Doktor sorumsuzluğu

Iki hafta oncede doktor olcumleri yaparken hic bisey demedi. Bakti sadece. Hersey yolunda bile demedi. Anlatamiyorum sanirim. Ilgi sıfır gercekten. Arada bir doktora gidiyodum yani gebelikten oncede. Ilgilenen doktorla ilgilenmeyeni ayirt edebiliyorum

Yasadiklari zorluklarin boyutunu doktor olmadigim icin bilemem evet ama yogun gunlerde cok sıkıntı cektiklerini biliyorum. Ama iceri daha bi kac hasta almisken bi suratsizlikta sacma. Bunu soyleyen bitek ben degilim. Benim yanimda bi hasta girmisti 2 hafta once cok agrim var bekleyemiyorum dedi. X hanima sira al acil hastalara bakmiyorum bugun dedi yolladi. Mesela o gunde cok uzulmustum. Hani tamam surati asık ilgisiz ama en azindan kontrol ediyo diye dusunmustum. Ama bugun gercekten basindan savmak ister gibi bi hali varsi. Gorseniz anlardiniz

Insan ilk cocuk olunca daha bi merakkli daha bi heycanli oluyo sanirim. Sikintim sadece ultrason degildi. Tavrida tuhaf
Anlamadığınız şu: Doktor görevini yapmış. Kimsenin gönlüne göre de tavır tanınmak zorunda değil. Sizinle ilgili durumu dosyanıza eklemiş. Bu test sonucu öğrenme ziyareti üstelik muayene de değil.
Geç kalabilir, insanlık hali. Bunun keyfi olduğunu söylemek haksızlık olur.
Sağlıklı bir doktor hasta ilişkisi için en az 20 dk. gerekirken bizim ülkemizde hastaya ayrılan süre 3dk. Bu durum doktorların sorumsuzluğu/ burnu havada oluşu ya da isteksizliğinden değil; hasta yoğunluğundan ve tamamen sistemin çarpıklığından.
Görevini yaptığı, işimi aksatmadığı sürece kimse benim gönlümü hoş tutmak zorunda değil.

Ikili taramada ultrasonla bakip bi kan verdigim icin zararli oldugunu dusunmedim. Ayni sekilde 3ludede oyle dusunuyorum. Ama mesela bende seker yuklemesini dusunmuyorum. Ama bunu devlette rutin haline getirmis durumda ozelin yaptigi bi durum degil ki bu

Devlet hastanelerinde var insanlarin gonlunu hos tutan doktorlar. Illaki var yani. Ama ben burda denk gelmedim oylesine. Bi tanesinden herkes sikayetci onun kapisinin onunden bile gecmiyorum. Bu doktor evet isini yapiyo ama. Sorun gozukmuyo, su tatihlerde gel, ultrasonla bakmicam cikabilirsin. En azindan karsilikli bi konusma olsun kendi kendine bunlari dedi tamam. Insan hastada olsa gebede olsa doktordan az da olsa ilgi bekliyo. En azindan konusma monolog degilde diyalog olurdu

bakmayabılır gerek gormeyebılır bunlar normal, ultrasonla ıkı de bır bebege bakmanında zararları varmıs bı keresınde benın bebegıme de bakmadı doktor hastahaklarına gttım uzun uzun anlattı kadın ultrasona doktor kararverırmıs ve bakmayabılırmıs bakmaması normalmıs cok sık bakılması zaten ıstenmeyen bır durummus yararlı degılmıs bebek ıcın, ozetı buydu benı ıkna etmıstı o zaman gec gelme olayına gelınce devlettekı doktorlar arı gıbı calısıyorlar valla hıc de gev gelem bır doktora rastlamadım bazı doktorlar kucuk mudahaleye gıdıyorlar vveya servıstekı hastalarında acıl bır durum olınca kalkıp gıdıyorlar yada o gece nobetcıyse sabahkı vısıte katılabılıyorlar belkı oyle bır durumdur.

Yok demedim. Bunu yapmak zorunda değil, bu onun sorumsuz olduğunu göstermez dedim. Buna sorumsuzluk demek hak yemektir. Abartmayın lütfen.

Ultrason iç rahatlatma aracı değil tıbbi bir cihazdır.Bir ayda iki ker ultrason olmak için ilk aylarda kanama gibi ciddi bir şikayet gerekir.Özelde doktorunuz her gelişte yapar ama vaktin sınırlı olduğu devlet hastanelerinde işin gösterişine yer yok.

Tesekkur ederim yorum icin. Gec gelmesiyle ilgili sekreter hep bilgilendirme yapiyodu bugun hic bisey demedi biz sorduk. Henuz hastaneye gelmedi bilmiyorum dedi.
Bugun bana bi sikinti gozukmuyo su tarihlerde 3lu taramaya gel. Ultrasonla bakmicam cikabilirsin dedi. Icimden bi nefes alsaydin konusurken dedim yani. Tamam dedim ciktim bende. Ultrasonla bakmamasindan ziyade tutumu tavri basindan savmak istermis gibi konusmasi rahatsiz ediciydi

Devlettede her gidisimde bakiyodu. 2 haftada bir kendisi cagiriyodu ve bakiyodu. Bu hafta beni hic konusturmadan sonuclarda problem gozukmuyo. Su tarihte gel ultrasonla bakmicam cikabilirsin dedi. Kendi kendine konustu yani tamam dedim ciktim bende

Özeldeki doktorlar sırf para almak için ikili testten sonra üçlü dörtlü testi zorunlu kılıyor, şeker yüklemesini zorunlu kılıyor diye bir yorum gördüm.

Ben kontrollerimi sürekli özel hastanede yaptırıyorum ilk gebeliğimde boş gebelik yaşadım doktorum kürtaj olmam gerektiğini söyledi ve düşük başlaması için vajinadan kullanılan bir ilaç verdi ben çok fazla kanamam olabileceğinden korktuğum için doktoruma

“yatış işlemlerini başlatabilirmisiniz eve gitmek istemiyorum herhangi olası yüksek kanamaya karşı hastanede kalmak istiyorum “ diye söyledim.

Doktorumun cevabı aynen şu şekildeydi “ burası otel gibi bir hastane gecelik ücreti çok yüksek ben yatışınızı başlatmak istemiyorum vereceğiniz paraya yazık günah bu gece ilacı kullanın sabaha karşı gelirsiniz işlemlerinize başlarız” dedi.
Adam benim zorlamamla yatış işlemlerini başlattı.

Her doktoru bir tutamazsınız hani diyorsunuz ya özel hastane doktorları para manyağı diye.

Devlet hastanelerindeki doktorların geneli sırf ekstra para alamadıkları için ücretsiz muayene ettikleri için insanlara köpek muamelesi yapıyorlar azarlamaktan hiç çekinmiyorlar 2 kelam zor bela ediyorlar. Anlamadığın bir şeyi sorduğunda oflaya puflaya insana gerizekalı muamelesi yaparak cevap veriyorlar. Buna ne diyeceğiz??

Gercekten katiliyorum. Ozeldeki doktor taramani devlette yaptir bosa para verme demisti banada. Bende ultrasonla bakmamasinin sebebi bebegimin sagligiysa bunun aciklamasini beklerdim. 3 kelime eklicek cumleye. Bebege zarari oldugundan bu hafta bakmayalim ultrasonla dicek yani. Ultrasonla bakmiyorum demek yerine. Bana konusma firsati vermedi bile. Sorun gozukmuyo dedi. Su tarihte 3luye gel. Ultrasonla bakmicam cikabilirson dedi. Tamam dedim ciktim bende

bence gereksiz- saglikli bir gebelikde hic geregi yok.
zaten sorunlu bir durumda doktorlar gerekeni yapiyorlar.

Neticede doktor olarak o koltukta oturuyorsa hastasını aydınlatmak gerekli bilgileri vermek zorunda. Zorla oturmuyor o koltukta, görevi bu ve hastasını bilgilendirmekle yükümlü. Özel veya devlet farketmez.

Başından savmak için kısa kesiyorlar soru sorucaksın ağzına geri tıkıyorlar bir an önce çık dercesine gözünün içine bakıyorlar, sadece sen yoksun sırada bi dünya insan var diye söylemeye çekinmiyorlar.
Asistanlarda hayatlarından bezmiş yanlış bir işlem yaptılar diyelim düzelttirmek için gidiyorsun sanki canını istiyorsun surat beş karış şimdi onunla kim uğraşacak havalarında zor bela yaptırıyorsun.

Doktorumla tam 45 dakika konuştuğumuzu bilirim , devlet hastanesinde konuşsana 45 dk ?? 10 dakika bile duramıyorsun.

Ben bu hasta portföyünü tanıyorum gayet
Şey bu,benim vergimle maaş aliyorsun bana iyi bakacaksın diyen hastalarla aynı zihniyet
Nerde görsem tanırım
Şiddet eğilimi ile de destekleniyor zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…