- 11 Aralık 2018
- 42.683
- 265.197
- 598
- Konu Sahibi KudrAlobar
-
hanımlar hemen doktor savunmasına geçmişsiniz, sağlıkta şiddetin bu kadar yaygın olduğu dönemde bunu görmeme sevindim ancak konu sahibinin anlattığına göre ortada bu şekilde tepki verecek bişey yok. hastayı götürmeden reçete istenmemiş sonuçta doktor istediği gibi muayene edebilirdi. bazı ilaçlar basit ilaçlar olsa da bu tarz hastaların kullanması sakıncalı riskli olabilir ve gözden kaçabilir. uzman doktoru iyi niyetle reçete edilebilecek ilaçların listesini vermiş ama pratisyen kardeşin egosuna ağır gelmiş demek ki. kendisi madem haklı hastayı azarlayıp kovmak yerine kendi reçetesini oluşturup hasta itiraz ederse uzmana konsulte edebilirdi.
Ben taşınmama rağmen sırf aile hekimi memnun olduğum için değiştirmedim. Mükemmel bir insan. Ebeler falan da çok çok iyi. Taşındığım yerdeki aile hekimliğine gittim baktım surat beş karış yok ben sizde kalacağım dedim.Bunu araştırayım, daha iyi olur bu.
Bursa?Bursa'da falan mı yaşıyorsunuz?
Aile hekiminizi degisebilirsiniz..Bir form dolduruyorsunuz.. Gitmek istediginiz aile hekimi veriyor formuSelam millet.
Az önce aile hekimimizle sağlam bir tartışma yaşadık. Sorunu anlatmayacağım çünkü tartışma çıksın istemiyorum. %100 haklı olduğum bir konu ve aynı konuda defalarca aynı şeyi yaşadık. Aile hekimimiz malesef egolarını hastaları üzerinde tatmin etmekten zevk alan bir adam. Doktor değiştirme şansımız yok. Daha önce birkaç kez sabim'e telefonla şikayette bulunduk ancak bir sonuç alamadık. İsmimi cismimi vermeden, daha etkili yollarla şikayet edebileceğim bir yer var mı?
Ekleme:
Konuyu anlatmamam hoş karşılanmadı. O yüzden ekliyorum.
Organ nakilli bir ablam var. Genel takibini profesör yapıyor. Bu tip hastalar her ilacı alamazlar. Biraz üşütmüş, grip var, ateş yükseliyor. Bu durumlar organ nakilliler için tehlikelidir. Hocamızı aradık, böyle böyle durumlar ne yapalım dedik ilaç listesi verdi, aile hekimine git yazsın dedi. Bunu aile hekimine iletince "hekesin bir özel doktoru var, bir ben kimsenin doktoru olamadım. Madem o kadar değerli doktorun senin için git o yazsın ilaçlarını" dedi. "Doktor bey her gribal enfeksiyonda üniversite hastanesine gidemeyiz, bu insanlar zaten bağışıklıkları düşürüldüğü için iki haftada bir hasta olan insanlar, sürekli üniversiteye gştmek randevu almak mümkün değil lütfen yazın" dedik dinletemedik. Üstelik hakaret ederek odasından kovdu bizi. Aynı durumu daha önce defalarca yaşadık ablamla ilgili.
Alerjim olduğunu belirttiğim halde alerjim olan maddeyi içeren ilaç yazdı daha önce bana. Bilinçli bir insan olmasam kullanabilirdim. Yine bir hastalığımdan dolayı yaptırmam gereken kan tahlillerini yapmadı git özel doktorun yapsın dedi, özel hastanede yaptırmak zorunda kaldım. Annemin her ay vurulması gereken d vitamini iğnelerini yine özelde yaptırıyoruz artık. Yani bir aile hekiminden beklenen hiç bir hizmeti alamıyoruz.
Ay gözünü seveyim yazan ellerini öpeyim. İki saatir şunu anlatmaya çalışıyorum. Çözümlenemeyecek, ortak nokta bulunmayacak bir durum değildi. Doktora şiddet değil, doktor şiddeti yaşandı ama anlamak istemiyor kimse.
Nakil ve üniversite hastanesi deyince, aklıma birkaç tane üniversite hastanesi geldi. Belki buralardaysanız ve Nilüfer taraflarında oturuyorsanız yardımcı olabilecek bir aile hekimi önerecektim.Bursa?
Nakilli hastalara reçete olmadan her ilacı vermiyorlar maalesef.Hic aile hekimine gitmeden eczaneden alsaydiniz ilaclari. Muayene ucretiyle ilaclarin ucreti aynidir tahminim =)
Diyalogunuzun belli kısımları var ve sadece sizin ağzınızdan olan kısımları mevcut Her meslekte anlaşamadığınız insanlar olabilir ve hepimizin olduğu gibi sizin de hekim seçme hakkınız var En yakın zamanda dilekçe ile aile hekiminizi değiştirin bence sizde doktorunuz da rahat edersinizSelam millet.
Az önce aile hekimimizle sağlam bir tartışma yaşadık. Sorunu anlatmayacağım çünkü tartışma çıksın istemiyorum. %100 haklı olduğum bir konu ve aynı konuda defalarca aynı şeyi yaşadık. Aile hekimimiz malesef egolarını hastaları üzerinde tatmin etmekten zevk alan bir adam. Doktor değiştirme şansımız yok. Daha önce birkaç kez sabim'e telefonla şikayette bulunduk ancak bir sonuç alamadık. İsmimi cismimi vermeden, daha etkili yollarla şikayet edebileceğim bir yer var mı?
Ekleme:
Organ nakilli bir ablam var. Genel takibini profesör yapıyor. Bu tip hastalar her ilacı alamazlar. Biraz üşütmüş, grip var, ateş yükseliyor. Bu durumlar organ nakilliler için tehlikelidir. Hocamızı aradık, böyle böyle durumlar ne yapalım dedik ilaç listesi verdi, aile hekimine git yazsın dedi. Bunu aile hekimine iletince "hekesin bir özel doktoru var, bir ben kimsenin doktoru olamadım. Madem o kadar değerli doktorun senin için git o yazsın ilaçlarını" dedi. "Doktor bey her gribal enfeksiyonda üniversite hastanesine gidemeyiz, bu insanlar zaten bağışıklıkları düşürüldüğü için iki haftada bir hasta olan insanlar, sürekli üniversiteye gştmek randevu almak mümkün değil lütfen yazın" dedik dinletemedik. Üstelik hakaret ederek odasından kovdu bizi. Aynı durumu daha önce defalarca yaşadık ablamla ilgili.
Alerjim olduğunu belirttiğim halde alerjim olan maddeyi içeren ilaç yazdı daha önce bana. Bilinçli bir insan olmasam kullanabilirdim. Yine bir hastalığımdan dolayı yaptırmam gereken kan tahlillerini yapmadı git özel doktorun yapsın dedi, özel hastanede yaptırmak zorunda kaldım. Annemin her ay vurulması gereken d vitamini iğnelerini yine özelde yaptırıyoruz artık. Yani bir aile hekiminden beklenen hiç bir hizmeti alamıyoruz.
ben de doktorum, aslında bu tarz konularda doktordan yana tavır gösteririm çünkü çoğunlukla insanlar bilmediği şeyler konusunda emin tavır takınıp hata bulmaya çalışıyor ama anlattığın kadarıyla ortada kovacak bir durum yok. daha önce şikayet olduysa onun yansıması olabilir ama, önceki konuyu bilemem
Nakilli hastaya aile hekimi dr ilaç yazmaktan çekinir normalde zaten. Annem de nakilli ve aile hekimleri dr bey çok dikkatli bu konuda. Nakil hastaları evet özeldir ve bağışıklıklari zayıftır çok dikkatli yaşarlar. Ama siz yine de sakın olun. Sükunetle halletmeye çalışın şikayet filan değil güzelce iletişim yoluyla konuşarak halledin tartışmaya gerek yok bence. Sakince tane tane anlatırsınız çok itiraz edeceğini sanmam en fazla ilacı yazmaz başka yakın bir hastaneye gider yazdirirsiniz. Geçmiş olsun
Tabii ki KudrAlobarsporluyuz.
İşin esprisi bir yana ilaç yazıp yazmamak doktorun inisiyatifi. Özel bir durumu olan ve daha önce de aynı ilaçları kullanmış bir hastasına keşke ilaç yazma kolaylığı sağlasaymış. Ha sağlamıyorsa da bunu doğru düzgün izah edip gönderseymiş. Bu konuda kesinlikle haklısın. Doktorlar genelde başka doktorun yönlendirmesini sevmiyor. Genelde haklılar da. Bu nedenle teşhisim hatta ilaçlarım belli olmasına rağmen çoğu kez doktora sıfırdan gidip hiç haberim yokmuş gibi davrandım çünkü ters tepiyor. Sadece iş yeri hekimim ve eski dahiliyecim o konuda çok anlayışlıydı. Hatta dahiliyecime gittiğimde "babanızı arayın, ben şu tahlilleri yazdım istediği başka tahlil varsa onları da yapalım" derdi.
Alerji konusu apayrı ve çok ciddi sonuçları olabilecek bir durum. Ablana uygun ilaçların arasından birini vermeyi riskli bulan doktor alerjin olan ilacı vermekte beis görmemiş. Yahu benim Augmentin alerjim var ve köpeğime Augmentin kullanmam gerekirken veterinerimiz uyardı "sen temas etme nolur nolmaz" diye. Doktor orada gerçekten ihmalkar davranmış ki bilirsin hemen her zaman doktoru haklı bulma eğiliminde bir insanım.
Nakil ve üniversite hastanesi deyince, aklıma birkaç tane üniversite hastanesi geldi. Belki buralardaysanız ve Nilüfer taraflarında oturuyorsanız yardımcı olabilecek bir aile hekimi önerecektim.
Özelde rahatlıkşa tahlil isteyebilirken neden aile hekimimizden tahlil isteyemiyoruz. Atıyorum benim devam eden kansızşık rahatsızlığım var. Sene de bir doktor bey kansızşığım ne durumda bu aralar kendimi iyi hissetmiyorum kan değerlerime bakabilirmisiniz demek sizin egonuza nasıl bir zarar verebiliyor. Kusura bakmayın ama ben cok sinir oluyorum böyle sadece ben bilirim ben ne dersem o diyen doktorlara.İyide biz orda değildik,belliki doktora öyle denmemiş,listeyi yazsın diye ısrar edilmiş,ve doktor da gidin bu ilaçları söyleyene yazdırın o zaman demiş...zaten bayan aile hekimini beğenmiyorki...kendi tahlil kararı alıp tahlil yaptırın bana diyor...buraya bayan eksik bile anlatmıştır eminim,genelde böyle oluyor çünkü
Arada olan ablana oldu, yazık üzülmüştür o da.Karşılıklı birikimin patlaması oldu sanırım. Önceki şikayet dolayısıyla birikmiş öfkesini kustu.
aile hekimi neden degismiyor ben 2 kere degistirdimSelam millet.
Ekleme:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?