Doktora dava açmalı mıyım

Çok yıprandığım için hamileliğimin her gününü dokuz ay boyunca hüngür hüngür ağlayarak geçirdiğim için
Bunların yanlarına kar kalmamasını istediğim için dava açmak istiyorum
Evet doktor ihtimalleri söyledi ve bebekte böyle bir durum vardı ancak kullandığı cihaz yanlış ölçüm yapmış bu ölçüme dayanarak bana aldır dedi iki gün sonra daha güvenilir bir doktor daha iyi cihazla ölçtü ölçüm daha normal çıktı yani ilk doktorun ölçümü yanlış ve ben ona inansaydım çocuğumdan olacaktım bebeğime her baktığımda ya o yanlış ölçüme güvenip aldırsaydım diye çok üzülüyorum bu durumlarda bir mm bile önemlidir adam dört mm fazla ölçmüş
Üstelik bana artık düzelmez durum dedi suratsızın tekiydi hep en en kötü ihtimalleri anlattı
Psikolojik baskı yaptı
24.haftayı geçersen sen istesen de almam dedi ve bu adam profesör
Ben bu alanda bölüm başkanı olan doktora gideceğimi söyleyince giiiiiiiiiitt o da aynısını söyliycek nasılsa dedi ama bölüm başkanı aldırma dedi bu tabloya bakarak sana aldır diyemem dedi
Bunlara rağmen halen açmamalı mıyım

Çok geçmiş olsun. Başka yavrunun günahına girer kesinlikle davanı aç. Adam işinde yetkin değil 4mm fazla ölçüyor aldır diye psikolojik baskı yapıyor daha ne olsun. Elinde kağıdın yok diye sonuçsuz kalacak belki ama en fazla sana avukat masrafı olur ama sen acarsan senden sonraki gebeye böyle bir şey söylemeden önce 2 kere düşünür.

Bir bebeğin hayatı söz konusu bu kadar basit değil
Bir hata bir hayata mal oluyor
Onun için basit fakat benim için dünyalar kadar önemli bir varlığın canı söz konusu olan
anne misiniz bilmiyorum anneyseniz daha iyi anlarsınız evlat ne demek

Anneyim anliyorum. Bu mesajimdan sonra bir mesaj daha yazdim. Ama sonuca odaklanin. Allah bebeginizi anali babali saglikla büyütsün. Kasit yoksa davaya gerek yok. Sonucta bilerek kasitli olarak yapmamis. Allah korumus yavrunuzu hep de korusun.

ya tamam doktorlar insan hayatı kurtarıyor, herkesin hata yapma hakkı vardır vs de
bazı doktorlar da gerçekten işini layığıyla yapmıyor
doktor var, tüm hastalarında başarılıdır, bir hata yapmıştır
doktor var, sürekli yalan yanlış muamele yapmıştır
her meslekte olduğu gibi bu meslekte de gerçekten "kötü" olanlar var
nasıl ki "doktorlar kötüdür" demek çok manasız bir genellemeyse "doktorlar hayat kurtarır" diye her doktoru savunmak da o kadar manasız

arkadaşımın ablasının bebeği için doktor ex olmuş, kürtaj yapalım demiş
hemen olmazsa sizi zehirler demiş
arkadaşımın ablasının kendi doktoru da şehir dışındaymış, onu aramış, bekle yarın dönüyorum sakın aldırma demiş
şu anda o bebek koca kız oldu!
şimdi bu olay, "yapmış bir hata" diye geçiştirilmeli mi?

doktora diyorum ki şu maddeye alerjim var
tutup bana içinde o maddeden olan ilacı veriyor
1,5 ay kadar çektim sıkıntısını, günlerce hasta yattım ilacı sadece 3 gün içtiğim halde
tekrar görmeye gittiğimde muhatap olarak bile bulamadım karşımda

hangi meslek olursa olsun, işini layığıyla yapmayan insanların o mesleklerden ayıklanmaları gerek
hele ki öğretmenler, doktorlar, avukatlar, emniyet güçleri...
bu meslekler insan hayatı veya hayat akışı için çok önemli, kötü olanların mutlaka ayıklanmaları şart bence

Ne kadar basite indirgenmiş
Yanılabilirmiş
Hayır
Sonuçları başka insanların hayatlarını etkileyecek bir konuda yanılma lüksü olmamalı insanın
E ne var canım bunda denilecek mesele değil bu

Doktorlar ne yazik ki yüzde yüz sonuc veremiyorlar. Ben de insan sonucta yanilabilir dedim. Yüzde vermis konu sahibi iyi yapmis baska doktora gitmis. Anliyorum evlat candan öte. Iyi ki saglikli ama kasitli olarak ticari amac güderek yapmamissa bence dava acmamali. Sormus konu sahibi fikrimizi söylüyoruz. Doktoru savunmuyoruz. Olayi da basite indirgemiyoruz. Annem hastaydi. Capa'da koskoca doktor %60 felc kalacak dedi. Digeri %30 digeri %5. Hayati bir meseleydi. Ama doktora güvenmeyip gezdik. Cünkü yanilabiliyorlar. Benim demek istedigim buydu. Doktor olmak da kolay degil. Iyi doktor olmaksa doktor olmaktan daha zor.

Doktorlar ne yazik ki yüzde yüz sonuc veremiyorlar. Ben de insan sonucta yanilabilir dedim. Yüzde vermis konu sahibi iyi yapmis baska doktora gitmis. Anliyorum evlat candan öte. Iyi ki saglikli ama kasitli olarak ticari amac güderek yapmamissa bence dava acmamali. Sormus konu sahibi fikrimizi söylüyoruz. Doktoru savunmuyoruz. Olayi da basite indirgemiyoruz. Annem hastaydi. Capa'da koskoca doktor %60 felc kalacak dedi. Digeri %30 digeri %5. Hayati bir meseleydi. Ama doktora güvenmeyip gezdik. Cünkü yanilabiliyorlar. Benim demek istedigim buydu. Doktor olmak da kolay degil. Iyi doktor olmaksa doktor olmaktan daha zor.

bakın burada esas olay doktorun yanılması değil
aldırın diye ısrarcı olması
kendisi de düşünebilse yanılma payım olabilir diye, durum böyle böyle görünüyor karar sizin der
bu doktor karar sizin dememiş, aldırın demiş, bunu diyemez
başka doktora gideceğim demiş, "git, o da aynı şeyi söyleyecek" demiş
resmen psikolojik baskı yapmış
özellikle yanlış olan bu
kibir de ticari amaç kadar kötü sonuçlar doğurabilir

Hiçbir hekim kesin konuşmaz risk faktörü fazladır . Usg raporlar tetkikler yüzde yüz kesin rapor değildir

ya bi de insan bir sormaz mı, bebeğiniz engelli olabilir yine de doğurmak, büyütmek ister misiniz diye
insanlar bakıma muhtaç çocukları evlat ediniyorlar!
beyin hasarı olan çocukları evlat ediniyorlar!
çok zor, Allah kimseyi çocuğuyla sınamasın ama önce bi anne adayının fikrini alacaksın
belki kadın engelli dahi olsa bebeğini istiyor, o haliyle kabul ediyor
direkt aldır nedir ya

bakın burada esas olay doktorun yanılması değil
aldırın diye ısrarcı olması
kendisi de düşünebilse yanılma payım olabilir diye, durum böyle böyle görünüyor karar sizin der
bu doktor karar sizin dememiş, aldırın demiş, bunu diyemez
başka doktora gideceğim demiş, "git, o da aynı şeyi söyleyecek" demiş
resmen psikolojik baskı yapmış
özellikle yanlış olan bu
kibir de ticari amaç kadar kötü sonuçlar doğurabilir

Tabi ki konu sahibi niyetini daha iyi anlamistir. En azindan gözü korkar eger kötü niyeti varsa. Ama ben de anneyim. Sürekli bir kaygi hali evlat sahibi olmak. Anliyorum kesinlikle yorumum yanlis anlasilmasin. Verdigim örnegi umarim konu sahibi de okur. Ben cok baska türlü baktim konuya.

Yanılma payı var gibi konuşmamış ki adam
Zaten bu kadar hayati bir konuda hata yapabilen insan da yapmasın o işi
Evinde doktor olan biri olarak söylüyorum bunu

Yanılma payı var gibi konuşmamış ki adam
Zaten bu kadar hayati bir konuda hata yapabilen insan da yapmasın o işi
Evinde doktor olan biri olarak söylüyorum bunu

Ben biraz önce nasil düsündügümü örnekledim. Mesajimi belki görürsünüz.
ek : iyice karisti mesajlarim. Okumussunjz örmegimi . :)

ya tamam doktorlar insan hayatı kurtarıyor, herkesin hata yapma hakkı vardır vs de
bazı doktorlar da gerçekten işini layığıyla yapmıyor
doktor var, tüm hastalarında başarılıdır, bir hata yapmıştır
doktor var, sürekli yalan yanlış muamele yapmıştır
her meslekte olduğu gibi bu meslekte de gerçekten "kötü" olanlar var
nasıl ki "doktorlar kötüdür" demek çok manasız bir genellemeyse "doktorlar hayat kurtarır" diye her doktoru savunmak da o kadar manasız

arkadaşımın ablasının bebeği için doktor ex olmuş, kürtaj yapalım demiş
hemen olmazsa sizi zehirler demiş
arkadaşımın ablasının kendi doktoru da şehir dışındaymış, onu aramış, bekle yarın dönüyorum sakın aldırma demiş
şu anda o bebek koca kız oldu!
şimdi bu olay, "yapmış bir hata" diye geçiştirilmeli mi?

doktora diyorum ki şu maddeye alerjim var
tutup bana içinde o maddeden olan ilacı veriyor
1,5 ay kadar çektim sıkıntısını, günlerce hasta yattım ilacı sadece 3 gün içtiğim halde
tekrar görmeye gittiğimde muhatap olarak bile bulamadım karşımda

hangi meslek olursa olsun, işini layığıyla yapmayan insanların o mesleklerden ayıklanmaları gerek
hele ki öğretmenler, doktorlar, avukatlar, emniyet güçleri...
bu meslekler insan hayatı veya hayat akışı için çok önemli, kötü olanların mutlaka ayıklanmaları şart bence
Bu alerji vakası da çok fena
İyi ölmemişsin
Bazı ilaçlar o kadar hızlı reaksiyon gösteriyor ki acile zor atıyor insan kendini

ya bi de insan bir sormaz mı, bebeğiniz engelli olabilir yine de doğurmak, büyütmek ister misiniz diye
insanlar bakıma muhtaç çocukları evlat ediniyorlar!
beyin hasarı olan çocukları evlat ediniyorlar!
çok zor, Allah kimseyi çocuğuyla sınamasın ama önce bi anne adayının fikrini alacaksın
belki kadın engelli dahi olsa bebeğini istiyor, o haliyle kabul ediyor
direkt aldır nedir ya
Bana dendi ki başka bir doktor tarafından
Benim bir hastam sırf bebeğinin bacağındaki bir sorundan dolayı hafif aksayacak diye bebeğini aldırdı hiç düşünmedenbu kadar ufak bir problem içi n
Sen cidden beyin gibi önemli bir organı sorunlu olan bir bebeği nasıl dünyaya getirirsin
Git istanbulda bir haftada halledersin(sonlandırmaktan bahsediyor ölü doğum)
Bu kadar acımasız katil ruhlu insanlar işte elimde kanıt yok diye kazanamazsın dediniz hepiniz ama ben bunun burnundan fitil fitil getirmek istiyorum bu lafları

Bana dendi ki başka bir doktor tarafından
Benim bir hastam sırf bebeğinin bacağındaki bir sorundan dolayı hafif aksayacak diye bebeğini aldırdı hiç düşünmedenbu kadar ufak bir problem içi n
Sen cidden beyin gibi önemli bir organı sorunlu olan bir bebeği nasıl dünyaya getirirsin
Git istanbulda bir haftada halledersin(sonlandırmaktan bahsediyor ölü doğum)
Bu kadar acımasız katil ruhlu insanlar işte elimde kanıt yok diye kazanamazsın dediniz hepiniz ama ben bunun burnundan fitil fitil getirmek istiyorum bu lafları

önceki yorumumu değiştiriyorum
eğer maddi gücün varsa, hatta yoksa da baro avukatıyla, aç davanı, dene mutlaka
kazanamasan bile en azından bir arkadaşın yazdığı gibi, gözü korkar, bir daha yapmaz kimseye
yapsa da, ikinci bir şikayette durum farklı olur
sen haklısın, mutlaka dene bence

yalnız örnek çok doğru
bizim bir tanıdık da bacağındaki küçük bir problem yüzünden 6 aylık!!! bebeği aldırmak istemişti, tabi aldıramadı

Altı buçuk aylık gebeligimi bebegim tek arterli oldugu icin bir suru aksilik sıralayarak sonlandirmami kesin bir dille söyleyen hissiz bir şekilde önüme uzattığı kağıdı imzalamami bekleyen stajer doktoru dinlemediğim ve gebeligi devam ettirmek istediğim için bile bile lades doğumdan sonra en fazla 72 saat yaşar saydığım komplikasyonlardan en az birkaç tanesi bebeginde olacak dedi (benim 3 sezeryanim olacaktı ve bir olu dogumum var yani belki o son hakkimdi) bir hafta sonraya uzman bir dra randevu aldim ve bu vakanın birçok kişide olduğunu ve üstelik birçok bebegin sapasağlam doğduğunu ultrasonda hiçbir sikinti olmadığını ve bebegimin sağlıklı dogacgini söyledi ne kadar rahatlamış olsamda kalan zamani korku içinde geçirdim çok şükür su an çok sağlıklı bir bebeğim var iyi ki onu dinlemek gibi bir hataya dusmemisim...sana gelecek olursak elinde belgeleyecek birşey yoksa tabiri caizse lafla peynir gemisi yurutemezsin :KK43:

Dr bunu size yazılı olarak mi verdi, bir resmi kanıtını var mi elinizde ?
Bence dava açsanız da bir sonuç alamazsiniz

Bulunduğunuz ilin hekimler odasini arayin. Bi tek onlar digru düzgün çalışıyor. Bimere doktor savunan köpekler koymuşlar

merhaba
Hamilelikte çocuğunuz sağlıklı olmayacak aldırın diyen bir doktora dava açar mıydınız
Böyle davalar sonuçlanıyor mu uzun sürüyor mu
Not:bebeğim sağlıklı doğdu
Bir şey çıkacağını sanmıyorum
Kürtaj oldum parça bırakmış bunu bir ay sonra farketti dandik ilaçlar verdi parçayı düşürürsün diye
Başka bir doktora gittim acil tekrardan kürtaja aldı beni yoksa çocuğun olmaz dedi
Sağlık bakanlığına şikayet ettim adamı haklı çıkardılar:)

Back
X