doktora mı evlenmek mi ?

Hem evli hemde doktora yapan biri olarak doktora diyorum

Ben olsam napar ne eder ikisini de yapmaya çalışırdım :)) benim için ikisi de önemli

31 yaşında bekar memleketimden uzakta yalnız yaşıyorum. Kamuda çalışıyorum güzel bi işim var bi yandan da dokroraya başladım.

Evlilik fikrinden oldukça uzaklaşmış (umudu kesmiş diyelim ) arkadaşlar kedi okul iş arası eğlenceli bazen yalnızlığın dibine vurduğum bi hayatım var.

Hayatıma biri girdi anlaşabildiğim net olarak evlenmek isteyen , ben de hoşlandım evet onunla aile kurarım dedim.

İyi güzel herşey hoş da şimdi evlenmek demek doktorayı bırakmak, şehir değiştirmek, hayallerinden vazgeçmek demek oluyor şu anki şartlar için.

Yani özetle bu yaştan sonra mutfağa su almaya gitmeye üşenir oldum rahat huzurlu hayatıma alıştım. Evlilik sorumluluğunu almayı, hayallerimi bırakmayı ve başka bir şehirde yaşamayı göze alamıyorum. Evlilik mi kariyer mi siz olsaydınız ne yapardınız ?

Doktora yapıyorum
Arkadaşlarımın çoğu uçakla günübirlik derse gidip geliyorlar
Doktorayı bırakmanıza gerek yok
Evliliğin bahanesi doktora değil

Asıl son paragrafta yazdıklarınız sizi düşündürüyor sanırım
Doktora bu listenin başında gelemez, lisans gibi değil ki her gün dersiniz olsun

Doktora diyorum...

Tanıştığınız adama aşık değilsiniz, aşık olsanız zaten bu soruyu sormazdınız. Konuda da sadece anlaşabildiğinizi ve bu adama aile kurabilirim dediğinizi görebildim. Aşk olmadığı gibi, etkilenme, beğeni vs hiçbir şey yok sanırım...

Doktorayı bitirip yine evlenebilirsiniz. İnsanlar artık ilk evliliğini 35-40 yaş arası yapıyor, 40 yaşında çocuk sahibi oluyor.

31 yaşında bekar memleketimden uzakta yalnız yaşıyorum. Kamuda çalışıyorum güzel bi işim var bi yandan da dokroraya başladım.

Evlilik fikrinden oldukça uzaklaşmış (umudu kesmiş diyelim ) arkadaşlar kedi okul iş arası eğlenceli bazen yalnızlığın dibine vurduğum bi hayatım var.

Hayatıma biri girdi anlaşabildiğim net olarak evlenmek isteyen , ben de hoşlandım evet onunla aile kurarım dedim.

İyi güzel herşey hoş da şimdi evlenmek demek doktorayı bırakmak, şehir değiştirmek, hayallerinden vazgeçmek demek oluyor şu anki şartlar için.

Yani özetle bu yaştan sonra mutfağa su almaya gitmeye üşenir oldum rahat huzurlu hayatıma alıştım. Evlilik sorumluluğunu almayı, hayallerimi bırakmayı ve başka bir şehirde yaşamayı göze alamıyorum. Evlilik mi kariyer mi siz olsaydınız ne yapardınız ?

Biz ne desek bos bence kaderinde varsa agzin dilin baglaniyor cok gordum cok yasadim cevremde ama suda bi gercekki ailen haric kimse icin kendi hayatindan vazgecmeye degmez.

Her ikisi de diyorum.
Doktoradan vazgecmeyin cunku zoru başarmış ve baslamissiniz. Ayrica bu sizin hayaliniz emeginiz oldugu icin birakirsaniz ilerde en ufak bi mutsuzluk aninda hep akliniza gelir bi de bu adam icin hayalimden vazgectim der daha da hirlanirsinjz. Yani neticede doktora icin düzenli devam olayi falan sart degil baska sehirlerde doktora yapan bir suru insan var siz de git gel yaparsiniz. Evlilikle doktorayi bir arada yuruten cook insan var.
Evlilik ise dogru insani buldugunuz zaman tadindan yenmeyecek birsey :) Evet her anlamada sorumluluk artacak ama eger es adayiniz kafaniza yatan biri ise ve gercekten vicdan merhamet sahibi biriyse en onemlisi de arada ask varsa o zaman evlilik ozgurluk hayati paylasmak ve hayatinin kolaylasmasi demek. Yakın bir arkadasim var doktorasini bitirdi ve yasi sizden buyuk ve sizinle ayni duygularla evliligi ertelemis bir insan. Suan cok pisman. Keske zamanini gecirmeyip evlenseymisim doktora da bi sekilde bjterdi diyor. Simdi yas oldu 36 bu saatten sonra ya bi sorunu yuzunden hic evlenememis birileri ya da evlenmis ayrilmis birileri geliyor karsisina ki bi de iste o doktorayi bitirip yar. Doc. Oldugu icin gelen kisilerin de kariyerinin en azindan kendine yak8n olmasini istiyir ki onu bulmak daha da zorlasiyor.
Ben y. Lisans yaparken evlendim ve evliligim tez donemine hic engel olmadi hatta esim daha cok destek oldu. Esimin tesvikleri sayesinde tezim unlu bi yayinevinden kabul gordu ve basıldı. Simdi bir oğlum var ve esim surekli bana hadi artik basla şu doktoraya deyip duruyor. Kendisi lisans mezunu mesela ama benim hayalimin akademik kariyer oldugunu bildigi icin beni hep destekleyip yonlendiriyor.
Uzun oldu kusura bakma ama bence karsindaki kisi icine siniyorsa evliligini gerceklestir ama asla doktorayi birakma. Tercih yapmak zorunda degilsin asla.

Doktora yapmam ileride mutlaka sorun olur diye düşünüyorum kariyer farkı olacağı için.

Elbette en güzeli öyle olurdu ama iş okul ev ve çocuk (inş nasip olur) hepsini aynı anda yapamam. Kompleks mevzusu da en modern erkek bile bi adım önde olmak ister bu ülkede yok ben desteklerim diyende samimi olsa bile bi süre sonra ezilir diye düşünüyorum

Neden doktora yapmanız müstakbel eşiniz için mutlaka sorun oluyor ki? Doktora ile bir üst class a mı atlanıyor? Ülkemizde kast sistemi yok :)
Hayatlarınız neden bu kadar karışık ben anlamıyorum.
Eşim lise mezunu ben üniversite mezunuyken evlendik
Sonrasında ben yüksek lisans bitirdim şimdi de doktoradayım.
Eşim de açıktan üniversite okuyor
Hayatımızda tek değişen şey ekonomik durumumuz oldu bu süreçte. Eşimden 2 kat fazla maaşım var, hiç de sorun yaşamıyoruz bu konuda. (Maaş kartım da bende duruyor ayrıca onu da eşine verenleri hiç anlamıyorum)
Eşiniz olacak kişinin sizi desteklemeyeceğine hatta önünüzü kesmeye çalışacağına dair bir öngörünüz var ise evlenmeyin derim...

Kamuda çalıştığınızi söylemiştiniz tayin imkanınız mutlaka vardır doktora yapman, tabiki önemli fakat yaşınız olmuş 31 eğer karşınızdaki insanın doğru insan olduğunu düşünüyorsanız evlenin doktora sonrada yapılır fakat yaş ilerledikçe çocuğunuzun olma imkanı daha da azalır ben 22 yaşındayım 1 buçuk yıldır evliyim çocuğum olmuyor elimden aavucumdan herseyimi alsalar bi çocuğum olsa of demem . Para mutluluk getirmiyor maalesef bi yere kadar ...
Önemli olan karşınızdaki insan doğru insan mi buna karar verin ve tayin aldırır işinize devam eder yuvanı zi kurarsiniz . Evdeki durumunuza gelince herşey o insana bağlı eğer doğru insansa Buda bir süre siz alışana kadar sorun olmayacaktır. Yerinizde olsam kariyer mi evlilik mi diye sormam karşımdaki insanı ölçer bicerim inanirsam hiç beklemez evlenirim . Şuan daha gençsiniz kariyer yapma seçeneğini dusundugunuzde kendinizi 10 yıl sonra Nerde görüyorsunuz fakat evlenip mutlu olursanız tek değil 3 belki 4 kişi olarak hayata devam edersiniz

Doktora. Ben o hatayi yaptim. Evlendim..Bosandim. onu sectim diye madalya da verilmedi. Yaptigim en buyuk hataydi.
Evliligi secmek bilinmezi secip buyuk risk almak. Hem sonsuza kadar ayni sekilde sevgi kelebekleriyle de devam etmiyor.
Doktorada ise bilinmezlik yok.
Kismetse bir sekilde yine olur.
Fedakarligi tek taraf yapinca kiymet de bilinmiyor. Sen doktoradan vazgecip adami sectin diye daha da cok sevilmeyeceksin, aksine ileride yapmasaydin ben mi soyledim senin tercihindi denecek.
Kesinlikle doktora.
Bir de adam iyi olsa kayincalide kp gorumce derdi mi cekiceksin?

ne zamana kadar yalnız bir başına yaşayacaksın peki??? evleip doktora yapan çok arkadaşım var hatta evlenip başka bölümleri tekrar okuyan bide çocuk yapan arkadaşlarım var.. zorlayabilir evet ama istedikten sonra da herşey olur... Hele birde seviyorsan :)

Evlenebileceğiniz insan karşınıza hayatınız boyunca 1 hadi bilemedin 2 kere çıkar. Doktora yapmak öyle ha deyince yapılan bir şey değil. 4 yıl ders süreci var, arkasından bitirme projesi var ki çekilir dert değil, zor çok zor. Bu dönemde ciddi sağlık problemi yaşayan bir sürü arkadaşım oldu. Ha ne oluyor, bitiyor tabii nihayetinde, ama ben olsam sevdiğim insanı bulmuşsam evlenmeyi düşünürdüm, kariyerinizi bırakmak zorunda da değilsiniz. Çok istiyorsanız gittiğiniz yerde yeniden başlamayı denersiniz.

Öncelikle branşınız ne. Tüm mesajları okuyamadım. Hem evliyim hem doktora yapıyorum hem de küçük bebeğim var 4 aylik. Lisans gibi değil ki doktora. Zaten tez döneminde ayda bir iki ayda bir görsen de olur danışman hocanı.

doktora ile evliliği aynı kefeye koyuyorsan evlenme derim. aşık olduğunu sanmıyorum. aşık olmadığın bi insanla hayatını birleştirir ve kariyer hedefine ulaşamazsan hep onu suçlarsın. sırf yaşın geçiyor diye evleneyim demen yanlış. evlilik bencilliği kaldırmaz.
onu gerçekten seviyorsan doktorandan feragat etmene de gerek yok. sonuçta sevgi emekle güzelleşir. senin diğer insanlara göre daha programlı ve çok çalışmanla bir kaç yıl sıkıntılı olsa da bittiğinde rahat edeceğin içerisinde seni seven birinin olduğu bir yuvan olacak.
ama tekrar söylüyorum.üstesinden gelemeyeceğini düşünüyorsan evlenme. evlilik iki kişilik . karşındaki insanın hayatını mahvetmeye de hakkın yok. ( dost acı söyler diyelim)

Doktora derim ama en nihayetinde de evlenmek de senin için problem olacağını sanmıyorum
evlilik işleri biraz şans meselesi şansın varsa mutlu bir hayat sürersin şansın yoksa ceza gibi gelir
mesleğinde en iyi yerlere geldiğini düşün ve bu sevnicini paylaşamadıgın biri yok yalnız kalmak iyidir bende de var çok
ama biriyle hayatını birleştirmek onunla herşeyi paylasmakta güzel hakkında hayırlısı :KK51::KK51:

aklınıza yatmış olsaydı ve eş adayından yüzde yüz emin olsaydınız bu konuyu açmazdınız bence.

doktoraya devam edin derim.

Kariyerin hep seninle olur demiş arkadaşlar da duygusal anlamda kariyerin mi destek olacak yalnızlığına eşlik etmek için ?
Ben bu kadar hırs odaklı düşünmüyorum, dünyaya bir kere geliyoruz, imkanım oldukça kariyerime odaklanırdım ama kariyerim için her şeyi de gözden çıkarmazdım.
O insanı tanımaya şans verirdim, belki evliliğe kadar bile gidemeyeceksiniz.
Bunun yanında da kariyerime odaklanırdım. Seçim yapmak durumunda kaldığınızda o zaman ki hissiyatlarınızla hareket edersiniz. Şu an kimse için bir şeyleri göze almazsınız tabii ki, aşk yok.
BENCE güzel bir aşk yaşama imkanı varken onu kullanmadan yıllarını tüketen insan sonradan çok ama çok üzülür.
Bizim ruhumuzu besleyen şey bu, kariyer falan değil.

Back
X