez sabim'e telefonla şikayette bulunduk ancak bir sonuç alamadık. İsmimi cismimi vermeden, daha etkili yollarla şikayet edebileceğim bir yer var mı?
Ekleme:
Konuyu anlatmamam hoş karşılanmadı. O yüzden ekliyorum.
Organ nakilli bir ablam var. Genel takibini profesör yapıyor. Bu tip hastalar her ilacı alamazlar. Biraz üşütmüş, grip var, ateş yükseliyor. Bu durumlar organ nakilliler için tehlikelidir. Hocamızı aradık, böyle böyle durumlar ne yapalım dedik ilaç listesi verdi, aile hekimine git yazsın dedi. Bunu aile hekimine iletince "hekesin bir özel doktoru var, bir ben kimsenin doktoru olamadım. Madem o kadar değerli doktorun senin için git o yazsın ilaçlarını" dedi. "Doktor bey her gribal enfeksiyonda üniversite hastanesine gidemeyiz, bu insanlar zaten bağışıklıkları düşürüldüğü için iki haftada bir hasta olan insanlar, sürekli üniversiteye gştmek randevu almak mümkün değil lütfen yazın" dedik dinletemedik. Üstelik hakaret ederek odasından kovdu bizi. Aynı durumu daha önce defalarca yaşadık ablamla ilgili.
Alerjim olduğunu belirttiğim halde alerjim olan maddeyi içeren ilaç yazdı daha önce bana. Bilinçli bir insan olmasam kullanabilirdim. Yine bir hastalığımdan dolayı yaptırmam gereken kan tahlillerini yapmadı git özel doktorun yapsın dedi, özel hastanede yaptırmak zorunda kaldım. Annemin her ay vurulması gereken d vitamini iğnelerini yine özelde yaptırıyoruz artık. Yani bir aile hekiminden beklenen hiç bir hizmeti alamıyoruz.
reçete edilmiş değil kullanılması uygun olan ilaç listesiydi.Aile hekimi yada her hangi bir dr başkasının reçete ettiği kendinin uygun görmediği ilaçı yazma zorunluluğu yok
Dr uygun görürse sizden tetkik ister hasta isteğiyle tahlil yapılmaz
Anneniniz iğnesini aile hekiminiz onaylarsa yaptırabilirsini
Burda aile hekiminizin tek hatası alerjiniz olan ilaçı yazmazı
Kaydınızıda aldırabilirsiniz başka aile hekimine
Konu sahibinin olaydan bagimsiz olarak soyleyeyim
Gordugu hastaya da yazamiyor
Ben ehliyet degisimi icin saglik raporu almak uzere gittim aile hekimine
Muayene edemiyorum dedi
Devlete de degil,ozel hastaneye sevk etti :) boyleleri de var
ben burada yazıldığı gibi anlattım babama attığım mesajı da aynen kopyalıyorum:
"şimdi diyelim ki ortada organ nakli olmuş bi hasta var. üşütmüş soğuk algınlığı var yani. kendi muayene olduğu profu arıyolar prof da ilaç listesi veriyor diyor ki bunu aile hekimine götürün yazsın. doktor da yazmıyor. kızıyor herhalde hakaret filan ediyor"
benim burdan anladığım bu, "doktor güvenli ilaç listesi vermiş" vs bir şey değil. öyle olsa konu sahibi de gidip ablasını muayene ettirir ve aile hekimi eksik veya farklı ilaç yazarsa gidip parayla alırdı. şahsen okuduğumda "prof bu ilaçları söyledi, aile hekiminden bunu yazmasını istedik" olarak anladım ve aynen de böyle anlattım.
önerimi yaptım ve konu sahibi de dikkate almayacağını belirtti bundan ibaret. aile hekiminin tavrının yanlışlığını komple kabul ettik zaten.
sağlık ocağı doktoru muayneyi reddettiyse sıkıntı.
183 ü arayın. doktor değişimi de yapılabiliyor bildiğim kadarıyla.
Bu tarz durumlarla fazlaca karşılaştığımız için kasdettiği şeyi anladım size aktarımı yeterince açık değil evet. Şu konu bile doktorların sorunlarını anlamak içim yeterli aslında 19 sayfa boyunca defalarca pratisyenden hasta görmeden ilaç yazması istenmiş gibi yorum yapıldı, herkes kendi tecrübesini ve kendince %100 haklı olduğu konuda doktorun nasıl yanlış yaptığını, doktorların günde 100 hasta bakmayı kabul ederek bu işe girdiğini bu yüzden itiraz hakkı olmadığını, vs vs anlattı. Aslında yanlış anladıklarının ve yanlış aktardıklarının farkında değiller. Doktor bi şekilde anlıyor hallediyor o kadar kısacık sürede ama yaranamıyor çünkü kendini anlatacak vakti yok. Ama günde 100 hasta bakmayı kabul ettikleri için beni ilgilendirmez modunda karşısındakilerben burada yazıldığı gibi anlattım babama attığım mesajı da aynen kopyalıyorum:
"şimdi diyelim ki ortada organ nakli olmuş bi hasta var. üşütmüş soğuk algınlığı var yani. kendi muayene olduğu profu arıyolar prof da ilaç listesi veriyor diyor ki bunu aile hekimine götürün yazsın. doktor da yazmıyor. kızıyor herhalde hakaret filan ediyor"
benim burdan anladığım bu, "doktor güvenli ilaç listesi vermiş" vs bir şey değil. öyle olsa konu sahibi de gidip ablasını muayene ettirir ve aile hekimi eksik veya farklı ilaç yazarsa gidip parayla alırdı. şahsen okuduğumda "prof bu ilaçları söyledi, aile hekiminden bunu yazmasını istedik" olarak anladım ve aynen de böyle anlattım.
önerimi yaptım ve konu sahibi de dikkate almayacağını belirtti bundan ibaret. aile hekiminin tavrının yanlışlığını komple kabul ettik zaten.
Reçete edilmeyen hiç bir enjeksiyon yapılmaz d vitamininizi dr reçete ettirirseniz yaptırabilirsinizreçete edilmiş değil kullanılması uygun olan ilaç listesiydi.
Doktorun uygun görmesine gerek yok, kullandığım ilaçlar zarar veriyor mu diye kan tahlili yaptırmam gerekiyordu, ilacımın adını verdiğim halde yapmadı.
65 yaş üzeri kadınlar her ay d vitamini iğnesi olurlar, doktor onayına gerek yok.
Alerji olayı tam bir fiyasko zaten.
Başka aile hekimi yok sağlık ocağında tek hekim. Sağlık ocağını değiştireceğim.
Benim sansli adamin aile hekimi onu da yapiyordu yahu. Bugun gordum sasirdim. Cani isteyen yapiyor,istemeyen yapmiyor. Zaten halihazirda gorup gormedigini anlamalari icin harf sekil gostermesi yeterli. Bunu da yapamiyorlar. Hadi tamam yapamiyorum diyorsun,neden her yer tek tip degil ben ona kiziyorum. Ahmet baska mehmet baska. Cezasini da benim gibiler cekiyor. Adam bir de tutturdu devlet hastaneleri yapiyor bunu standart uygulama diye. Meger ozeller de yapiyormus beni yanlis yonlendiriyor. E ben esek miyim sana geldim,dogrudan ozele gidebiliyormusuz. Bastan asagi fiyasko yav uyuz oldumonu hepsi vermiyor. göz muaynesi yapamadıklarından.
veren nasıl veriyor anlamış değilim.
Sikayet edin tabii. En dogal hakkimiz sikayet. Ama sonuc alinmaz. Sizi,sizinaile hekiminden alip benimkine verecekler misalŞikayet edebileceğim her yolu kullanacağım.
Reçete edilmeyen hiç bir enjeksiyon yapılmaz d vitamininizi dr reçete ettirirseniz yaptırabilirsiniz
Kötü davranması dışında bütün konularda haksızsınız başka bir sağlık ocağınada kaydınızı aldırabilirsiniz
Sikayet edin tabii. En dogal hakkimiz sikayet. Ama sonuc alinmaz. Sizi,sizinaile hekiminden alip benimkine verecekler misale o da baska turden bir ise yaramaz olacak. Umutsuzum cok,kurumlarin her biri ayri fiyasko. Ve duzelmesi imkansiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?