Doktora gitmeyen eş

Doktora gitmek istememesi çocuk istemediğinden olmayabilir

O doktora gitmek erkeklere çok zor

Eşim gitti ama çok zorlanacak sperm örneği vermek vs işkence

Bir de benimki ben yıllarca tedavi çekemem gidip Kıbrıs'ta sperm satın alalım bile dedi

Neyse bizim çocuğumuz olmayacağını öğrendikten bir yıl geçmeden tüp bebek ile oldu

Neden doktora sizinle gelmek istemiyor? Sorunundan mı çekiniyor?

Aynen arkadaşım, tabiki de kocamı eve bağlayayım diye istemiyorum. Çocuk istediğim için istiyorum. Onun bu fazla yoğun hayatı çocuk olunca da devam ederse idare edebilir miyim bilemiyorum, kendisi çocuk olsa eve bağlanabilirim dedi. O yüzden burda sorma gereği duydum. Ama çocuk için de bir icraatı yok. orası ayrı. Şöyle işleri çok yoğun zaten şu sıra, üstüne sporu ekleniyor, bıraktığımda her Allahın günü iş çıkışı spora gidiyor. Hafta sonları yada bazı akşamlar derneğe uğruyor. Zaten haftasonlarımızın bir günü ailesine gidiyoruz. Bana kalan sıfır. Kendi haline bıraktığım zaman o kadar çok coşuyo ki. Mesela iki hafta sonrası için arkadaşlarıyla istanbula maça gidecek.
Doktora gitme olayı da ikisinde de sen gelme dedi. Üçüncüsü için de ben teklif etmedim.

Aynı şeyleri düşüyorum bende, zorlamadım etmedim, neden evlendi?
Bilmiyorum. Sevmesem çekmez, boşanırdım herhalde. Fakat seviyorum, çözüm aramak istiyorum.

Mugecim kendi hayatina düşkün ve bencil bir kocan var ve böyle bir adamın çocuk istememesi çok normal. Adam kendi hayatını kimseye adamaya razi degil.

Eşin doktordan korkuyorda olabilir ama sorun ondaysa eğer bu errrkekk egosu için facia. Ya acaba eşinde bir sorun varda acaba onu bildiği icin mi dışarıya yöneliyor ki?

Ay ne bileyim canım, iki kere gitti doktora, daha neyin korkusu olabilir bilmiyorum. Normalde çok problem olmaz demişlerdi değerleri için. Yani zannetmiyorum ki sıkıntısı var ve saklıyor benden?

İşin zor valla adam bekar gibi desene spor falan iyide haftada 3 gün yeterli bence nebilim biz yapışık gibi olduğumuzdan garip geliyor. Maça gidebilirde zaten sürekli dışarda olan adam garip valla

Aynen bekar gibi. Kavga ediyorum o hafta iyi oluyor mesela. Eve vakit ayırıyor tamam sonraki hafta yine aynı oluyor. Yine birileriyle sözleşmiş, yine dernekte işi çıkmış, bilmem ne.

Bence çocuk istiyordur ama kendince gurur yapıyor kendinde sorun olmasını, tipik erkek işte.

Acaba bilincaltinda mi istemiyor cocuk? Ama bence o çocuğu yalnız buyutmektense böylesi daha hayırlı. Yani zaten sen yeterince çekiyorsun bu adami.

seviyorum böyle çekerim diyorsan adama ayak uyduracaksın ya da evliliğin hep böyle yalnız geçecek.İki seçeneğin var.

Haklısın, arayıp sormalı, alaka göstermeli. İşleri yoğun o yüzden arayamıyorum diyor, hak veriyorum bir yandan ama bende haklıyım. Bilemiyorum

Eve de mi gitmiyor akşam, 2 dk bir şey yazamıyor mu, bana bunlar bahane geliyor. İsteyen, özleyen insan fırsatını bulur, kısa bir an bulur yazar daha sonra artık ne zaman fırsat buluyorsa yine yazar, tuvalete girer yazar ne bilim. Eve gidince bi 2-3 dk arar. Geç gidip uyuyakalıyor diyeyim ama gün içinde yazma fırsatını bulur yani. Tek bir günde değil anladığım.
Hayır iş yoğunluğunun dışında kendi keyfi şeyleri de çok zaten.

Mugecim, evlilikte tek tarafın istediği değil, iki tarafın ortak kararı önemlidir.

Kafandaki çocuk fikriyle eşini daha da dışarı ittiriyor olabilirsin(kötü bişey olarak algılama bunu lütfen) ailenin, etrafın baskılarıyla devasa bir yük haline geliyor olabilir bu. İnsanları hissettiğimiz duygularla etkileyebiliyoruz. Gıcık olduğun bi insanı düşün, hani negatif elektrik iter de cızırdarsın ya bu adam neden senle olmayı tercih etmiyor da sürekli dışarda biyerlerde(tamam aşırı gezmeci,dışarıcı olabilir) burada kendini de gözden geçir. Mesela o çok evlilik kurumunda biz olamamış belki onun bıraktığı boşluğu sen fazla "biz" leşerek dolduruyorsun. "Ben"ine yer kalmamış, anne rolüne geçmeye çalışıyorsun ısrarla. Bunun için de net birşey bile söyleyemeyen bir kocan var bu da seni bu muğlaklıkta daha da debelenmene sebep oluyor. Eşinin bıraktığı boşluğu doldurmaktan vazgeç bi önce, sen de git kendine uğraşlar bul,spora yazıl. Söyleme de eşine neden böyle yaptığını,az gizemli takıl

Eşiniz üstüne düşmüyorsa bence sizde bahsetmeyin üstüne gittikçe ters teper haklı olarak siz istiyorsunuz fakat çocuk olunca işler daha zorlaşacak gibi görünüyor aynı şekilde ben pkoyum eşimin durumunda ameliyatlıktı oldu fakat hala olmayınca yapacak bişeyim kalmadı bekliyoruz ve düşünmedikçe daha mutluyum şuan siZde akışına bırakın Allah hayırlı Zaman'ı biliyordur çünkü..Ve çocuk eşi eve bağlamaz eşinden görmüş olduğu ilgi almış olduğu huzur eve bağlar..

Çünkü ortak zevkimiz çok yok, belli şeylerde beraber eğlenebiliyoruz. Günlük hayatın rutininde de her zaman eğlenceli geçiyor günümüz diyemiyorum çünkü dediğim gibi ortak zevkimiz pek yok fakat bana onunla yatıp tv izlemek atıyorum o maç izlerken benim kitap okumam yetiyor. Ona ise yetmiyor, evde durmayı sevmiyor, sürekli dışarda koşturmalı aksiyonlu hayatı seviyor. Annesi olmaya çalışmıyorum, asla. Benimde kendi zevklerim uğraşlarım var. Bu yazdıklarımdan benim evde durup sadece kocasından ilgi bekleyip çocuk isteyen bir kadın gibi olduğum anlaşılıyor olabilir ama öyle değilim kesinlikle. Zaten öyle olsam dört sene böyle bir adamın gönlünü beklemez, kavga dövüşte olsa çocuğu yapar hayatıma bakardım.
Benimde kendime göre uğraşlarım, hobilerim var. Fakat sonuçta evliyim ben bu adamla, çoğu akşam yemeği yalnız yemek, hatta yemek yapmamak öğünleri geçiştirmek, yaptığım planların son anda bozulması, kendimi yalnız hissetmeme neden oluyor tabi ki. Ben ondan asla hobilerini bıraksın, her şeyi bir kenara bıraksın evle ilgilensin gibi şeyler beklemedim, beklememde. Fakat karısı olarakta o kadarcık ilgiyi hakediyor olmalıyım. Değil mi?

Ah ah benimkide gitmiyo Allah verecekse olur diyo sırf usengeclik benimkinin gitmemesi aman o ugrasmiyosa sen hiç kendini yorma Rabbim en doğru zamanı bilir Ailene de anlat benim ailem de çok baskıcı

karışık.çeşitli...
ikimizinde farklı hobileri var. mesela ben dans etmeyi sevmem o eder. ama bazen birlikte dans etmek için bir yerlere gidriz. ben gitmek istemez isem eşim gider ben evde pineklerim.o tenis sever ben sevmem. dolayısıyla her ikimizde neyi yapmayı seviyorsak onu yapıyoruz. bazen sabah çıkar akşam eve gelir, bende aynını yapıyorum. a
kşam ve uyurken yan yana olmamız yetiyor. yemekten sonra cay yaparım film acar seyrederiz. sonra da uyuruz. akşam yemeğinde gunu değerlendirip veya haberlerden konuşuruz. bazen eşim hiç konuşma bir şey istemisin dediğimde veya hoş geldin bile desem hıııııı mııı hhhııhh der.. oki derim yorgun konuşmak istemiyor
bezen gün ayarlarız sadece ve sadece ikimiz gezer tozar yada evde oturur evin eksik gedik bozuılmuş tamir edilecek şeylerini yaparız. bazen o gel senle şunu bunu yapalım der ben hıııhhh derim.
bazen de o bilgisayarda oyun oynar bende onu seyrederim.

Eşler aile kavramını öğrenir mi çocuk olduğunda sorusu çok değişken cevaba sahip.
Kişiden kişiye değişiyor.

Eşiniz çocuk istiyor ya da istemiyor bu karşılıklı konuşmaya karar verilecek bir şey ama istese de istemese de tedaviye başlamak zorunda.
Sonra erteler ya da istersiniz nasipse.
Rest çekin. Aklınızı meşgul etmez en azından.

Yaptığı bencillik. Bunu bilmek zorunda.

Sosyal hayat denen şey aile olduktan sonra beraber devam eder. O zaman neden hayat arkadaşı seçer insan yalnız devam edecekse eski hayatına. Ama sanırım siz bu sorunu cozemediniz. Konuşmak bos

Ben seni cok iyi anlıyorum. Bazı erkekler ağzıyla acık acık söylemez . Cünkü istemiyorum dese belki bosancan söylemek başka bişe uygulamak başka bişedir. Bi arkadaşım var yedi senedir cocukları olmuyo , kızda hersey normal , ama adam dr gitmiyo kac randevuyu kacırmış niye cünkü kocası yoğunmuş , calışıyomuş , yahu üç beş ay değil yıllardan bahsediyoruz . Arkadasım soruyomuş, istemiyormusun diye kocasıda hayır cok istiyorum tmm dr gitcem tedavileri olcam ondan sonra yok unuttum , şu gün giderim , bugün giderim diye diye yedi sene oldu ya kız artk boşanma kararı aldı bazı erkekler böyle istiyorum , tmm der ama ictaat yok . İnsan gercekten istedi mi yapar inanki helede böyle bi konuda ciddi bişe yani dört sene tek aklında olması unutmaması gereken bişe , ama istemedi mi bahane cok inş hakkında hayırlısı ya off ayrıca unutulcak bi konu mu bu ya bence sen bi süre taviz verme eşine canım , hatta korun derim ciddiyetini anlasın . Genelde ilgisiz kocalar gezenti olanlar cocugunada vakit ayırmıyo . Düşün cocuk isteyenlerin bile vakit ayırıp ilgilenmiyolar . İstemiyom dese kıyamet koparcagını biliyodur . Hesap sorcan dört sene oldu neden istemiyon diye bu başka bişe istiyom diyo ama sadece istiyom diyo eşin cok rahat ohh evde güzel onu seven eşi , düzeni var elinin altında ama aynı zamanda o bekar hayatı yaşıyo resmen seni oyalıyo bence eşin gündeminizde olan hele de cocuk isteği nasıl unutulur ya dört sene bunun burası insan hiç mi dr gitcek vakit bulamaz . Maşallah bekar gibi vurdun duymaz ve kaygısız ay sinir geldi tepeme

daha fazlasını hakediyorsun tabi ki..bu arada eşinin annesi demedim, anne dedim. bunu ben de çok istiyorum mesela ama hani birşeyi çok isteyince olur değil de birşeyi çok istersen o senin imtihanın olur olayı söz konusu olmasın diye işin bu boyutuna dikkat çekmek istedim. Yukarıda biri yazmış çocuk eve bağlamaz eşi ilgili eş bağlar diye(sen ilgilenmiyorsun adam sürekli geziyor sonucu çıkarma lütfen) klavyenin duygusu yok, böyle hassas bir durumda seni incitmek istemem. Kocanın istediğine emin olmadan çocuk yapma istersen. Bunu da şu tartışmanızın üstüne eve gittiğinde gayet ciddi oturup konuşarak öğrenebilirsin. Yanlız başına çocuk büyütmeyi de göze alma lütfen(evli iken üstelik) Daha büyük yaralar açarsın kendinde. Şartların, kişilerin olgunlaşmasını bekle. Dua et, kavrulmamış kabak çekirdeği yedir kocana çaktırmadan, sperm hareketliliğini artırıyormuş.bu konuda stres yapmaya gelmiyor hakkaten. Bendeki durum da bundan ibaret

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…