- 6 Mart 2018
- 1.726
- 1.108
- 83
- Konu Sahibi Minikanneyimmm
-
Agrilarim var sol kasikta. Agri olmasi normal ama gecenlerde hapsirdim ve dayanilmaz bi agri cektim. Soylicektim onu bile unuttum. O agrilardan dolayi baksa icim rahat ederdi15 gün önce ultrasona girmişken tekrardan bakmaması normal bence. Sürekli ultrasona maruz kalmak da bebek için sıkıntı yaratır. Kaygılarınız çok normal hepimiz yaşadık bunları. Ancak bu kadar çok gerilip de bebeğinizi yormayın, onlar her şeyi hissediyorlar :) Olumsuz bir şey olsa mutlaka vücut sinyal verir zaten kafanıza takılanları diğer doktorunuza sorarsınız.
Şikayet konusuna gelince kendi tercihiniz ama pek sonuç çıkar mı bilemiyorum. Maalesef sistem çok kötü, bu ne doktorun ne de hastanenin suçu. Yine de sizin tercihiniz tabi. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Bana hic bisey soylemedi 15 gun once. Suraya bakiyorum buraya bakiyorum hersey yolunda vs. Bi kac gundur agrim var o yuzden endiseliyim. Onceki hastaneye gec gelisinde sekreteri soylemisti ameliyatta heyette vs. Ama bugun doktor henuz hastaneye gelmedi dedi2 li test yorumu almaya gittiyseniz ultrasonda bakmayabilir zaten siz 15 gün önce ikili test yaptırmaya gitmediniz mi? o zamana bakmadı mı? mecburen baktı değil mi burun kemiğini, ense kalınlığını ölçtü öyle değil mi? sürekli ultrasona girmenize gerek yok ki 2 hafta önce iyiyse zaten sorun yoktur eğer 2 li test için gitmeseydiniz zaten randevunuz 1 ay sonra olacaktı kontrol için.
Bende 2 li testi yaptırdım ultrasona da o zaman girdim sonra 10 gün sonra sonuçlar için gittim benim doktorum da bakmadı yani. Kanama, anormal ağrılar falan olmadığı sürece de gerek yok. Kaldı ki doktorunuz işlemde de olabilir. Bizde çok bekliyoruz beklemeyen kimse yoktur kadın doğuma gidince illa bekleniyor bu kadar büyütmeye gerek yok ayrıca özele zaten gidiyorsunuz ayda bir bakılıyor oraya zaten test için gidiyorsunuz ee özelde de bakıldığında sorun yoksa bu telaş niye? şikayet etmeye yer arıyorsunuz.
Sadece tamam diyebildim. Ters bi kadin taryisma çıkabilirdi. Bende ozele giderim diye dusundum. Ama inanin bi anda dondum kaldim. Sikayetlerimide soylemeyi unuttumTabii ki de kontrol etmesi gerekirdi.
Neden kontrole gidiyorsunuz, amaç ne zaten?
Siz bu şikayetinizi kendisine dile getirdiniz mi?
Getirmediyseniz, o an da söylemeliydiniz.
"ultrasonla bakmanızı rica ediyorum, bebeğimin durumunu merak ediyorum, verdiğiniz tarihe kadar şüphe içinde kalmak istemiyorum" demeliydiniz.
Şikayet etme imkanınız var ise (nasıl bir şikayet olur onu da bilemediğim için) edin tabii ki.
Anne olarak en doğal hakkınız bebeğinizin kalbini duymak, ultrasondan görmek...
Gec kalmasina cok asiri soylenmedim acikcasi. Hastalarina karsi tutumu beni cok rahatsiz ediyo. Onceki gec gelisinde sekreteri sebebini nize soyledi. Ameliyatta dedi heyette dedi. O gun gelmeyin dedi. Bildik hep. Ben 9.20de randevu alabiliyosam doktor o saatte musait demek degil midir? Ameliyati olsa saat zaten cikmiyo mhrsde. Bugun hastaneye henuz gelmedi doktor dedi sekreteriUltrasonla bakmak zorunda değil
Amerika’da bile 2 ya da 3 kez usg yapıyorlar tüm gebelikte
Ayrıca geç kalmış olabilir lastiği patlamıştır, kaza yapmıştır, yol kapalıdır, serviste Doğumda hastası vardır vs vs.
Hemen şikayet edeceğiz diye her şeye atlamayın.
Ayrıca o cümlenizi de kınıyorum
Baska bi doktor sabah geldi ama bi ara yoktu. Soruldugunda sekreteri servise cikti dedi. Oyle durumlarda bekleyen hastalarida bilgilendiriyolar. Benim bekledigim doktorun sekreteri henuz hastaneye gelmedi dedi.O is hicte öyle degil servise çıkıp yatan hastaları falanı filanı ,acili ,ameliyatı inanın doktorlar cok özverili merak etmeyin o saate kadar evde yatmamıstır .
Ultrasonda hep farkliydi haftasi. O yuzden oleride veya geride mi diye hep merak ediyorum.Gec gelmesini sikayet edebilirsiniz ama ultrasonla bakmak zorunda degil.. testler temiz ciktigi surece onden ya da arkadan gelmesini duzeltecek bir sey yapamaz zaten.. amerika da 9 ayda 3-4 kere bakarlar cok acil bir durum olmadikca.. gec gelmesi de belki onemli bir isi vardir, sorsaydiniz keske..
Ne guzelBen devlete her gittigimde doktora sikayetimi demeden ultrasondan bi gorelim derdi ilk.
Ultrasonda hep farkliydi haftasi. O yuzden oleride veya geride mi diye hep merak ediyorum.
Bugunku gec gelisi keyfi gibiydi. Ultrasonla bakmayabilir evet ama aciklama yapmak cok zor olmasa gerek. Hic bir sekilde hic bir seyin aciklamasini yapmiyo malesef. Su su su nedenle bakmiyorum desin tamam. Bizde merakliyiz ve anlamasi gerekir. Ben ultrasonla baktigindada cok bilgi alamiyorum. Bisey demedigine gore kotu bi durum yok diye dusunuyorumZaten 15 gün önce bakmış ultrasonda. Bir problem görse sizeen gizleyecek değil.
devlet hastanesine gidiyorsunuz, yani
sizinle birlikte onlarca bekleyen var.
Her tahlil göstermeye gelene ultrasonda dakikalarca bakacak vakit maalesef yok.
Herkes sizin kadar endişeli meraklı ama maalesef her kontrolde ultrason devlette mümkün değil.
Şikayet edin ama boşuna edeceksiniz ve o hekim bir daha size bakmama hakkına sahip.
Hekim geç geldiyse mutlaka bir nedeni vardır. Öyle zannedildiği gibi başı çuvala yürümüyor işler. Ben istediğim saatte geleyim yok yani.
Cok gecmis olsun. Uzuldum gercekten. Ya bide bu sıra ağlak moddayim. Cook sinir oldum. Sabahtan beri asık surat oturuyorum. Birazdan ozele gidicezBen doktorlardan çök çektim o yüzden seni anlıyorum en son kızım zehirlendi sabaha kadar 25 kere küstü en yakın devlete gittik doktor yok sabah 7 den 9.30 a kadar da gelmedi o arada şeker komasına giren küçük bir kız geldi peşinden doktor geldi çocuğun durumu daha kotu diye hiç sesimi çıkarmadim nasıl birşey diyebilirim ama doktor beni şoka soktu elinde telefon ne yapacağını bilmiyor 1 saat kızı orada oyaladilar ve bizide çocuk daha kotu olunca ambulansla sevketti sorumluluk almam diyerek bize halen sıra gelmedi derken demezlermi sizi başka doktora yönlendirici tekrar sıra alın ben koptum zehirlenmeye geldim diyerek yarım saat sonra doktor baktı zehirlenmiş acil gözetime serumlar takıldı kan alınacak alamıyorlar neden geç kalındığı için kızımın kanı pıhtılaşmaya başladı bu size anlattığım son örnekti ben çök yasadim bunları şikayet etsenizde ben her seferinde ettim iki kez ölümden döndüm ama olmedigim için sağlık bakanlığı bıraktı. İsterseniz dava açın uzun sürer kapanır denildi.insanlari camlarından bezdiriyorlar.Rabbim iyi yürekli doktorlarla karsilastirsin bizi.
Bugunku gec gelisi keyfi gibiydi. Ultrasonla bakmayabilir evet ama aciklama yapmak cok zor olmasa gerek. Hic bir sekilde hic bir seyin aciklamasini yapmiyo malesef. Su su su nedenle bakmiyorum desin tamam. Bizde merakliyiz ve anlamasi gerekir. Ben ultrasonla baktigindada cok bilgi alamiyorum. Bisey demedigine gore kotu bi durum yok diye dusunuyorum
10 gunde cikiyomus sonuclar aslinda ama bize 15 gun dediler. Bugun 15. Gün.
Bu sabah randevum vardı sabah 9u 20 geçeye
burda bu kadar söylenen kadar doktora deseydiniz durumu belki bakardı.
Avrupa da 9 ay da 4 kere ultrasona alıyorlarmış.
ben şikayetlik ya da şiddetlik bir olay göremedim. hele dr sorumsuzluğu hiç görmedim.
Yani evet haklisiniz ama aciklama yapmaliydi. Gercekten isini keyif almayarak yapiyo gibi bi yuz ifadesi varTest sonuclarini konusmak icin randevu vermis doktorunuz- ve bunu yapmis. Özel hastanede isler böyle yürür (Ulusarasi her hastanede böyledir). Eger Test sonucunuz sikintili olsaydi kesin bakardi.
Her test sonucunu ögrenmeye gelene Ultrasonla bakilsa Doktorlar günde en fazla 10 Hasta alabilirler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?