- 6 Mart 2018
- 1.726
- 1.108
- 83
- Konu Sahibi Minikanneyimmm
-
Cok moralim bozuldugu icin kalktik gittik ozele. O kadar guzel ilgilendiki doktorum anlatamam. Keyfim yerine geldi. Bir suru ultrason fotografi verdi bidee. Detayli ultrasonlada baktiiUltrason ile bakmak zorunda değil. Siz istiyorsunuz ki her gün baksınlar, bebeginizle canlı görüşme yapın hatta. Yok öyle bir dünya. Türkiyede ultrason kullanımı abartılıyor. Isterse bikac kereden fazla bakmaz bile doktor. Üstelik ultrason bebeğin haftasını ve kilosunu doğru göstermez. Belli bir yanilma payı ile söyler. O yüzden doktorlar ulstrason ile iş yapmaz, baska bulgulara göre bebegin iyi olup olmadığına karar verir.
Devlrt hastanesinde doktor olmak cok zor. Kendini padisah sanan türlü türlü evrimini tamamlayamamış insanla muhattap oluyorlar. Kadın dogum doktoru olmak daha da zor. En yogun en gergin bölümlerden biri. Üstelik o bölümü yazarken çoğu kisi istekli bir sekilde tercih ediyor. Ama gerek hastalar gerek de sistem yasama enerjilerini bitiriyor. Siz 1 gün o poliklinikte otursanız gülmeye mecaliniz kalır mı, hiç sanmıyorum. zaten doktor da gülmek zorunda değil, sizin tedavinizi doğru yapması onun görevi. Bilgi vermedi diyorsunuz ya, negatif bir durum olusmamis ki bilgi versin.
Madem özele gidiyorsunuz oradaki doktorunuz baksın.
Geç kalma konusunda ise katı bir sistem var. Keyfi gec kalamıyorlar.
Sekreterler de genelde doktordan daha çok kasıntı olup hasta yakınlarının sinirlerini bozuyor. Oraya iletisim amaçlı yerlestiriliyorlar ama iletişim hak getire... neyse ben de sikayetimi dile getireyim burdan.
Yalnız siz hala iyi doktoru ultrasona bakıp bakmamasiyla eş sefer tutuyorsunuz,bi milyon kişi aslında zararlı yazmışken amaaa ona da baktiii suna da baktiii,doktorun herhangi bir problemi yok problem tamamen siz de olmakla beraber, şiddeti düşünüyor olmanızı da kınıyorumCok moralim bozuldugu icin kalktik gittik ozele. O kadar guzel ilgilendiki doktorum anlatamam. Keyfim yerine geldi. Bir suru ultrason fotografi verdi bidee. Detayli ultrasonlada baktii
Doktorumun ilgisinden bahsettim ben. Bakmasa neden bakmadigini aciklasa tamamdı. Ben iceri girdigim gibi nasılsııın gibi sicak bi karsilamayla girdim. Sikayetin var mi diye sordu bana. Diger doktor hayatta yapmaz oyle bisey. Dediklerinize katilmiyorum.Yalnız siz hala iyi doktoru ultrasona bakıp bakmamasiyla eş sefer tutuyorsunuz,bi milyon kişi aslında zararlı yazmışken amaaa ona da baktiii suna da baktiii,doktorun herhangi bir problemi yok problem tamamen siz de olmakla beraber, şiddeti düşünüyor olmanızı da kınıyorum
Katılıyorum. Devlettede guler yuzlu denk gelebiliyo ama benim yasadigim sehirde kadin dogumda tek doktor var. Onunda ameliyat geçmişinde bi sıkıntı oldugu icin gitmiyorum. Gittim ozele gosterdim icim rahatlasin diye. Ve baya ilgilendi icimde cook rahatladiBelki doktora şikayetinizi belirtseydiniz daha farklı davranabilirdi neticede devlet hastanesi diye , ücretsiz muayene olunuyor diye bu kadar baştan savma davranılmamalı devlet hastanelerinin genel sorunu bu.
Doktorunu değiştirebilirsin veya imkanın varsa devlete gitmeyi tamamen bırakabilirsin.
Özel hastanedeki doktorların ilgileri herzaman çok daha farklı olmuştur. Birkaç tane kendini bilmez suratsız özellerde de oluyor ama devlet gibi genel anlamda suratsız , memnuniyetsiz değiller en azından.
Ben sadece ultrasonla bakmamasina kizmiyorum yanlis anliyosunuz. Ilgisizlikten bi guler yuz gostermemekten sikayetciyim. Hic bi aciklama yapmamasi cabası. Normalde cok ilgilenen hastalarina guler yuz gosteren bi doktor olsa ne gec gelmesi ne de ultrasonla bakmamasi sorun olurdu. Aciklama yapsaydi keske diyorum sadeceSizin gibiler insanı meslekten soğutur...yurtdışında tüm hamileliğin boyunca iki kere ultrasona girersin...Türkiyedeki bu ultrason merakını anlamış değilim...ayrıca özelde o kadar paraya zaten ilgilenirler,ne kuyrukta bekleyen hasta var,ne de tepende seni sık boğaz eden yöneticilerin...hastalık ve doktor meraklıları yeminle bıkkınlık geldi sizden
Ben sadece ultrasonla bakmamasina kizmiyorum yanlis anliyosunuz. Ilgisizlikten bi guler yuz gostermemekten sikayetciyim. Hic bi aciklama yapmamasi cabası. Normalde cok ilgilenen hastalarina guler yuz gosteren bi doktor olsa ne gec gelmesi ne de ultrasonla bakmamasi sorun olurdu. Aciklama yapsaydi keske diyorum sadece
Kime hangi doktora gittiniz kimi tavsiye edersiniz dediysem herkes ozeldeki doktorumu gozu kapali onerdi. Devlet ozel ayrimi yapmak icin soylemedim. Sadece doktordan doktora karakterden karaktere fark var. Devletteki doktorumun yaptigi isten keyif almiyo gibi bi hali var. Surekli birilerini azarlar modda ve asık suratli bu yuzden yakinmam.Devlet hastanesinde günde onlarca hastaya bakan bir doktordan güleryüz beklemek çok da mantıklı değil
Ancak şöyle bir gerçek var ki, Allah korusun bir sorun olduğunda o özeldeki doktorların bir tanesi bile sorumluluk almaz, hastanenin kapısından bile sokmazlar insanı. En sıkıntılı, en hayati durumlarda devlet hastanesi doktorları can siparene koşar, tecrübelidirler ancak özel ilgi bekleyen hastaya mecalleri de vakitleri de yok maalesef.
her doktor aynı değil. Devlette benim de gittiğim bi doktor var ve özeldekilere taş çıkartır. Her meslekte iyi de var kötü de.. Özeldeki bi doktorum da güler yüzden ibaret hastalık takibiyle falan alakası yok. Olabiliyo böyle şeyler ne yazık ki..Bu ofkenizi doktora belirtmediniz mi? Devlet Hastanelerinden ne beklenir ki zaten ordaki doktorlar başından atma derdinde. Doktorunuzu değiştirin mümkünse özelde devam edin.
Ben sadece ultrasonla bakmamasina kizmiyorum yanlis anliyosunuz. Ilgisizlikten bi guler yuz gostermemekten sikayetciyim. Hic bi aciklama yapmamasi cabası. Normalde cok ilgilenen hastalarina guler yuz gosteren bi doktor olsa ne gec gelmesi ne de ultrasonla bakmamasi sorun olurdu. Aciklama yapsaydi keske diyorum sadece
Tabiki acile başvurdum normal bı durum değildi.Neden acile basvurmadiniz? Anlattığıniz durumlar acil poliklinik mi beklediniz?
Peki özeldeki doktorlar neden gereksiz yere ikili tarama üçlü tarama yaptırıyor, şeker yüklemesi yaptırıyor artık bunlar neredeyse rutin kontroller haline geldi bunları da sorguladınız mı?
Ultrason bakmakla iyi doktor olunmuyor.
Insan ilk cocuk olunca daha bi merakkli daha bi heycanli oluyo sanirim. Sikintim sadece ultrason degildi. Tavrida tuhafbence sevınmeslısın ultrason çok ıyı birsey değil.zrounlu ve sağlık preblemı olmadıkça boşverin. ıkıncı çocuğum olursa bir defa ortasında ve sonunda gıdecem inşallah.
Cok moralim bozuldugu icin kalktik gittik ozele. O kadar guzel ilgilendiki doktorum anlatamam. Keyfim yerine geldi. Bir suru ultrason fotografi verdi bidee. Detayli ultrasonlada baktii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?