Doktor Şikayeti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu ülkede doktorlar çok kendini beğenmiş oluyor (istisnaları tenzih ederim) Her meslek kendine göre saygı görse keşke. Her meslek gerekli. Annemle babam bankacı, yıllarca Türkiye'nin en saygın bankasında üst düzey görev yaptılar. Herkes onları iş ahlaklarıyla, şerefleriyle tanır. İkisinin de bir kez bile büyük burunluluk yaptığını görmedim.

Aynen. Günde 100 hastaya bakması onun insanlara kötü davranmasını meşrulaştırmaz.

Sağlık ocağında iki hekim var, biri raporlu üç aydır falan. Yani tek hekim şu an. Sağlık ocağı değiştirebiliyormuşuz ama sanırım, bunu araştıracağım.
aynen ben hekim degistim derken bundan bahsetmek istedim ama kizim uyandi uzun uzun yazamadim

Benim aile hekimimle de benzer bir sorun yaşadım arayıp sağlık bakanlığı na şikayette bulundum hemen dönüş sağladılar . Hatta daha sonra ilçe sağlıktan da arandim ama sağolsunlar doktoru arayıp adımı vs. vermişler. Korkacak değilim ama bence etik bir durum değil .Ayrıca doktor gelsin yapalım tahlillerini demiş, beni arayan görevli de gidip yaptırabilirsiniz dedi. Siz şikayet ettigimi adama anlatıp yine gidip ona muayene mı olmamı istiyorsunuz sizcede saçma değil mi dedim. E nabiza üye olup aile hekimini degistirdim

Malesef yapiyorlar ama hepsi degil.
ozel hast. dr. tahlil vermisti.
baktim cok pahaliya cikiyor
devlt. randevu aldim doktora rica ettim sıkintımıda anlattım bu bu sebepden diye.
yazabilirdi yapilsin diye sanki kendi cebinden öduyor neticede bakacagi vitamin degerleri insan bunu istersede yapmalari gerek git o doktorun yapsin o hastanede yaptir dedi.
sacma sapan tahliller yazdi alakasiz yolladi.
yani ne var o 3 vitamine baktirsaydin ne olcakti yani.

kimse kimseyi begenmiyor.

Ya ben de bugun aile hekimindeydim,yine hic bir isi halledemeden ciktim. Neden var bu kurum hic bir ise yaramadiklari halde anlayamiyorum. Keske komple kaldirilsa,zaten her sey icin devlet hastanesine sevk ediyorlar. Dis bolumu yok,goz bolumu yok,ne ise yariyorlar? Yazabildikleri tek ilac aspirin,agri kesici. Neyi sorsam yazamiyoruz diyorlar,e napiyorsunuz orada diye de soramiyorum. Kesinlikle kaldirilmali bu saglik ocagi denilen sacmalik.

İlaç konusunda %100 haklı değilsiniz.
Aile hekiminiz; durumunuz özel dahi olsa size o istenilen ilaçları yazmak zorunda değil ve yazmaması da gerekiyor. Sonuçta bu da ayrı mesleki bir sorumluluk.

Alerji konusunda haklısınız tabi.

Son düzenleme:

Herşey için özel hastaneye gidip tahlil için devlet hastanesi seçmek ,doktordan o tahlilleri yapmasını istemek ve yapmayınca
kötü bellemek bana doğru gelmiyor .Yanlış anlamayın size muhalefet olmak değil amacim ama, doktor yerine kendime koyduğum zaman doğru gelmiyor .Ha bunu sorun etmeyen doktorlar olabilir tabi ki ama aslında yapmak zorunda değiller .

Aynı şey işte. Geçen sefer şikayet ettiğim adama ismimle birlikte rapor edilmiş, onun acısını çıkarıyor bugün muhtemelen.

Aynı sorunları yaşayan bir ben değilim. İncileri dökülüyor sanırım tahlil yapınca.

Aslında birinci adım sağlık kurumu diğer ülkelerde çok iyi çalışıyor, bizde beceremediler bu işi. Sanırım sadece yaşlı hastaların tansiyon ilaçlarını yazıyorlar.

Son düzenleme:

Özele gitmek zorunda kalıyoruz bazen. Benim hastalığıma tedavi şansı sunan tek hekim bulabildim, onun da özel muayenehanesi var. Ben de çok memnun değilim her ay 500 lira muayene ücreti ödemekten ama mecburum. Muayenehanede zaten tahlil yaptıramıyorum ama her hafta özel hastaneye gidip üzerine birkaç yüz lira da orda harcamak istemiyorum. Basit kan tahlili yapmak hekime bir şey kaybettirmez. Zaten kapsamlı tahlilleri sağlık ocağı yapmıyor.

o sikintim icin o vitamin degerlerime bakilmasi gerekirdi yani hangi doktora o sikayetle gitsem bakilacak degerler.
o bakmamak icin yapti bunu.
ama ozel hastaneler malum fiyatlar tahlilde cok abartili.
onun istedigi alakasiz tahlillerdense onlar bakilmasi daha kolaydi bence.

cinko falan gibi degerler isterken o idrar tahlili yazmisti.
degisik bi durumdu.

Baban olayı yanlış anlamış:)

ben muayineye 60tl oduyordum mesela ozelde.
tahlil cikariyor 200tl.
niye yani ssk varken orada yaptirim dimi.
siz haklisiniz kesinlikle.
doktorlarin bazilari malesef bu konuda böyleler.

Sen görmemişsindir tabi

ben muayineye 60tl oduyordum mesela ozelde.
tahlil cikariyor 200tl.
niye yani ssk varken orada yaptirim dimi.
siz haklisiniz kesinlikle.
doktorlarin bazilari malesef bu konuda böyleler.
Benim doktorum kendi söylüyor sağlık ocağında yaptırabilirsin diye. Birkaç kez özelde yaptırdığımı görünce sonrasında kendi arkadaşına gönderdi devlet hastanesinde o yapıyor artık tahlillerimi, sonucu da direkt doktoruma gönderiyor.

Üç yıldır polikliniklerde asistan doktor abi ablalarimla beraber durdum..Hocalarla hasta baktık..Hiç bir sekilde hastasını aşağılayan doktor görmedim...Ki ben de hastaya iyi davranmaya aşırı derece dikkat eden biriyimdir..Ben ne gördüm..Doktorun sabrını sınayan bağırıp çağıran anlamak istemeyen ve sonunda hastasını takmadı aşağıladı damgasi yiyen doktorlari gördüm..Kendisiyle beraber bekleyen onca hasta varken ve doktor sanki iceride baska seyler yapiyor gibi beklemekten sıkılıp kavga çıkaranları gördüm..Suratıma yazdığım reçeteyi fırlatan insanın yüzündeki saygısız kendini begenmis ifadeyi gordum..Umarım bir gün bunlari da farkedersiniz..

evet saglik ocagi yapiyor.
yani aile hekimim o konuda hic kirmadi beni ama orada yapilmayan bir tahlilim vardi benim
suan unuttum adini neydi.
aile hekimim dedi zaten bunu burada yapamazsin yaptir devlette diye.
ozel doktorumda mesela burada yaptirma pahali aile hekimine yaptir diyordu oranin yapacaklarini.

Benim sanssizligim aile hekimim de berbat. Degistirsem iyisine dusecegim de garanti degil. Esim kendi aile hekimine gitti 5 dkda halletti isini bugun. Benimki yine fiyasko. Acayip asabim bozuluyor her seferinde. Allah muhtac etmesin,allah ellerine birakmasin diyorum. Baska doktorlarda hic sorun yasamam,sagolsunlar varolsunlar ama aile hekimligi kurumu gercekten calisamiyor bizde bence

Eşinizinki iyiyse ona transfer olun.

Tabi ki özel hastane seçme hakkımız var,hatta mecburiyet bazı durumlarda bunda hem fikirim.

Ama elimde başka bir hastane ve doktorun adının yazdığı tahlil kağıtları ile başka bir doktora gidip al bunları iste demek,muayene olmak için randevu alamayan birinin önüne geçmek demek ,çünkü ben muayene icin degil tahlil yazdirmak için ordayim .Yazan doktorlara da yazmayan doktorlara da haksizlar diyemem tamamen kendi insiyatiflerinde ama yazmak zorunda olmadıklarını düşünürüm.Tamamen şahsi fikrim :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…