Doktor Şikayeti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ben sağlık ocağından bahsediyorum farkındasınız değil mi? Randevu durumu yok, gidip sıra alıp sıraya giriyoruz. Ki tahliller sabah alındığı için kimse olmuyor genelde bizimkinde. Aile hekimi ne iş yapar sizce? Tek görevi öksürük şurubuyla raporlu tansiyon ilacı yazmak mıdır? Kendi insiyatiflerinde olabilir ancak işi yokuşa sürmek, kimsenin zarar görmeyeceği bir sorunu çözmek yerine insanları mağdur etmek iş etiğine sığar mı?
Ülkede insanların durumu belli, üç kuruş kazanıyor düşğne düşüne harcıyoruz hepimiz. Üstelik hastalık gibi bir durumla karşısındayız o insanların, keyfimizden gitmiyoruz tahlil için. Yapacağı 1 dakika sürmeyecek bir işlem, gerisini hemşireler hallediyor zaten.

Daha şimdi bir doktorla bi sorun yaşadım. Karşıma bu konu çıktı. Rahatsızlığımı anlattım " büyük şanssızlık olmuş otur dua et başka çözümü yok" dedi. Şikayet etmeyi düşünüyorum.

Sağlıkçı bir aileden geliyorum. Doktor görmediği hastaya ilaç yazmaz ve haklıdır da. Herkes de bu sağlık olaylarında hep kendini haklı görüyor. Eğer gerçekten bu kadar olayları suistimal eden bir doktorsa ve defalarca şikayet ettiyseniz nasıl hala görev yapabiliyor.

hastayı görmeme gibi bi durum yok. hasta ile beraber gidilmiş zaten.

Doktorun davranışını bilemiyorum ama ilaç konusunda %100 haklı değilsiniz onu söyleyim. Bu bi nevi emrivakiye giriyor ve doktor ona uymak zorunda değil.

Konu sahibinin olaydan bagimsiz olarak soyleyeyim
Gordugu hastaya da yazamiyor
Ben ehliyet degisimi icin saglik raporu almak uzere gittim aile hekimine
Muayene edemiyorum dedi
Devlete de degil,ozel hastaneye sevk etti :) boyleleri de var

Aile hekiminizi neden degistiremediginizi anlamadim,e devletten 5 dk.da degistirebiliyorsunuz.

Görmediği hastaya ilaç yazmamakta haklı. Bence telefonda muayene etmeden ilaç ismi söyleyen doktor daha haksız.

Bizim insanimiz alismis doktor, hakim karsisinda dugme iliklemeye.

Bu tur meslekler insana hizmeti esas alan meslekler ve ulke sartlarini goz onune alinca, gunde gerektiginde o 100 hastaya bakmayi kabul ederek bu ise basliyorlar. Tum bunlari Kabul edip gorevinin basinda olan bir doktor, is yogunlugunu sebep gosterip hic bir hastasina boyle davranamaz. Siz talebinizde hatali olabilirsiniz, ama size saygisizlik yapilmasini haketmiyorsunuz. Eger o ilaclari yazacak yetkisi yoksa yazamayacagini soyler, israrci bile olsaniz yazamayacagi konusunda doktorda israrci olur. Yani nereden bakarsam bakayim odadan kovmak, hakaret etmek bir doktorun aldigi egitime ve ettigi yemine hic yakismiyor.

Sahitsiz bu tur sikayetler sonucsuz kalir, ama eger sahitleriniz varsa sikayet edin lutfen. Once kendiniz icin, daha sonra baska hastalarininda sizinle ayni muameleye maruz kalmamasi icin.

Az daha calisip prof olaymış Saglik ocagi mudurune gidin bence .Bu olayda kolaylik saglanmalıydi size .
Sagolsun Aile hekimimiz cok iyi endokrin profuna gidiyorum takibimi yapiyor .Tutturdu gitme ben yaparim tahlillerini diye .
Tahlili yapıcanda o boşuna endokrin profu olmamış ilac dozunu vitaminini verebilecenmi bakalim demedim artik He he dedim çıktım.
Bence haklisiniz .
Ablamin doktoru var diplomasindan şüpheliyiz çocuga bi grip,bi alerji ilacı yazamiyor hastaneye götürün diye tutturuyor

Özel hastane dedim zaten başında aile hekimlerinden bahsetmiyorum o mesajımda.Diger arkadaşa cevaben yazdım.

Gerçi aile hekimi de olsa fikrim aynı yazmak zorunda değiller hele hele nakil hastasına hiç zorunda değiller .Bence siz aile hekiminizi üsluptan dolayı ,diğer profesörü de hastayı görmeden ilaç isteminde bulunduğu için şikayet edin .

Cimere yazın bence.Bende aile hekimimi değiştirdim.Benim ki de çok egolu bir insandı.O yüzden sizi anlayabiliyorum.Aslında sevmeden,sadece para kazanmak için bir meslek seçilirse ortaya bu gibi sonuçlar çıkıyor maalesef.Geçmiş olsun.

O zaman sen ne işe yarıyorsun deseydiniz.Başından savmış resmen.Nasıl rahat yiyebiliyor aldığı parayı merak ediyorum.

Görmediği hastaya ilaç yazmamakta haklı. Bence telefonda muayene etmeden ilaç ismi söyleyen doktor daha haksız.

Hastayı gördü doktor, muayene etmeyi reddetti.

Alınacak ilaçlar basit ilaçlardı, hocamızın önerdiklerini eczaneden alıp geçtik.

İlaçtan değil tahlilden bahsediyoruz farkındaysanız. Konuları karıştırmayın. Profesörümüzle ilgili bir sıkıntımız yok, şikayet etmeyi düşünmüyoruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…