Doktor sorumsuzluğu

Baska bi doktor sabah geldi ama bi ara yoktu. Soruldugunda sekreteri servise cikti dedi. Oyle durumlarda bekleyen hastalarida bilgilendiriyolar. Benim bekledigim doktorun sekreteri henuz hastaneye gelmedi dedi.
Tamam hastaneye gelmemiş olabilir, ama onun da insan olduğunu unutuyor muyuz acaba, sabah bir sürü aksilik olmuş olabilir. İş yerinden izin aldım kısıtlı bir saat, oğlumu doktora görürdüm, kaydı yaptırdım odasının önüne geçtim, 10dakika sonra bankodaki görevli geldi, doktor hanım aradı bugün gelemeyecekmiş, sizi başka bir doktora yönlendireyim dedi. Ne sinirlendim ne atarlandım. Sonuçta kendi hastalanmış olabilir, çocuğunda bir sıkıntı olabilir, kaza yapmış olabilir, yani ön görmediğimiz bir çok şey olabilir. Kimse bizim kölemiz değil.

Cok gecmis olsun. Uzuldum gercekten. Ya bide bu sıra ağlak moddayim. Cook sinir oldum. Sabahtan beri asık surat oturuyorum. Birazdan ozele gidicez
Evet çök uzulmussundur ama strese girme bebekte etkileniyor bir daha o doktora gitme seçim hakkı bizim üzülmene değmez,bir numara son teknoloji hastaneler yapılıyor insanlık vicdan olmayınca her yer aynı.

Evet ama hastalarina karsi tutumu gercekten kotu

Gelişmiş ülkelerde ultrason sadece belirli haftalarda yapılır. Her kontrolde keyfi yapılmaz. Özel doktorlar bu gibi günler için var. Canınızı sıkmayın, bi dahaki gittiğinizde görürsünüz.

Evet çök uzulmussundur ama strese girme bebekte etkileniyor bir daha o doktora gitme seçim hakkı bizim üzülmene değmez,bir numara son teknoloji hastaneler yapılıyor insanlık vicdan olmayınca her yer aynı.
Anlayisiniz ve desteginiz icin tesekkur ederim. Haklisiniz insanda vicdan ve meslek aski olmasi lazim

Tamam da size söylemese de ultrasonla bakmadı mı baktı. Bakmaması imkansız çünkü ikili test için kan vermeden önce zaten önce ultrasonla ense kalınlığı ve burun kemiği ölçülür bu da ikili testin bir parçasıdır zaten normal görmüştür ki ikili testte iyi çıkmış bir sorun olsa zaten ultrasonla bakarken söylerdi ense kalınlığı yüksek, suyu az vs diye ama demek ki bir sorun yokmuş o yüzden de 2 hafta sonra test sonuçlarını götürdüğünüzde tekrar bakmasına gerek yok.

Olabilir geç kalmış da olabilir geçen hafta ben kontrole gittim özel olduğu halde doktorumu yarım saat bekledim dışarıdaymış yeni geldi yapacak birşey yok. Ağrılarınız da normal benimde var kanama lekelenme vs var mı sanırım yok. Zaten siz test sonucu götürmeseydiniz 1 ay sonra gideceksiniz kontrole. Doktorlara da hak verin herkese baksa o kadar kişi var devlet hastanesi sonuçta zaten kendi doktorunuz var oraya test için gidiyormuşsunuz 2 haftada gerilik falan da olmaz

Vallaha biraz abartmışsınız bence ama hormonlardan sebep hep.keske dr a söyleseydiniz şikayetinizi.belki vizittedir yada izinli idi belki bikac saat bunu bilemeyiz.ayrica burdada devlet hastaneleri her muayenede ultrason a sokmuyorlar.testlere gelirsek yapmamaları mümkün değil.ben ikili test iyi çıkınca 3 lü testi yaptırmadım.benden imzalı kağıt aldı dr kendi isteğimle yaptirmadigima dair.bence sizin elektriginiz tutmamış bu dr 'la başka bi hekim tercih edin bi dahaki sefere.saglikli bir hamilelik dilerim.

Hormonlardan sebep evet bu kadar büyütmem. Farkindayim ama durduramiyorum. Abartmam bu yuzden olsada hakli oldugumuda dusunuyorum. degistircem doktorumu. Sizede hayirli dogumlaar

Sikayet etmek isterseniz edersiniz tabi ama doktorun gec geldigindinden emin misiniz sabah saatlerinde ameliyaya da girmis olabilir

Hormonlardan sebep evet bu kadar büyütmem. Farkindayim ama durduramiyorum. Abartmam bu yuzden olsada hakli oldugumuda dusunuyorum. degistircem doktorumu. Sizede hayirli dogumlaar
Teşekkür ederim.hakli olmasına haklisiniz.ama neticede devlet hastanesi.oradaki doktorlar gerekli tıbbi müdahaleyi muayeneyi yapmakla görevli.ve çok sayıda hasta bakıyorlar.ki özel de olsa devlette olsa bu doktorun kisiligyle alakalı bi durum bence yoksa devletten de çok açıklayıcı güler yüzlü doktorlar var.ne güzel bizlerin durumu var özele gidebiliyoruz.yinede allah onlarında yokluğunu göstermesin.cunku ciddi bi durumda özellerin çoğu anında yan çizip devlete gönderiyorlar.

Almanyada 3 kere mesela: 12,22 ve 32. Haftada (saglikli gebelik)

demek ki daha da az olan ülkeler varmış. biz Türkiye de suyunu çıkarıyoruz. çifte drla düşünsene kaç kere bakılıyor.. bir daha gebelik nasip olursa ve sağlıklı olursak ben de 3 ya d a4 kez giderim diye planlıyorum. ha riskli olursa o ayrı zaten.

Neden acile basvurmadiniz? Anlattığıniz durumlar acil poliklinik mi beklediniz?

Doktorun keyfi olarak geç gelmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. O dönemler eskide kaldı. Bakanlık dikkatli bu konuda. Ya başına bir şey gelmiştir ya da hastanede serviste acilde veya acil ameliyattadir. Her hareketini sekreteri bilemez o yüzden soyleyememistir size.
Ultrason konusunda da ayda bir bakıyorlar yeterli hatta fazla bile görüyorlar bu durumu. Keşke ben de her hafta gorebilsem bebeğimi ama Dr gerek yok diyorsa gerek yoktur. Devlet yoğun olduğu için keyfi uygulama yapmazlar.
Tek elestirebilecegim konu doktorun size pek açıklama yapmaması ama onu da bazı şeyleri siz sorup öğrenmek isticeksiniz yoğun oldukları için anlaticak hal kalmıyor onlarda yine de devlet olmasına rağmen daha çok ilgilenen konuşan doktorlar var. Onlardan birini tercih edebilirsin.
Bu arada benim ozeldeki doktorum da senin haftalarindayken her gidisimde bakmıyordu. Üç dört hafta gecmesini istiyordu.
Kasigina saplanan anlık ağrılar çok doğal. O konuyu da merak etme.
Sağlıkla kucağına al inşallah.

Benim yasadigim sehirde kadin dogumda bi tane iyi doktor var. Iyi derken guler yuzlu anlayisli. Doktorluguna kimsenin bisey diyemem. O iyi doktorda gecmisinde sezeryan dogumda gazli bez unutmus. Onada cesaret edemedim. Korktum biraz. Ozele gittim az once. Girdigim gibi halimi hatrimi sordu doktor. Tarama sonuclarimi verdim. Bakti hersey yolunda gel ultrasona bakalim dedi. Bebegin cinsiyetini gormek icin cok ugrasti. Bagdas kurmustu bebek baya ugrasti kiprastirmaya bebek cok döndü ama bacak arasini açmadı

Ultrason ile bakmak zorunda değil. Siz istiyorsunuz ki her gün baksınlar, bebeginizle canlı görüşme yapın hatta. Yok öyle bir dünya. Türkiyede ultrason kullanımı abartılıyor. Isterse bikac kereden fazla bakmaz bile doktor. Üstelik ultrason bebeğin haftasını ve kilosunu doğru göstermez. Belli bir yanilma payı ile söyler. O yüzden doktorlar ulstrason ile iş yapmaz, baska bulgulara göre bebegin iyi olup olmadığına karar verir.

Devlrt hastanesinde doktor olmak cok zor. Kendini padisah sanan türlü türlü evrimini tamamlayamamış insanla muhattap oluyorlar. Kadın dogum doktoru olmak daha da zor. En yogun en gergin bölümlerden biri. Üstelik o bölümü yazarken çoğu kisi istekli bir sekilde tercih ediyor. Ama gerek hastalar gerek de sistem yasama enerjilerini bitiriyor. Siz 1 gün o poliklinikte otursanız gülmeye mecaliniz kalır mı, hiç sanmıyorum. zaten doktor da gülmek zorunda değil, sizin tedavinizi doğru yapması onun görevi. Bilgi vermedi diyorsunuz ya, negatif bir durum olusmamis ki bilgi versin.

Madem özele gidiyorsunuz oradaki doktorunuz baksın.

Geç kalma konusunda ise katı bir sistem var. Keyfi gec kalamıyorlar.
Sekreterler de genelde doktordan daha çok kasıntı olup hasta yakınlarının sinirlerini bozuyor. Oraya iletisim amaçlı yerlestiriliyorlar ama iletişim hak getire... neyse ben de sikayetimi dile getireyim burdan.

Yorumun icin cok tesekkur ederim. Ozele gittim az once. Hormonlarim 1i bin yapti moralim bozuldu bende gittim ozeldeki doktoruma. Halimi hatrimi sordu test sonuclarima bakti hadi gel bebegi gorelim dedi. Baya ugrasti benimle. Herseyi anlatti. Cook guzeldi keyfim yerine geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…