Doktor sorumsuzluğu

Cok moralim bozuldugu icin kalktik gittik ozele. O kadar guzel ilgilendiki doktorum anlatamam. Keyfim yerine geldi. Bir suru ultrason fotografi verdi bidee. Detayli ultrasonlada baktii
 
Cok moralim bozuldugu icin kalktik gittik ozele. O kadar guzel ilgilendiki doktorum anlatamam. Keyfim yerine geldi. Bir suru ultrason fotografi verdi bidee. Detayli ultrasonlada baktii
Yalnız siz hala iyi doktoru ultrasona bakıp bakmamasiyla eş sefer tutuyorsunuz,bi milyon kişi aslında zararlı yazmışken amaaa ona da baktiii suna da baktiii,doktorun herhangi bir problemi yok problem tamamen siz de olmakla beraber, şiddeti düşünüyor olmanızı da kınıyorum
 
Belki doktora şikayetinizi belirtseydiniz daha farklı davranabilirdi neticede devlet hastanesi diye , ücretsiz muayene olunuyor diye bu kadar baştan savma davranılmamalı devlet hastanelerinin genel sorunu bu.

Doktorunu değiştirebilirsin veya imkanın varsa devlete gitmeyi tamamen bırakabilirsin.

Özel hastanedeki doktorların ilgileri herzaman çok daha farklı olmuştur. Birkaç tane kendini bilmez suratsız özellerde de oluyor ama devlet gibi genel anlamda suratsız , memnuniyetsiz değiller en azından.
 
Doktorumun ilgisinden bahsettim ben. Bakmasa neden bakmadigini aciklasa tamamdı. Ben iceri girdigim gibi nasılsııın gibi sicak bi karsilamayla girdim. Sikayetin var mi diye sordu bana. Diger doktor hayatta yapmaz oyle bisey. Dediklerinize katilmiyorum.
Siddet konusunda aciklamami yaptim kesinlikle siddet yanlisi veya destekcisi degilim sadece aklimdan acaba hakli sebepleri var midir diye düşündürecek kadar sinirlendigimi belirtmek icin yazdim.
 
Katılıyorum. Devlettede guler yuzlu denk gelebiliyo ama benim yasadigim sehirde kadin dogumda tek doktor var. Onunda ameliyat geçmişinde bi sıkıntı oldugu icin gitmiyorum. Gittim ozele gosterdim icim rahatlasin diye. Ve baya ilgilendi icimde cook rahatladi
 
Sizin gibiler insanı meslekten soğutur...yurtdışında tüm hamileliğin boyunca iki kere ultrasona girersin...Türkiyedeki bu ultrason merakını anlamış değilim...ayrıca özelde o kadar paraya zaten ilgilenirler,ne kuyrukta bekleyen hasta var,ne de tepende seni sık boğaz eden yöneticilerin...hastalık ve doktor meraklıları yeminle bıkkınlık geldi sizden
 
Ben sadece ultrasonla bakmamasina kizmiyorum yanlis anliyosunuz. Ilgisizlikten bi guler yuz gostermemekten sikayetciyim. Hic bi aciklama yapmamasi cabası. Normalde cok ilgilenen hastalarina guler yuz gosteren bi doktor olsa ne gec gelmesi ne de ultrasonla bakmamasi sorun olurdu. Aciklama yapsaydi keske diyorum sadece
 

Devlet hastanesinde günde onlarca hastaya bakan bir doktordan güleryüz beklemek çok da mantıklı değil
Ancak şöyle bir gerçek var ki, Allah korusun bir sorun olduğunda o özeldeki doktorların bir tanesi bile sorumluluk almaz, hastanenin kapısından bile sokmazlar insanı. En sıkıntılı, en hayati durumlarda devlet hastanesi doktorları can siparene koşar, tecrübelidirler ancak özel ilgi bekleyen hastaya mecalleri de vakitleri de yok maalesef.
 
Kime hangi doktora gittiniz kimi tavsiye edersiniz dediysem herkes ozeldeki doktorumu gozu kapali onerdi. Devlet ozel ayrimi yapmak icin soylemedim. Sadece doktordan doktora karakterden karaktere fark var. Devletteki doktorumun yaptigi isten keyif almiyo gibi bi hali var. Surekli birilerini azarlar modda ve asık suratli bu yuzden yakinmam.
 
bence sevınmeslısın ultrason çok ıyı birsey değil.zrounlu ve sağlık preblemı olmadıkça boşverin. ıkıncı çocuğum olursa bir defa ortasında ve sonunda gıdecem inşallah.
 
Bu ofkenizi doktora belirtmediniz mi? Devlet Hastanelerinden ne beklenir ki zaten ordaki doktorlar başından atma derdinde. Doktorunuzu değiştirin mümkünse özelde devam edin.
her doktor aynı değil. Devlette benim de gittiğim bi doktor var ve özeldekilere taş çıkartır. Her meslekte iyi de var kötü de.. Özeldeki bi doktorum da güler yüzden ibaret hastalık takibiyle falan alakası yok. Olabiliyo böyle şeyler ne yazık ki..
 

Tamam ne açıklaması yapacak onu anlamadım ben ne anlayacaksınız. Sorun yok testlerde demiş daha ne desin ben özele gidiyorum bana da uzun uzadıya şöyle böyle demedi risk faktörün olaiblecek en düşüğü dedi o kadar sorun yok dedi 3 li 4 lü gerek yok dedi sorun olsa tamam açıklama yapsın siz sadece sonuç göstermeye gitmişsiniz. İki hafta önce de bakılmış ultrasonla ölçümler yapılmış yani daha ne yapsın

Yani illa güleryüz göstersin kapılarda karşılasın istiyorsunuz ama devlette bu zor yani güleryüz göstermedi diye mi şikayet edeceksiniz komik değil mi sizce? hayır ya zaten özelde takip ediliyorsunuz sadece test yaptırmaya gittiğiniz bir yer içn çok fazla beklentilisiniz adam sizin gebeliğinizi takip etmiyor ki özele gittiğinizi zaten biliyordur sadece testler için geldiğinizi de biliyor kendi doktorunuza göstermişsiniz işte.
 
Peki özeldeki doktorlar neden gereksiz yere ikili tarama üçlü tarama yaptırıyor, şeker yüklemesi yaptırıyor artık bunlar neredeyse rutin kontroller haline geldi bunları da sorguladınız mı?
Ultrason bakmakla iyi doktor olunmuyor.
 
Ne yazıkki devlet hastanelerinde durum bu.ilgilenme yok saygı yok.ultrasona canlari iaterse bakarlar hamile halimle ayakta 1saat sıra bekledigimi bikiyorum oturucak boş koltuk olmadii icin.sıra gelincede doktorun saygisiz ve ilgisiz tavrına çok sinirlendim ve o günden sonra kontrollere dahi özele gitmeye karar verdim ancak özeldede durum farklı olmadı.her doktor iyi degil onlarda çok yogun ve ilgisiz çikti.iyi bi doktor bulana kadar 5 özel hastane gezdim.kadin dogumcular çok yogun ya demekki tüm ülke çatır çatır doguruyo
 
Doktorlar her kontrolde ultrason bakmıyorlar. Hamile olduğunuz için biraz hassassiniz. Hepimiz bu dönemlerden geçtik. Ayrıca fazla ultrason bakmak çok sağlıklı degil, doktorunuz bunun için de bakmamıs olabilir. Ultrason olayını bir araştırın bakın siz zaten bakmasını istemeyeceksiniz bazen.
 

Katılıyorum size bende yalnızca bir test yaptırmıştım hamilelikte. Çünkü bu taramalar falan çok sağlıklı değil. Eğer sorun olabilme ihtimali varsa bence diğerleri de yapılmali.
 
bence sevınmeslısın ultrason çok ıyı birsey değil.zrounlu ve sağlık preblemı olmadıkça boşverin. ıkıncı çocuğum olursa bir defa ortasında ve sonunda gıdecem inşallah.
Insan ilk cocuk olunca daha bi merakkli daha bi heycanli oluyo sanirim. Sikintim sadece ultrason degildi. Tavrida tuhaf
 
Cok moralim bozuldugu icin kalktik gittik ozele. O kadar guzel ilgilendiki doktorum anlatamam. Keyfim yerine geldi. Bir suru ultrason fotografi verdi bidee. Detayli ultrasonlada baktii

Yazılanları anlayamiyorsunuz sanırım. Özel hastanede kapıda yığınla bekleyen, kapi her açıldığında iceriye 10 kisi hücum eden bir sistem yok. sürekli vahşi hayvan gibi homurdanan şiddet gostermeye kalkan insanlar yok. Özeldeki doktor tabiki güler yüzlü olur. Çünkü derdi minimum. Tertemiz hastanelerde, sosyoekonomik düzeyi yüksek insanlarla muhattap oluyorlar.

Devlettekiler yeşil kartıyla hastanenin sahibi oldugunu zanneden canlılarla muhattap oluyo. Sürekli ekstra işler veriliyor. Sürekli daha fazla hasta bakması isteniyor. Sürekli tehdit ediliyorlar. Bu insanlar hala islerini yapmaya cabalıyorlar, hala can kurtarmaya calısıyorlar.

Okullarda hastaya en az 20 dk ayırmak gerektigi söylenir ama gercek hayatta bu süre 3 dakikayı geçmez. Gecerse dışarıdaki hastalar homurdanır. o hastalar içeriye girince de neden benimle az ilgilendi dogru düzgün konusmadi bile diyerek homurdanır. Empatiden yoksun, kaba saba bir toplum yetistiriliyor. Bu şartlar altında çalışıp sizinle konusamaz. Sorun yok denir gönderilir. Sizin bi sikayetiniz varsa söylersiniz kanamam var ağrım var bilmem ne diye. Doktor gözünüzden anlamaz bunu.

Daha önce de dedigim gibi ultrasan yanılma payı yüksek bir yöntem. Büyük bir nimet sanıyorsunuz bu yüzden doktora sinirleniyorsunuz ama yanılıyorsunuz.

Sizin gönlünüzü hoş etmesi gereken kisi doktor değildir. Eşiniz, aileniz, kuaförünüz, ustanız, şoförünüz vs... ama doktor isini yapıp sizi iyilestirmek ya da en azindan oldugunuz durumda kalmanızı saglamakla görevlidir. Bunun farkına varın lütfen.

Siz şimdi gezdiginiz yerde anlatırsınız söyleydi böyleydi diye. Umarım ise yarar da devletteki doktorun üzerindeki iş yükü azalır
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…