Doktor Şikayeti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ay gözünü seveyim yazan ellerini öpeyim. İki saatir şunu anlatmaya çalışıyorum. Çözümlenemeyecek, ortak nokta bulunmayacak bir durum değildi. Doktora şiddet değil, doktor şiddeti yaşandı ama anlamak istemiyor kimse.

Bunu araştırayım, daha iyi olur bu.
Ben taşınmama rağmen sırf aile hekimi memnun olduğum için değiştirmedim. Mükemmel bir insan. Ebeler falan da çok çok iyi. Taşındığım yerdeki aile hekimliğine gittim baktım surat beş karış yok ben sizde kalacağım dedim.

Aile hekiminizi degisebilirsiniz..Bir form dolduruyorsunuz.. Gitmek istediginiz aile hekimi veriyor formu

Tabii ki KudrAlobarsporluyuz.

İşin esprisi bir yana ilaç yazıp yazmamak doktorun inisiyatifi. Özel bir durumu olan ve daha önce de aynı ilaçları kullanmış bir hastasına keşke ilaç yazma kolaylığı sağlasaymış. Ha sağlamıyorsa da bunu doğru düzgün izah edip gönderseymiş. Bu konuda kesinlikle haklısın. Doktorlar genelde başka doktorun yönlendirmesini sevmiyor. Genelde haklılar da. Bu nedenle teşhisim hatta ilaçlarım belli olmasına rağmen çoğu kez doktora sıfırdan gidip hiç haberim yokmuş gibi davrandım çünkü ters tepiyor. Sadece iş yeri hekimim ve eski dahiliyecim o konuda çok anlayışlıydı. Hatta dahiliyecime gittiğimde "babanızı arayın, ben şu tahlilleri yazdım istediği başka tahlil varsa onları da yapalım" derdi.

Alerji konusu apayrı ve çok ciddi sonuçları olabilecek bir durum. Ablana uygun ilaçların arasından birini vermeyi riskli bulan doktor alerjin olan ilacı vermekte beis görmemiş. Yahu benim Augmentin alerjim var ve köpeğime Augmentin kullanmam gerekirken veterinerimiz uyardı "sen temas etme nolur nolmaz" diye. Doktor orada gerçekten ihmalkar davranmış ki bilirsin hemen her zaman doktoru haklı bulma eğiliminde bir insanım.

ben de doktorum, aslında bu tarz konularda doktordan yana tavır gösteririm çünkü çoğunlukla insanlar bilmediği şeyler konusunda emin tavır takınıp hata bulmaya çalışıyor ama anlattığın kadarıyla ortada kovacak bir durum yok. daha önce şikayet olduysa onun yansıması olabilir ama, önceki konuyu bilemem. tabi her konu kendi içinde değerlendirilir:)

Nakil ve üniversite hastanesi deyince, aklıma birkaç tane üniversite hastanesi geldi. Belki buralardaysanız ve Nilüfer taraflarında oturuyorsanız yardımcı olabilecek bir aile hekimi önerecektim.

Hic aile hekimine gitmeden eczaneden alsaydiniz ilaclari. Muayene ucretiyle ilaclarin ucreti aynidir tahminim =)

Doktorunuz zamanında uzmanlık alamamanin hıncını sizden çıkarmasını.cimere şikayet etmeyi denedinizmi?

Bende doktoru haklı buldum.

Düşününce ne olacak , reçetesiz zaten diyorsunuz ama recetesiz ilacın zararsiz oldugunu kim garanti edebilir.

Recete olunca resmen sorumluluk doktora geçiyor.
Ve ablaniza birsey olsa yine prof'u geçip önce recete yazan sikayet edilir .
Üslup problemi varsa sikayet edebilirsiniz tabi.
Aranizda önceden de tartisma çıkmış zaten ve ilacı yazmak kendi insiyatifinde iken yazması beklenemezdi zaten.

Diyalogunuzun belli kısımları var ve sadece sizin ağzınızdan olan kısımları mevcut Her meslekte anlaşamadığınız insanlar olabilir ve hepimizin olduğu gibi sizin de hekim seçme hakkınız var En yakın zamanda dilekçe ile aile hekiminizi değiştirin bence sizde doktorunuz da rahat edersiniz

Nakilli hastaya aile hekimi dr ilaç yazmaktan çekinir normalde zaten. Annem de nakilli ve aile hekimleri dr bey çok dikkatli bu konuda. Nakil hastaları evet özeldir ve bağışıklıklari zayıftır çok dikkatli yaşarlar. Ama siz yine de sakın olun. Sükunetle halletmeye çalışın şikayet filan değil güzelce iletişim yoluyla konuşarak halledin tartışmaya gerek yok bence. Sakince tane tane anlatırsınız çok itiraz edeceğini sanmam en fazla ilacı yazmaz başka yakın bir hastaneye gider yazdirirsiniz. Geçmiş olsun

Öneceki konu şu. Parasetamol alerjim var. Soğuk algınlığı durumunda gittiğimde bunu belirtmeme rağmen içinde yoğun parasetamol olan bir soğuk algınlığı ilacı ve ağrı kesici yazmıştı. Bilinçsiz bir insan olsam büyük zarar görebilirdim. Şikayeti bu yüzden yaptım.

Çevremde sinirleri alınmış insan olarak bilinirim. O kadar sakin ve soğuk kanlıyımdır. Doktora herhangi bir zorlama, hakaret içeren cümleler ya da köyü bir dil kullanmadım. Kimseye kullanmam zaten. Ama bu hakkımı aramayacağım anlamına gelmiyor. Hakarete uğradım ve kovuldum. Bunu peşine düşmezsem kendime saygım azalır.

Karşılıklı birikimin patlaması oldu sanırım. Önceki şikayet dolayısıyla birikmiş öfkesini kustu.

Nakil ve üniversite hastanesi deyince, aklıma birkaç tane üniversite hastanesi geldi. Belki buralardaysanız ve Nilüfer taraflarında oturuyorsanız yardımcı olabilecek bir aile hekimi önerecektim.

Yok izmirdeyiz, ege üniversitesine gidiyoruz.

Özelde rahatlıkşa tahlil isteyebilirken neden aile hekimimizden tahlil isteyemiyoruz. Atıyorum benim devam eden kansızşık rahatsızlığım var. Sene de bir doktor bey kansızşığım ne durumda bu aralar kendimi iyi hissetmiyorum kan değerlerime bakabilirmisiniz demek sizin egonuza nasıl bir zarar verebiliyor. Kusura bakmayın ama ben cok sinir oluyorum böyle sadece ben bilirim ben ne dersem o diyen doktorlara.

Karşılıklı birikimin patlaması oldu sanırım. Önceki şikayet dolayısıyla birikmiş öfkesini kustu.
Arada olan ablana oldu, yazık üzülmüştür o da.

Hayır tamam birikmişlik olur, herhangi bir nedenden ilacı yazmak istemez bunları anlarım. Ama bu hakaret ederek kovmasının gerekçesi olamaz.

aile hekimi neden degismiyor ben 2 kere degistirdim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…